פרק 212 - Uncharted Waters

DAN1EL

New member
פרק 212 - Uncharted Waters ../images/Emo97.gif

Episode #212 - "Uncharted Waters" On a weekend fishing trip, Pacey is once again at odds with his hard-to-please father, while believing that his shipmates, Mitch and Dawson, have the perfect father-son relationship. But Dawson's dealing with problems with his own dad, blaming Mitch for his parents' divorce and for not being able to keep a steady job. And Jack, whom Andie talked Pacey into including on the male-bonding weekend, is a total fifth wheel, since his dad is nowhere in sight. Meanwhile, inviting Jen, Joey, Andie and Abby over to film a news piece on teenage girls, Gale initiates a female-bonding session in which Jen and Joey come to terms with their precarious friendship, and the usually-mild-mannered Andie locks horns with Abby. שפכו. :)

doron g3

New member
../images/Emo58.gifUncharted Waters

לשם שינוי, ערוץ 10 החליט לשדר פרק של דוסון קריק שבוע שני ברצף. לצערנו, הנסיגה ברמה מאז הפרידה לא השתנתה. מדובר בפרק בנים-בנות, ואם נמשיך במסורת ההשוואות לעונה הראשונה, מדובר במקבילה ל"Roadtrip", רק שאצל הבנים העיסוק הוא ביחסי אבות-בנים, נושא שזכה להתייחסות ראוייה רק אצל פייסי. זה אחד משיאיו (הבודדים) של הפרק. מערכת היחסים הבעייתית של פייסי עם אביו רק נרמזה לאורך כל העונה הראשונה, ובכל זאת הצלחנו להבין כי מערכת היחסים הזו אחראית לחלק גדול מהדברים שהופכים את פייסי לפייסי. היה ברור שהכרחי להתייחס בהרחבה וישירות למערכת היחסים הזו בעונה השנייה ואפילו ההתייחסות שניתנה בעונה השנייה נראית לא מספקת. הסצנות של פייסי ואביו נהדרות ורק מבליטות את הפער ביניהם לשאר הפרק. למה? כי אם מתעסקים ביחסיו הבעייתים של פייסי, זה לא אומר שצריך להכיל את זה על כל השאר (ואם כבר לייחד פרק לאבות, איפה לעזאזל מייק?). דוסון ומיץ'? למי אכפת? וג'ק? בוא נתחיל שהוא די עצבן. פתאום כולם התחילו לאמץ את מנטרת ג'ואי: "לא משנה כמה החיים שלך חרא, אצלי יותר גרוע" והטיחו אותה בפני דוסון כאילו אין לו זכות דיבור עד שתדרוס אותו משאית והוא יחלה בסרטן (אולי בעוד כמה שנים, הוא כבר יהיה מסכן מספיק...). אם פייסי עצבן בגישה, ג'ק בכלל הפגין חוצפה שלא נראתה מאז... "The Dance", בעצם. כשחושבים, ג'ק של העונה השנייה די מעצבן. אם אצל הבנים, היה את פייסי ואביו, אצל הבנות היה... אבי? גם זה