פרק 3x06

סוקט

New member
פרק 3x06 ../images/Emo58.gif

איזה פרק הזוי................... זה מדהים איך הם מצליחים להפוך כל כך הרבה נושאים ב40 דקות קודם כל, ה-היבריד... מודל חדש? אם ה BASESTAR היא אחת מה-twelve models זה אומר שגם הRaider, Heavy Raider הם מודלים מה 12? וגיאיוס.. מר פרוג'קטור... גם הוא סיילון? :) לא נראה לי :) נקווה שהסיילונים באמת בסכנת הכחדה ובפרק הבא שרון הסיילון (את'ינה) תחטוף גם את הווירוס... זה מזכיר לי קצת בבילון 5 :) באסה שסול חזר להיות שיכור מרושע ועוד יותר באסה שהוא עוזב את גלקטיקה.. כבר מזמן מישהו היה צריך לבעוט בסטארבק... סחטיין על אדמה הקשיש.

Echelon

New member
וואו!!! ../images/Emo58.gif

פרק מדהים. מאוד, אבל מאוד לא שגרתי לסגנון של גלקטיקה, מצד שני פרק כזה היה מתבקש ממש, ולדעתי הם עשו אותו בצורה מושלמת. כל האווירה בפרק מאוד קודרת ואפלה, אפילו המוסיקה. הם הצליחו להעביר המון המון בארבעים דקות תמימות. גם התהייה האם גאיוס הוא סיילון. גם, סביר להניח שחמשת המודלים האחרונים הם אנשים בעלי סיווג גבוה מאוד וכנראה רמת הסתננות גבוהה לאוכלוסיה האנושית. יופי של פרק. מחזיר אותנו קצת למרדף לכדור הארץ, לקטעים הפילוסופיים-דתיים של הסדרה שלא ראינו מהם הרבה בעונה שניה [לפחות בחלק השני]. מה שכן, הפרק הזה מצד אחד קצת החזיר את "המשטר הישן", ומצד שני ניפץ אותו לאלפי רסיסים. מצד אחד התספורת של קארה, לי מרזה [קצת מהר מדי :p], כל האחווה של הצוות הישן, ומצד שני, השיחה של אדאמה עם סול וקארה פשוט קרעה כל מה שהיה ביניהם בעבר. גם הדיבור המהיר של לי עם קארה הבהיר שאין ביניהם יותר כלום.

Cylon

New member
הסימן האחרון לכך

שחזרנו לשיגרה: ספירת האנשים בתחילת הפרק

redrider

New member
זקוק לאיזה טורנט טוב או מקור אחר

הקטמיין מוריד לאט את הפרק

XiroX

New member
../images/Emo58.gif 03X06

באמת פרק מדהים. סוף-סוף פרק ברמה שהתרגלנו. עדין קצת נשאר ההרגשה של נסיון לסגור דברים מהר (לי רזה, סטארבאק גזרה שיער). לפי הבנתי זו אמורה להיות מטאפורה למצב הדמויות- כל דמות קיבלה איזשהו סימון שסימן את ההדרדרות שלה, ועכשיו הן לאט לאט חוזרות לרגיל. זה לדעתי הדרך להראות שטאי לא יחזור למוטב. את העין שלו אי אפשר להחזיר. עוד משו מעניין- לא יודע אם עוד מישו שם לב, אבל מאז תחילת העונה כל הפסקול הוא פסנתר שקט. זה יוצר סצינות מאוד מאוד מטרידות. כאילו הכל זה הכנה אחת ענקית. גם זה שהפסקול ממשיך מסצינה לסצינה. בקשר לעלילת הפרק- מענין לראות את החברה של הסילונים ואיך היא מתפקדת. מעניין גם מי הם אותם 5 אחרים. לדעתי הסיילונים התפתחו ככה- בהתחלה היו הסנטוריונים הרגילים, אחרי זה החדשים. באיזשהו שלב התחילו לשלב חומר אורגני בפיתוח ומשם פיתחו את ההיברידים (לצורך העניין, גם הריידרים הם היברידים). משם עברו לפיתוח של 12 הדגמים האנושים. באיזשהו שלב 5 מהם התפצלו או משו כזה. פרק מאוד מטריד. זה די מוזר שכבר איזה 10 פרקים אנחנו עוברים מ to be continued לזה שאחריו. כאילו, כל הקטע של עלילה מתמשכת היא שהיא מתמשכת. הם כאילו רוצים שיהיה אפשר לראות עונה שלמה רצוף כמו סרט. זהו. באמת היה תענוג (בעצם, אני לא בטוח שאפשר לקרוא לצפיה בפרק של העונה השלישית תענוג. הכל כל כך מלונכולי וקודר....)

