פרק ב' + ילד.

b e c k y

New member
פרק ב' + ילד.

מסתכלת מסביב, זוגות של פרק ב' שהוסיפו גם ילד משותף למשוואה. # הוא מבוגר ממנה ב 20 שנה. ילדיו בוגרים. היא אמא לכמה ילדים בגיל העשרה שחיים איתה. הכירו כנגד כל הסיכויים, התחתנו וצרפו לפלונטר גם ילד משותף. את האושר שלהם מרגישים כבר מרחוק. עשו שינויים אדירים בחיים על מנת לחיות יחד, וזה מצליח להם. # היא גרושה + 2 בנות. הוא גרוש + 3 והילדים בחזקתו. ביחד יש להם חבורה לא קטנה. חיים יחד ומגשימים את החלום שלה לבן. לא קל שם, מבחינה כלכלית יש מאבק בלתי פוסק. שישה ילדים הם עסק יקר. זוגיות יפה. "אני חולם על ילד. לגדל אותו יום יום. להיות שם איתו בכל שלב ולשלב" הוא אומר לי בדייט ראשון. ואני, חושבת על שני בני הנוער שנמצאים בבית, מחממים לעצמם אוכל לבד, מתלבשים לבד, כאלה שאפשר לדבר איתם על הכל. מנסה לדמיין את עצמי בגן שעשועים עם כל האימהות הצעירות או מתעוררת בלילה להניק. לא בטוחה שזה אפשרי בכלל. מצד שני, הנה דוגמאות של אנשים קרובים אלי שעשו זאת.

אני איתך...

בחלק השני של הפוסט. גם לנו מגיע לחיות, אז נכון שאומרים 'ילדים גדולים צרות גדולות' אבל כששמים הכל על כף המאזניים - הגיע זמן המתבגרים בלבד כדי שגם אנחנו נוכל לצאת כבר לעצמאות :) תינוקות זה נחמד... אצל אחרים.

b e c k y

New member
ומה אם הדילמה?

מה תעשה אם תמצא מישהי שזה ממש ממש חשוב לה, עוד ילד? תשקול את האפשרות?

תיאום ציפיות מונע בעיות...

לשמחתי, הציפיות של זוגתי שתחיה ושלי תואמות - ואת זה הבהרנו מיד בתחילת מערכת היחסים. אחרי כל הפרפרים, ההתאהבות וכו', כשמגיע השלב היותר רציני, שמים את כל הקלפים על השולחן - ואת זה עושים כשרק חושבים על מגורים משותפים. מהבחינה הזו, ולא רק, אנחנו מתואמים - ילדים נוספים ומשותפים? לא תודה. עכשיו תורנו :)

יערית

New member
להביא ילדים בגיל "מבוגר"

זה לא נחלת פרק ב' אלא גם של זוגות הנמצאים בפרק א' שלהם והחליטו אחרי 3, 4 ילדים להביא את האחרון לסיום סיומת :))<יש לי כמה חברות כאלו וכולן בפרק א' שלהן>. בפרק ב' זה כבר עיניין אחר, אם יש צורך להביא ילדים אחרי שיש לשני הצדדים ילדים והם בוגרים, זה בטח ממקום של רצון שחוזר על עצמו כמו בפרק א', חיבור וחיזוק הקשר. ישנם אנשים שפשוט אוהבים ילדים, הם לא רואים את העצמאות שלהם למולם, ילדים זה לא סממן עבורם לשיעבוד. הדייט שלך כנראה רוצה לתקן את מה שהתקלקל לו, את החלום שנשבר לו, גם האקס שלי הביא 2 ילדים פרט לילדים שלנו ולדעתי הוא נכנס לזה רק מהמקום הזה. הדייט שלך היה מספיק כנה להגיד לך את מה שהוא רוצה, אם על זה יקום וייפול הדבר אין לי מושג. תמיד אהבתי את העצמאות שלי, אם הייתי מביאה ילד נוסף קודם לכן כשהם היו קטנים יותר ניחא, היום זה נראה לי חתום סגור נעול :))

b e c k y

New member
התיקון הזה חשוב מאד.

