פרק 215-That Is The Question

DAN1EL

New member
פרק 215-That Is The Question ../images/Emo97.gif

Episode #215 - ""...That Is The Question" Despite his attempts at levity, Jack is having trouble coping with the rumors at Capeside High School that he's gay. In a moment of anger with his absentee father, Jack blurts out his true feelings, that despite his efforts to the contrary, he is gay, and is left with the consequences of what he says. When Pacey returns to school from his suspension, he continues to battle Mr. Peterson - this time, over the new, seemingly unfair gradingsystem. Pacey makes his argument to the School Board, inadvertently prompting Mr. Peterson to take an early retirement, forcing Pacey to doubt his actions. Meanwhile, Jen questions her relationship with Ty when they have a heated discussion about homosexuality

doron g3

New member
That Is The Question

הפרק המשלים לפרק הקודם אולי אפילו התעלה על קודמו, שכשהצליח לסגור את כל הסוגיות הפתוחות בצורה מרשימה. הפרק נפתח עם הופעת אורח של אבי בתה של קייטי (בפרק שבו ג'ואי מגלה שהיא יוצאת עם הומו. יש אנשים שהיו קוראים לזה אירוני...) כג'רי מגוויר, המודל של פייסי לצדקנות. בעוד פיטרסון ממשיך להיות התגלמות הרוע האנושי ולנהוג בנקמנות, פייסי ממשיך את מאבק היחיד שלו נגד חוסר הצדק ובוחר לפתוח בתחקיר על מנת לחשוף את מחדליו של פיטרסון, ופחות או יותר, לנקום בו. למרות שהדרך מעט תמוהה (מה? אסור למורה להיות נקמן? מזל שפייסי פשפש בארכיון וגילה את זה), זו היתה דרך מעניינת להמשיך את העימות ולהוביל לסצנה עוצמתית במיוחד, שגדולה אף מהסצנה בשבוע שעבר. באותה שיחה פיטרסון מתגלה כדמות ענקית, שאולי אף גדולה מאבי. אם מישהו ניסה לצייר את פיטרסון כשטן לפי הפרק הקודם, אז הוא גילה שהוא טעה. פיטרסון מכיר בטעויות שלו, מודע לכך ששגה ואף מספיק גדול כדי להכיר בנכונות המעשה של פייסי. אבל את כל זה הוא מצליח לעשות באותה נימה מעצבנת ושטנית. זו לא היתה השתפכות מייבבת סטייל אבי ב"uncharted waters", הוא הצליח להגיע לאותה תוצאה, הוכחה שהוא אנושי, מבלי להתפס לקלישאות או אפילו להשיל את דימוייו כחלאה. מעבר לכך, הוא עוד הספיק לעקוץ חזרה, לא בעוד הערה בוטה, אלא בהעלאת נקודה מטרידה ונכונה. הוא טועה, הוא יודע שהוא טועה, אבל הוא לא הולך לרדת על הברכיים וגם לא להודות שהאחר צדק. הוא הצליח ליצור את אחת הדמויות המורכבות והמפוספסות בדוסון קריק ועל כך אפשר לומר חבל (פייסי ופיטרסון לא עדיפים על דוסון וברוקס?). ומצד שני, לפחות הוא פרש בשיא רגע