פרק השבוע - 211

DAN1EL

New member
פרק השבוע - 211 ../images/Emo97.gif

Episode #211 - "Sex, She Wrote" תקציר, מתוך האתר הרשמי: When the meddlesome Abby discovers a crumpled but heartfelt note, written by someone who has just had sex, to their "partner in crime," she decides that figuring out who these two are is perfect fodder for her English class report on the mystery genre. Abby particularly relishes the fact that all of her "suspects" will be subject to public humiliation once she presents her findings in class - one they all attend. After some investigation, Abby decides to solve her mystery a la Hercule Poirot, and sends mysterious invitations to a late-night meeting in the English classroom to all suspects. When Joey, Jack, Dawson, Jen, Pacey and Andie arrive, they realize that they've been trapped. Tension builds as they all squirm, and embarrassing revelations and accusations fly, but the end result is a big surprise to all. שרשרו לכאן כל מה שיש לכם להגיד על הפרק. :)

doron g3

New member
Sex, She Wrote

באיחור אופנתי מגיע אלינו פרק התעלומה העונתי של דוסון קריק. למרבה האירוניה, ההפוגה הזו באה בין שני חלקי הפרק הכפול שאם אני לא טועה, הוא היחיד מסוגו בדוסון קריק (כמובן להוציא את הפינאלה). החיבור הזה נראה די מיותר, והפתיח רק מדגיש זאת. אם סיום ה"המשך יבוא" בפרק הקודם נראה תמוה, אז בפרק הנוכחי גם נזנחה מסורת הפתיחים בחדר של דוסון למען יצירת ההמשכיות בין הפרקים. בסדר, אז יש זיקה עלילתית די חזקה בין שני הפרקים, זה לא אומר שצריך לעשות פרק כפול, במיוחד שהם כה שונים באופיים. בעוד שהפרק הקודם היה די שגרתי, פה מדובר בפרק עם "נושא". אם עשיתי בעבר השוואות לפרקי העונה הראשונה, ההשוואה המתבקשת כאן היא ל"the scare". פרק שהוא סוג של מחווה לז'אנר מסויים, כשמה שמוביל אותו הוא מתח לא פחות מדרמה. למרות החיזוק שאבי מהווה בפרק (אחד משיאיה), הוא עדיין נופל מ"the scare", באופן טבעי שהרי אימה תמיד באה לוויליאמסון יותר בקלות. הפתיח כפי שכבר אמרתי מאכזב, ובמקום להוסיף קצת קלילות נדרשת לאווירה המתוחה רק מרצין את העסק. מיד אחריו מגיעה ההשראה הקולנועית שמהווה מבוא לפרק. אין ספק שאת זה היינו צריכים לראות בחדר של דוסון בפתיח. אנחנו גם מקבלים שוב את פיטרסון שלאט לאט מקבל יותר מקום והופך לדמות קרה ודי אכזרית, מה שהופך את העימות שלו עם אבי למעניין. הפרק כולו בנוי על טוויסט חביב, כזה שעין חדת אבחנה היתה אולי יכולה לזהות מההשראה הקולנועית שדוסון הציג. כאשר אנחנו צופים באבי מנסה לפצח בחינניות את התעלומה אנחנו חושבים שאנחנו יודעים יותר. זה מעין "ורוניקה מארס" למתחילים. אל תבינו אותי לא נכון, זה מבוצע מצויין, ואבי נהדרת, אבל בשביל הדרמה התכנסנו, והיא, איך לומר?, לא משהו. הבעיה היא שלא הזניחו אותה, אלא ההפך, בניגוד ל"the scare", היא תפסה חלק מרכזי, והפרק לא לקח הפסקה מהעלילה. תחילה ניגע בדוסון וג'ן, שיחסיהם נקטעו באופן סתמי, כזה שאפילו לא יכולנו לחזות בו למען ההפתעה הנחוצה. את פייסי ואנדי קצת יותר קשה