אני מבינה מאיפה מגיע הצורך. אני סכיתי לגדל את ילדי צמוד מאד. הייתי שם איתם בכל רגע ושלב בדרך. אבל יש הורים שלא זכו לזה. שהיו עסוקים מדי בקריירה או הורים גרושים שרואים את הילדים מעט מדי. ואני מבינה את הצורך לעשות תיקון.

עוקצני

New member
זה דיון סובייקטיבי לחלוטין

אי אפשר לנהל דיון בנושא כזה ולהגיע למסקנות והמלצות. דרך הפעולה יכולה להשתנות מאדם לאדם ואפילו אצל אותו אדם מבת זוג אחת לאחרת, מסיטואציית חיים אחת לאחרת, מכמות הילדים הקודמים שיש, ועוד אלף גורמים שלא חשבתי עליהם. הדרך הכי הוגנת לפעול, היא לומר לאותו דייט חביב את דעתך בנקודת הזמן הזו.

b e c k y

New member
סתם חלקתי מחשבות.

ברור שהתוצאה היא שיקלול. העניין הוא שזה מאתגר מאד. לבחון שוב ושוב בכל פעם את הנחות היסוד

לפעמים

חיבור בין שני אנשים והאהבה שנמצאת שם גורמת להם לעשות דברים המנוגדים לכל ההצהרות שהצהירו בעבר. זה הכי נעים ואמיתי כשאנשים מוצאים את עצמם פתאום עושים דברים שבעבר הצהירו שלעולם לא יעשו רק כי הפעם מתוך אהבה זה נראה להם הכי טבעי בעולם.

Prince315

New member

תגידי

כשמישהו יוצא בהצהרות כאלו בדייט הראשון, את באמת חושבת על ההשלכות של מעשה שכזה? אני לעומתך, כשמישהו בדייט הראשון התחיל לשכנע אותי למה צריך לספר לילדים תוך 3 שבועות ולעבור לגור ביחד תוך חודשיים - נתתי ספרינט שלא היה מבייש אצן אולימפי. כאילו, באמת אדם שכזה נראה לך שפוי ???

יערית

New member
לגמריי שפוי

מה הקשר לשפיותו ומדוע מה שאמר( גם אם בדייט הראשון) אמור להפוך אותו לכזה מבחינתך?

מאוד פשוט

יש גבול לחשיפת אינפורמציה בדייט הראשון. אדם שבמקום לספר על עצמו, על מה עבר בחייו, על תחביביו/עיסוקיו/אהבותיו וכדו', ייתן לי מניפסט של כמה אני רוצה ילד, כמה אני רוצה לגדל ילד, כמה אני כבר רוצה להיות בפרק ב' ממוסד עם ילדים משותפים... אדם שכזה - או שאינו שפוי או שזו דרך מאוד מאוד מתוחכמת שלו להכנס לדייטית שמולו לתחתונים...

מה הקשר לשפיות?

הוא פשוט אומר מה הוא רוצה ובצורה מאוד ברורה. אם זה גם מה שהיא רוצה אז מצויין. אם לא, אז יכול להיות שאין טעם להמשיך. אני לאט לאט מגלה שבפרק ב' זה הופך להיות די חיוני להגדיר ציפיות בתחילת הקשר. הרי יש לנו כל כך הרבה אפשרויות (וזאת בניגוד לזוג רווקים שברור מראש לאן קשר רציני ביניהם מוביל): סטוץ, זוגיות קצרת טווח, זוגיות ארוכת טווח, עם או בלי מגורים משותפים, זוגיות עם נישואין או בלי נישואין, עם ילדים או בלי ויש עוד הרבה וריאציות אפשריות. כמובן שאי אפשר לדעת מראש לאן הקשר יקח אותנו, אך כמיהה או רצון כל כך חזק לילד זה משהו שאולי דווקא כדאי להבהיר בשלב מוקדם יחסית של הקשר.

לגמרי שפוי

יש אנשים שלא מסתירים את מה שהם רוצים בחיים גם אם זה לא יהיה עם מי שנמצא מולם ברגע הנתון לא חושבת שההצהרות האלו הן אלו שיובילו את הקשר לכאן או לכאן זכותו של כל אדם להביע את המשאלות שלו גם אם זה נאמר בדייט ראשון דרך אגב יש דרכים יותר מתוחכמות להיכנס ו/או לא להיכנס לתחתונים

למעלה