פרק 14 - מי יודח היום???

• פותח הנושא ny22
  • פורסם בתאריך

סאמוואן

New member
באסה שלירון הלך למרות שזה היה צפוי

הלוואי ויעיפו כבר את הלולו המעפן הזה

ny22

New member
מנהל
דווקא היה נחמד בסוף לראות את לירון עם

המקומיים. אפילו שזה היה קצת מוזר, זה היה נחמד... היה פרק נחמד, לא יותר מזה...

הבעיה הכי גדולה של השרדות לטעמי העונה../images/Emo26.gif

מתכנית שעיקר תוכנה הוא תחמנות,ותככנות. היא הפכה לתכנית של בכי,רגש טלוויזיוני זול. את המשימות החליפו סיפורי חיים קורעי לב,ואת הפן המשחקי-ערמומי. החליפו דרמטיזציה של כיתה א',או נסיון לשמור על טוהר כפיים בשביל התדמית בחוץ. אני מניח שעיקר הפוקוס מבחינת הפקת השרדות על סיפורי חיים,ורגש מצולם במקום פוקוס על משימות מושקעות,או תככנות מגיע מהריאלטי הגדול של קשת-האח הגדול. כל הריב של בן מלכא עם אביב נראה ונמשע לי משוחק מידי ולקוח מאיזושהי תבנית של בית האח הגדול.זה פשוט לא מתאים. אמנם העונה הנוכחית הרבה יותר טובה מהקודמת עם האול סטארס.אבל הפקת השרדות צריכה לרדת מהקונספט החדש שלה של חיקוי האח הגדול והמריבות שם,והדגש על עדתיות. השרדות כשמה היא השרדות בתנאי טבע,ולא דיון על אשכנזים-מזרחים. עוד פרט פיקנטי שצריך לשים לב אליו.גיבורי התרבות של הריאלטי העונה הם נרקמונים לשעבר-גב מהשרדות ופרידה הכט מהאח הגדול. אז מה אתם אומרים הסמים נכנסו לפריים-טיים?

JasPoint

New member
../images/Emo45.gif יותר אקשן, פחות רגש

הישרדות לא יכולה ולא צריכה להיות האח הגדול.

TamiF

New member
מסכימה חלקית

מסכימה בהחלט על שהעונה הזו היא עונת רגש טלוויזיוני זול, בכי ויותר מדי רגעי קומבייה, כשהקשר שלה לקונספט הכללי של הישרדות מקרי בהחלט. החלק שאינני מסכימה עליו הוא הסיבה שנתת לכך. אין שום קשר לאח הגדול, במיוחד לאור כך שהעונה הזו צולמה הרבה הרבה לפני שהתחיל האח, ומשום מה משודרת רק עכשיו (היו ערוכים לשדר אותה עוד כשנגמרה הקודמת, בסוף אוגוסט 2010). אין שום ניסיון "לחיקוי" של האח, הבעיה העונה היא קאסטינג וקאסטינג בלבד. הוא פשוט לא עובד העונה, ולעריכה לא נותר דבר לשדר ובמה למלא את 3 השעות שהיא מחויבת להן, מלבד האיוולת שאנחנו רואים כל הזמן על המסך. אפילו כשיש ניסיון "אסטרטגי" כלשהו הוא נראה בדיוק כמו הפרק של אתמול - משעמם עד דמעות. לא עשו יח"צ לעונה הזו במיליגרם וחצי, בניגוד גמור לכל עונה אחרת, ואולי זה חלק מהסיבה. דוקא הריב של בן ואביב היה מאוד "הישרדות". זה בדיוק סוג הפורמט שמוציא מההזויים שבהם את השריטות מייד כשמשהו דוקר להם בדיוק כפי שקרה לבן. הנושא העדתי כל כך מושרש בעם שלנו, שאני מתפלאת שהוא לא יצא עד עכשיו. אין זה עניין של "דיון", אלה דברים שאנשים מרגישים והאופן בו הם תופסים את האחר, שהוא דבר שמשפיע מאוד על המשחק. כך שדוקא עם שני אלה, לא היתה לי כלל בעיה העונה. וכן, נראה כי מסוממים למיניהם השתלטו על הריאליטי אך בוא לא נוזיל את עצמנו בכך שנקרא להם "גיבורי תרבות". פפפפ. יש לשניים האלה קוים מקבילים אגב בתחושת הכל יכול שלהם, אבל לפחות מגב אני לא נאלצת לשמוע השכם וערב סיפורי גבורה על איך "עזר" לזונות רחוב בזה שחילק להן סמים

לדעתי יש הרבה קשר.