לא ממש. נתחיל עם הסיבה לכינוסם של הבנות שנראית קצת מלאכותית, הגיבוש שנראה קצת הזוי, והפתיחות המלאכותית בסיום שאלוהים יודע מאיפה הגיעה. מילא ג'ן, אני אאימן לאנדי, אבל ג'ואי? וזה עוד אחרי פרק שבו נראה שחזרנו לעונה הראשונה. לא, לא באיכות, לצערי, אבל ביחסים של ג'ואי עם ג'ן בהחלט. כמו במקבילה מהעונה הראשונה, גם כאן היריבות המיתולוגית היא במרכז החלק הנשי, אך לצערנו, זה יותר ג'ואי בגרסתה הפחות אהובה של "detention", עם הרבה קנאה, טינה והצטרפות צבועה לצחוקים של אבי. אבל אם זה הצליח להיות חמוד בעונה הראשונה (וגם להניב רגע שיא נהדר), פה זה סתם תמוה. ג'ואי מההתחלה באה בגישה קנאית לג'ן כשהיא כועסת כשתפסה את מקומה כידידתו, מפיקתו, אהובתו ומה לא של דוסון. להזכירכם, ג'ואי בחרה שלא למלא את התפקידים האלו, ואם רצתה יכלה לחזור למלא אותם ברגע, הכעס שלה הוא לא שג'ן ממלאת אותם במקומה, אלא רק שהיא ממלאת אותם, וכאילו במעין רפלקס שקשה להתגבר עליו, מקנאת בג'ן כשהפעם הקנאה הזו נראית חצופה מתמיד. גם הפיוס לא מציל את קו העלילה הזה (ואולי הורס אותו יותר) שללא ספק ממשיך את קו העלילות חסרות ההיגיון. אנדי בפרק הזה לא עשתה כלום חוץ מלעצבן (בפרקים כאלו אני תוהה, לאן לעזאזל נעלמה אותה אנדי של הפרקים הראשונים? זאת שהפגינה קצת שנינות וסרקזם בריא ולא היתה רק פקעת נוירוטיות מהלכת. אני מאשים את הכדורים), ג'ן היתה בוגרת, חכמה, וצודקת, וגרמה לדו קרב הנושן והמרתק מהעונה הראשונה להראות משעמם וחד צדדי. למרבה הפלא, גם אבי אכזבה. מה שהתחיל כעוד פרק עם אבי, עם מפגן עקיצות טיפוסי, הפך למפגן אנושיות של אבי, שגורם למיני מחווה מהפרק שעבר להראות כמו... סתם מעשה רגיל של אבי. מילא שיש באבי אנושיות, מילא שירמזו לנו את זה עם מחוות שבשתיקה, אבל שאבי תשפוף ככה את הלב? שכל שטניותה תיעלם? שבשני משפטים יקיאו לנו את כל מטרתה, מהותה, מניעיה ורצונה של אבי? מה קרה לקצת סאבטקסט? ועוד הטרמפ? אם בפרק שעבר זה נראה לא ממש אמין, פה זה מדע בידיוני. נראה היה שהכוונה היתה להתניע תהליך של הזרקת אנושיות באבי כדי להפוך אותה ליותר מאשר טראבלמייקרית, אלא דמות עמוקה, אולי אפילו קבועה, אולי אפילו עם קשר עמוק עם אחד מהדמויות. (אז בהזדמנות זו, בוא נודה למוניקה קינה, שלא העניקה לכותבים לחבל בדמוצה של אבי יותר משכבר עשו). בסה"כ פרק סתמי. בעתיד בדוסון קריק יבינו שאם יש לך רק עלילה אחת על אבות גרועים, אפשר לעשות מזה פרק לבד. האמת, כרגע אני לא בטוח מה פחות גרוע (בתיאוריה. מעשית, אין ספק מה יצא יותר גרוע...)

