פרץ = סכנה

bhnadav

New member
פרץ = סכנה ../images/Emo35.gif

שוחחתי עם מישהו השבוע בנוגע לבחירות הממשמשות ובאות. אני אישית תומך בשרון, אבל אני לא יכול להתעלם מהמגמה הברורה - הסחף אחרי עמיר פרץ. אמרתי לאותו מישהו, שאני לא מבין את האנשים שבוחרים בעמיר פרץ. אמרתי לו שלא הייתי שם את מפתחות ניהול המדינה בידיו, שזה מסוכן, שאסור לעשות את זה. איך אפשר להפקיר את המדינה בידיו, שאלתי. הוא ענה לי - שכל האנשים שאין להם מה לאכול, כל העניים, והאנשים שעובדים והופכים אט אט לעניים - הם אלה שבוחרים בו. את אותם אנשים לא מעניין כרגע תהליך השלום, לא מעניינות כרגע ההתפתחויות המדיניות, לא מעניין אותם בוש ולא מעניין אותם בלייר, על אף שדעותיו הסוציאליסטיות קשורות גם אליהם. מעניין אותם דבר אחד - מצבם העגום, העובדה שאין להם אוכל לתת לילדים שלהם, העובדה שהם עובדים יומם ולילה ובכל זאת נסחפים אל קו העוני, העובדה שאין אף אחד שזה אכפת לו. בא פתאום עמיר פרץ, מנהיג העובדים. הוא מבטיח דברים - הוא מבטיח להעלות את שכר המינימום, הוא מבטיח לדאוג לכולם לפנסיה, הוא מבטיח לקחת מהעשירים ולתת לעניים, הוא מבטיח לשקם את עיירות הפיתוח ולדאוג למצב חברתי וכלכלי טוב יותר במדינה. מול ההבטחות האלה אי אפשר להיות אדישים, חבר'ה. אנשים רעבים פה ללחם, איך לא יצביעו לעמיר פרץ ולמפלגת העבודה, אולי שם באמת התקווה הגדולה. "אז רציתי שתבין, כאן טמון העניין", הוא אמר לי. ונשארתי עם פה פעור, מהרהר במה שזה עתה נאמר לי, וחושב - באמת יש אמת בדבר. תהיתי לעצמי, אולי בעצם עמיר פרץ הוא המועמד הנכון. אולי באמת צריך לתת לו לעשות את מה שהוא וחבריו הכלכלנים חושבים שצריך לעשות, לנוכח המצב הבאמת עגום בחברה הישראלית. אבל אני מפחד. פשוט מפחד, זו המלה. אני חושש חשש אמיתי וכנה מהפקרת ניהול המדינה בידי עמיר פרץ. אני מודע לבעיות החברתיות הקשות ביותר שיש במדינת ישראל, ואני מודע לכך שבהחלט יכול להיות שלעמיר ולצוות שלו יש את הידע, היכולות והאומץ לשנות את פניה של המדינה בתחום הזה, אבל אני מפחד. אני מפחד שזה לא הזמן לתת לאיש כמו פרץ את ניהול המדינה. זה לא הזמן לזנוח את הביטחון ואת האפשרויות המדיניות. זה לא הזמן לעשות ניסויים ולבזבז כמה שנים על מועמד שאין לדעת מה יניב. זה לא הזמן להפקיר את ביטחון ישראל לטובת עמיר פרץ. פשוט לא הזמן. ואני אומר לכם באופן הכי אמיתי שיש - אני באמת מאמין שעמיר פרץ יוכל לשנות פה דברים, אבל הפחד מהפקרת ניהול המדינה בידיו פשוט לא מאפשר לי לתמוך בו. זה מוביל אותי למצב שכל מה שיש לי לומר על עמיר פרץ הוא שפשוט אסור לתת לו לנצח, אסור לתת לו להיות ראש ממשלה, עדיף שביבי יהיה ולא הוא. וכן, זה באמת מה שאני חושב. אני באמת מפחד מזה שהוא יהיה ראש ממשלה, ומצער אותי שמה שאני אומר הוא שווה ערך בעצם להתעלמותי המוחלטת למצוקות החברתיות במדינה. וזה עצוב. רציתי פשוט שתומכי פרץ ומתנגדיו יסבירו לי איך משתלב אצלם העניין הזה, של הפחד האמיתי מהפקרת השלטון בידי אדם חסר ניסיון ואולי אף לא מתאים להיות ראש ממשלה, לפחות בזמן זה. תודה.