לאח הגדול. ולהזכירך היתה גם עונת האח הגדול 2 והאח הגדול 1. ז להפקת השרדות היה מספיק זמן להבין שרייטינג גבוה מביאים עם קונספט מסויים. אני רואה הרבה קווים מקבילים של חיקויי. הרבה יותר שימת דגש על קאסטים ספציפים ופחות על אתלטיות למשל. כמובן שדמויות מסוימות או התקנים שלהם תמיד היו לאורך עבודת הליהוק. יניב-משה מלצר חולון. או כוסית בביקיני דל-כוסית בביקיני דל. אבל יש פה הרחקת לכת שלדעתי נובעת מהליהוק של הראילטי מקשת. לגבי הריב של בן ואביב, בן להערכתי ראה יותר מידי שעות אלירז-סער. לגבי המסוממים אני דווקא בעדם במקרים הנ"ל. אני מאוד החזקתי ומחזיק מגברת הכט,היא דמות קומית אדירה ואייקון תרבותי של נשיות אחרת,היא הסיבה שבכלל צפיתי העונה באח. לגבי גב לא מכיר מספיק,אבל ממה שמכיר הוא אחד מהשפויים שם.

TamiF

New member
האמת שאתלטיות היא הדבר הכי פחות מעניין

או חשוב בהישרדות. לפחות, היא בהחלט לא הדבר המרכזי. מעולם לא התעניינתי במי אתלט יותר או פחות, זה רק חלק קטן מהקונספט כולו שתופס נפח רק בהתחלה בעיקר לפני האיחוד. כוסיות בביקיני יש תמיד ואין בעיה עם זה. רק שלצערי המלהקים בארץ נכשלים בכל עונה מחדש במציאת כוסית שיש לה גם קצת שכל בקודקוד, מינימום של כריזמה ובטחון עצמי (בארה"ב אין בעיה כזו לצורך העניין). אינני חושבת שרוחן דומה למשה מלצר חולון אפילו קצת. לא בטייפ קאסט ולא בסגנון הכללי. שני יצורים שונים לחלוטין. בעניין האח הגדול, אני חושבת שאנחנו כצופים מושפעים אולי מהעונה שזה עתה נגמרה ואוטומטית משווים בין שתי התכניות כשאין באמת מקום להשוואה. אני בספק אם ההפקה חתרה לעונה בכיינית ואווילית כל כך שאינה מתאימה כלל לרעיון שבהישרדות, זה מה שיצא בה והיא "זורמת" עם זה היות ואין בעונה הזו לצערנו שום דבר אחר. עונות 1-2 של האח לא השפיעו על הישרדות קודם לכן, ואני בספק אם יש קשר מינימלי לעונה הנוכחית בתכנון המקורי שלה מבחינת ההפקה. פרידה אכן דמות קומית שנתנה הרבה צבע בעונה שלה, אין שום ספק. "אייקון תרבותי של נשיות" היא בטח שלא. השם ירחם. גב בעיניי בלתי נסבל, אגב. אשמח לגלות שאני טועה לגביו במהלך העונה אם כי זה לא נראה טוב. בכלל, כל הקאסט הזה מורכב מאנשים שככל הנראה לא קלטו איפה הם נמצאים בכלל ועוד לא מצאתי לדאבוני פוטנציאל באף אחד מהם. גרוע מכך, העונה הזו יבבנית ומשעממת להחריד. עוד פרק-שניים כמו אתמול, and I'm out.

TamiF

New member
ועוד קטנה בעניין בן

אינני בקיאה ברזי אלירז-סער בעונה שלהם, אני יכולה רק לומר שאצל בן הכל התחיל ונגמר ברגשי הנחיתות עליהם גדל ואותם הוא סוחב איתו עד היום. היתה פה בזמנו הודעה משעשעת שמתארת יפה את הרעיון הכללי. הנה, אפילו דגתי אותה
בן: כל טוב לך אדוני

ראיית הדברים שלי שונה משלך.

