פרץ, רימית אותי?

יוֹאב

New member
מאיפה הבאת את זה?

המפלגות הגדולות לא מרוויחות מהסכמי העודפים, אלא המפלגות שחתמו עודפים, והיו קרובות יותר למנדט הנוסף.

למה 13 כבר החזרת את מופז? ../images/Emo6.gif

לא נקבל תבוסתנים חזרה תירגע, הכיסאולוגים היתומים שישארו לריב בקדימה אלא אם מופז יתחיל לבכות בשידור חי שהוא מפגר :) סבלנות היינו 11 עלינו ל12 - יו"ר האופוזיציה משלנו אולי יהיו עוד בשורות מי יודע.. העבודה ירדה ל19 מה שאומר שאין קואליציית התכנסות - זה שחשוב לי בכל אופן.. בשביל הליכוד זה יהיה זמן טוב להשתקם באופוזיציה מהחולי שהנהיגה עלינו שנים משפחת שרון, אין לי ספק שהמפלגה השורשית שלנו עוד תחזור לכבוש את השילטון :) נתניהו יהיה יו"ר אופוזיציה ויטרפד את תוכנית ה"התנשאות" של אולמרצ בזמן שפרצ מר גנרל יריב עם הרמטכ"ל על איך צה"ל מתכוון לעשות שכר מינימום כדי שגידי יהיה מרוצה

מפאיניק

New member
כל עוד ביבי בראשות המפלגה

הליכוד מקסימום יכבוש את שלטון האופוזיציה שוחחתי עם מספיק ליכודניקים שלא יכולים לשמוע את השם הזה "נתניהו" פעם צחקנו על הליכודניקים שהולכים כל 4 שנים כמו רובוטים להצביע למפלגה שדופקת אותם בכל החורים.קצת מוזר לשמוע על אנשי עיירות פיתוח שנוהרים בהמונם להצביע לכל מיני קפיטליסטים שרק המושג הפרטה גורם להם לאורגמה בלתי נשלטת. היום החבר'ה קיבלו שכל.. וסתם בשביל שתקבל פרופורציות לגבי הביבי שלך - במדינה כמו צרפת האזרחים מזמן היו מעלים אותו על טיל למאדים.

תן להם עוד קדנציה או שניים וגורל

הליכוד יהיה כגורלה של שינוי, האנשים האלה לא לומדים מטעויות, ומי שלא למד מטעויות צפוי לחזור עליהם שוב. כך שבדיוק כפי שבשינוי עד הרגע הזה לא קולטים שבגלל המדיניות הכלכלית שתמכה בה המפלגה, הציבור מחק אותם מהמפה הפוליטית, כך גם בליכוד עדיין לא קולטים שבגלל נתניהו, סילבן ולימי העומדים בראש הליכוד, ציבור הבוחרים שלהם שהיה הנפגע העיקרי של קיצוצי וגזירות נתניהו, החליט לרסק אותם ולשלוח את מרבית חברי המפלגה שלהם הביתה. אבל מה היינו עושים אם לא היו גם אנשים כאלה, היה משעמם, לפחות כך יש קצת אקשן.

אולמרט, מופז, הנגבי, עזרא, שטרית,

הירשזון, בוים, בראון, לבני (ומצטער אם שכחתי עוד כמה) היו שותפים מלאים לאותה מדיניות. כיצד אתה מסביר שאותם (או את מרבית חברי מפלגתם) הציבור לא שלח הביתה? ממתיק סוד, אתה מעוות את המציאות. הליכוד התפלג לשתי מפלגות. שתי המפלגות יחד קיבלו יותר ממה שהליכוד קיבל בבחירות הקודמות. אתה בטוח באמיתות התיזות שלך, אבל המפלגה הגדולה ביותר בכנסת ה-17 (שאינה המפלגה שאתה תומך בה) מראה שהתיזה שלך מאוד לא מדויקת. אם הליכוד לא היה מתפצל אני נוטה להאמין שמספר המנדטים שלו היה יותר גדול מזה של מפלגת העבודה. הרי, לכל אורך מערכת הבחירות, מפלגת העבודה והעומד בראשה טענו שמבחינה כלכלית אין הבדל בין נתניהו לאולמרט.