Echelon

New member
ניתוח מעניין לדמות.

מסכים מאוד עם הקטע של לי, ועם הקטע של סאול.

redrider

New member
משהו שאני חייב להוסיף ../images/Emo58.gif

דבר ראשון לגבי שאר ה5 דגמים. ככך הנראה היה פילוג בשורות הסיילונים שגרם להשמדתם של שאר ה5. אני לא מאמין שהם היו כולם סנטוריונים בהתחלה מכיוון שהסנטוריונים בדומה לריידרים אינם בעלי תבונה כלשהי. הם סוג של חיות בעוד האנושיים... אנושיים. ככל הנראה לא הכל פה כל כך פשוט. עדיין מאוד מתריד כל נושא הספרה 12 או שיותר נכון 13. 12 אלים ו12 דגמים של סיילונים. 12 מושבות ואחד שהלכה למקום אחר- 12 אלים ואל אחד תאב בצע שרצה לשלוט בהכל. משהו מסתתר מתחת לפני השטח ורק עם הזמן נגלה מה העניין. קשה לי להאמין שבני האדם יצרו את הוירוס שפגע בסיילונים שהוא דרך אגב וירוס דיגיטאלי לחלוטין מכיוון שהוא עובר יחד עם האישיות שלהם לספינת התחיה ככה שללא ספק מדובר במידע דיגיטאלי. הסיילונים אחרי הכל הינם ביו מכונות. קטע מעניין גיליתי על בלטאר בפרק הזה שלמרות הכל יש לו התחלות חיוביות בלב. הוא לא השאיר את הסיילונים בעלטה על כל נושא המכשיר המוזר הזה ככה סתם. הוא לא רצה לחתום על הוצאה להורג מה שגורם לי לחשוב על בלטאר כדמות לא רעה כל כך. הוא ללא ספק אגואיסט גמור אבל רשע הוא לא. ואני לא כל כך מאמין גם שהוא סיילוני (אם הוא כן זה הורס המון). סטארבק כנראה קלטה שהיא צריכה לצאת מהסרט שלה מכיוון שלא נראה שהיא עוזבת את הספינה אבל סול גמר את הקריירה שזה עצוב מאוד מכיוון שמדובר בשחקן אדיר. נחמד מאוד לראות את לי חוזר לכושר. מפחידה המחשבה שגם את'ינה תחטוף את הוירוס שזה דיי סביר. לפי הבקרוב של הפרק הבא אדמה יתחיל להיות הומני ויתנגד להשמדה כוללת של הסיילונים באמצעות הוירוס...

הפנדה

New member
יש לי השערה שצריך לחשוב עליה עוד...

