פרק 11-12-12 - משימת הדחה +טעימות צ'ילי קרנה

אווף איתך
נתגעגע אלייך !

אתה תמיד מחייה כל דיון...

דעתי על הפרק:

אז קודם כל, לי אישית נראה שהרמה ממש עלתה. המנות שהוכנו היו מהממות, סוף סוף רמה שאנחנו רגילים לה מעונות קודמות.

אפילו המרק בשר של דליה, שקצת הרמתי גבה לגבי הבישול בסיר לחץ (כבר דמיינתי את הושפטים אומרים שהבשר לא הגיר את טעמיו למרק)- אפילו המנה הזאת נראתה מהמם והייתי שמחה לקבל כזאת.

אתי שוב הוכיחה שהיא חסרת אונים במצבי לחץ, וצריכה שמישהו יכוון אותה ברגע שמהשהו טיפה לא הולך לה כפי שתוכננה. .. מה היה קורה אם ויקי במקרה לא היתה עוברת שם?

חבל לי שויקי הודחה... מצד שני מכל המנות היא באמת היתה הכי פחות טובה , כך שזה היה מתבקש, כנראה...

בני קצת מתמקד יותר מידי באוכל איטקי, כמעט כל מנה שלו היא רביולי או משהו בסגנון! הייתי רוצה כבר לראות אותו מכין משהו אחר.

שי ברנדס- תשמעו, הוא חזק. הייתי רואה אותו בגמר הבעיה שהוא לא יוצר רייטניג, כוונה שלי לדעתי הוא מבשל ברמה של תום אבל בגלל שהוא לא זוכה להרבה זמן מסך (סוף סוף אחד שמבשל ולא מתמקד בסיפור חיים!) חוששת שהוא יודח לפני הגמר

ג'קי- אני מתחילה להבין למה השופטים כ"כ מתלהבים ממנה, היא באמת בשלנית טובה. רק בקשה קטנה...- שתפסיק לומר על כל מנה "זאת פעם ראשונה שאני מכינה!"
דיי, זה לא עובד..
אני מבינה מאיפה זה מגיע, לי נראה כאילו היא חסרת בטחון לגבי התוצאה הסופית ולכן רוצה לתת לעצמה מקדם הגנה של "לא ניסתי אף פעם"
הבעיה שהיא כזאת נשמה טובה (באמת!) שלא יודעת לשקר, ולכן מתפלק לה משפטים שמוכיחים שזאת מנה שהוכנה כבר פעמים רבות.

ג'קי היקרה- את מעולה והגיע זמן שתביני כמה שאת באמת מבשלת טוב!!

כוונתי

בפרק הזה בהכנת המוח, היא אמרה שזה מתכון מספר בישול מרוקאי שיש להכין אותו אחד לאחד לפי מה שכתוב
ואז מול הושפטים היא אמרה שזה פעם ראשונה שהיא מכינה את זה..

או לפני כמה פרקים שהכינה את הרביכה לפחזניות, גם אמרה שזה פעם ראשונה, ואיכשהו היא חשבה שהמרקם לא דומה למה שתמיד יוצא לה...

הספר המרוקאי

זה שכתוב מה צריך לעשות זה לא אומר שהיא עשתה אותו...
ולגבי הרביכה לפחזניות... אני בטוחה שהיא לא עשתה.. היא אמרה שהיא לא יודעת מה המרקם שאמור להיות...
אני מאמינה לג'קי כשהיא אומרת שזו פעם ראשונה שהיא עושה משהו..
אני מאמינה שהיא לא היגישה לבני ביתה מוח או פחזניות..

יכול מאוד להיות..

הכל כאן זה רק על בסיס השערות ! גם דעתי זאת השערה בלבד...
אבל שיהיה ברור- אני ממש אוהבת את ג'קי, ולדעתי היא מתמודדת ראויה שאני מקווה שתגיע רחוק

היי נדחפת לרגע.. היא מעצבנת. אבל כנה היא לא

הכינה פחזניות ##עם שמן## ומטעמי כשרות היא החלי]ה לשמן כי לא הייתה מרגרינה והיא אמרה את זה כמה פעמים ואפילו יש סצינה שלה מיואשת מול מקרר הגבינות.

ומוח זו מנה אמיצה ושמורה בדרך כלל לאירועים חשובים גם בעדות שאוכלים מוח אז סביר להניח שלא הייתה לה הזדמנות להכין לבד אלא תמיד ראתה מהצד..

לא לחפש פגמים איפה שאין. היא מעצבנת בדיבור שלה ובזה שהיא ממש מתאמצת לצאת טיפשה. לא מעבר. הכנות שלה מרטיטה.