להבין. פייסי מתנהג מוזר, ומספק הסברים מקושקשים שיכולים רק להזכיר לנו את ג'ואי לפני כמה פרקים. רק שפה זה טיפה יותר מוזר כי ההשתפכות לא נראית ממש טבעית, וגם הסוף הטוב גורם לנו לתהות מה לעזאזל קרה פה, ולמה היינו צריכים את זה? התשובה היא כנראה בשביל התעלומה, וזו אחת הבעיות המרכזיות של הפרק שהרשה לז'אנר, שהיווה לו השראה, לתמרן את העלילה. "the scare" אולי לא שילב כ"כ הרבה דרמה, אבל כשעשה זאת, עשה זאת באופן מעודן, ובמקום. הוא לא סטה לשומקום רק כדי לשרת את האימה שבפרק אלא נשאר נאמן לרוח העונה. מה שכן משותף לשני הפרקים הוא הרבה פאן, רק שפה יש לפאן שם והוא אבי. לומר שאבי גונבת את ההצגה בפרק הזה זה האנדרסטייטמנט של השנה. דווקא הסיום שלה בעייתי. צעדה האנושי והמפתיע של אבי בסיום סודק את תדמיתה הקרה והשטנית של אבי, ומעורר את השאלה, למה זה טוב? כמובן שדמות מורכבת ועמוקה תמיד עדיפה, אבל את אבי שלנו אנחנו אוהבים אכזרית וביצ'ית ללא מעצורים ובטח שללא מצפון. ואם כבר החלטם להעניק לה אחד, אז שהתהליך יהיה אמין. זה אחד מתחלואי העונה השנייה, חוסר הסבלנות לנימוקים. לפני שאני אאמין שיש באבי אנושיות, אני צריך להבין מה מניע את השטניות שבה, ומה גורם לכך להשתנות, איזה שיחה, סצנה קלה, בטח שיותר ממשפט וחצי (מצויין אמנם) של ג'ן. אפילו הייתי מעדיף תגובה אינסטינקטבית של אבי למאורעות עצמם (מה שלא היה, היא היתה אדישה לחלוטין עד שג'ן באה) מאשר שהדבר היחיד שישפיע עליה יהיה דווקא ג'ן. ולסיום, דוסון וג'ואי. הפרק הזה פותח את סדרת הפרקים חסרי הפואנטה בקשר לדוסון וג'ואי. לאחר הפסקה קלה, הסדרה חוזרת לגעת בקשר המדמם הזה. הפרק הזה מכיל שתי סצנות מקבילות של דוסון וג'ואי מחכים בגשם. בראשונה אנחנו רואים המשך ישיר ואוויר מהפרקים האחרונים של דוסון רודף אחרי ג'ואי בפאתטיות ג'ואי מפגינה ריחוק ודרכם מתפצלת לאחר מכן. אח"כ המתיחות ביניהם עולה בעקבות החשיפות שגילו (ג'ואי, כשדוסון מחטט ביומן אז יש מהומות עולם, אבל להציץ בתסריט של דוסון מותר?), ומתפוצצת לבסוף יחד עם כל המטענים שהצטברו, בעוצמה כזו שהבהירה לכולם, אם היה להם איזשהו ספק, באיזה זוג העונה הזו עוסקת. ג'ן הבינה את הרעיון ולכן נמנעת מלהיות עם דוסון, ג'ק, וסיבותיו שמורות עימו, מתעקש להשאר עם ג'ואי למרות זאת. (ד"א, הוידוי של ג'ק היום הוא לא רק רמז לבאות, אלא הופך את הבאות למובנים מאליו. בחייכם, לא להמשך לג'ואי?). הסצנה האחרונה של דוסון וג'ואי, כאמור, מקבילה לראשונה, רק שהפעם דוסון פונה יותר בעדינות, ולבסוף, דוסון וג'ואי צועדים יחד, מבלי לחכות להפוגה של הגשם. יש תחושה שהסערה המטאפורית שאפפה את השניים בפרקים האחרונים שככה, ואל מול הסערה האמיתית שממשיכה ברקע נוצרת סוג של ניגודיות. ניגודיות שמעבירה שלא חייבים לחכות לשוך הסערה, שלמרות הכל אפשר לדבר לנהל סוג של קשר, כי הקשר בין דוסון וג'ואי יותר חזק מקצת גשם (מטאפורי או אמיתי) והוא ודאי לא יחסל אותו. אני יכול להמשיך לקחת את מכאן ליצור מסר עמוק על תהליך חדש באופק, אבל כמו שאמרתי, העונה הזו חסרת סבלנות, ואין פה פואנטה . אין שום המשכיות לסצנה הזו בפרקים הבאים, אין שום תהליך, אין כלום, ועל כך ארחיב בשבועות הקרובים (קצת אירוני, אבל בכל זאת).

