פרקתי השבוע מול בעלי

אני לא מבינה את ההשואה בין כסא לחגורה

רגילה. חגורת בטיחות רגילה היא זו שקושרת את הכסא למושב, כך שמן הסתם מדובר באביזר הכרחי.
רק שילד בן 3 לא יכל להיות קשור בחגורת בטיחות רגילה כי היא לא בגובה שלו. במקרה שתואר "חגורת הבטיחות" שלו זה הזרועות של המטפלת שלו. וכמו שכבר כתבתי, זה דבר שאי אפשר לסמוך עליו שיתפקד בכל מצב. לא במצב של סטרס פיזי ולא במצב של סטרס רגשי.
סתם לצורך המחשה, כשיש מצב של ברקס פתאומי, רב האנשים יאזנו את הגוף שלהם, יחפשו במה לתפוס כדי לא לעוף וכן הלאה. הם ישתמשו לצורך זה בלפחות יד אחת. ז"א, שכבר האחיזה שלהם בילד התרופפה.

kagome10

New member
למה לא בגובה שלהם?

החגורות ברכבים שאני מכירה הן לרוב עם שני חלקים. אחד אלכסוני כזה שבאמת לא מתאים לגובה של הילד <אגב, בחו"ל יש רכבים עם חגורות שהגובה שלהן מתכוונן> אבל יש את החלק למטה. ובאוטובוסים לרוב אם כבר יש חגורה אז היא רק עם החלק שלמטה.

כך שההשוואה היא בין ילד בכסא לבין ילד בחגורה שמחזיקה אותו במותניים.

ברכבים החדשים (בניגוד לאלו בני ה10 ומעלה)

כל החגורות הן חגורות שמגיעות מלמעלה.
במכוניות הטיפה יותר ישנות יש רק באמצע חגורת אמצע שהיא באמת רק מותנית.
אז קודם כל במכוניות החדשות אי אפשר להושיב בן 3 ללא בוסטר - לא סתם זה חוק עד גיל 8 להושיב עליו.
במכוניות היותר ישנות זו בעיה. אני נסעתי במכונית כזו מאחורה לפני כשנה ועצרה אותנו שוטרת מטומטמת (זו מחמאה בשבילה, באמת) שהחליטה שזו חגורה לא חוקית ורצתה לקנוס אותנו. בסוף היא התרצתה והבינה שאלו החגורות במכוניות מסויימות מאחור במושב האמצעי.

kagome10

New member
גם מכוניות החדשות, החגורות שמגיעות מלמעלה

יש בהן את החלק שמחזיק את המותן. אז אפשר להזיז את החלק האלכסוני ככה שלא יפגע בילד, ולהשאיר את החלק השני.

kagome10

New member
אם היה אפשר להראות בפורום דברים...

אם היינו נפגשות במציאות היה לוקח לי חמש דקות להראות לך. אם אני אנסה לתאר זה יקח נצח.

נעזוב את זה לבינתיים. לפחות עד שיהיה לי הזמן או הכוח לקרוא את המאמר שהביאה נומלה.

אפשר להראות

אם זה דבר כ"כ פופולארי בטוח יש תמונה שלו באינטרנט ואם לא את יכולה לצלם ולהעלות

kagome10

New member
שום דבר פופולרי

פשוט להזיז את החלק האלכסוני של חגורת הביטחות ככה שהיא לא תפגע בילד במקרה של תאונה, ולהשאיר את החלק השני כמו שהוא. בעצם, לעשות כאילו האוטו הו אאחד מהרכבים הישנים בהם יש רק חלק אחד לחגורת הבטיחות.

את זה יצא לי לעשות

נסענו עם חברים שהתעקשו שאני לא צריכה להביא את הבוסטר שלי כי יש להם אחד ספייר. שהתברר בגובה של קרטון, אז באמת נאלצנו לשים את החגורה בחלק העליון מתחת לבית שחי של הילדה. אבל אני לא יודעת בשעת מבחן כמה זה לא היה פוצע ועובד כמו שצריך

kagome10

New member
אני חושבת שמתחת לבית השחי זה עדיין מסוכן

כי בזמן תאונה הילדה לא תחזיק את החגורה. אבל לשים את חגורה בין הגב למושב זה כאילו אין את החצי הזה של החגורה.

<אני שמחה שהצלחתי לבסוף להבהיר למה אני מתכוונת!>

אני לא יודעת מה ההבדל בין החגורות הישנות לחדשות מבחינת סיכונים בתאונות. מתישהו בעתיד אני אולי אקרא על זה, כרגע, בגלל החוק, זה גם ככה לא רלוונטי.

זה לא כביל חוקית

החגורה על הירכיים של הילד - זה לא על המותן בגלל הבוסטר - לא באמת מסוגלת לעצור אותו והוא יעוף מעליה, ומבחינת שוטרים בכלל זה אומר שהילד לא חגור ותחטפי קנס ונקודות.

kagome10

New member
ומה היה כשכל החגורות היו כאלו?

