הצופה בבית לא מעניין אף אחד
האמת? אני לא חושבת שזה אפילו זלזול באינטליגנציה, זה פשוט זלזול נטו. כשמישהו שם למעלה מחליט להיות בעד או נגד מתמודד, הוא הולך עם זה עד הסוף בדרכים לא דרכים וזה מגעיל ומקומם אותי בו זמנית. בעונה 3 זה היה
מאוד בולט לשני הכיוונים - הקודקודים למעלה היו בעד טומי (הדביל) ועשו ממנו איזה מלאך טוב לב שלחם לוחמת צדק בכוחות האופל. זה היה כל כך הזוי ומופרך שהיה עוד יותר מכעיס לראות אנשים קונים את זה. מנגד, ביצעו בטלכו לינץ' מכוער ובלתי הוגן. מטריף אותי איך תמיד כל אלה שזועקים בשם המוסר היושרה והטוהר (עלוב ככל שיהיה במשחק כמו הישרדות), הם תמיד המכוערים ביותר (ע"ע אביגיל). אנשים נורא נהנים להגיד עד כמה "נחרדו" מהתנהגות כזו או אחרת של מתמודדים בהישרדות. איך זה שיקר וההוא תחמן, וכמובן ה- ערך העליון בכל תכנית ריאליטי המכבדת את עצמה: "האמת שלי". אני לא חושבת שיש ביטוי שלמדתי כל כך לשנוא, כמו זה. לדעתי זו המצאה ישראלית, אגב. לא שמעתי מימיי מועמד מהישרדות ארה"ב מקשקש למצלמות בדברי הבל מעין אלה. ומבין כל תכסיסי המשחק שנוקטים בהם מתמודדים במהלכו, בואי ואומר לך מהו
באמת פשע. בעונת "האולסטארס" כשאחותו של בשבקין הגיעה עם משפחות אחרות לבקר את המתמודדים על האי, שמענו קצת מפניני לשונו של הלז. שמענו ממנו כיצד לפני "שהשלימו", נהג האח הגדול והטוב לומר לאחותו הקטנה עד כמה היא בלתי ראויה להיות חלק מהמשפחה היות והיא לא יפה כמוהם. לא עומדת בסטנדרטים. הוא היה רב איתה ומקניט אותה שתרד במשקל ואומר לה שהיא לא נראית מספיק טוב ליד כל המשפחה. אני זוכרת את עצמי צופה בו ומתחלחלת. אני מתחלחלת גם כעת תוך כדי כתיבה. אני מתחלחלת לדעת עד כמה צילק גוש הכלום הזה שלא בדיוק סובל מעודף שכל בלי שום קשר, את אחותו הקטנה. אני מניאקית אם אין לה עד היום חסכים בנושא הזה ו/או בעיות עם בחורים. אידיוט. אבל את זה, מי זוכר? הרבה יותר נחמד להתעלל בבחור שהוא
באמת טוב לב כמו טלכו, נבון, אינטליגנט, איש ספר, היות ובהישרדות שיחק משחק תחמני. הבה נריע לגולם המגודל שאין בו דבר וחצי דבר, שעשה כלום במשחק וזכה מן ההפקר באיזה צידוק מופרך על שהוא מייצג את "הטוב". רק שאותם "טובים", הם תמיד המפלצות הכי גדולות
והקהל? הקהל מצדיק את היותו "מטומטם" כל פעם מחדש היות וההפקה אכן משיגה בדיוק את מה שהיא רוצה ומחנכת אותו לחשוב בדיוק את מה שהיא רוצה: הרוב היה בעד טומי? היה. הרוב זוכר את טלכו לרעה? זוכר. הנה, זה עובד.