אותי יותר מעניין המשימות והאתלטיות שדרושה בהן,כמובן בתוספת של משימות שמשלבות שכל+כוח. ואלמנט התחמנות. ולאתלטיות לטעמי יש הרבה יותר משקל מכפי שאת מייחסת לה במשחק ההשרדות. ראי מקרה טומי אלתגר בעונה שלו,ונתן בשבקין עונה שעברה, שי אראל בעונה שלו ועוד.. אלמלא האתלטיות שלהם שהעניקה להם אינספור חסינויות ספק אם היו מגיעים לגמר. לגבי הליהוקים- רוחן ומשה מלצר מסמנים בעיני את אותם ליהוקים סטריאוטיפים טיפוסים. במקרה שלהם דמות המזרחי הנלעג. אני לא חושב שאנו כצופים מושפעים מעונת האח שרק עתה נגמרה,אלא דווקא הפקת השרדות והמלהקים שלה. יותר נכון לומר מעונה 2 שהסתיימה לפני שנה. המלהקים השנה של השרדות והעורכים שלה,מכוונים לאותו קונספט כמו העורכים של האח הגדול.כפי שכבר כתבתי יותר דרמטיות מעושה,וסיפורי חיים וקורות חיים על פני דגש על המשחק. כמובן שזו טעות. כי הפורמטים שונים מאוד.דוגמא קטנה לכך היא שידור עלילות המודחים בוילה שלהם,דבר שהתחיל כבר סמוך מאוד לעונת האח ה1. בינתיים הרייטינג יורד משנה לשנה,עונה 1 הביאה נתונים אדירים,וניצחה את ערוץ22 כל ערב. העונות האחרונות בקושי מגרדות 15% לערב. ההפקה הישראלית הרגה את הפורמט. למרות ששוב העונה הנוכחית היא אחת מהטובות שהיו.

TamiF

New member
וואלה? אתה באמת חושב שזו אחת מהעונות הטובות?

כי כבר פה אנחנו חלוקים :) ואגב, העונה הזו בעיניי התחילה נ-פ-ל-א. הייתי משוכנעת שהיא תהיה מצוינת לכל אורכה והתאכזבתי עמוקות מההתדרדרות הנוראית שהחלה לפני 5-6 פרקים ורק מתעצמת עם כל פרק שעובר. באמת חבל. אתלטיות can get you so far. טומי ובשבקין בעיניי הם בושה לגמר, שני גלמים דבילים שזכו מן ההפקר והרסו מבחינתי את הגמרים של העונות שלהם. שי הצליח בעיקר בזכות חריפותו, הרבה פחות בגלל אתלטיות. בכל מקרה, מקובל עליי ששורדים מסוימים יגיעו לגמר בזכות זה. בעיניי הישרדות היא משחק בו על השורד לחדד את כל החוזקות שלו ולהשתמש בהן על מנת להגיע עד הסוף. אם זה כוח פיסי, לך על זה. אני אישית פשוט פחות מעריכה את זה מאשר משחק חברתי משובח. רוחן בעיניי הוא לא מזרחי נלעג, צר לי. בור, נבער, כן. נלעג, לא. משה הוא סוג של "לוזר" וזה הטייפ קאסט, רוחן לגמרי לא לוזר. הרייטינג של התכנית יורד בגלל הקאסטינג ובגלל התערבויות הפקה נטו. גם בארה"ב לולא היו מתקנים טעויות שהם עושים, לא היו מגיעים לעונה 22. ההפקה הישראלית הרגה את הפורמט קודם כל בזה ששינתה את חוקי המשחק הבסיסיים - הצבעה לזוכה על האי, ולא אחרי שפאקינג נגמרה העונה וכל פיינליסט יוצא בקמפיין לגיוס קולות (שלא לדבר על ההשפעה שיש לזה על עצם השיחות והוידויים במהלך העונה עצמה). זה ממשיך עם סמסים מגוחכים שלא קשורים למשחק, וכמובן כל ההתערבויות בתוך המשחק עצמו לטובת/רעת מועמדים. אני באמת לא חושבת שזה קשור לאח הגדול, ערוץ 10 פשוט לא יודעים לעשות טלויזיה. בקשת יודעים לעשות טלויזיה. עם כל הטראש והחומר הזול לצורך העניין, הרשת המקצוענית היחידה בארץ.

