פרק א/פרק ב

a n a t i 3 3

New member
מה זה עדיין../images/Emo35.gif תמיד../images/Emo70.gif../images/Emo24.gif

לילה טוב יפתי (זה עושה גם אותי יפתי, נכון?
) הולכת לישון לפני שהפרק ב' שלי יכעס

הסיכוי טוב יותר...

לפחות למדנו מה אנו רוצים מה חשוב לנו ולמה לא נחזור לטעות כל הידע שרכשנו אומנם נותן לנו כלים אך עדיין לא פותר לנו כישלון נוסף אז נכון נאלץ הפעם להיות יותר קשובים, סובלנים, פתוחים, אך גם הקשר לא בנוי מאדם אחד אלא משניים והשאלה איך מצליחים לגשר ולפלס דרך הצלחה בונה ומעשירה בשניים???

Netta79

New member
אמממממממממממממ.................

בואו נגיד את זה ככה , אני "בונה" על זה שיהיה יותר מוצלח
ושפרק ב' גם יהיה הפרק האחרון זוגיות זה תמיד קשה , אבל גם הכי כייף שבעולם וכן , למדנו , התבגרנו , השתנינו הפנמנו באיחולי הצלחה , ואהבה .......
~נטע

../images/Emo68.gif מנסיון אישי שלי....

כמה שפרק א' היה קשה פרק ב' הרבה יותר קשה לא התאכזבתי מפרק א' כמו שהתאכזבתי בהרבה מובנים מפרק ב' מתוך נסיון מאד אישי מספר פעמים

ראשית שהוא או מגיע אם מגיעים ...

כל אחד אם החבילה שלו,שנית כל דיבור או נושא בין בני זוג : זה שלי וזה שלך או סתם דברים שטותיים שאפשרי בהחלט לא לערבב אותם אלא לנסות כמה שיותר להבין אחד את השני ןלהגיע להסכמה והבנה וזה דבר מאוד לא מקובל אצלי מפני שאת הדברים האלא לא היה לי בפרק א ,תאמין לי שיש עוד המון נושאים מאוד משמעותיים כי אני רשמתתי לך רק את הדברים השטותיים,אבל אם תשמע את הכל יעמדו לך האוזניים את זה אני מבטיחה.

../images/Emo23.gif אני אגדיר את זה אחרת...../images/Emo23.gif

כשאדם אוהב,הנתינה נעשית לו דבר שבעונג, כשם שהעץ מעניק את פריו הבשל. שלהבתה של אהבת אמת היא כוח רב עוצמה ומיוחד כאשרשני רצונות שווים זה לזה, השוכנים בשני לבבות משתוקקים, מתחרים זה בזה מי אוהב יותר

Netta79

New member
../images/Emo152.gif

לא יפה... אבל מצחיק אולי זאת השעה אבל נקרעתי פה ... נסיכה , אל תשימי לב... סתם הוא נדחף
לנסיכה
לקצין זהו ... לישון ! ( כבר 4!)

magic40

New member
מי נכשל?

פרק א היה השיעור הראשון מי שלא הכין שעורי בית לא יצליח גם בפעם השנייה והסטטיסיקה אומרת ש80 אחוז נכשלים מצאתי כתבה מעניינת בעניין

T i g e r R o n

New member
להבין

פרק ב' הוא אמנם יותר קשה.. אבל אין ספק שהוא יותר מהנה - כך שמעתי להבין שאין מושלם (הדדי) להבין טעויות עבר להבין שהציפייה בקשר משמעותי שני ליחסים ארוכי טווח זה כמו צ'ק טנטטיבי ללא ז"פ טבוע להבין הכל ובעצם לא להבין כלום להבין שסיכויים וסטטיסטיקות יש במתמטיקה והחיים הם לא משוואה לוגית מקסימום לינאריות קוטבית להבין ולהפנים כך שמעתי

חושב..ענתי...שצריך קודם..לעמוד..