ארח ארח כמה שאתה תמים

באמת שזה לא מתאים לך לשחק אותה כזה תמים, אתה הרי אינטליגנט עם שכל הכתפיים. למה לדעתך שרון פרש מהליכוד והקים את קדימה? ולמה לדעתך כל האופורטוניסטים שהצטרפו אליו מהליכוד, הן מהמרכז והן מהכנסת, עשו כן? תחשוב קצת ארח, תחשוב, זה לא דורש הרבה מחשבה: הם ידעו שאם הם יישארו בליכוד, ציבור הבוחרים שלהם יסגור איתם חשבון בדיוק כפי שהוא סגר עם נתניהו וחבריו שנשארו שם. למה אתה חושב לא בחרתי בקדימה וכמוני עשו זאת מספר לא מבוטל של אנשים? פשוט מפני שאני ורבים כמוני קלטנו את הבלוף והבנו שבעצם אין שום הבדל בין הליכוד לקדימה, זה פשוט פיצול של הליכוד לשני חלקים. תחבר אותם ביחד ותראה שיוצאים אותו מספר מנדטים. אבל שרון היה חכם, בזה לפחות אני חייב להודות ולתת לו את הקרדיט על העורמה המתוחכמת שלו. מה אמר לעצמו שרון? אם אני אשאר בליכוד אני אהיה מזוהה בבלחירות הללו עם המדיניות של נתניהו שבעצם אני הוא זה שעמד ותמך כל השנים הללו במדיניות שלו ושל קודמו לתפקיד, אם כך בוא ונתחכמה ונוליך את ציבור הבוחרים שולל, נפרק את הליכוד, ובמקומו נקים את הליכוד 2 שעם הזמן גם ניתן לו שם אחר כדי שלא יהיה מזוהה עם הליכוד. וכך עם הזמן הליכוד 2 קיבל את השם "קדימה" וליכוד 1 נותר עם השם ליכוד, אבל בעצם כל מי שהחליט שלא להצביע לקדימה, וגם אם זה אומר שלא יצביע בכלל בבחירות האלה, הבין את מה שאתה ארח ואחרים כמוך לא הבנתם עד עצם הרגע הזה: שבעצם קדימה והליכוד אלה שני חלקים של אותה מפלגה. זה שצרפו אליהם את שלושת האופוטוניסטים מהעבודה פרס, איציק ורמון, והביאו עוד קצת סיוע מבחוץ, עדיין לא משנה את העובדה שקדימה זו הליכוד 2 ושהליכוד וקדימה זה בעצם שני חלקים של אותה מפלגה. אבל למרות שרבים קלטו את זה והצביעו הצבעת מחאה או שלא שבחרו שלא להצביע כלל, עובדה שהטריק הזה הוכיח בסופו של דבר את עצמו ועובדה שבכך שאנשי קדימה (הליכוד 2) הפכו להיות מפלגת השלון, אמנם עם רוב מצומצם ממה שהם חשבו והאמינו שיקבלו, כי היי, אי אפשר לרמות את כולם לעולם, אבל עדיין מפלגת השלטון. רק דבר אחד הם לא לקחו בחשבון, הם לא לקחו בחשבון שלאחר שהיוודעו תוצאות הבחירות ויתברר להם שהם לא קיבלו את מספר המנדטים שהם בנו עליו, הם יצטרכו גם לממש את כל ההבטחות שפיזרו ולפרוע את הצ'קים ללא כיסו שהם פיזרו יומם וליל לאורך כל קמפיין הבחירות שלהם. ועוד דבר הם לא לקחו בחשבון, הם לא לקחו בחשבון שהכנסת ה17 תהיה הכנסת הכי חברתית שידעה מדינת ישראל מעודה, שלפחות שליש ממנה, הם מפלגות עם אידיאולוגיה ומודעות חברתית שידרשו דרישות קונקרטיות לגבי שינוי סדרי העדיפויות המעוותים במדינת ישראל וטיפול בשכבות החלשות.