yogniz

New member
אין צורך להגזים../images/Emo109.gif

שוב חוזרות בפורום הזה ההודעות של "שרון\פרץ\ביבי\וכו' יהרוס את המדינה" הגזמות זה דבר לא טוב. אף אחד לא יהרוס את המדינה...מספיק עם זה כבר. המדינה תשאר קיימת לא משנה מי מהמועמדים ייבחר... אני אישית גם לא בטוח שכדאי לבחור בפרץ...אני נשאר כרגע עם הקול הקבוע שלי למר"צ-יחד על אף שהייתי רוצה לעזור לחזק את העבודה מול שרון. נניח שפרץ יבחר- באיזשהו שלב יחליף אותו מישהו אחר..מטיבם של דברים. במדינה הזאת זה גם בטח יהיה תוך שנה-שנתיים... אני גם לא חושב שזה טוב להתייחס ל "פרץ"..צריך להתייחס לפמלגת העבודה. גם אם פרץ יבחר לראשות הממשלה..הוא לא יהיה לבדו בסיפרו הזה..הוא לא יעמוד לבדו במשא מתן עם הפלשתינים. זו תהיה העמדה של מפלגת העבודה שתייצג אותנו מול הפלשתינאים במקרה שהעבודה תבחר... ופה אני יוסיף את דעתי האישית- שרון וההתנתקות יצרו בסיס טוב מאוד לחידוש תהליך השלום, אם אתה שואל אותי להביא עכשיו לשלטון מפלגת שמאל- זה הדבר הטוב ביותר שאפשר לעשות כדי להמשיך מאיפה שהתחלנו ולסיים את הסיכסוך הזה כבר...ולמה אני חושב שהעבודה היא המתאימה לעשות את זה כרגע ולא שרון...כי שרון את שלו עשה- אני לא מאמין שהוא יחזיר שטחים נוספים בקדנציה הבאה שלו, שרון שעט קדימה אבל עם הקמת קדימה אני חושב שהקדימה הולך להתקע. והליכוד- זה כבר יקח אותנו אחורה. וזו דעתי...אבל בלי קשר...בשיקולים שלך אני לא חושב שצריך לייחס יותר מדי חשיבות לאיש אחד...ובטח שלא להזים עם "פחד"....את הגרוע מכל כבר עברנו.

אייל129

New member
כל הכבוד לך שאתה נשאר עם הקול

למרצ-יחד, חיזוק קטן ממני אליך ולשאר המתלבטים, הדרך היחידה לחזק את מפלגת העבודה מול שרון היא שמרצ תהייה יותר חזקה וגדולה!!! ולהזכירכם שתי הפעמים היחידות שמפלגת העבודה הרכיבה ממשלה בשנים האחרונות היו ב 92 שמרצ קיבלה 12 מנדטים ורבין הקים את הממשלה הטובה ביותר שהיתה כאן בכל הזמנים. וב 99 כשמרצ זכתה ב 10 מנדטים וברק הקים ממשלה. בכל פעם שמרצ ירדה מ 10 מנדטים הימין הקים ממשלה...

yogniz

New member
טוב זה סתם צירוף מקרים...../images/Emo109.gif

מרצ הרי לא תרכיב אף פעם את הממשלה...אבל כדי שהיא תוכל להיות שותפה בה צריך שמפלגת העבודה תבחר..אין מה לעשות ככה זה.. אני חושב שאיחוד של העבודה עם מרץ, עם הדרך הנוכחית של העבודה בראשות עמיר פרץ, היא דבר שאולי יכול להיות טוב...אני עוד לא בטח לגבי זה

לא לא!

