פרק 14 - מי יודח היום???

• פותח הנושא ny22
  • פורסם בתאריך
מסכימה בקשה ל'לא ראוי'

זה באמת לא מתאים בהקשר של הישרדות. סלחי לי, אני עדיין אפופה ערפל 'האח הגדול' שסימם לי את המוח. לא פלא שאני עדיין לא מצליחה כל כך לתקשר עם השורדים
בחיי עדיין לא הצלחתי ליצור סימפטיה כלפי אף אחד מהם מלבד אוליי קצת ליונתן
וטלכו, יסלח לי אלוהים, אני כבר לא זוכרת מה ההפקה עשתה לו? תזכירי לי בבקשה, נמחק לי הכל מהדסק

TamiF

New member
מבחינתי הישרדות לעד תיקח את האח הגדול :)

כך שאני התאוששתי במהרה בתום העונה של האח
חבל שבארץ הישרדות לא מתרוממת... מארק ברנט הוא גאון, והפורמט הוא ההברקה הטלויזיונית הכי גדולה של המאה ה- 21 בעיניי. טוף, לעניינינו. טלכו היה שחקן נהדר ושורד מאוד אינטיליגנט. זו אגב בין הפעמים היחידות שראינו שורד בעל כישורים פסיכולוגיים נאים שגם עושה בהם שימוש במשחק. בשלב מסוים כשהוא קצת איבד את עצמו, כולם התהפכו עליו ועשו ממנו איזו מפלצת כשההפקה היקרה רכבה על זה והמשיכה את הקו. העריכה שקיבל במיוחד לקראת הגמר ובכל תכניות הקדם-גמר, היתה פשוט מזוויעה. רצח אופי נוראי בשידור חי (בגמר) לבנאדם שסה"כ הוא טוב במהותו, הרבה יותר מרוב החבר'ה שמגיעים לתכנית. זה כל כך זעזע אותי שלא התחשק לי לצפות בעונה הרביעית. כמובן שצפיתי בה בסוף. Sigh.

אה תודה, נזכרתי../images/Emo13.gif

אני זוכרת שהתלהבתי ממנו בתחילת המשחק. זיהיתי את התכונות שלו ואהבתי את כישוריו הפסיכולוגיים, אבל בשלב מסויים כבר לא אהבתי את הנוזל שעלה לו לראש והפניתי לו עורף. נדמה לי שבגמר הייתי עם טומי דווקא. בדיעבד אין לי מושג למה
כנראה שטלכו בזמנו עשה כמה טעויות יותר מדי מבחינתי, אבל התערבותה של הפקה תוך כדי עריכה היא באמת בלתי נסבלת, כאילו ההפקה לא סומכת על האינטליגנציה של הצופים שהם לבד ישפטו את השורדים על סמך התנהלותם, אלא היא חייבת "לעזור" לצופים לחשוב שוב ושוב על מי הם רוצים לראות בגמר. מצאתי את הכתבה הזאת על טלכו http://www.nrg.co.il/online/47/ART1/985/641.html והבנתי מה הבעיה שהיתה לו. היתה לו יהירות. להבדיל מאריק אשר פחד כל רגע וכל דקה שלא ידיחו אותו בטעות או שלא בטעות. בכל אופן, ההפקות הישראליות "חולות" בקטע הזה שהן מזלזלות באינטליגנציה של הצופה. הן באח הגדול והן בהישרדות. אם היו נותנות קצת יותר קרדיט לצופים בבית, היינו מקבלים שתי תוכניות ריאליטי מהמשובחות שקיימות במדיה.