DAN1EL

New member
מסכים איתך בהרבה דברים ../images/Emo97.gif

היחסים בין ג'ואי לג'ן - כמובן, ג'ואי שוב יוצאת ילדותית ומעצבנת, ומה שהכי מעצבן זאת ה"התמסכנות" הזאת שלה, הניסיון התמידי שלה להציג את עצמה ככל כך מסכנה. ג'ן בהחלט יצאה הבוגרת הפעם, וכשג'ן מדברת על הדברים שכואבים לה - הצופים קונים את זה. כי זה כנראה בא ממקום אחר מאצל ג'ואי. הסכמתי איתך מאוד גם בהתנגדות לתופעה של "כולם יותר מסכנים מדוסון ואסור לו להתלונן על כלום". גם אותי זה עצבן לאורך כל הפרק. זאת גישה מגעילה, גם של פייסי וגם של ג'ק (ובאמת שזה נורא מתאים לג'ואי). רק בגלל שאבא שלו הוא לא אפס קשוח שנוטה לאכוהוליזם או פחדן שנטש את המשפחה, זה לא אומר שלדוסון לא קשה ושהחיים שלו מושלמים. כי לאף אחד אין חיים מושלמים, וזה רק מוציא את פייסי וג'ק כאנוכיים ומרוכזים בעצמם (אבל זה נסלח להם כמובן, כי זאת סדרה על בני נוער...). ואם כבר התייחסתי לאבא של פייסי - הדמות הזאת כמעט בעייתית. אם דוסון לא היה אומר בתחילת הפרק לפייסי "אבא שלך קלאסי" (או במילים אחרות - אבא שלך סטריאוטיפי בצורה מוקצנת) זה היה הופך אותו לדמות נורא שטחית. אבל בגלל שדוסון אמר את המשפט, אז זה כאילו מסיר מעליהם את האחריות, כי זה מראה שהכותבים מודעים לדמות הסטיראוטיפית (יותר מדי?) שהם יצרו. וללא ספק, הקטע של "שיחת האבא והבן" של פייסי ואביו על החוף, היה באמת חזק. זה גרם לי אישית להבין את פייסי הרבה יותר. ונחזור לבנות - אנדי תמיד היתה ותמיד תהיה דמות שנואה עלי. היא כל כך מעצבנת... ובקשר למשפט שאמרת: "בפרקים כאלו אני תוהה, לאן לעזאזל נעלמה אותה אנדי של הפרקים הראשונים? זאת שהפגינה קצת שנינות וסרקזם בריא ולא היתה רק פקעת נוירוטיות מהלכת. אני מאשים את הכדורים" - אנדי תמיד היתה נוירוטית. כבר מההתחלה. אתה מאשים את הכדורים? אם כבר, כדורים יכולים לעשות לה רק טוב, ורצוי במינון גבוה במיוחד. ואבי? אני לא יודע אם אני מסכים עם כך שזה לא פרק חזק מבחינתה. זה בהחלט פרק חשוב מבחינתה, על כך אי אפשר להתווכח. קודם כל, הפרק עדיין ממחיש את הגאונות של אבי. את הקטע של לזרוק לכולם את האמת בפרצוף ולגעת בנקודות כואבות, וככה בעצם להזיז דברים. היא בעצם כלי הביקורת של כולם על הדמויות (ועל החברה בכלל?...הממ..טוב, לא נתפלסף יתר על המידה). כשהיא אומרת משפטים כמו "אם אני אספר בדיחה על סרטן - ג'ואי תעלב, אם אני אספר בדיחה על משוגעים - אנדי תעלב, ואם אני אספר בדיחה על סקס - ג'ן תתחיל לדפוק את הספה" זה פשוט ענק..וכשהיא זורקת לגייל משפט כמו "איזה מין עיתונאית את? אה כן, מהסוג הזול ששוכבת מהצד", זה רק ממחיש את התפקיד החשוב שלה בסדרה. היא בעצם יודעת הכל, כמו אלוהים (או שטן, יותר מתאים), לא ברור איך היא יודעת דברים כמו האמא המשוגעת של אנדי והעובדה שגייל שוכבת מהצד (נכון, זאת עיירה קטנה, אבל בכל זאת..) אבל ברור שהיא משתמשת בזה וזורקת להם את זה בפרצוף בצורה שאף אחד אחר לא יעז לעשות. הסצינה עם אנדי והצד האנושי של אבי? כן, אני מסכים, זאת סצינה בעייתית. אבל ברור לכולם שהסצינה הזאת הכרחית ושאולי היינו רואים את אבי אחרת לגמרי בלעדיה. נכון, הטקסט לא היה מתוחכם, והבכי לא היה הכי משכנע כי הוא לא תאם את הטקסט - מי בוכה בגלל שאמא שלו לא משוגעת ואבא שלו לא בכלא? זה קצת מוגזם...והמשפטים היו ישירים מדי ובאמת תיארו את אבי בצורה הכי ברורה וישירה, ואני מתכוון למשפטים כמו: "Being sweet is boring!" ו-"I'm the girl that everyone loves to hate" - זה גורם לך לחשוב האם זה באמת הגיוני שיש לה כל כך הרבה מודעות עצמית? זה עוד יותר הופך אותה לסוג של אלוהים, זה מראה את הכוח שלה, היא גם יודעת הכל על כולם, את כל האמת הקשה, וגם יודעת בדיוק מי היא ומה התפקיד שלה בכל העולם האכזר הזה. יכול להיות שהיה יותר חזק אם היו מוותרים על כל ההשתפכות הזאת שלה ועושים משהו יותר עדין, או, יותר טוב - נותנים לאנדי לעשות את ההשתפכות והבכי ואז לתת לאבי לעשות מחווה קטנה כמו להציע לה טרמפ. זה היה עובד ממש חזק לדעתי.
מה אתם חושבים? אבל בכל זאת, זאת היתה סצינה חשובה. וזהו.. (אני כל הזמן כותב הרבה יותר ממה שאני מתכוון לכתוב...)