יש שמאל מקורי, הגדרה אשר כוללת גם גישה חברתית, מגדרית, מצפונית וכיוצ"ב, שטבעה ונעלמה בנוף המפה הפוליטית הישראלית מרוב האבק, הדם והיזע ומרצ תמיד הייתה (לצערי) שענתה על כך. מרצ צריכה להקדיש את זמנה לזכויות אדם ואזרח בעיקר, כפייה דתית, איכות הסיבבה, לגילזציה, בע"ח ושאר תופינים. אם תתאחד עם העבודה, היא סתם תבלע בה ותעשה עוד יותר מסורסת ממה שהיא היום (והיא כבר במצב של אינ-אונות מוחלט). מה שלדעתי צריך להיות זה שעלה ירוק תבחר לכנסת ואז תתאחד עם מרצ. מרצ היא הבית הטבעי והמתבקש של לגליזציה של סמים, הנציג יוכל לפעול מתוכה ואני לא ארגיש מובכת שיש לי בכנסת סיעת חד-רעיונית "עלה ירוק".

yogniz

New member
עוד משהו חשוב..../images/Emo109.gif

ביטחון זה חשוב אין ספק...אנשים מתים מפיגועים...זה לא בסדר נכון.. אבל האם זו סיבת המוות העיקרית בישראל או אפילו משהו שמתקרב להיות סיבת המוות העיקרית
בפירוש לא. אני לא יודע מה סיבת המוות העיקרית בישראל...בטח איזה סוג של סרטן..או תאונות דרכים.אבל זה לא פיגועים. אז עכשיו אני שואל אותך..להפקיד את המדינה שוב בידי גנרל שיאג בראש ובראשונה ולנושא הבטחוני...בדיוק כמו שקרה בשנים האחרונות...האם זה לא מפחיד אותך
מפחיד אותך שעמיר פרץ לא יטפל טוב בנושא הביטחוני (נניח) ואנשים יהרגו..אבל לא מפחיד אותך שאנשים ימותו מרעב, ממחלות וכתוצאה מחוסר בקבלת טיפול רפואי
או אולי שימותו חסרי בית מקור בחורף וממכת שמש בקיץ
העוני מביא איתו הרבה מוות בדרכים שונות ואני בטוח שמתים יותר אנשים מהתוצאות של העוני- מחלות בעיקר- מאשר מה שמתים בפיגועים... אני לא הכי מחבב את פרץ אבל אני חושב שהיגע הזמן שיהיה פה ראש ממשלה שהוא לא גנרל זקן

bhnadav

New member
ואיפה הניסיון?

נראה לך הגיוני המעבר מיו"ר הסתדרות העובדים היישר לראשות הממשלה? אני לא בעד מעבר ישיר מצבא לראשות ממשלה, אז מיו"ר הסתדרות עובדים

הם לא בוחרים//יבחרו בו.

מרבית האנשים העניים הם מצביעי ש"ס, ליכוד ואגודות ישראל למיניהן.

bhnadav

New member
ואולי - לא עוד../images/Emo35.gif

הם לא יכולים להישאר אדישים להבטחות של עמיר פרץ, ולעובדה שהוא שם במרכז המצע והקמפיין שלו את המצוקה החברתית הפרטית שלהם.

חלומות באספמיה.

אולי העבודה בראשות פרץ תוכל למשוך קולות של מזרחיים-מסורתיים מש"ס, אבל אני בהחלט רואה את הארדקור האביון של הליכוד - לעולם מצביע ליכוד, גם אם בראשו תעמוד שולה אלוני, משום שהבטיחו לאבא על ערש דווי שלעולם לא להצביע במפא"י.

bhnadav

New member
../images/Emo6.gif

דווקא יש לי הרגשה שעמיר פרץ יצליח לסחוף אותם לקלפי. אבל אולי אני טועה. הלוואי.

לא, לא מאמינה בזה.