davidlev02552

New member
תמי , גם בשבקין וטומי היו אתלטי' טובי ../images/Emo23.gif

וכן , אם אפשר להגיע לגמר ו להתקדם עם מינימום תככים ומינימום לדרוך על אנשים וללעוג להם (זיו/ טלכו / הד"ר / גיא גולד ושפקס ) הרי זה משובח גבר שלא מביא חסינות והוא חזק מהווה מטרה על עצמו , וגם החסינות נותנת לברית שלך אפשרות להתקדם הלאה

davidlev02552

New member
תמי לא נכון, על בשבקין אי אפשר להגיד טיפש

שירת ב 669 , והיה קצין בלוט"ר? או מג"ב והקטע שבשבקין צינר (הכניס צינור) לטל אנגלנדר (טל העו"ד או השורד...) חחחח והעיף אח"כ את מנו

אני חושב שיש הרבה פוטנציאל לעונה הזאת.

זה שהוא ל מתממש ב100%. זה כבר אשמת העריכה וההפקה הישראלית. ביחס לעונה הקודמת המזוויעה זה כבר שיפור. מסכים איתך לגבי טומי ובשבקין,אבל הנה זו עובדה שהכח הפיזי והאתלטיות שלהם הביאו אותם לגמר ואף לזכייה במקרה של בשבקין.ולא הכישורים החברתיים-תחמנים שלהם. לא משנה אם בעיניך רוחן הוא מזרחי נלעג או בעיני.בעיני המלהקים שליהקו אותו הוא כן. כמו שאירית רחמים,יולה ושונית הם ליהוק סטריאוטיפי. לגבי כל מה שכתבת על הריגת הפורמט בידי ההפקה הישראלית מסכים ב100%. ההצבעה שלא נערכת על האי לזוכה. משאירה פתחים רבים לדברים לא חוקיים. מה גם שיש הפרש של כמה חודשים בין החזרה לארץ של השורדים עד לערב הגמר. להזכירך ההתערבות הבוטה של ההפקה הישראלית נערכה עוד בעונה 1 עם משימת הריקוד של מרינה שהשאירה את דן מנו במשחק. לגבי ערוץ10, כן גם פה יש צדק בדברייך,אבל להזכיר לך שערב השידורים של השרדות הוא מול הטמבלים מרשת ולא מקשת.

אריק אלפר לא זכה בשום חסינות אישית

והוא היה התחמן הכי גדול בתולדות הישרדות. השורד הכי אהוב עליי EVER. שי אראל היה הפתעה מבחינתי. לא האמנתי שיתנו לו את המיליון. היה השורד הכי בלתי ראוי מבחינתי. נכון שאתלטיות, כושר גופני והיכולת לקחת חסינויות היא חשובה להתקדמות במשחק, אך פעם אחת ללא חסינות ואתה יכול למצוא את עצמך בחוץ. הרבה יותר חשוב כושר הישרדות חברתי והיכולת לקחת את ההחלטה הנכונה בזמן הנכון ובמקום הנכון.

TamiF

New member
גם עליי! ../images/Emo66.gif

אריק היה השורד הטוב ביותר שיצרה הישרדות הישראלית. hands down. אני לא חושבת ששי לא היה "ראוי" (סילחי לי, אני פשוט מתעבת את המילה הזו בהקשר שלה להישרדות). הוא עשה הרבה מאוד מהלכים יפים ושרד בכוחות עצמו כשנשאר לגמרי לבדו, הישג מרשים בפני עצמו. הוא היה חלקלק ולא מאוד likable אבל לדעתי דוקא כן הגיע לו. העוול הנוראי שעשתה ההפקה הזו לבדה לטלכו, עד היום מצמרר אותי. עד כדי כך שהתרגשתי ממש כשליעד דיברה אליו בגמר אחרי הלינץ' הנוראי שעשו לו.

למעלה