לפני שהפך לעוד דמות רגשנית מהולמרק, כך הוא הראה לנו שיש אנשים חרא בעולם. זה לא אומר שהם רשעים מוחלטים, אלא רק שיש גם הרבה אפור. יחד עם זאת, הטיפול בתסביך הגיבור של פייסי די התפספס. מה שהתחיל טוב בפרק שעבר, הלך לאיבוד, כשג'ק, כמו פייסי, הרס את הכל עם התנצלות. אני לא אומר שג'ק לא היה צריך להוקיר תודה לפייסי, אבל היה מקום ל(עוד) התנצלות הדדית פה, איזושהי הכרה של פייסי בבעייתיות שבתסביך שלו, ושהוא מצטער שהוא גרר את ג'ק לזה. אח"כ ג'ק יכול להשתפך. במקום זה פייסי קיבל את ההתנצלות וזהו. למען השם, בפני אנדי אתה מסוגל להתנצל אבל בפני ג'ק לא? זה גורם לך לחשוב שהוא לא באמת חש שיש איזושהי בעיה במעשיו (כפי שטען בפרק) ולא הגיע לאיזו הארה, אלא סתם בלע את כבודו כפי שדוסון הציע. וחוץ מזה? אה כן, גילינו שג'ק הומו. אין מה להגיד, סצנת היציאה מהארון, היתה מופתית (אמנם לא כמו סצנות יציאות מהארון אחרות בדוסון קריק, אבל עדיין), משחק משובח של קר (איך התדרדרת למכושפות, איך?), ובכלל נראתה מאוד אמינה. אפשר היה להבין ולהרגיש את הצורך העז של ג'ק להדחיק את רגשותיו ואת הפחד העצום שלו שרק עימות חזיתי עם אביו יכל לשחרר. עם כל הדיבורים על גבורה של פייסי, מה שחסר לי זה דיון על גבורתו של ג'ק שמתעלה מעל כל היריקות של פייסי. אז אולי זה לא מעשה של אביר על סוס לבן, אבל להתעמת עם אביך בנושא כ"כ מודחק, כ"כ כואב, דורש המון אומץ ולא כל אחד יכול לעשות זאת. (תשאלו את פייסי שהצליח לעשות את זה רק כשאביו חסר הכרה...) קצת פרופורציות, ונקודת מבט רעננה על מי פה הגיבור האמיתי בסוף היום. נושא זהות המינית סחף גם את שאר הפרק וכשטיי בתמונה וגראמס במטבח, ויכוח דתי, טיפה טרחני אמנם, אבל בכל זאת חביב, הוא בלתי נמנע. גראמס ממשיכה להפתיע, בקצב שלמען האמת, כבר איבד את אלמנט ההפתעה. טיי מצליח לשמור את הקשר הזה בחיים איכשהו כבר שבוע שני ברצף, אלוהים יודע איך (זה בטח קשור לתפילות...), ועם כמות הקסם האישי שלו הוא נראה כמו התאום הטוב (בערך) של כריס. אבל כאן זה נגמר? לא. קיבלנו גם קצת דוסון וג'ואי, וכרגיל כשהם לא המנה העיקרית בעונה השנייה, הם נהדרים. זה התחיל עם הצעה תמוהה של דוסון לג'ואי. הוא אמנם הבטיח להמשיך הלאה, אבל כולנו יודעים שזה רחוק מהאמת. לצערי, הדרך היחידה להבין את מעשיו של דוסון הוא להחשיבו כמניפולטור קטן. הוא הרי הודה במהלך הפרק שהוא יותר מחושד בזהותו המינית של ג'ק, וכאשר הוא רואה את יחסיה של ג'ואי מתפרקים הוא מזדרז לייצב את עצמו בתור הידיד התומך, ולסלק אפילו מראית עין קלילה של זינוק לריבאונד. כמובן שבהמשך זה מתקלקל, וכל תהליך ההתבגרות לכאורה, נהרס כשדוסון לא מצליח להתאפק בריקוד. זו לא הפעם הראשונה שדוסון