פרק שבועי- Say Goodnight, Gracie

Kill Bernard

New member
רורי לא פחות אינטיליגנטית..

היא אומרת לפעמים דברים אמ, מוזרים, אבל זה במקרים שהיא לא מרגישה נוח או מתביישת או סתם סוג של הומור.

o0Invisible0o

New member
../images/Emo122.gif

מעניין, עם כל החוכמה שלא הוא לא מסוגל לעבור מבחן? אם הוא כזה חכם שלא ילמד..אבל שיבוא ויצליח לעבור? תעשי טובה..הוא לא כזה חכם ואני לא חושבת בהחלט שיותר חכם ממנה..אחרי הכל לא רק שהיא סיימה בהצטיינות ובלהבלה..היא התקבלה לכל אוניברסיטה נחשבת שקיימת, ייל, פרינסטון והרווארד..אני לא אומרת שהיא גאון וקל לה הלימודים באוניברסיטה...אבל אני לא חושבת שהוא חכם..ממש לא.
לבנתיים כל מה שאני רואה זה נער מתבגר שעושה שטויות. וחיים קשים? למה כולנו חיים בגן עדן או משו?בלהבלהבלה.

אז...

את חושבת שהיא גם חכמה ובעלת יכולות שכליות מפתוחות(
)ולא רק חרשנית?|מקווה| לוויתן

Girl From Mars

New member
../images/Emo11.gif book smart!../images/Emo6.gif

נו, היא חרשנית, בלה בלה בלה, אבל חייבת להיות לה טיפת חכמה כדי שבכל זאת כל הלמידה שלה תצליח. כי ברצינות, אם אתה ממש ממש לא טוב במתמטיקה (לא בגלל שאתה לא לומד, בגלל שפשוט אין לך חשיבה מתמטית) לא משנה כמה תלמד וכמה תחרוש מה לעשות שבמבחן של 5 יחידות לא תוציא 100.>< זאת עובדה. אז כן, יש לה בסיס של חכמה. אבל זה לא שהיא גאון או משהו כזה. נו לא יודעת להסביר. הבנתי את עצמי.
ולמה "|מקווה|"?

o0Invisible0o

New member
../images/Emo7.gif*נושארגיש*

איכ מתמטיקה..
נו ובלה. אני הסתבכתי מלנסות להסביר אותך!

Sweet Misery

New member
הוא אינטיליגנט. ../images/Emo3.gif

אני לא אומרת שמה שהוא עושה זה חכם, אבל אם הוא החליט לא לעבור מבחן זה לא כי הוא לא יכול, זה כי הוא לא רוצה, וזו ההחלטה הטיפשית שלו. אבל בשביל לסיים ביתספר בהצטיינות באמת שלא צריך להיות שיא החכמה. אני מכירה מספיק אנשים שמוציאים מאיות כי הם יושבים עם ספר שבועיים לפני וזוכרים הכל בעל פה. צריך שכל בשביל זה, אבל זה לא אומר על כזו רמה של חכמה.

o0Invisible0o

New member
../images/Emo122.gif

"לא רק שהיא סיימה בהצטיינות ובלהבלה..היא התקבלה לכל אוניברסיטה נחשבת שקיימת, ייל, פרינסטון והרווארד..." אבל אם זאת ההחלטה הטיפשית שלא אז הוא טיפש. למה בכוח הוא לא רוצה לעשות כלום בחייו? אם הוא כזה חכם הוא צריך לדעת שבשביל לשרוד בעולם הזה, הוא צריך את התעודה המטומטמת, מלגה ואוניברסיטה טובה ורק ככה הוא ישיג עבודה טובה ויסתדר בחיים...
איך הוא יכול להיות כזה חכם אבל כזה טיפש? זה פשוט לא אמין ולא נקלט מבחינתי.
[חוצמזה שאני שונאת אותו וזה כיף..
]

Sweet Misery

New member
הוא חכם, נקודה. ../images/Emo3.gif

רורי יותר טיפשה ממנו (וראה עונה חמישית כדי לדעת למה אני מתכוונת. זה הרבה יותר טיפשי ממה שג'ס עשה).

o0Invisible0o

New member
ראיתי עונה חמישית..../images/Emo3.gif

אני עדיין חושבת שהוא יותר טיפש, אבל אם כבר נגענו בעונה החמישית, זה לא הוגן להמשיך להשוות עד שם..את יודעת למה..
אני מקווה..