DAN1EL

New member
...../images/Emo97.gif

"שני חלקי הפרק הכפול שאם אני לא טועה הוא היחיד מסוגו בדוסון קריק.." אתה טועה, גם פרק הסולו של ג'ואי בעונה החמישית הוא המשך ישיר לפרק שבא לפניו.

doron g3

New member
היתה לי הרגשה שאני טועה

אבל האם גם הפרק ההוא נגמר בהמשך יבוא? כי רצף כרונולוגי ישיר לנו כבר בין העונה הראשונה לשנייה.

DAN1EL

New member
כן ../images/Emo58.gif ../images/Emo97.gif

וזה לא היה סתם רצף, זה היה רצף מאוד ישיר, הפרק שלפני הפרק סולו של ג'ואי, נגמר כשג'ואי מתחילה ללכת ברחוב הזה (דאונטאון קרוסינג או וואטאבר) והיא מנסה לקלוע כדור שלג או משהו כזה, אני לא ממש זוכר, ואז הפרק הבא מתחיל שהיא הולכת באותו רחוב, באותו לילה, ואז כל הסיפור עם השודד, בלה בלה בלה.

DAN1EL

New member
וגם ../images/Emo97.gif

אם אני לא טועה, אז גם הפרקים "To Be Or Not To Be" ו-"That is the question" הם פרקים "מחוברים", ואפילו השמות שלהם ממשיכים זה את זה. :)

doron g3

New member
השמות שלהם מחוברים

ומן הסתם יש ביניהם זיקה עלילתית חזקה, אבל זה הכל (מה שדי תמוה לנוכח השמות). ככל שאני חושב על זה, לא נראה לי שהיה עוד "המשך יבוא" בדוסון קריק, כמו בפרק הזה.

DAN1EL

New member
כבר אמרתי לך שכן היה. ../images/Emo97.gif

הפרק עם ג'ואי. זה היה ממש המשך ישיר. ואני כמעט בטוח שהיה "המשך יבוא" בסוף הפרק שלפניו. גם אם לא היה כתוב (ואני די בטוח שכן) הפרק הקודם נגמר איפה שהפרק עם ג'ואי והשודד מתחיל.

doron g3

New member
והסברתי שהמשך ישיר כזה כבר היה

לא רק בין פרקים, אלא בין עונות, והוא דוגמא עוד יותר מפורסמת. ועדיין זה לא מה שהופך אותו לפרק כפול, כמו שהעובדה שאין המשך ישיר בפרקים האלו (או בפינאלה לצורך העניין), לא פוסל אותם מלהיות פרקים כפולים. או בקיצור, אין עוד פרק עם "המשך יבוא" בדוסון קריק, ונסיים את זה כאן.

Remedes

New member
בקרוב...

פינת ה "טוב מאד\רע מאד " העיכוב הקל מגיע כיוון שעבדתי היום בבוקר (טעות שלעולם לא תחזור על עצמה -שבתות נועדו לנוח!!! ) ולכן אראה את הפרק בדי וי די כדי להזכר בו טוב יותר וגם תגובה לדברי דורון.. ויש

Remedes

New member
../images/Emo27.gif פינת הטוב מאד רע מאד !!!