לא מצליח לשמור על ריסון עצמי בהעמדת הפנים, אבל זה דוסון שאנחנו אוהבים, והוא ודאי עדיף על הדוסון שמצליח כ"כ עד בשלב מסויים העמדת הפנים היא כבר לא העמדת פנים (ע"ע עונה 4). אבל אם כבר העמדת הפנים הלכה, אז בוא נעשה את זה בסטייל. דוסון מלווה את ג'ואי הביתה אך מבחין שהיא מוטרדת וכשהוא שואל אותה למה, הוא מקבל את אחת השאלות המובנות מאליהן בסדרה. כל הדימוי העצמי הנמוך הזה, זה היה חמוד בעונה הראשונה, באמת, אבל חשבתי שעברנו את זה, וחוץ מזה, קחי מראה ותסתכלי על עצמך, נו באמת... אחרי חצי שנייה שדוסון היסס אם היא צינית, הוא ענה לה מכל הלב (האמת שג'ואי הגישה לו את זה על מגש של כסף. הזדמנות של דוסון עכשיו להשתפך על הסקסיות של ג'ואי? הוא אפילו לא צריך את השאלה...). ג'ק לקח אותה כי היא בחירה בטוחה? אם כבר , אולי כי היא הבחורה היחידה שיכולה לגרום אפילו להומואים להסס (או להוליד ילדים...). אבל מה שהיה חשוב בסצנה הזו, היתה השאלה המהדהדת שדוסון השאיר בסיום. דוסון העלה את השאלה מדוע ג'ואי בחרה בג'ק? האם הוא היה בחירה בטוחה? האם בחרה בכוונה בקשר בלי עתיד כי למרות שלא רצתה להיות עם דוסון לא דמיינה קשר ממשי ואמיתי עם מישהו אחר? אני אישית לא ממש מסכים, אבל זוהי שאלה נהדרת לדיון (ואחד הצעדים היותר היעילים של דוסון העונה) ופותחת המון קווי מחשבה. זו היתה צריכה להיות העונה השנייה, ההערות הקטנות האלו שגורמות לך לחשוב, לחפור. השאלות המהדהדות האלו, כמו של דוסון, כמו של פיטרסון בסיום הסצנה עם פייסי, הן אלו שנותנות לפרק את העומק שכ"כ דרוש לו. אבל לצערנו, שוב הפתח לא נוצל ושאלתו של דוסון נותרה ללא מענה או התייחסות ראוייה. היא היתה יכולה להיות פתח לשפיכת אור על סיבת הפרידה ומפתח לחזרה, אבל במקום זאת, הכותבים בחרו לדבוק בשרירותיות וחבל. אבל על זה כבר אדון בפרקים הבאים... הפרק מסתיים עם הודאתו של ג'ק בארוחה החגיגית של ג'ואי (אמנם לא יצא לי לדון בזה, אבל החיקוי של ג'ואי לשטיחון רצפה ליד ג'ק הוא די מוזר, ואירוני אל מול ההתרפסות של דוסון. כנראה שככל משהו יותר בלתי אפשרי...), ועם קבלת החדשות הכואבות, חזרה ג'ואי אל המקום הכי בטוח ומוכר שהיא מכירה, הסולם שמוביל אל חדרו של דוסון. כשג'ואי נפרדה מדוסון, לדוסון לא היה ג'ואי לרוץ אליה, וכשג'ואי סיימה את הדייט הראשון עם ג'ק ורצה לדוסון, הוא לא היה שם. הצדק הפואטי היה אומר שדוסון לא היה צריך להיות בחדר גם הפעם כדי להבין שאי אפשר להרוס גשרים (או סולמות) ולעלות עליהם בחזרה. אבל מתרפס כבר אמרנו? אלא שדוסון לא עושה את זה רק כי זה בלתי אפשרי, הוא עושה זאת בגלל אהבה, טהורה ותמימה. וזה כבר משיל מכך את הפאתטיות ושוזר בסיום הנוגה פיסות קטנות של רומנטיקה.