doron g3

New member
היסטוריה

הפעם הראשונה שהתגובה שלי לא הארוכה ביותר בשרשור פרק רשמי. הדמות של אבא של פייסי בעייתית כי היא לא קיבלה מספיק זמן מסך. אני לא בטוח שהתיאור של דוסון בפתיחה נועד לפטור את הכותבים מליצור דמות מורכבת, אבל פשוט בלתי אפשרי ליצור עומק בדמות שכל מה שמראים ממנה היא שמדובר באב בעל הערכה אפסית לבנו. רוב הדיעה שלנו עליו מגובשת מפייסי עצמו, התנהגותו וההערות שזרק עד כה, כל ההתייחסות שלנו כלפיו היא למעשה הקרנה של רגשותיו של פייסי. אפילו הדיאלוג הכי משמעותי ביניהם בפרק היה חד צדדי כשפייסי דיבר במקום אביו. הפרק הזה היה מבין החלשים העונה, כ"כ חלש, שהרשת בזמנו היססה לשדר אותו, לבסוף הוא שודר כדי שהופעתו של אבא של פייסי בסיום העונה, לא תהיה הופעת הבכורה ויהיה טיפול טיפה יותר רציני בעלילה הזו. בדיעבד, לא ברור אם זה היה כדאי, לא נראה שהכותבים ממש ניצלו את נוכחותו של האב כדי לספק לנו תובנות חדשות בנושא או נקודת מבט נוספת, אלא רק כדי לשים דגש על הנושא כשאבא של פייסי נמצא כבובת קרטון ברקע. הסצנה הכי חשובה בפרק הזה רק מחזקת את הנקודה הזו. אנדי התחילה כסוג של תחליף ג'ואי לפייסי. בתור ניסיון לשחזר את הכימיה המצויינת שהיתה ב"double date", עם מישהי אחרת. אז מעבר לנוירוטיות, היה גם חילופי קנטורים ויחסי אהבה-שנאה שהתאדו לאט לאט. לא רק מהיחסים בין פייסי לג'ואי, אלא נראה שכל החלק הזה באופי נעלם. כשאנדי עוקצת: "Yeah, Abby's got to make the rounds on her broom", אני מתקשה להאמין שמדובר באותה בחורה שנונה מהפרק הראשון. עד הוידוי המרגש של אבי, הכל היה נהדר. אבי היוותה את האתנחתא הקומית כרגיל (למרות שבשלב מסויים זה נהיה מייגע, אבל אין מה לעשות, זה יעיל). אבל משפטים כאלו מוציאים את כל הגאונות. מה הבעיה ברק לרמוז שהיא ממלאת תפקיד קריטי? לתת לצופים נקודת מבט חדשה ולתהות האם היא מרשעת אמיתית או משועממת, האם היא באמת חשובה? במקום זה הגישו לנו את קיצור תולדות האבי על מגש של כסף. זו הייתה סצנה חשובה כי היתה פה הזדמנות להוסיף עומק לאבי כדמות טראגית ולא רק שטנית. במקום זה, נוצרה סצנה שטחית שיותר קירבה את אבי לשאר הדמויות מאשר בידלה אותה. ד"א, למרות שהיתה גרועה, הסצנה הזו היתה חשובה, חשובה יותר מהקשקוש של דוסון עם מיץ', למה לעזאזל זה לא סיים את הפרק?

DAN1EL

New member
מתי אנדי היתה שנונה? ../images/Emo97.gif

היא אפילו לא העלתה חיוך בפניי פעם אחת. דמות מעפנה ביותר. אחת הבודדות שאי אפשר למצוא בה צדדים חיוביים (אני מתכוון כדמות, לא כבן אדם).

doron g3

New member
אוקיי, אולי לא קורעת

אבל קטעים כמו הרצועת לב העלו צד טיפה יותר חביב, וטיפה פחות לחוץ אצלה. אבל כדמות, היא אכן לא משהו (למרות שבתקופת השיגעון דווקא היה נחמד), ומהעונה השלישית היא מיותרת.

../images/Emo220.gifאוף, כל כך מעצבן,

פספתי חצי פרק כי לא הצלחתי לקום.
ומה שראיתי היה ממש טוב וזה עוד יותר מעציב אותי. למישהו יש תסריטים? משהו? למישהו יש כוח לכתוב לי תקציר מפורט? תודה בכל מקרה.

