ארח ארח כמה שאתה תמים
באמת שזה לא מתאים לך לשחק אותה כזה תמים, אתה הרי אינטליגנט עם שכל הכתפיים. למה לדעתך שרון פרש מהליכוד והקים את קדימה? ולמה לדעתך כל האופורטוניסטים שהצטרפו אליו מהליכוד, הן מהמרכז והן מהכנסת, עשו כן? תחשוב קצת ארח, תחשוב, זה לא דורש הרבה מחשבה: הם ידעו שאם הם יישארו בליכוד, ציבור הבוחרים שלהם יסגור איתם חשבון בדיוק כפי שהוא סגר עם נתניהו וחבריו שנשארו שם. למה אתה חושב לא בחרתי בקדימה וכמוני עשו זאת מספר לא מבוטל של אנשים? פשוט מפני שאני ורבים כמוני קלטנו את הבלוף והבנו שבעצם אין שום הבדל בין הליכוד לקדימה, זה פשוט פיצול של הליכוד לשני חלקים. תחבר אותם ביחד ותראה שיוצאים אותו מספר מנדטים. אבל שרון היה חכם, בזה לפחות אני חייב להודות ולתת לו את הקרדיט על העורמה המתוחכמת שלו. מה אמר לעצמו שרון? אם אני אשאר בליכוד אני אהיה מזוהה בבלחירות הללו עם המדיניות של נתניהו שבעצם אני הוא זה שעמד ותמך כל השנים הללו במדיניות שלו ושל קודמו לתפקיד, אם כך בוא ונתחכמה ונוליך את ציבור הבוחרים שולל, נפרק את הליכוד, ובמקומו נקים את הליכוד 2 שעם הזמן גם ניתן לו שם אחר כדי שלא יהיה מזוהה עם הליכוד. וכך עם הזמן הליכוד 2 קיבל את השם "קדימה" וליכוד 1 נותר עם השם ליכוד, אבל בעצם כל מי שהחליט שלא להצביע לקדימה, וגם אם זה אומר שלא יצביע בכלל בבחירות האלה, הבין את מה שאתה ארח ואחרים כמוך לא הבנתם עד עצם הרגע הזה: שבעצם קדימה והליכוד אלה שני חלקים של אותה מפלגה. זה שצרפו אליהם את שלושת האופוטוניסטים מהעבודה פרס, איציק ורמון, והביאו עוד קצת סיוע מבחוץ, עדיין לא משנה את העובדה שקדימה זו הליכוד 2 ושהליכוד וקדימה זה בעצם שני חלקים של אותה מפלגה. אבל למרות שרבים קלטו את זה והצביעו הצבעת מחאה או שלא שבחרו שלא להצביע כלל, עובדה שהטריק הזה הוכיח בסופו של דבר את עצמו ועובדה שבכך שאנשי קדימה (הליכוד 2) הפכו להיות מפלגת השלון, אמנם עם רוב מצומצם ממה שהם חשבו והאמינו שיקבלו, כי היי, אי אפשר לרמות את כולם לעולם, אבל עדיין מפלגת השלטון. רק דבר אחד הם לא לקחו בחשבון, הם לא לקחו בחשבון שלאחר שהיוודעו תוצאות הבחירות ויתברר להם שהם לא קיבלו את מספר המנדטים שהם בנו עליו, הם יצטרכו גם לממש את כל ההבטחות שפיזרו ולפרוע את הצ'קים ללא כיסו שהם פיזרו יומם וליל לאורך כל קמפיין הבחירות שלהם. ועוד דבר הם לא לקחו בחשבון, הם לא לקחו בחשבון שהכנסת ה17 תהיה הכנסת הכי חברתית שידעה מדינת ישראל מעודה, שלפחות שליש ממנה, הם מפלגות עם אידיאולוגיה ומודעות חברתית שידרשו דרישות קונקרטיות לגבי שינוי סדרי העדיפויות המעוותים במדינת ישראל וטיפול בשכבות החלשות.