snier1991

New member
לא אהבתי את הפרק.

הכל היה צפוי עד מאד וכל רגע יכלתי לצפות חוץ מג'ק וג'קואי כולם אבל כולם היו מעיקים פיטרסון ג'ן וטיי דוסון ואנדי כולם אבל הכי מעיקים היו הסבטא ששפטה את כל העולם ואחותו בעונה הראשונה פתאום מטיפה לשיויון סקסואלי?! זאתי שבעונה הראשונה התנגדה לזוג שחור לבן?! זה פשוט מגוחך ופייסי שבסוף אפילו ריחם על פיטרסון נו באמת הפכו את הילד השובב של העונה הראשונה זה שאונן בגלל מעודדות רחמניות למאמא טרזה

1Shir

New member
לא מותק, פייסי תמיד היה אנושי

זה מה שיפה בו, הוא מגיב לרגשות של אנשים, יש לו ספקות, הוא רואה את האחר

1Shir

New member
לקח לי שנה להבין שאתה מדבר על טום..

וכשאני ממשיכה לקרוא זה בכלל מצחיק... קטעים איתך, דורון :) וואי קראתי הכול, אהבתי את הניתוח שלך, אבל אין לי מה להוסיף :)

DAN1EL

New member
הפרק לא חזק ../images/Emo97.gif

אבל בהחלט מהווה פרק מפנה בסדרה. מפנה חשוב? לא בטוח, אבל בהחלט מפנה. יש נקודת מפנה ביחסים של דוסון וג'ואי, מפנה בזהות של ג'ק, ביחס של אנדי לאבא שלה, מפנה בתפישה וביחס של גראמס. העלילה של ג'ן וטיי מיותרת ברמות שקשה לתאר. לאורך 2 הפרקים האלה הם מהווים רקע סתמי לעלילה של ג'ק. וג'ן היא דמות יותר מדי טובה בשביל לקבל קו עלילה סתמי שכזה. אני חושב, ותמיד חשבתי, שיש משהו בעייתי בכל נושא היציאה מהארון של ג'ק. אני לא יודע אם זה היה נכון להפתיע את הצופים ככה, כי זה הפך את העלילה לאקט של הפתעה ורייטינג במקום למשהו שהיה יכול להיות קצת יותר עמוק ומובן אם היינו רואים את ההתלבטות של ג'ק כבר קצת קודם. ולא, הרמז בפרק Sex, She Wrote שבו ג'ק מספר לג'ן שהוא לא הצליח לשכב עם ג'ואי לא היה רמז חזק מספיק.

doron g3

New member
יותר פספוס ממפנה

המפנה הוא ברמה השטחית בלבד. ג'ק כבר לא סטרייט, מה שאומר שג'ואי כבר לא תפוסה. שום דבר ממשי לא השתנה ביחסים בין דוסון וג'ואי מלבד ברמה השטחית הזו (ולמרבה הפלא, בהמשך נגלה שהיעדר בן זוג לג'ואי זה כל מה שהיה דרוש בשביל שינוי שנראה עצום במשך שלבים כה רבים). ההערה של דוסון נתנה צ'אנס לשינוי עמוק בצורת בחינה מחודשת של הקשר ושל הפרידה, אך קו העלילה הזה התפספס. הפרק בהחלט לא נקודת מפנה בשביל גראמס. את מנת "אל תנסו להכניס את גראמס לסטיגמות שלכם" קיבלנו כבר ב"Baby", וכרגע היא רק ממשיכה בתמרון הדי אקרובטי של איזון שמרנות דתית תוך כדי שמירה על פולטיקלי קורקט. עלילת טיי עם ג'ן לא מיותרת. קודם היא מעניינת כי מדובר כמעט בתשליל של ג'ן (נער שברושם ראשוני מתקבל ממנו רושם אחד, אבל בבחינה עמוקה מגלים שיש בו יותר ממה שפוגש את העין, רק שפה זה הפוך, וכמובן יש גם את תפיסת העולם ההפוכה). דבר שני, הם מספקים איזשהו נופך דתי לכל הדיון הזה עם ג'ק, קצת טרחני אמנם, אבל עדיין נחמד. אמנם אין בעלילה הזו הרבה עומק, אבל מצד שני, אין לה יותר מדי זמן מסך והיא גם נרתמת לטובת עלילות אחרות, אז בסה"כ יש לה מקום. אני מאוד מתנגד לקידוש הרייטינג שנעשה בדוסון קריק וחושב שזה הגורם מספר אחת לנפילת הסדרה, אבל קשה לי לומר שהוא שיחק פה תפקיד. היעדר תהליכים היה אחת מהמחלות הקשות של העונה השנייה, אבל פה תהליך לא היה הכרחי. למה הכוונה ברמזים? שנראה במהלך כל העונה שיש לו סוד כדי לבנות מתח שיישבר בפיצוץ אדיר? או אפילו בכמה פיצוצים מבוקרים, בשביל ריבוי קליפהאנגרים, כמו בכל סבוניית נוער טיפוסית? לדעתי, זה היה קידוש הרייטינג יותר מכל דבר אחר. ג'ק היה נער מופנם, שחלק ממופנמותו באה מההדחקה וההכחשה בה הוא חי. הוא לא ממש ידע מה הוא מסתיר, אז שאנחנו נדע? אין לי מושג איך הדברים האלו, אבל לוויליאמסון אני מניח, יש ניסיון בנושא, וזה גם נראה לי אמין שבדר"כ הם מתפרצים בבת אחת. האם אפשר היה לגרור את המאבק הפנימי בג'ק עוד כמה פרקים? אולי, אבל זה לא היה הכרחי. אני חושב שהצליחו להעביר טוב מאוד את מה שעבר עליו, ובשורה התחתונה זה יצא אמין ולא תלוש.

