פרץ, רימית אותי?

Yoavsagi

New member
פרץ, רימית אותי?

אני חייב להצהיר על אכזבתי מהמו"מ הקואליציוני המתגבש בין מפלגת קדימה למפלגות השונות, ועל ההצהרה של אולמרט כי העבודה וישראל ביתנו בדרך לקואליציה. האם פרץ רימה את כולנו? האם הוא עומד לשבת עם גורם ימני קיצוני בכנס-ולא רק זאת, אלא גם אחרי שהצהיר גלויות שלא יעשה כזה דבר? איך אני אמור להמשיך ולהאמין באיש שהרגע נכנס למערכת הפוליטית וכבר מתחיל על רגל ימין (הפוליטית)? אני מקווה שהעבודה תציב אולטימטום-או קואליצייה נטולת ליברמן-או שתגידו ביי לקואליציה.

ובינתיים: בכיר בקדימה: שכר המינימום

לא יעלה לאלף דולר. מעניין כיצד מפלגת העבודה תגיב. רק שהיא תצטרך לקחת בחשבון שאם תעדיף את האופוזיציה, שכר המינימום (הדגל של פרץ) כנראה לא יועלה כלל, ומעניין עם אילו הישגים אופוזיציונים יגיע אז פרץ לבוחריו (אם בכלל יישאר בראשות מפלגת העבודה).

לא צריך להתרגש מכל ספין

ומכל בלון ניסוי שאנשי קדימה מפריחים לאוויר. שכר המינימום יועלה, אם לא ל1000 דולר אז ל990 דולר. מפלגת העבודה לא יכולה להרשות לעצמה לוותר על אחד מהדגלים המרכזיים שלה, וקדימה לא יכולה להרשות לעצמה לוותר על העבודה. להערכתי בקדימה מכניסים בכוונה עיזים למו"מ כדי שיוכלו להוציא אותם אחר כך להציג את זה בתור ויתור.

mean girl 16

New member
או שאולי יש בעיות אמיתיות בזה?

האבטלה עלולה לעלות בצורה איומה.

רואים שאת מושפעת קשות מנתניהו

"האבטלה עלולה לעלות בצורה איומה", "צפויים פיטורים המוניים בכל רחבי הארץ", "העשירים יברחו לחו"ל", "טילים יעופו על נמה"ת בן גוריון", "האיראנים אוטוטו חוצים את הגבול", "הזאבים עושים אאואווווווווו".

ורואים שאתה מושפע חזק מפרצ ../images/Emo6.gif

"אני יעשה שכר מינימום אלף דולר"
"טוני בלייר וקלינטון העלו גם אני יכול"
"אני מנהיג פועלים יעשה סדר יום חברתי"
"אני בול כמו יצחק רבין"
"אני העתק של בן-גוריון"
"ועכשיו אני משה ארנס"
שכחתי מישהו?

בינתיים המפלגה היחידה שהתרסקה זו

הליכוד. והעניין הכי חשוב שעליו תקום הקואליציה הנוכחית יהיה העניין החברתי שרוב הציבור בישראל מצביע עליו כנושא הכי דחוף שדורש טיפול מיידי. כך שהייתי אומר שרוב העם כנראה מושפע מפרץ והפסיק כבר מזמן להיות מושפע מאנשים כמו נתניהו. כך שהייתי אומר שאני נמצא בחברה טובה, אני שייך לרוב, בעוד שאתה ושכמותך שייכים למיעוט. תודה שהזכרת לי את זה!

אשרת

New member
היהירות שלך היא משהו.

איפה ה-65 מנדטים שהיו אמורים להיות למפלגה שלך ואיפה הקלף הסודי? אתה אמור להיות די מאוכז מתוצאות הבחירות לאור מה שאתה ציפית. אתה וודאי לא רוצה שאנתחיל להביא לפה את כל השרשורים שבו אתה צרחת שאתם הולכים לקבל 65 (!!!) מנדטים. ואגב, זה הי המפגר מצדו של פרץ להשוות עצמו לבן גוריון.

העבודה לא התרסקה?

אולי התרסקות היא הגזמה, אבל מפלגת העבודה נחלה מפלה צורבת בבחירןת האלו. למרות שהצליחה להעלות את העניין החברתי לסדר היום, מפלגת העבודה ירדה מ 22 מנדטים בכנסת הקודמת ל 19 בכנסת הזו. האם זה ייחשב לניצחון? להזכירכם, בתחילה תכננו את תקציב הבחירות של העבודה על 25 מנדטים והיו מי שטענו שזו "תבוסתנו". מי שהציל את מפלגת העבודה היו דווקא הסקרים שנבאו לה מפלה צורבת עוד יותר ולכן התוצאה של 19 מנדטים כבר נראית, יחסית, הישג.