זה מושרש בהם ומסרס כל יכולת חשיבה. בתקופת רבין הושקע הון עתק בעיירות הפיתוח ומי נבחר בבחירות 96? אמנם זה נבע בין היתר מכשלון אוסלו, אבל עדיין, הביטחוניזם מעל הכל. ואצל הליכוד, ההתנחלויות מעל עיירות הפיתוח.

../images/Emo45.gif בהחלט צודקת

פרץ ינגוס במרץ, לא באותם אלה שפעם מצביעים לליכוד ופעם לש"ס...

אני לא חושב שזה סותר

אם הדלפונים הכבדים מהווים כ20 מנדטים, בהחלט יתכן ש12 מהם ימשיכו לתמוך באותן המפלגות, אבל 8 מתוכם יעברו לפרץ, למשל. בודאות תהיה תנודה כלשהי לכיוון של הסוציאליסט המשופם.

Nellie Bly

New member
מה כל-כך מפחיד בעמיר פרץ?

איזו הפקרות?עמיר יתן יד לטרור?יעשה סיאנס לערפאת?ידבר עם החמאס?נו באמת.הרי כולם בשלים לויתורים,שרון מדבר ללא סייג על פינוי התנחלויות והסכם שלום,שיטרית בראיון לג'רוזלם-פוסט אמר כי הוא תומך בפינוי השטחים הכבושים. הסכם שלום,פינוי התנחלויות-זה כבר לא מילים גסות ששיכות רק לשמאל.הציבור הישראלי והפוליטיקאים שלו הגיעו להבנה שצריך לסיים את הכיבוש וכמה שיותר מהר. עמיר לא יהיה ראש הממשלה לבד,זו לא דיקטטורה,כך או כך הוא ישב באותה ממשלה עם אריאל שרון והם יהיו שותפים לאורך כל הדרך.גם אם שרון יבחר אגב,מפלגת העבודה תוזמן לממשלה עוד לפני שהליכוד עם ה7 מנדטים שלו יוזמן. חשוב לחזק את העבודה,חשוב לחזק את המסר הכלכלי.המצב שמדינת ישראל נעה לעברו-שהוא שפל כלכלי,עוני מזעזע ונתוני אבטלה מחרידים-חייב טפיול,חייב שינוי.הנושא הזה חייב לעלות לסדר היום הציבורי-ואת זה עמיר יכול לעשות,ויעשה.

bhnadav

New member
../images/Emo26.gif

אמנם החזרת שטחים ופינוי התנחלויות הן כבר לא נחלת השמאל, אבל אם הייתי רוצה שמישהו יעשה את המהלכים האלה הייתי בוחר דווקא בשרון ולא במפלגת העבודה (ובטח שלא בעמיר פרץ), והאמת שההיסטוריה מדברת בעד עצמה בקטע הזה. אני מפחד מפזיזות יתר שנובעת מחוסר ניסיון, אני מפחד מחוסר שיקול דעת, מהעובדה שאנחנו לא מספיק מכירים את עמיר פרץ ומהעובדה שעמיר פרץ לא מכיר את עצמו בכל הקשור להנהגת המדינה, גם בתפקיד של שר בתחומים שונים. אני לא מאמין בלזרוק מישהו מהצבא או מהסתדרות העובדים ישר לעמדה של ראש ממשלה. ראינו.

Nellie Bly

New member
עמיר הוא לא חדש בפוליטיקה

הישראלית.הוא מכיר את השדה הפוליטית,יודע איך להליט ואיך להנהיג.אף אחד לא נולד עם כפית הנהגה בפה,זה משהו שרוכשים-ואני מאמינה שלעמיר כן יש את היכולות הנדרשות להנהיג את המדינה למרות הכל.אני מאמינה שמגיע לו צ'אנס שלמדינת ישראל מגיע ראש ממשלה נקי כפיים ולא מושחת כמו אריאל שרון.בכל זאת מדובר על אדם מלומד מאבקים בעל אג'נדה-יש לתת לו הזדמנות. אם כמובן ההתלבטות היא בין 'קדימה' למפלגת העבודה.

למעלה