DAN1EL

New member
אוי באמת... ../images/Emo97.gif

"ג'ק היה נער מופנם, שחלק ממופנמותו באה מההדחקה וההכחשה בה הוא חי. הוא לא ממש ידע מה הוא מסתיר, אז שאנחנו נדע?" זה בדיוק מה שאני, בתור צופה, פשוט לא קניתי. ויכלו לתת רמזים לא כדי שלא נדע מה הסוד שלו, אלא דווקא רמזים כדי שכן נדע מה הסוד שלו וזה לא יבוא בבום. זאת בדיוק היתה הכוונה שלי, שהיתה הפוכה מתיאורית ה"סוד-בום-רייטינג" שניסית להלביש עליה. דווקא המתכונת הקיימת של עלילת היציאה מהארון של ג'ק, של פרק כפול שבו בעצם מרחפת השאלה האם ג'ק הומו או לא ומה הפיתרון, זה מה שסוחט רייטינג בכוח, במקום להקדיש עומק לנושא שיגרום לי "לקנות" את מה שאני רואה ושזה לא יראה לגמרי תלוש ובא משום מקום כדי לייצר עניין.

1Shir

New member
מסכימה עם דניאל

דברים כאלה לא יכולים לבוא ככה סתם משום מקום בבת אחת, שבנאדם שעד עכשיו היו לו חברות ובנות מחליט שבעצם הוא בכלל לא אוהב בנות אלא בנים. זה מעבר חד ולא קשור מדי. גם אני התקשיתי להתחבר. נכון שהוא מופנם, אבל עדיין זה היה חד מדי.

doron g3

New member
איזה בום?

הרי זה לא בא במכה אחת, זה לא שיום אחד בבוקר ג'ק התעורר והכריז שלא בא לו על בנות. רמזים? גם אם אתה לא קונה כל דבר לפני צמד הפרקים (למרות שזה סוג של רמז), אז עדיין יש מספיק רמזים. השיר, הבכי, ההתחמקות, המבט שלו בסיום הפרק הקודם. אני לא יודע מה איתך, אבל כשההכרזה הגיעה, אני לא הייתי בדיוק המום, גם לא בפעם הראשונה שראיתי. הפרק בהחלט לא היה "sex she wrote" באופן שכל מטרתו הייתה להפתיע אותך עם טוויסט עצבני, דוסון קריק נוהגת שלא להתעסק כך עם נושאים דרמטיים (טוב, לפחות לרוב. כל נושא טים-בראון למשל קצת צרם). השאלה היחידה שריחפה בפרקים, ובאופן חד משמעי בפרק של יום שבת, היא האם ומתי ג'ק יודה, ואם זו לא שאלה לגיטימית אז כל העונה הראשונה לא לגיטימית.