TamiF

New member
הצופה בבית לא מעניין אף אחד

האמת? אני לא חושבת שזה אפילו זלזול באינטליגנציה, זה פשוט זלזול נטו. כשמישהו שם למעלה מחליט להיות בעד או נגד מתמודד, הוא הולך עם זה עד הסוף בדרכים לא דרכים וזה מגעיל ומקומם אותי בו זמנית. בעונה 3 זה היה מאוד בולט לשני הכיוונים - הקודקודים למעלה היו בעד טומי (הדביל) ועשו ממנו איזה מלאך טוב לב שלחם לוחמת צדק בכוחות האופל. זה היה כל כך הזוי ומופרך שהיה עוד יותר מכעיס לראות אנשים קונים את זה. מנגד, ביצעו בטלכו לינץ' מכוער ובלתי הוגן. מטריף אותי איך תמיד כל אלה שזועקים בשם המוסר היושרה והטוהר (עלוב ככל שיהיה במשחק כמו הישרדות), הם תמיד המכוערים ביותר (ע"ע אביגיל). אנשים נורא נהנים להגיד עד כמה "נחרדו" מהתנהגות כזו או אחרת של מתמודדים בהישרדות. איך זה שיקר וההוא תחמן, וכמובן ה- ערך העליון בכל תכנית ריאליטי המכבדת את עצמה: "האמת שלי". אני לא חושבת שיש ביטוי שלמדתי כל כך לשנוא, כמו זה. לדעתי זו המצאה ישראלית, אגב. לא שמעתי מימיי מועמד מהישרדות ארה"ב מקשקש למצלמות בדברי הבל מעין אלה. ומבין כל תכסיסי המשחק שנוקטים בהם מתמודדים במהלכו, בואי ואומר לך מהו באמת פשע. בעונת "האולסטארס" כשאחותו של בשבקין הגיעה עם משפחות אחרות לבקר את המתמודדים על האי, שמענו קצת מפניני לשונו של הלז. שמענו ממנו כיצד לפני "שהשלימו", נהג האח הגדול והטוב לומר לאחותו הקטנה עד כמה היא בלתי ראויה להיות חלק מהמשפחה היות והיא לא יפה כמוהם. לא עומדת בסטנדרטים. הוא היה רב איתה ומקניט אותה שתרד במשקל ואומר לה שהיא לא נראית מספיק טוב ליד כל המשפחה. אני זוכרת את עצמי צופה בו ומתחלחלת. אני מתחלחלת גם כעת תוך כדי כתיבה. אני מתחלחלת לדעת עד כמה צילק גוש הכלום הזה שלא בדיוק סובל מעודף שכל בלי שום קשר, את אחותו הקטנה. אני מניאקית אם אין לה עד היום חסכים בנושא הזה ו/או בעיות עם בחורים. אידיוט. אבל את זה, מי זוכר? הרבה יותר נחמד להתעלל בבחור שהוא באמת טוב לב כמו טלכו, נבון, אינטליגנט, איש ספר, היות ובהישרדות שיחק משחק תחמני. הבה נריע לגולם המגודל שאין בו דבר וחצי דבר, שעשה כלום במשחק וזכה מן ההפקר באיזה צידוק מופרך על שהוא מייצג את "הטוב". רק שאותם "טובים", הם תמיד המפלצות הכי גדולות
והקהל? הקהל מצדיק את היותו "מטומטם" כל פעם מחדש היות וההפקה אכן משיגה בדיוק את מה שהיא רוצה ומחנכת אותו לחשוב בדיוק את מה שהיא רוצה: הרוב היה בעד טומי? היה. הרוב זוכר את טלכו לרעה? זוכר. הנה, זה עובד.

davidlev02552

New member
מה זה הנדס דאון? ... (נזכרתי שכמו רוחן

האנגלית שלי משהו..) מה ההפקה עשתה לטלכו? אחד הפרזיטים הנאלחים

davidlev02552

New member
אוי ... הד"ר הבוגד מול איתי הגבר עם הלב הטוב.

והוא היה התחמן הכי גדול בתולדות הישרדות. השורד הכי אהוב עליי EVER. 1. אריק לא מהווה דמות של גבר חזק , אלא של נצלן... ניבזי כלפי איתי (נניח מול בשבקין היה תכמון, אבל מול אחד שהיה בברית שלך? וחבר?) שי אראל היה הפתעה מבחינתי. לא האמנתי שיתנו לו את המיליון. היה השורד הכי בלתי ראוי מבחינתי. 2. אראל היה ערס , אתלט , חכם ... ולמרות שלא אהבתי אותו כואב להגיד אבל מגיע לו! (רציתי שטומי ייקח אבל עדיף שי עלטלכו) , במצב כזה - של כדורגלן (כמו ג'קי) שהיה אראל - נותנת לו אופציה יותר טובה להתמודדות 3. נכון שאתלטיות, כושר גופני והיכולת לקחת חסינויות היא חשובה להתקדמות במשחק, אך פעם אחת ללא חסינות ואתה יכול למצוא את עצמך בחוץ. הרבה יותר חשוב כושר הישרדות חברתי והיכולת לקחת את ההחלטה הנכונה בזמן הנכון ובמקום הנכון נכון

אריק אלפר הדוחה הוא יוצא מהכלל שאינו מעיד על.