ראשית אני אתחיל בכך שאומר שזהו (לדעתי) הפרק הטוב ביותר בעונה השנייה.. יש בו הכל: שנינות, רומנטיקה, והעיקר - הוא בוחן את היצר הפרימיטיבי ביותר של האדם - היצר שבלעדיו האדם לא היה מתפתח, ובעצם לא היה שורד: יצר הסקרנות! הפרק הזה בגדול מראה לנו שליצר הסקרנות יש כח גדול מאד גם על מי שמנווט אותו (אבי) וגם על מי שנלכד ברשתו (כל החבורה הקריקית) - הוא בעצם מראה לנו שלמרות כל הייפוי נפש שכולם מנסים לעשות מעצמם בסופו של דבר כולם רוצים לדעתי את הסודות הכי אפלים והכי עסיסיים שיש - אפילו מיס ג'ואי פוטר שלנו שמתחרפנת ברגע שחודרים לה לפרטיות מתחרטת ברגע האחרון ונכנעת ל"כושר השכנוע" של אבי בטענה של "את לא רוצה לדעת מי עשה סקס". ולכן אני לא מתמקד כמו חברי דורון (אחלה ניתוח ד"א) על איך הפרק בנוי (למרות שאני חושב שהדרמה כאן די והותר מספקת ) אלא על מה שהוא משדר.. והוא משדר ה-מ-ו-ן!!! ועכשיו לעניינינו: טוב מאד: הפתיחה. שוב, בניגוד למה שנאמר מעלי אני אישית חושב שפתיחה יותר טובה מזה לא יכולה להיות. לדעתי פתיחה בחדר של דוסון כאן לא מתאימה משני סיבות - ראשית אבי מורגן לעולם לא הייתה מקבלת את הרעיון לעשות את המזימה לולא שמעה את ההרצאה של דוסון (אהבתי את הצרחה בסוף!) ושנית, בגלל שמאז ומעולם הפתיח בחדרו של דוסון מסמל יותר מכל את עולמו הפנימי - דברים שקורים לו עם אחרים בין אם זה ג'ואי, פייסי או הוריו - תמיד הסרט הנצפה כיוון לתוך עולמו המשתקף בדמויות ובעלילה ואילו בפרק הזה העלילה משותפת לכולם - סוד אחד 3 זוגות... רע מאד - עד כמה שאני מעריך את פייסי ועד כמה שאני משתדל להבין אותו. קשה לי להתחבר אליו בסצנות שהוא עושה לאנדי - משהו שמאד מציק לי לא רק לגביו אלא לגבי כולם זה חוסר הפתיחות של הדמויות אחד לשני וחבל להסתגר ככה. (למרות שבמקום מסויים אני יודע שההסתגרות הזאת מוסיפה לעלילה ) טוב מאד - ועל זה אני חייב לציין - שבפעם הראשונה ששמעתי את זה חיוכי יכל להאיר את הגלקסיה - ההערה שג'ק זורק לאבי כשהיא מבקשת ממנו לחתום על העצומה והוא ברוב שנינותו (שמתאימה יותר לפייסי להגיד) עונה למה שהדבר היחיד שהוא מוכן לחתום עליו זה על עצומה להצואתה להורג - יישר כח ג'ק!!!! רע מאד כפול - כריס שמתנהג כמו יו-יו לצדה של אבי רק בגלל שהוא חרמן. (ובזה נכנס גם הסצנה שבה הוא דוחף לג'ואי את התסריט. אבל גם ג'ואי לא יוצאת נקייה - מה את חושבת שבגלל שזרקת לו הערה שעדיף שדוסון יבקש ממך לקרוא לא ראינו שבכלל לא התנגדת שהוא דחף לך את התסריט לתיק?! נו נו נו ! ) טוב מאד - המשפט שליווה אותי עד ירידתה של דוסונ'ס קריק מהמסך הקטן : Youre Not Joey's First And Certainly Not Her Last " ... משפט כל כך נכון.. וכל כך חזק. טוב מאד - העקיצה הקטנה של ג'ן. שוב איני מסכים למה שנאמר מעליי על שאבי נכנעה מהר מדי ר-ק בגלל המשפט הזה... לדעתי מילים ה-ר-ב-ה יותר חזקות ממעשים ובהחלט ג'ן העבירה מסר מאד ברור וחד בכל הנוגע ל"פרוייקט" הקטן של אבי. טוב מאד - חברים! הקשר הכי טוב בסדרה כולה עולה עוד מדרגה היום! - לא אני לא מדבר על פייסי ואנדי ובטח שלא על דוסון וג'ואי.. אלא על ג'ן וג'ק!!! אחחחח איזה זיווג מושלם!!! היה לי ממש תענוג לראות אותם ב"שיחת העומק\נפש" הראשונה שלהם.. ללא ספק הדרך נסללה... טוב מאד - !חידוש! כאן אני מצטרף לדורון בכך שסצינת הסיום יש בה הרבה יותר ממה שנראה לעין. האבחנה כי בעצם העובדה שהם צ-ו-ע-ד-י-ם בגשם ולא מחכים לסופו הוא מעין מטאפורה להמשך הדרך נכונה בעיניי! אין צורך לחכות עד שהסופה תעבור בשביל להמשיך את הקשר וכמו כן אין צורך גם לרוץ בתוכה.. אלא להתמודד איתה, לקחת צעד אחר צעד , ממש כמו הליכה , ולחוות אותה ורק אז יהיה אפשר להתקדם כמו שצריך במקום לרוץ ולהחליק או להתלכלך משלוליות בוץ פה ושם (אני עדיין במטאפורה למי שאיבד אותי
) בגדול פרק מעולה נהניתי מכל רגע שלא כמו פרק שעבר שהיה שיממון נוראי. היה שווה לסבול את אבי מורגן רק בשביל הפרק הזה אני מודה.. אשמח לתגובות! ולעוד הוספות של "טוב מאד רע מאד" ושיהיה לכולם המשך שבת שקטה ושבוע טוב!