DAN1EL

New member
אני לא מחשיב ../images/Emo97.gif

את To Be Or Not To Be כפרק שרומז. בפרק הזה זה כבר היה ברור. לכן כשאני טוען את הטענה שלי אני מתייחס ל-To Be Or Not To Be ול-That Is The Question כפרק אחד שבו מוטלת עלינו פצצה - ג'ק הומו. בלי שום רמזים מקדימים. לגמרי תלוש.

doron g3

New member
זה לא היה ברור אז

וזה גם לא היה פרק אחד. למה ציפית? מבטים מלוכלכים של ג'ק בחדר הלבשה? הרי כל רמז מקדים היה מבחינת "פצצה" שתנפץ לנו את התדמית של ג'ק. הנקודה היא האם ההכרזה עצמה באה משומקום או שלוותה ברמז מקדים, ופה היא אכן לוותה. אם השיר היה מופיע כמה פרקים קודם אז זה היה יותר טוב? אם כן, אז הבעיה היא רק באורך התהליך, לא בהיעדר קיומו, אם לא, אז זה בלתי אפשרי לבנות עלילה שכזו מבלי ההלם הראשוני שברמז המקדים.

DAN1EL

New member
העניין הוא ../images/Emo97.gif

שהעלילה הזאת הונחתה בכוח על הצופים בלי שום הכנות, והאינטרס כנראה היה רייטינג. מי אמר שחייבים את העלילה הזאת? מי אמר שאי אפשר רמזים מקדימים? מי אמר שאי אפשר שג'ק יספר לחבריו שהוא הומו או לפחות שהוא מתלבט ואז השיר יוציא אותו מהארון באופן פומבי?

doron g3

New member
הרבה דברים בדוסון קריק

עוותו בגלל רייטינג, חלקם בציניות מכעיסה (המעבר של כולם לבוסטון, מותו של מיץ', פייסי וג'ואי), אבל דווקא להטפל לעלילה הזו? אני בטוח שדווקא וויליאמסון, שלו היתה יד אישית בעלילה הזו, לא יעשה בעלילה על זהות מינית שימוש ציני שכזה. עלילה כזו היתה חיונית לדוסון קריק. וויליאמסון אמר לא פעם שמה שהופך את הכתיבה בשבילו לקלה (ואת דוסון קריק לכ"כ טובה בשל כך) היא שהוא רואה חלק מעצמו בכל דמות ודמות. כל דמות מייצגת משהו בו. בין אם זו השאיפה הקולנועית של דוסון, השובבות של פייסי או הציניות של ג'ואי. אי אפשר שחלק כ"כ גדול מוויליאמסון לא ייכנס לסדרה. למרות שדוסון קריק לא בדיוק אוטוביוגרפית כמו קריק דייז, היא עדיין ייצוג נכבד של וויליאמסון בכל המובנים, ודמות הומוסקסואלית היתה הכרחית בשלב זה או אחר. משום מה ההסברים שהצעת נראים לי יותר מופרכים. לשתף את חבריו? מי בדיוק? ג'ואי? דוסון? פייסי? אני מצליח בקלות לקנות את זה שמדובר במאבק אישי שלו, ולמרות שאין לי ניסיון בנושא אני מאמין שרבים במצב כזה חוששים לשתף אחרים ברגשות שלהם, במיוחד ג'ק (על רקע זה, נזכיר את the election": "Joey, um, I can't allow myself the luxury of opening up. I mean, with my brother gone and my father missing in action. My mother and my sister they depend on me, you know? To be the rock. And I don't know. Sometimes I feel like...I can't even explain it. It's like my whole life is one big secret." יש האומרים שזה סוג של רמז...) ומהם לבטים? איך יוצגו לנו הלבטים? איך עצם קיומם של הלבטים לא יבוא לנו כהלם? בסה"כ, זה עניין של טעם, אבל בעונה כה דלילה בתהליכים, ובסדרה, שלצערנו, הרייטינג הכתיב לא אחת מהלכים, להטפל דווקא לעלילה הזו נראה תמוה.