אתה ממשיך עם פיתוח התיזה שלך

ואף מתיימר לקבוע כי שרון עזב את הליכוד בגלל המדיניות הכלכלית של נתניהו, למרות שאין לכך כל סימוכין. אתה יכול להתפלסף כמה שאתה רוצה. את העובדות אינך יכול לשנות. לא רק שקדימה קיבלה 29 מנדטים, למרות ש"אין הבדל בינה לבין הליכוד". הייתה תוצאה נוספת בבחירות האלה. מפלגת העבודה המחודשת בראשות עמיר פרץ קיבלה פחות ממה שמפלגת העבודה הישנה בראשות מצנע + מפלגת עם אחד בראשות עמיר פרץ קיבלו בבחירות הקודמות. נניח שאתה מסביר את המנדטים של קדימה בטריק, אבל כיצד תסביר את מספר המנדטים הנמוך של מפלגת העבודה? אתה הרי היית מאלה שטענו שהמנדטים של הגימלאים באו על חשבון מפלגת העבודה (ולא על חשבון הליכוד). כלומר אותם מצביעי גימלאים לא רצו להצביע למפלגת העבודה. ומצחיק שאתה מרצה לי על מספר המנדטים של קדימה והליכוד ועל הקשר ביניהן, כאשר בדיוק לפני כן אני השתמשתי בדיוק באותם נתונים על מנת להראות לך שהתיזה שלך על התרסקות הליכוד (כפי שכתבת בהודעה שלפני כן) לא נכונה, ושבעצם הליכוד התפצל. אז תודה לך שאוששת בדיוק את מה שאני ניסיתי להסביר לך (ולא נורא שעשית זאת תוך הפיכת היוצרות וכביכול לתאר שאני "עוד לא הבנתי"....).
וגם לגבי הצבעת המחאה, מצחיק שאתה מרצה על כך דווקא לי, כאשר ההצבעה שלי (ולא שלך) הייתה בדיוק הצבעה כזו, להזכירך. אז בא תמשיך לנתח את ההבנות או אי ההבנות שלי בהתאם לתיזות המופרכות שלך.. תהנה

כבר הסברתי זאת ארח

רק שאתה מעדיף להתעלם מהעובדות. והעובדות הן שמפלגת העבודה המחודשת ממשיכה להיות, למרות הקמת קדימה (המפץ הגדול), ולמרות עוד עובדה שאתה בכוונה מעדיף להתעלם ממנה, הופעתה של מפלגת הגמלאים שנלחמה על אותו פלח של מפלגת העבודה, המפלגה השנייה בגודלה בכנסת ולא בהפרש גדול כפי שצפו הסקרים של מינה קמח וחבריה, ממפלגת השלטון. כך שתמשיך להתעלם מהעובדות, בדיוק כפי שאתה גם מתעלם מהעובדה שבחרת להשליך את קולך לפח האשפה בעת בחירתך בתפנית.

באמת? לא ידעתי שבקדימה

התחייבתם לעלות את קצבאות הגמלאים, או להטיב עימם. אולי לא סיפרו לך אלביס, אבל בקמפיין הבחירות שלכם לא הופיע ולו תשדיר בחירות אחד שדיבר לגמלאים או על שיפור במצבם. גם שבוא ותסביר לי איך בדיוק הגמלאים לקחו קולות ממפלגה שלא דיברה בכלל לקהל היעד שלהם?

ElvisAlive

New member
אני מכיר אנשים שרצו להצביע לקדימה

ושינו בסוף והצביעו לגימלאים. אתה כנראה לא הבנת מה שכולם הבינו שמי שהצביע לגימלאים לא הבכרח הצביע בגלל שהוא כלכך קשור לנשוא הגימלאים. הרהב ממי שהצביע זה בכלל צעירים. תעירים ואנשים שנימאס להם מהשחיתות, מהפוליטיקה, מהשקרים ומהגועל ואנשים שלא היה להם למי להצביע.

אשרת

New member
כנראה שלא כל כך ...

אם היא קבלה 29 מנדטים והיא המפלגה הגדולה בכנסת...

קודם כל אתה עצמך ציינת שהייתה הצבעת

מחאה, ואכן חלק מההצבעה לגימלאים הייתה הצבעת מחאה וגם נבעה מכך שבהתקרב הבחירות נראה היה שלגימלאים היה הסיכוי הגבוה ביותר לעבור את אחוז החסימה. אם היה נראה שלירוקים או לעלה ירוק יש את הסיכוי, הם היו זוכים במנדטים הללו. דבר שני, שוב אתה מרצב לי על מה אני זוכר ושוכח, ולמעשה מחזק בדבריך בדיוק את מה שאני אומר. עובדה שהמנדטים הללו הגיעו לגימלאים ולא לעבודה, כלומר - אותם בוחרים לא רצו במפלגת העבודה המחודשת בראשות היו"ר החדש עמיר פרץ. ולגבי הצבעתי, מצד אחד אתה מהלל ומפאר את הצבעות המחאה ואת אי-הצבעות המחאה, ומצד שני אתה מתריס כלפי שאני זרקתי את קולי לפח האשפה. תחליט - מחאה או פח אשפה? או שבעיניך מחאה היא בעצם פח אשפה? זה בסדר, ממתיק, תמשיך לעשות לי שרות נהדר ולחזק בדבריך בדיוק את מה שאני כותב, למרות שכוונתך הפוכה לחלוטין.