DAN1EL

New member
מה כן ראית? ../images/Emo97.gif

בכל אופן, הנה תקציר מפורט: אבא של פייסי (זאת הפעם הראשונה שרואים אותו בסדרה) הזמין את דוסון ואביו לבוא איתו ועם פייסי לסוף שבוע בטורניר דיג של אבות ובנים. כשדוסון מגיע לשם הוא מגלה שגם ג'ק הוזמן, ופייסי לא טרח להגיד לו, וכך יוצא שדוסון נאלץ לבלות איתו את כל סוף השבוע על סירה אחת (יחד עם ההורים שלו ושל פייסי) וכמובן שיש מתח גדול בין ג'ק לדוסון שממשיכים לעקוץ אחד את השני ו"להתחרות" על ג'ואי. ג'ק מגיע לבד לטורניר (בלי אבא שלו כמובן) ומספר לדוסון שאבא שלו ושל אנדי נטש אותם, ובסוף יש איזשהי רגיעה ביניהם. היחסים בין פייסי לאבא שלו מתגלים כממש גרועים. אבא שלו מצטייר כפרימיטיבי וקשוח, טיפוס שקשה לרצות. הוא כל הזמן עוקץ את פייסי ומראה לו כמה הוא לא מאמין בו. לאחר לילה שבו אביו של פייסי משתכר ופייסי נאלץ לגרור אותו עד שהוא מתמוטט ונרדם, פייסי מוציא את כל האגרסיות שלו עליו, הוא מספר לו בבכי כמה הוא צריך שהוא יאמין בו ויאהב אותו וכמה הוא משתדל בשבילו וכו'. ובינתיים, בקייפסייד, גייל (אמא של דוסון) מצלמת כתבה על נערות תיכון והיא נעזרת בג'ן (שיש לה עכשיו ניסיון בהפקה בגלל הסרט של דוסון) כדי להרים את כל העסק. ג'ן מזמינה את ג'ואי ואנדי לבית של דוסון כדי להצטלם לכתבה במשך הסוף שבוע ולישון שם. כשהן מגיעות לבית הן מגלות לצערן שגם אבי הוזמנה. אבי גוררת את הבנות לחטט בחדר של דוסון והן מוצאות שם סרט פורנו וצופות בו ויש צחוקים (עד שגייל תופסת אותן). בזמן הצילומים אבי תופסת את כל זמן המסך ולא מפסיקה לדבר וללכלך על הבנות האחרות. היא אומרת שבנות נוער הן חסרות ביטחון ובגלל זה היא גם לא יכולה לדבר בחופשיות לידן. היא אומרת שאם למשל היא תספר בדיחה על סרטן - ג'ואי תיעלב, אם היא תספר בדיחה על משוגעים - אנדי תיעלב, ואם היא תספר בדיחה על סקס - ג'ן תתחיל לדפוק את הספה (
) [ג'ן בתגובה: "לכי תזדייני"...אבי: "רואים..?"]. גייל מגרשת אותה מהבית ובבוקר אנדי מוצאת את אבי יושבת לבד בחצר הבית ומתפתחת ביניהן שיחה, בה אבי מגלה צד קצת יותר אנושי (או לפחות מנסה להסביר את המניעים שלה) ובסוף אפילו מציעה לאנדי טרמפ. כאן את יכולה לצפות בסצינה בין אבי לאנדי...

DAN1EL

New member
שכחתי גם לספר ../images/Emo97.gif

שבמשך סוף השבוע של צילומי הכתבה על הבנות בבית של דוסון, הסכסוך בין ג'ואי לג'ן עולה שוב, ג'ואי מאשימה את ג'ן בכך שהיא מנסה לקחת את המקום שלה וכל הזמן מנסה לעקוץ אותה, ובסוף הפרק היא מתנצלת והן בערך משלימות.

../images/Emo220.gifוואי תודה רבה לך!

עכשיו הכל קצת יותר ברור... ממש תודה. ואת הסצינה שהוספת הספקתי לראות בטלוויזיה, אבל נהניתי לראות שוב
המון תודה!

ראיתי את הפרק אתמול...../images/Emo105.gif

פרק די הזוי האמת. הבנים יוצאים לסופ"ש אבא-בן וג'ק,והבנות נקלעות למן מסיבת פיג'מות אצל גייל... פיסיי היה ממש מסכן,אבא שלו מתייחס אליו כמו זבל והוא כל פעם מקווה ליחס טוב ומתאכזב מחדש. כשהוא ישב על חוף הים ובכה ממש ריחמתי עליו..
אבי הייתה גועלית,אבל דוקא ההערה שהיא אמרה שכולם התחרפנו והוציאו אותה("אני לא יכולה לצחוק על סרטן,כי ג'ואי תיפגע,לא יכולה לדבר על משוגעים כי אנדי תיפגע.." וכו),לא הייתה כל כך רחוקה מהאמת(חוץ אולי מהקטע על ג'ן). ולא אהבתי שכאילו הראו את ה"צד האנושי" שלה,כי היא לא דמות כזאת..

eliormagick

New member
ראיתי סוף סוףP:

כמובן שנזכרתי להגיב אחרי כהרגלי... אבל היה פרק מוזר כזה... וגם מעצבן במיוחד עם אבא של פייסי... וההתכסחות של ג'ואי וג'ן לא נפסקת וזה השלב שזה כברמתחיל להיראות פאסה ויותר מידי חוזר על עצמו... לסיכום פרק טוב:)

למעלה