על ההבדלים בין פרק א' ופרק ב'. משם אפשר גם להבין מדוע נכשלנו בפרק א' ואיך נוכל להפחית הסיכוי לכישלון בפרק ב'. חושב גם שלא צריך לחשוב כל הזמן רק "בזוגיות" צריך גם לחשוב בכוון של "אני".."אתה".."את". הבאתי כאן מאמר של יואב ברנזון..אני מסכים לרובו: פרק א' ופרק ב' מהם ההבדלים בין זוגיות פרק א' לזוגיות פרק ב'? / מאת יואב ברנזון זוגיות פרק א' זוגיות פרק א' היא זוגיות של התבגרות, בנייה עצמית ומאבקים. בפרק א' אנו מתנסים במערכות יחסים שונות, מחפשים בני זוג למיסוד, תוהים אם בחרנו נכון או טעינו, נאבקים למצוא את מקומנו המקצועי, נופלים כלכלית ועולים חזרה על הסוס, מפיקים לקחים מטעויות, מתגבשים בתוך עצמנו כאנשים בוגרים יותר ומביאים ילדים לעולם. אצל רוב הזוגות בפרק א' עיקר המאמץ הזוגי מושקע בבנייה כלכלית משותפת, בהקמת המשפחה ובניסיון מאומץ להתקדם בחיים – בדרך כלל על חשבון הבנייה הזוגית, טיפוח האהבה וההשקעה במערכת היחסים הזוגית. זוגיות פרק ב' זוגיות פרק ב' היא זוגיות של הנאה, ביטחון ואהבה. בפרק ב' אנו כבר מבוססים ובעלי נכסים, בעלי ניסיון רב במערכות יחסים, אנו יודעים מה אנו רוצים ומה חשוב לנו, אנו מסוגלים לבחור באמת את מי שנכון לנו, הילדים כבר גדולים ואנו משוחררים שוב לחיינו מחדש. אצל רוב הזוגות בפרק ב' עיקר המאמץ הזוגי מושקע בטיפוח האהבה, היחסים, ההרמוניה וההנאה מהחיים. מהן הקומבינציות האפשרויות בין פרק א' לפרק ב'? הקונבנציונאליים: הזוגות הקונבציונאליים חיים את פרק א' ומנסים לשרוד אותו. חלק לא מבוטל מהם נכשל ומתגרש ואז מחפש לעצמו זוגיות מוצלחת ושונה בפרק ב'. האוהבים: זוגות אוהבים צולחים יחדיו ובהצלחה את פרק א' על כל תלאותיו וקשייו. בשלב השני של חייהם – לאחר עזיבת הילדים וכשלרשותם נכסים וממון – הם נכנסים לתקופת הזהב שלהם והופכים מחדש לזוג נאהבים ונהנתנים כמו שהיו בצעירותם. הפגועים: אלה זוגות שחוו משבר קשה בפרק א' ומחליטים שלא להמשיך לפרק ב'. הם חיים כאלמנים, גרושים או חד-הוריים כל חייהם, הם יוצרים מערכות יחסים חלקיות וזמניות, הם "מתגלגלים" בחיים ואינם מתמסדים יותר לעולם. האיטיים: אלה זוגות שדילגו או החמיצו את פרק א' והתחילו ישירות בפרק ב'. הם צברו ניסיון זוגי רב, הם ביססו את עצמם כלכלית תחילה, ורק כשהרגישו בשלים ומוכנים למיסוד ולאהבה - החליטו להתחתן בגיל יחסית מאוחר ולהביא ילדים לזוגיות בשלה, כשכל המאבקים והטעויות בחייהם כבר מאחוריהם. וטיפ לסיום: בחרו לעצמכם את הקומבינציה הזוגית שהכי מתאימה לכם, כדי שלא תחמיצו אף אחד מהעולמות – פרק א' ופרק ב'. יואב ברנזון מאבחן ומטפל רב-תחומי במשברים בזוגיות ובקריירה.

maof

New member
אוקי...למרות שארןך הגעתי לסוף ../images/Emo13.gif

יש אנשים שלעולם לא יגיעו לסוף ......... יש אנשים שאומרים .....למה לי זה קורה ????? איך אני מוצא את עצמי כל פעם מחדש בקשר "דפוק" ????? לפי דעתי צריך לעצור לרגע ולחשוב לאן מובילה הדרך..... ולאן אני נסחף ...מה אני משדר ? ומה אני רוצה ?? מעוף

למעלה