Kill Bernard

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif זה הכל עניין של ההגדרה...

אז ג'ס אולי טיפש במובן של הוא לא רואה שאם הוא ילמד או משהו יצא לו משהו יותר טוב בחיים אח"כ (ד"א, לא ודאי. יש מספיק אנשים שדרך אקדמית לא מתאימה להם, והם ימצאו את ייעודם האמיתי גם בלי ללמוד
). אבל ה"חוכמה" שלו לא נמדדת באם הוא לומד או לא, אלא בדברים שהם מעבר ללימודים. הוא קורא ספרים - איזשהו סוג של ידע כבר יש לו. מאיך שהוא מדבר רואים שהוא אינטיליגנט. וחוץ מזה, נו, זה פשוט הסוג הזה של האנשים החכמים שאפשר פשוט לראות מהתגובות שלהם או מהצורת דיבור. ההחלטה שלו לא ללמוד או לא להצליח במבחן אולי לא נכונה, אבל זה בחירה שלו. והבחירות שלו בנוגע למה הוא עושה עם עצמו לא מעידות על חוכמה או טיפשות. בנאדם יכול לרצוח, לשבת בכלא, לברוח ולבלות את חייו כמנקה רחובות מחופש לאישה - הוא אולי טיפש במובן של מה הוא עשה עם עצמו, אבל הוא עדיין יכול להיות הבנאדם הכי חכם בעולם. חכם מהמובן של.. מה-שיש-לו-בתוך-המוח חכם. ושוב, הצלחות לימודיות זה הדבר האחרון שצריך למדוד לפיו אם אנשים "חכמים" או לא. יש מספיק אנשים שלא אכפת להם במיוחד מלימודים (במידה מסויימת הם נחשבים ל"לא חכמים" כי הם הורסים לעצמם אח"כ?) - והם יהיו הכי אינטיליגנטים, עם הידע הכי נרחב והתפיסה וההבנה הכי מהירה. זה שג'ס לא בא לו ללמוד זה לא אומר שהוא לא חכם, זה אומר שאין לו כוח כרגע לדברים כאלה, ואני בטוחה שהוא מודע לזה שבלי ה"תעודה המטומטמת (
) יהיה לו טיפה יותר קשה "לשרוד". "מודע לזה". המ, הוא סתם דמות.

אורוש47

New member
../images/Emo60.gif../images/Emo6.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

באמת שזה תלוי בהחלטות שהוא מקבל. בגלל זה אני מסכימה עם העובדה שרורי יותר חכמה ממנו. (חוצ מהעובדה שהיא מעצבנת אותי ואני לא אוהבת אותה ובלה. ><) העובדה שהוא מסוגל לעשות משו "חשוב" עם החיים שלו (נו. כמו להיות ראשממשלה או משו >< או עורך דין או אניודעתמה.... או למשל, לסיים אוניברסיטה. או להתקבל לאחת לצורך העניין.
או בכלל, לסיים ביצפר. ><) לא עושה אותו חכם- זו העובדה שהוא לא רוצה או מחליט לא לעשות אתזה, שגורמת לו להיות טיפש. וגם כי הוא ג'ס בכלליות
כאילו בסדר, אם זה מה שהוא רוצה לעשות עם החיים שלו. >< אם זה מה שמביא לו אושר... אבל הוא פודע בכל מי שמסביבו והוא מחליט החלטות שמשפיעות לא רק עליו, אלא גם על הסובבים אותו. וזה גורם לו להיות מטומטם לדעתי
פניני חוכמה. >< איזו חפירה נתתי פה :XX

morini77

New member
חיחי "משחקת עם הסניצ'"...../images/Emo6.gif

הלוואי שהיה לי סניצ' בבית... הייתי משחקת איתו כלללללללל הזמן! והייתי קוראת לו... ארנולד.

שאני אבין...

חכם לדעתכם צריך להיות בין השאר גם אחד כזה שאם הוא ילמד הוא יקלוט את החומר מהר? והאם כל אחד משכיל, כלומר book smart, גם צריך להיות חכם כי אחרת הוא לעולם לא יקלוט את החומר? ומה עוד צריך להיות בחכם כדי שיהיה חכם, כלומר smart smart?
לוויתן

למעלה