doron g3

New member
../images/Emo6.gif

זה כמו תמונת מראה של התגובה שלי... אני יכול לסכם שהיה שווה לסבול את הפרק הזה רק בשביל אבי מורגן (לא רק אמנם, אבל בעיקר).

../images/Emo220.gifיש לי כמה תגובות../images/Emo3.gif

דווקא אני ממש יכולה להבין את פייסי ואת כל הקטעים שלו עם אנדי. נכון שלא טוב להסתגר, אבל הדמות שלו היא, אוף אני לא ממש יודעת איך להסביר...
היא מסתגרת במקומות הנכונים והמעניינים
דבר שני, לאיזה עקיצה של ג'ן אתה מתכוון בדיוק? כשהיא דיברה בסוף עם הפנים קרובות לאבי ואמרה לה כמה שהיא פתטית וזה? דבר שלישי, גם אני מאוד נהניתי מה"שיחת נפש"
ג'ן וג'ק. הם נקלעו לאותו מצב (עם דוסון וג'ואי) ושניהם התחברו כזה מהיום, וזה ממש נחמד לראות אותם מתיידדים.
ודבר אחרון, הפרק הקודם ממש לא היה נוראי!
ואחלה פרק היום

DAN1EL

New member
הממ...:) ../images/Emo97.gif

אם נהנית מהשיחת נפש של ג'ק וג'ן והחיבור ביניהם כידידים..אז...אני לא רוצה להרוס יותר מדי, אבל מצפה לך עוד הרבה הנאה מהשניים האלה בסדרה.

DAN1EL

New member
הממ..בקשר למה שרשמת ../images/Emo97.gif

"טוב מאד - המשפט שליווה אותי עד ירידתה של דוסונ'ס קריק מהמסך הקטן : Youre Not Joey's First And Certainly Not Her Last " ... משפט כל כך נכון.. וכל כך חזק." הממ...מה הקטע? דבר ראשון, לא צריך לרשום אות גדולה בכל תחילת מילה. לא יודע מאיפה זה בא לך. דבר שני - מה ההתלהבות מהמשפט? היא פשוט ציינה עובדה (למרות שזה היה נכון בכלל, כי ג'ואי לא שכבה עם ג'ק), אז מה כל כך חזק במשפט הזה? זאת סתם עוד עקיצה של אבי, שאני לרגע לא מזלזל בה, היא מלכה
, אבל לא מצאתי משהו מיוחד במשפט הזה

אוי ואבוי...

דבר ראשון .. אני יודע שלא צריך לכתוב אות גדולה בכל משפט אני דובר אנגלית (גדלתי באוסטרליה 8 שנים ). פשוט רציתי להדגיש אותו יותר. אז אני שמח אם את ההערות על תיקון אנגלית תשמור לעצמך.. תודה! ודבר שני בקשר למשפט אמרתי רק שהוא ליווה אותי בכל העונות. זה היה הערה לגבי לא לגבי חשיבותה של המשפט בסדרה. רק אמרתי שלמשך כל היחסים ההזויים שהיו לשניים האלה במהלך העונות - המשפט הזה הדהד בקולי. והוא אכן התברר כנכון דוסון לא היה הראשון שלה ולגבי האחרון אני רק יכול לנחש שזה נכון... (ולפי איך שהסדרה הסתיימה זה נכון ) אני לא מבין מאיפה דברי הביקורת שלך בתגובה שלך .. והופתעתי לגלות את התוקפנות הנעוצה בה..

למעלה