פרקתי השבוע מול בעלי

EcoT

New member
אני מסכימה איתך אבל להמשיך ולהחזיק את זה מעל

הראש שלה כדוגמא לסבתא לא טובה כל הזמן, זה לא שהיא דיברה איתה על זה והיא ממשיכה לעשות את זה עם הנכדה שלה. זה לא מה שקורה. גם אבא שלי ואישתו לקחו את הבן שלי פעם אחת בלי כיסא בטיחות, דיברתי איתם, הם הבינו, נגמר הסיפור.
זה לא מה שקורה כאן, זה קרה פעם אחת עם ילד אחר ולא מפסיקים להזכיר את זה!
אני לא אומרת שאמהות ותיקות לא יכולות ללמוד מאמהות צעירות הבעיה שלי זה החוסר רצון להבין שיש כמה דרכים לכל דבר והן לגיטימיות וזה לא הופך אף אחד לסבתא לא אחראית.

אולי כי היא לא הפנימה שהיא לא בסדר

היא חושבת שמה שהיא עשתה הוא בסדר ואומרת טוב-טוב כדי להשתיק אותה (לפי התחושות שלה)

EcoT

New member
או שהיא אומרת טוב טוב

כי נמאס לה שמנדנדים לה על כל דבר אין כבר אין הבחנה בין גדול לקטן.
נכון נסיעה בלי כיסא בטיחות זה מאוד מסוכן! מסכימה!
אבל אני יכולה להגיד לך שנסענו עכשיו חזרה עצרנו בתאילנד ומה לעשות אין כיסא בטיחות במונית, כנ״ל במונית חזרה באוסטרליה וזה חוקי.
כמו שאמרו קודם יש צבעים אבל ברגע שהופכים הכל לאדום ובל יעבור אז זה כבר מרגיש כקטנוניות, גם אני הייתי אומרת ״כן כן״ אם היו מעירים לי כל הזמן ומבקרים כל דבר שאני עושה.

גם בארץ חוקי לנסוע במונית

ובאוטובוס בלי כסא. וכבר יצא לי פעם אחת לעשות את זה עם הבת שלי. ההבדל הוא שלא ישבתי במושב הקדמי ואפשרי לה לעוף מהשמשה הקדמית.
אני לא היתי נוהגת כמוך אלא להפך. היתי מתרגזת שחושבים שאני לא מבינה את ההבדל בין במבה לבין סיכון חיים של הילדה. הענין הוא, שהיא מראש לא חשבה שיש בזה משום סכנת חיים לנסוע כך. ותני לי לספר לך שגם לפני 30 שנה כשלא היו כסאות בטיחות אמא שלי לא ישבה איתי במושב הקדמי אלא באחורי לכל הפחות.

EcoT

New member
הלכתי אחורה ולא מצאתי בשום תיאור של התקרית

שהיא ישבה איתו במושב הקידמי.
כתוב שהיא ישבה איתו על הברכיים, לא רשום אפוא. כמו שאמרת שאנחנו היינו ילדות זה לא היה קיים. אבל שוב פעם בשום מקום לא היה רשום שהיא חזרה על זה אז מי אמר שהיא לא הבינה?

בחיפוש מהיר

כי אני עם רגל אחת בחוץ באמת לא מצאתי שהיא כותבת במפורש מושב קדמי. יכל להיות שהסקתי את זה שלא תשב מאחור וזה לא באמת נכתב. אחפש בערב עוד קצת.

EcoT

New member
בכל מקרה חו״ח אם יש תאונה אמיתית

גם המושב האחורי לא יעזור. אני יכולה לספר לך שטסתי עם הילדון המון לפני שהוא היה בן שנתיים ויש חברות תעופה שלא מספקות חגורת בטיחות לילד (כמו זאת שמתלבשת על החגורה של ההורה) ופעם דיילת אמרה לי ״כן, הכי בטוח שתחזיקי אותו בידים״ כשביקשתי חגורה כזאת. אני יודעת שאינסטנקטיבית אני אחבק אותו אם משהו יקרה אבל אני לא רוצה לסמוך רק על כוח הידיים שלי בשביל זה.

חייבת להוסיף

בקשר לכיסא הבטיחות-זה עניין שקרה לפני פחות מ3 שנים על ילד לא מהמשפחה. ואני בטוחה שהייתה מודעות לנושא..
ההחלטות שלה לפעמים פזיזות ללא מחשבה על האחריות בגלל זה אני לא סומכת עליה.
בעלי אמר לי על הדוגמה הזאת, שאם היא תעשה לנו דבר כזה היא תהיה פסולה מבחינתו (כן, ממש במילים אלו). והמחשבה שלי (לא זוכרת אפילו אם אמרתי לו באותו רגע) שמה עם כל הדברים שעשתה לנו, או בעיקר לי? זה לא דבר פסול?
הסברתי לו שהיא מתנהגת גם אליו לפעמים בזלזול ומבטלת דעה שלו, ככה אני מרגישה. אבל בגלל שזאת אימא שלו הוא לא שם לב לעניין.

נומלה

New member
השאלה האם פחות משנתיים.

מתברר שמעל שנתיים כסא הבטיחות התפקיד העיקרי שלו זה להכניס רווחים לקופת התעשיה שעושה אותו. לא שחמותך נשמעת כמו מי שהייתי רוצה להכיר, אבל יש מספיק בשק גם בלי הסיפור הזה.

לנומלה,אני מזמינה אותך לפגוש את ידיד

שכשאנחנו היינו בני שנתיים וחצי לא היו את הכסאות בטיחות של היום
ואמא שלו הייה מעורבת בתאונה קלה
והבחור חצי ראש שלו עם סימני תפירה ועם נכות קשה

נומלה

New member
ואיך זה קשור לענין האחריות?

אין שום הוכחה שעם כסא בטיחות במקום חגורת הבטיחות המצב היה יותר טוב. מצטערת.

הוא היה חגור בכסאות שהיו אז ועף בתוך הרכב

ועם הכסאות של היום (כשמשתמשים בהם לפי ההוראות) זה לא קורה

נומלה

New member
או שכן או שלא

תלוי מאיפה התנגשה המכונית וחוץ מהדעה שלך על כך שלא היה קורה הרי אין לנו אינפורמציה. והדעה שלך עם כל הכבוד היא מה שזה: דעה. וגם אם זה היה נכון זה עדיין לא נכון באופן כללי וגורף.

את עמיתית?,או שאת זאת שנוסעת עם

הנכדים בלי כסאות ואח"כ מתלוננת שבת/בן/ חתן/כלה שלה לא סומכים עליה

נומלה

New member
אני לא נוסעת עם הנכדים

כי אין לי עדיין נכדים. בישראל כסא בטיחות לרכב הוא חובה לפי החוק ואני צייתתי לחוק כל עוד הילדים שלי היו בגיל המתאים. העובדה שכסאות בטיחות לתינוקות אינם יעילים יותר מחגורת הבטיחות הרגילה איננה ממצא שלי אלא נחקרה ברצינות על ידי טובים בהרבה ממני. והדוגמאות הפרטיות שלך אינן מדגם מייצג עם כל הכבוד.

נומלה

New member
בטרם לא עושים מבחני ריסוק

וגם הם מודים שיש להם בעיה להשוואה ומבחני הריסוק המצוטטים על ידם אינם משווים למצב של חגורת בטיחות רגילה. אבל עם אמונות קשה להתווכח. זה ענין של הלב ולא של המוח.

למעלה