ElvisAlive

New member
אני מציע לך לחזור על החומר

שרון לא פרש בגלל הכלכה של נתניהו. שרון רצה להמשיך להיות ראש ממשלה. הוא היה יכול להשאר בליכוד ולהמשיך להיות ראש ממשלה אבל הוא לא רצה. שרון לא רצה להיות שוב במפלגה עם מורדים כמו שהיו לו ושעשו לו את המוות. נתניהו חתר תחתו וניסה להקדים את הפריימריז, ניתקו לו את המיקרופנים, לא נתנו לו למנות שרים. בגלל כל הדברים האלה שרון החליט להקים מפלגה חדשה בלי מורדים. מה גם מפלגה חדשה תוכל למצות את כל התומכים של שרון שטו תמיד שמאלה ונרתעו מהליכוד. ועוד משהו לא ברור, איזה סדר יום חברתי יש? מפלגת העבודה קיבלה 19 מנדטים 2 או שלוש פחות ממה שהיה לה קודם. הגימלאים זה הצבעת מחאה לכל מי שנימאס מהפוליטיקאים ומהפוליטיקה ולרוב זה בכלל לא קשור לאמירה חברתית. אז מה העניין? דרך אגב, אם תסתכל, אחוזי ההצבעה למפלכת העבודה ברוב ביישובים דיי דומים למה שהיה בבחירות הקודמות.

תתפלא אבל שרון החליט על הקמת קדימה

הרבה לפני ליל המיקרופונים המפורסם. הגברת רינה מצליח וגם איילה חסון רמזו על כך ואף דיברו על כך לבסוף בגלוי, הרבה לפני אותו כינוס מרכז ליכוד שבו ניתקו לשרון את המיקרופון, ואף הרבה לפני שחברי המרכז סרבו לאשר את מינויים של בויים ובר-און חברון לשרים. כך שבוא לא נשחק אותה תמימים אלביס, הדבר היה באוויר עוד מהיום לאחר משאל המתפקדים שבל הסקרים של מינה קמח וחבריה צפו ניצחון לשרון בו, ובסוף התגלה שההיפך הוא הנכון.

ElvisAlive

New member
שרון לא החליט

שרון בהחלט שקל הרבה לפני זה. המורדים התחילו מתי שאריק שרון התחיל עם ההתנתקות ולאט לאט נימאס לו והוא חשב על להקים מפלגה. ליל המיקרופנים החתירה של נתניהו ומינוי השרים היו הקש ששבר את גב הגמל. במישאל המתפקדים בהתחלה תפו ניצחון לשרון וככל שהתקרב המשאל הם ראו שהתוצאות מתהפכות ובליל המשאל כבר היה ברור שכנראה שרון מפסיד.

Nellie Bly

New member
שרון היה רק צריך להקשיב לרחשי

הציבור ולדעת שהעם רוצה במפלגת מרכז-לא יותר מכך. תכנית ההתנקות וההשענות על מפלגות השמאל הוכיחו את זה..

אלביס הזכרון זה לא הצד החזק שלך

האם כבר הספקת לשכוח איך לימי וצחי הנגבי דרשו משרון שייתחייב קבל עם ומרכז שלא יעזוב את הליכוד אם המרכז יחליט לדחות את הפריימריז ששרון ביקש לדחותו, ולבסוף למרות סרובו להתחייב, הוא ניצח את נתניהו במרכז הליכוד, ושוב כמובן כשכל הסקרים נתנו דווקא לנתניהו את הניצחון. האם כבר שכחת שחברי מרכז הליכוד פחדו במשך חודשים ששרון עומד לעזוב את הליכוד, וזה היה הנושא הכי מדובר בתקשורת, כולל כל מיני תיאוריות כיצד יקים שרון את סיעתו החדשה לאחר שייפרד מהליכוד, מי יצטרף אליו לסיעה החדשה ומה תהיה דרכה. האם הספקת כבר לשכוח את כל זה אלביס?

למעלה