הכלל. אלילת המזל עבדה הרבה בעונה של אלפר,זה התחיל מהפציעה הביזארית של גל המנהיג של השבט שלו,ונמשך בדביליות היתרה של המתחרים שלו בעונה שלו. שי אראל הוא אדם שלא כדאי לדבר עליו רבות.כי הוא זכה לא ביושר בלשון המעטה.והמבין יבין.בכלל אם יחקרו טוב את העונה של אראל יגלו הרבה שיחות טלפון בין פיינאליסטים למושבעים בהפרש הגדול של החזרה עד לערב הגמר. במיוחד בקו קריות-מרכז.

davidlev02552

New member
אלי יש בינינו מן המשותף.... אני רוצה להתעכב

על שי אראל שי לדעתי היה שילוב של ערסיות תכמנות וכוח ושתלטנות- (אישית לא סבלתי אותו) אבל עצם השיחות טלפון זה בגלל שההבצבעה היא בארץ ולא על האי לא ברור למה עושים את ההצבעות בארץ? תצביעו על האי, שימו את הפתקים חתומים בכספת, וזהו -- עצם המעבר להצבעה בארץ פתח גרוע לראות את כל הקומיבנות וכו' השאלה היא האם הוא שילם וכמה? ...

davidlev02552

New member
מסכים, רגש זה דבר טוב אבל מעט ולקראת הסוף..

עדיף אקשן ואולי תככים

One Echoe

New member
לא מבין את הברית של לירון!

למה הם מוותרים כל כך מהר? הרי הרעיון במשחק הוא "לשרוד" לא? למה לירון לא הלך לגב, התנצל, וביקש ממנו לחזור לברית הישנה? ואני גם לא מבין את גב, הרי ברור שהארבעה לולו-יונתן-אתי-יאנה לא יבגדו אחד בשני, והם פשוט יתחילו להעיף מתישהו את גב, יניב ונטלי. אני רואה את הברית של יונתן-לולו כברית ממש חזקה שלא תתפרק בקלות, ולכן בעיניי לירון הזה, למרות שהערכתי אותו בתור מנהיג, פשוט לא שורד אמיתי..הוא לא נלחם בכלל, אפילו לא ניסה למצוא את פסלון החסינות \:

פרק משעמממממם

לא קרה שום דבר מעניין. אני גם לא מבין מה זה כל המשימות האלה - גם פרס, גם חסינות, גם אי הגלות, גם משימת חסינות אישית.. כל המרבה - גורע

Anett

New member
גיורא ממש לא בסדר

אמר שיתחיל בלאגן במועצת השבט ולמעשה עבד על לירון...וגב, מה פגעו בו? אמרו לו אל האמת הוא הפר את הברית עם לירון לא לירון. מה מתלהבים כאן מגב, אני לא סומכת בכלל על הבן אדם הזה. ויונתן ולולו אלה 2 תופעות הזויות וגם כן לא אמינות. ויניב? לא זוכר את השמות, נימצא חודש על האי ולא זוכר שמות של אנשים, ממש אינטלגנט ועוד מתלהבים ממנו שהוא נשמה טובה. מה עשה לו לירון? מה? מאכזב אותי המשחק הזה מפרק לפרק... אבל הכי חמוד אוהד....הוא חיב"ס רציני...שלום, שלווה, אהבה ממש פירסומת למתנגדי מלחמת וייטנאם....

MatanSeinfeld9

New member
אף אחד לא מתלהב מואן, נמאס...

משמרנים כמוך שבוכים על כך ש"גנבו להם את המדינה"...

אני רואה את הפרקים בהפרש של יום אז,

למה גב ולירון התנהגו כמו שני ילדים? אני לא מבינה את זה באמת שלא באמת שאני מעריכה את גב, אבל הוא ממש לא מודע לעצמו, הוא עשה מהלך כחלק מברית בלי להודיע לשאר הברית, לירון לא אהב את זה, בצדק! ועכשיו גב אומר שהוא לא עשה שומדבר לא בסדר?.... ועוד שומר ללירון טינה? בחיי שזה הזוי אני מסכימה שלירון היה צריך להתנהל אחרת, כך גם גב, שניהם פשוט הזויים שאין כאלה דברים.. ריב של גנון, חבל צפיתי שלירון יגיע רחוק

למעלה