יכול להיות שהשבט ה-13 בדרכו לכדור הארץ יצא יחד עם האל ה-13 שאפשר לומר שאולי הוא ה' שלנו,יותר נכון וזה נכון אגב, ש ה' הוא אותו אל בכל אחד מ3 הדתות(איסלאם נצרות ויהדות) ככה שלטעמי אולי הוא הלך יחד עם בני האדם ובדרך או על כדור הארץ הם יצרו את הסיילונים או מודל אחר. עכשיו זה לא מסתדר עם כך ש 12 השבטים יצרו את הציילונים אבל,אל תשכחו שבני האדם יצרו את הטוסטרים ולא את ה12 ביו רובטים הללו... יכול להיות שלפני 40 שנה שהסיילונים עזבו את 12 המושבות הם נתקלו בחלל באל ה13 שחזר חזרה או במשלחת של בני האדם מכדור הארץ ששיפרו אותם ונתנו להם את התורה, כי לא סתם הציילונים "קפצו" טכנולגית בביו טכנולגיה וכנ"ל מבחינת אמונה... יכול להיות שהאל של הציילונים הוא האל ה-13 שהוא האל של כדור הארץ והוא נתן להם 12 דגמים והיה מרד בינהם ו5 עזבו לצד אחר והם אולי פיתחו את הוירוס הזה... אני יודע שאני מדבר הרבה באוויר וקשה לקלוט אותי אבל אם אני אסכם את דברי יש "פער" במידה מהשלב שהציילונים עזבו את המושבות לפני 40 שנה ועד שהם חזרו עם טכנולוגיה של ביו טכנולגיה של דמוי אדם וכנ"ל עם אמונה... חוץ מזה מה שמחזק את הטענה שלי שיש הקשר חזק בין הציילונים להאל ה-13 זה העובדה שהם רוצים להגיע לכדור הארץ מאיזה שהיא סיבה,כנראה שבאמת הדגמים האנושים הם מלאכת ידי האל ה13 שבנה אותם על מנת לשלוט בשרידי הציילונים...

הפנדה ../images/Emo13.gif

אני מאוד רוצה להפריח את ההשארה שלך משום שאלוהות כזו תהיה אמורה להיות מאוד קרובה לבניאדם שזה אומר שזו אלוהות מאווד גשמית מה שיוצר קושי מאווד גדול במערך התיאולוגי של גלקטיקה שאומר שבני האדם הם פגאנים מטבעם .

nick at noon

New member
12 אלים?

מתי נאמר שיש 12 אלים? אני לא זוכר שנאמר משהו על כמות האלים של קובול. כל שמות האלים שניתנו היו האלים היוונים ואני יודע שיש יותר מ12 כאלו. אי אפשר לדעת אם הוירוס הוא דיגיטלי. זה לא שגילו שהוא עובר במוות לספינת התחיה אלא פשוט החליטו שליתר ביטחון בכלל לא יבדקו את זה. ולמה? למה? למה!!!! למה לכתוב מה היה בבקרוב לפרק הבא? אני לא ראיתי אותו. אני לא רציתי לראות אותו. ואני לא רציתי לדעת מה קורה בו.

מיכאל ג

New member
איזה פרק מדהים

לי הוריד במשקל מהר מדי... אתם חושבים שד"ר קוטל עושה ניתוחי שאיבת שומן? וסול עוד יחזור (אני מקווה)

Mr Majar

New member
so far- so fraking great

חזרנו לפרקים הדרמתית שלא מרפים. פחדתי שהדמות של גאיוס תפסיק להיות הכי מעניינת בסדרה אבל הם שידרגו אותה ללא הכר. העובדה שקפריקה קלטה את השקר שלו ולא חשפה אותו מרנינה. איזה בלגן- תענוג.

dexsus

New member
קצת לא הבנתי..

מה זה המכשיר שגרם לוירוס הקטלני באחת הספינות? זה קשור למושבה ה-13? ולמה הסייינלונים רצו שספינת "התחייה" תתתרחק מהספינה עם הוירוס, הוירוס אמור לעבור גם בהחיייאה?

הפנדה

New member
כמו שחשבתי..

טאי יפרוש ולי יקח את התפקיד תחת אביו,הרי הוא בדרגה של טאי,ולא נראה לי שזה ראוי שקצין בדרגה בכירה כמו שלו ישמש כמפקד טייסת... לטעמי גם נראה לי ששרון חטפה תוירוס בסוף הפרק...

blackguard

New member
לא יודע לגבי זה

נראה שהילו לקח את התפקיד של טאי ולי חזר להיות מפקד הטייסת וכן הם הרחיקו את ספינת השחזור כי הוירוס יעבור בהורדה אגב לגבי הרעיון שגלקטיקה קיבלה וייפרים נוספים מהפגאסוס כנראה לא נכון כי אומרים שיש יותר מדי טייסים ולא מספיק מטוסים אז באמת איפה הצוות של טירול בשביל לבנות כמה חדשים???

redrider

New member
הגיעו מטוסי חדשים ללא ספק

המטוסים של פגאסוס נשארו עם הצי האזרחי כשהספינה יצאה לקרב האחרון

למעלה