Haad Yao

New member
זהו גם אני התחלתי לחשוב

שג'קי היא לא ההמשך הלוגי של הקו סמדי - אבי - ? אלא בשלנית הרבה יותר טובה וורסטילית. היא לא אחת שעושה קציצות של סבתא, אלא יודעת לשלב את המוטיבים של מטבח מרוקאי ביתי במנות מתוחכמות ועדכניות. נכון שהיא כל הזמן במגננה אבל אם זה עוזר לה...

בתחילת העונה היא לא הייתה מהחביבות עלי,

אבל בפרקים האחרונים התחלתי ממש לאהוב אותה,
יש בישול ביתי פשוט, כמו שעושה אתי, למשל
ויש בישול ביתי "גורמה", כמו הצריבה של המוח בתנור בפרק האחרון. זה לקחת מנה ביתית ומוכרת אבל עדיין לתת בה משהו חדש.
זה לא חוכמה לעשות אוכל טוב ממרכיבים יקרים... הכשרון הוא לעשות אוכל טוב מהמרכיבים הכי פשוטים שיש
הייתי שמחה אם היא תעביר קורסי בישול ! היתי מתה ללמוד לבשל כמוה...

Haad Yao

New member
אני מסכימה לגמרי

שטבח טוב נבחן בחומרים פשוטים. בגלל זה תמיד חשבתי למשל שניר צוק לגמרי אוברייטד, כי הוא מבשל מנות שסך המרכיבים שלהן עולה יותר מארוחה לזוג במסעדת פועלים. ולא תורם שום דבר מעבר לזה, רק שם אותם יחד.

בגלל זה אני גם מעריצה את הבישול של מיה. בן זוגי הוא טבעוני וחובב בישול, אנחנו גם אוהבים מאוד לאכול במסעדות (אני במיוחד), אז אני יודעת כמה גאונות צריך כדי ליצור מנה טעימה בלי כל הרכיבים מן החי שהאנשים מכורים אליהם לגמרי.

הקיצר - לעשות מנה של סלמון או סטייק משובח שתהיה טעימה זה לא דבר מובן מאליו (עובדה שהרבה מפשלים), אבל לעשות חומוס שיתמוגגו ממנו, או סביח, או אנטיפסטי - זו כבר גאונות.

Haad Yao

New member
ולגבי מוח ד"א אין לי מושג

זה נחשב למרכיב עממי? נראה לי שהוא קצת יקר כדי להיחשב לעממי. לא שיש לי מושג איך מבשלים אותו.

אוי, את ממש צודקת

לגבי ניר צוק
בכלל יש הרבה שפים כמהו, שמבשלים ארוחה ממרכיבים שמשפחה יכולה לחיות מהם שבוע

אבי2322

New member
תקשיבי אני מרוקאי ומוח זה אוכל הכי ביתי שיש

נכון שמכינים אותו בעיקר בחגים וזה טעים בטירוף אבל ג'קי שהיא אחת החביבות עליי לא חידשה כלום במנה הזאת.
וזאת הגדולה של המטבח המרוקאי לא לנסות להתחכם כי זה רק הורס.
והיא צדקה שהיא מכינה אותו בדיוק כמו המתכון המרוקאי המקורי,ברגע שג' קי הכניסה את המוח להרתחה ידעתי שהיא תצליח במשימה כי כך בדיוק מכינים אותו וכך גם אמא שלי מכינה אותו.
ויקי ניסתה להתחכם והרסה את המוח לגמרי ולכן היא גם כשלה במשימה כי מוח לא קשה להכין(הרוטב הוא בדיוק כמו הרוטב של דג מרוקאי מבושל של יום ששי אבל בדיוק) והוא טעים בטירוף ואין סיבה שהשופטים לא יאהבו את המנה אם מכינים אותה כמו שצריך.

אגב אני אהבתי את הפאי רועים של פאולין,נראתה לי מנה משגעת.

השופטים רמזו לג'קי בכבדות על השקדי עגל...

היא בכלל אמרה משהו רך כזה.... שדומה לשקדים...
והם אמרו שקדי עגל
וגם אח"כ כמעט הכריחו אותה שתבחר את זה!

נדמה לי שזה בטעות..

הם לא התכוונו להוביל אותה..
אלא חשבו שהיא יודעת לבד...

אז בפרק הבא שלי עפה?
או שיבוא עוד מלאך / עוד הפתעה/ עוד קונץ
שהיא נישארת?

Haad Yao

New member
האמת היא שבמאסטר שף

כשרואים מישהו לא מודח פעם אחר פעם מסיבות תמונות, לדעתי המסקנה צריכה להיות לא שהיה לו כנראה מזל לא נורמלי, אלא כי רוצים אותו משיקולי רייטינג. אין לי מושג איזה רייטינג יש לשלי, אבל כנראה שהמוחצנות שלה מצטלמת טוב או משהו אחר שאני לא מבינה.

למעלה