זאת אומרת שאם באוטובוס יש רק חגורה כזו <לא יצא לי לראות עדיין אוטובוסים עם חגורות מודרניות> אז אין טעם בכלל להיחגר?

לא נסעתי

באוטובוס בארץ מ1999 אז אני לא יודעת מה יש שם. בחו"ל כשהיתי לא היו חגורות לאוטובוסים. לרבות באוטובוסים מפוארים כמו שיש בברזיל שאת נוסעת בהם לפעמים 22 שעות ויש לך דייל, טלויזיה וכרית. אז לא יודעת. בעיני חגורות באוטובוס מיועדות לילדים ומראש הן בלי בוסטר,כך שחגורת הצד היא על המותן ולא על הברך למשל. אל תשכחי שהבוסטר מרים את הילד על מנת שיתאים לחגורת הצוואר ואין כל התחשבות בחלק התחתון של החגורה. בגלל ההרמה החגורה התחתונה ברכב לא עוצרת את הילד.

kagome10

New member
באוטובוסים שבהם אני נוסעת

יש רק חגורת מותן, וזהו. ועכשיו אני תוהה אם יש בכלל תועלת בחגירת חגורה כזו.

איך את יכולה להשוות

אדם (לצורך הענין) שמחזיק את התינוק ויכל להתעלף/למות/השד יודע מה, לחפץ דומם שכל תפקידו לחבוק את התינוק ולא לאפשר לו לזוז מהמקום?
מה עוד שאת יודעת שהסיבה לכך שעד גיל שנה חובה לשבת הפוכים מכיון הנהיגה היא העצמות הרכות של קצה עמוד השדרה(בעורף)? שעד אז פשוט יכולות להשבר מכל ברקס פתאומי=מכה חדה ולהרוג?
יש כ"כ הרבה מחקרים בכל הנושאים האלו, לא סתם יש חוק שמחייב את זה. נכון, שנים נסעו בלי זה. שנים גם נסעו בלי חגורה מקדימה או בלי קסדות על הראש. אבל לאורך השנים התחילו ללמוד מטעויות ועל כן לחייב.

נומלה

New member
לא מדובר על תינוקות רכים

מדובר על ילד בן שלוש. אכן יש מחקרים אבל הם לא מראים שכסא תינוק יותר בטיחותי. מה לעשות? זה לא מחקר שלי ואתם יכולים להתעצבן כמה שאתם רוצים. זה המצב. חוקים יש הרבה וצריך לציית להם. מבחינתי העובדה שיש חוק אומרת שעלי לציית לו. היא לא אומרת שהחוק משפר את בטיחות הילד באוטו. במקרה הנדון פה: יש לציית לחוק כי הוא חוק, אבל לא להשלות את עצמנו בענין הבטיחות.

אני לא מתיחסת לחוק כאל קדוש - בכלל

אני מתיחסת למה שכן מחקרים קבעו (ומשם הגיע החוק הפעם ולא להפך לשם שינוי) מרגע הלידה ועד למותנו אנחנו נדרשים בחגורת בטיחות כי הוכח שהיא היחידה שמצליחה להגן תמידית. לא שאין לה פאדיחות, אבל היא טובה יותר מאשר להשאיר את הילד להגן על עצמו או לתת לאדם שאין לדעת מה יקרה לו והוא עצמו חגור בחגורה להיות אחראי בשעת עומס פיזי ונפשי לתפקד כמגן.
על כן כסא בטיחות נקבע מגיל יום ועד לגיל 3 או עד לגובה מסויים, ואז הילד עדין צריך מגביה - בוסטר כדי להיקשר בחגורת הבטיחות הרגילה של הרכב.

אני מסכימה שיש המון חרטוטים בחוק, ורובנו לא שומרים על כל חוק וחוק, אבל בנושא של כסאות בטיחות או קסדות אלו מקרים מוכחים. עד היום שמעתי בארץ רק על מקרה אחד שבו כסא הבטיחות התנתק בזמן תאונה מהרכב והתינוק נמצא בו הפוך ומת (גם הנהג האב אגב מת) תאונה מחרידה.

מתברר למי ועל ידי מי?!

יש לך תימוכין וסימוכין לדברים?
כי למיטב ידיעתי, יש דוקא חקיקה בנושא, וגם ארגונים כמו בטרם, שכל עניינם בטיחות ילדים ואין להם מניות אצל היצרנים, ממליצים דוקא על כסאות בטיחות.
אני ממש מדיימנת אשה נוסעת בלי כסא בטיחות, וכששוטר עוצר אותה אומרת לו: אבל נומלה כתבה בפורום שזה מיותר

למעלה