פרקט בעבודה עצמית

• פותח הנושא ymdv
  • פורסם בתאריך

ymdv

New member
פרקט בעבודה עצמית

אין לי כל נסיון בתחום, אך אני רוצה לרצף מרתף די גדול בפרקט (לימנציה). האם ניתן להעיז ולבצע זאת בעצמי? האם מישהו מכיר את הפרקט של איקאה? מישהו התקין? היו בעיות? אם כן אילו? האם קניית פרקט בשיטת ה"קליק" עדיפה? מה ההבדל במחיר? בתודה מראש

ארזגר

New member
עלול להיות בעייתי בהמשך...

האם המרתף אטום? האם הבית חדש? ככלל במרתף אני ממליץ תמיד על ריצוף טראצו שחי "בשלום" עם רטיבות שמופיעה במרתף. במרתפים יש לעיתים בעיה של גז ראדון, הייתי ממליץ לך לבצע בדיקה לגבי גז ראדון לפני ההחלטה על ציפוי פרקט, פן תגלה אח"כ שצריך להתקין ריצוף אטום דוגמת לינולאום.

amic

New member
כל הכבוד על ה"ידע" ../images/Emo163.gif../images/Emo151.gif אבל

לינולאום לא פותר את בעית גז הראדון - אשר יש הרבה טוענים שזו המצאה של אלה שבודקים האם יש גז ראדון. בכל מקרה הפתרון של ראדון זה אורור ורק אורור טבעי או מאולץ. האתר שנתת מתאים לאשר כתבתי.

ארזגר

New member
מסכים לאוורור

לא מסכים שציפוי פלסטי אטום כמו לינוליאום לא מועיל. והפתרון הטוב הוא יציקת בטון עם תוספים מתחת לריצוף, או מעליו ועליו פרקט או לינולאום. לינולאום של היום זה לא הלינוליאום של פעם!!!

shaiby

New member
אני כיסיתי סלון בפרקט של איקאה,

בערכ 25 מ"ר. זה היה לפני שנה וחצי, פחות או יותר. משך העבודה היה בערכ יום אחד (שני אנשים) ואת כל החיתוכים והניסורים עשינו במסור ידני, ולא חשמלי. אני מניח שאם מנסרים במסור ראוי לשמו זה לוקח עוד פחות זמן. ההתקנה פשוטה ביותר, לא מי יודע מה מלכלכת ולא דורשת שום הכנה מוקדמת. הפרקט נראה היום כמו ביום שבו התקנו אותו - חדש.

ymdv

New member
בואו נחזור לנושא המקורי

לא המרתף הוא הענין אלא הפרקט (למעשה מדובר על חדר ענק של 60 שצמוד לקומה הראשונה ואיננו מרתף, אך כך אנו נוהגים לקרוא לו, ומכאן שענין הרטיבות אינו שיקול) אז שוב השאלה היא לגבי הרכבת פרטק לימינציה בעבודה עצמית. מה דעתכם על איקאה? מה דעתכם על פרקט בשיטת הקליק? עלויות? ענינים נוספים שראוי לדעת? תודה

olsi

New member
תוכל אוליי לפרט יותר כיצד נעשית

התקנת הפרקט? תודה מראש

ymdv

New member
מי אמור לפרט?

האם התכוונת אלי? הרי אני השואל...

amic

New member
ההתקנה פשוטה ביותר.צריך תשתית

רכה כגון שטיח (אם יש קיים אז נהדר ) או ספוג שקונים עם הפרקט ,צריך מסור עץ וידיים טובות. את פרטי ההרכבה המדויקים ( סין וגרז בעברית או נוט און פדר בלשון הגויים ) תראה על האריזה של הפרקט ותקבל הסבר מהמוכר. אם לא ידע להסביר תלך לחנות אחרת שיודעים להראות איך עושים זאת היום הוא המחר שאתמול כל כך דאגת בגללו

michal_sil

New member
../images/Emo2.gifאפשר להשאיר את השטיח?

בחנות אמרו לי שצריך להסיר שטיחים מקיר לקיר לפני התקנת פרקט. amicהאם אתה מתכוון לפרקט קליק או להדבקה ? תודה מראש על תגובתך

michal_sil

New member
../images/Emo2.gifאפשר להשאיר את השטיח?

בחנות אמרו לי שצריך להסיר שטיחים מקיר לקיר לפני התקנת פרקט. amicהאם אתה מתכוון לפרקט קליק או להדבקה ? תודה מראש על תגובתך

למעלה