DAN1EL

New member
אם קווין וויליאמסון ../images/Emo58.gif ../images/Emo97.gif

רואה את עצמו בכל אחת מהדמויות, למה הוא החליט על כך פתאום לקראת סוף העונה שאחת הדמויות שלו היא בעצם דמות של הומו? עכשיו, אם תגיד לי שיכול להיות שהוא תכנן את זה מהתחלה - זה בדיוק העניין! שזה לא נראה מתוכנן. זה נראה תלוש. בדיוק כמו שלא תוכנן מההתחלה שמיץ' ימות ושג'ן תמות ושכולם יעברו לבוסטון. ככה בדיוק זה נראה. ואני לא "נטפל" דווקא לעלילה הזאת, יש לי גם הרבה דברים לא טובים להגיד על עלילות נוספות (אם הזכרת כבר את המוות של מיץ', שכבר "נטפלתי" אליו בעבר), אבל מה לעשות שעכשיו אנחנו מדברים על הפרק הזה ואנחנו בשרשור של הפרק הספציפי הזה ועכשיו אני רואה לנכון "להיטפל" לעלילה המאוד מסוימת הזאת.

doron g3

New member
לא נכנס לשיקולים של וויליאמסון

ואני לא ממש אוהב את הדבר הזה "זה לא נראה מתוכנן". רק בגלל שמשהו מפתיע זה לא אומר שהוא לא מתוכנן או לצרכי רייטינג. הבעיה עם המוות של מיץ' לא היתה שהוא מפתיע או "תלוש", אף אחד לא ציפה שכל אחד בסדרה יצטרך להכנס לקומה כמו גראמפס לפני שהוא מת. הבעיה איתו שהוא בא לשרת מטרה מאוד ספציפית (הפרידה של דוסון וג'ואי), ונעשה באופן מאוד זול וציני כדי לסחוט דמעות. למרות שנולד בחטא (בניגוד לעלילה של ג'ק שיש לה הצדקה רחבה יותר), עדיין יכול היה להיות מבוצע בהרבה יותר רגישות והרבה יותר טעם טוב, מאשר בנוסח "מישהו מת, יאללה פרק ספיישל ושלא תשאר עין אחת יבשה". כנ"ל לגבי השאר (מילא שכולם יעברו, למרות שאם כבר ספין אוף של ג'ואי אז עדיף היה שעד הסוף, אבל למה לא לפחות לנסות לטעת לפחות מראית עין של היגיון? פייסי פשוט התגלגל לבוסטון, ככה במקרה...). המוות של ג'ן למשל, הוא דוגמה להפתעה שהיא לא ניצול ציני. היה לזה איזושהי אמירה, מעבר לדרמה הפשטנית, בכך שהסדרה מגיעה לסיומה עם מותה של ג'ן כפי שנפתחה עם בואה. בחיים יש הפתעות, והן מציאותיות כמו כל דבר אחר. אם בדוסון קריק היו יוצרים הררי הכנות לכל התפתחות עלילתית אז זה היה לא פחות אמין מאשר להנחית עלינו עובדות בשטח משומקום (מה שלא היה כאן).

snier1991

New member
בתכלס וויליאמסון הוא יוצר מאד לא

מתוכנן תראה את הצעקה סרט מעולה ובסרט השני הוא הולך לאיבוד דוסון קריק עונה ראשונה מעולה ובשניה אין לא מושג מה הוא רוצה מעצמו ואני לא חושב שהוא עזב כי הרשת הפריעה לו(הסדרה בעונתה השניה הייתה מאד נועזת ואני מתקשה להאמין שהרשת צינזרה אותו) אני חושב שהוא עזב כי הוא שם לב שאין לו מושג לא הוא רוצה לךקחת את הסדרה שלו

DAN1EL

New member
טוב ../images/Emo97.gif

אם אתה רוצה להתחיל להכניס לי מילים לפה כמו שכל דבר צריך להיות מתוכנן בסדרה אז נסיים כאן את הדיון. אני אמרתי את שלי.

אני כמובן רואה באיחור...../images/Emo105.gif

היום רק ראיתי את הפרק של שבוע שעבר,ומחר כנראה אראה את מה שהיה ביום שבת האחרון...

למעלה