Nellie Bly

New member
זה לא נכון

אתה שוכח מה הייתה מפלגת העבודה לפני בואו של פרץ ואיזה יצורים הסתובבו שם ובחשו בקלחת. אתה גם שוכח שקדימה הייתה המפץ הגדול ושתי המפלגות הגדולות פעם-הליכוד והעבודה איבדו את הלגיטמיות שלהם בעיניי אזרחים רבים. בחירות קודמות היה קרב ברור של ראש-בראש בין הליכוד-לעבודה.והעבודה זכתה אז לX מנדטים ולאחר מכן הייתה את הקריסה הסופית של המפלגה הזאת.פרץ שיקם את המפלגה,הביא רוח חדשה ואנשים חדשים וראויים-לפרץ יש נבחרת טובה ועל כך אין כל ויכוח.זה הניצחון הגדול של העבודה,לדעתי. אסור להתסכל על המנדטים ולקבוע שהייתה התרסקות.צריך לבחון את המציאות הפוליטית ואת מערכת הבחירות המאוד מוזרה שעברנו.

קצת מתמטיקה למתחילים

בגדול, מתוך 29 המנדטים של קדימה, 15 הם של שינוי זצ"ל ו 14 של הליכוד. מ 40 המנדטים של הליכוד תורידי 12+14 ותקבלי עוד 14 מנדטים שהלכו בעיקר לליברמן. מסקנה - מפלגת העבודה לא הצליחה לגייס אפילו מנדט אחד בודד ומסכן מכל 28המנדטים שברחו מהליכוד. מפלגה של אדם אחד (ליברמן) קיבלה 11 מנדטים, מפלגת גימלאים שלפני הבחירות לא היה אדם אחד בישראל שידע את שמו של מס. 2 ברשימה זכתה ל 7 מנדטים. מפלגת העבודה עם ה"מהפכה החברתית" שלה, עם כל הקולות והצלצולים והתקציבים איבדה 3 מנדטים. ולזה את קוראת "הצלחה"?

לעבודה קשה לקחת קולות מהליכוד

וזה לא משנה מי יעמוד בראשות המפלגה. אך מתוך 15 המנדטים של שינוי שחיפשו בית חדש לא הגיע אף מנדט לעבודה, חוץ מזה העבודה איבדה כמו הליכוד הרבה מה"מעוזים" שלה לכן גם היא ממש לא סיפור הצלחה בבחירות האלה. רק על הגימלאים אפשר לומר באמת סיפור הצלחה

בודאי שלא. ../images/Emo192.gif

העבודה היתה ונשארה המפלגה השנייה בגודלה בכנסת, רק שעכשיו גם הפער בינה לבין מפלגת השלטון הצתמצם בצורה משמעותית. בוא לא נתעלם מהעובדה שרק לפני זמן לא רב המפלגה הגדולה ביותר בכנסת שאף היתה מפלגת השלטון בישראל, מנתה 40 חברי כנסת, ואילו עתה, המפלגה הגדולה ביותר בכנסת שנבחרה להיות מפלגת השלטון מונה פחות מ30 חברי כנסת, ואילו העבודה, וגם אם היא איבדה מנדט אחד או שניים כתוצאה מחוק באדר עופר והסכמי העודפים, למרות שאני לא חושב שהיא איבדה מכוחה, עדיין נותרה המפלגה השנייה בגודלה בכנסת, ואפילו עם פער הרבה יותר קטן ממה שהיה לה בכנסת הקודמת ממהמפלגה הגדולה ביותר בכנסת שגם היתה מפלגת השלטון והיום נותר ממנה לא יותר מהצל של עצמה, והכוונה שלי כמובן לליכוד של נתניהו. כך שזה בהחלט הישג, הן מבחינת הפער שהצתמצם והן מבחינת העובדה שהעבודה נותרה המפלגה השנייה בגודלה בכנסת, בעוד שמפלגת השלטון הליכוד התרסקה והמפלגה השלישית בגודלה בכנסת, שינוי שהיו לה 165 מנדטים, פשוט נמחקה מהמפה הפוליטית.

ElvisAlive

New member
בוא נתחיל

דבר ראשון, לשינוי לא היו 165 מנדטים. דבר שני מי שמרוויח מהסכמי העודפים האלה דווקא המפלגות הגדולות שהקולות עוברים אליהן. קדימה לא עשתה הסכם וקיבלה 29 בלי ההסכמים.

ברור שלא היו לה וכבר תקנתי את זה

אם היית טורח להסתכל בשורה עליך, היית מבין שההערה הזאת שלך מיותרת. לגבי באדר עופר: מפלגת העבודה לא אשמה שהאנשים שהיו אמונים על ספירת הקולות בקלפיות טעו ורשמו קולות למפלגה של קליינר, במקום למפלגתו של טיבי. זה שמפלגת העבודה נפגעה מכך ואיבדה מנדט, זה ממש מצער, אבל בטח שלא היא אשמה בכך, אשמים בכך האנשים שמשלמים להם כסף כדי שיעשו את עבודתם, והם עושים אותה עם הרגליים. אני חושב שכבר מזמן הגיע הזמן שגם מעצמת הייטק ישראל תעבור בדיוק כמו כל שאר העולם לשיטת הספירה הממוחשבת והאמינה יותר.

gershon17

New member
מה אתה ממשיך לקשקש?

מה, אם הספירה היתה אלקטרונית למפלגת העבודה היו 22 מנדטים? לא, היו לה אותם 19 מנדטים מופלאים שהיוו ניצחון גדול ומרשים ביותר. שים לב איך ש"ס תעמוד על שלה ותקבל את תיק הפנים, אבל אתם תתקעו בלי תיק האוצר ובקואליציה, כמו חסרי עמוד השדרה שאתם.

למעלה