פרץ מרץ (או מילה על פאנג שוואי)

noa128

New member
פרץ מרץ (או מילה על פאנג שוואי)

אומרים שאנרגיות זורמות בבית נקי ומסודר. אני נוטה להסכים. רק מה ל'שות שבבית מלא ילדים בלגניסטים די נדיר שהכל נקי ומסודר? החג הזה נוצל לניקוי האורווה (פשוטו כמשמעו
) חדר השינה קיבל סופסוף צורה - המון זבל יצא ושלל אנרגיות טובות נכנסו, מחדר הילדים פונו המוני בגדים בלתי נלבשים - והועברו בצורת 5 שקי ענק מלאים בגדים טובים לתרומה, השלב הבא (עם בוא המשכורות הבאות) - עיצוב חדר הקטנים - נירה לי - צבע לבן תכלכל, איזה וילון שקוף באותו גוון, כונניות עם סלים לצעצועים שלא אצליח להשליך בלי שיראו (הגיע הזמן לראות מה זה האיקאה הזה..), פינת בצפר לסטודנטית, ובא לציונה גואל. ותודה לללי על טיפ ה"להזיז רהיטים על הדף"
, בסופו של עניין מדובר בפרץ מרץ במינימום הוצאה, אבל בהחלט ריענון להתחלה טובה של השנה. מעניינת אותי דעתכם - אם אני צובעת הקיר בתכלכל, איזה צבע הולך על מסגרת החלון שבמרכז הקיר הזה?

צלליתה

New member
עיצוב פנים

גם אנחנו הוצאנו זבל הבוקר. תמיד מדהים אותי מחדש: אני מוציאה שקיות ענקיות, הארון עדיין מפוצץ, ולי אין מה ללבוש. מהארון של יורשת העצר יצאו כחמש שקיות זבל, מהארון שלי 2 (לא חוכמה, דיללתי לא מזמן), מחדר העבודה שני שקי נייר. שני שקים, ועדיין החדר עבודה נראה כמו מזבלה. אני חולמת על משרד ללא נייר. אם את בענין פנג שווי, אז יש חוקי צבע ברורים. מצרפת לך לינק אחד לדוגמא, יש מיליון ברשת. אם את בענין של דעתי האישית....אז אני תמיד אוהבת את השלוב של תכלכל (או כל פסטל אחר) עם לבן, אוהבת את תחושת הנקיון והטוהר. יכול להיות שהילדים שלך יחשבו שזה תינוקי ואז אולי רצוי לצבוע את מסגרת החלון במשהו "בוגר" יותר. כגון גוון כהה יותר של אותו תכלכל, או אפילו כחול כהה מאותה משפחה, או לחלופין ללכת על משהו נועז, שונה, קונטרסטי, אני אוהבת צהוב חזק מאוד, שנוטה מעט לכיוון הכתום, אוהבת את הקונטרסט שהוא משתלב עם תכלכל. אלו היו שלושים שניות על הטעם שלי בצבעי קיר.

פםאנג שוואי זו תורה עתיקה לעשיית

כסף מאנשים שיש להם בתים גדולים ורהיטים נפלאים, אותם אפשר לשים ברווחה בחדר לפי חוקים ידועים. מובן שלאותם אנשים נינוחים ועשירים יש את כל הסיבות לרצות להיות יותר נינוחים (מרבה נכסים מרבה דאגה). לכאן באים יועצים עליהם כתבו את הסיפור המופלא והאלגורי: המלך הוא עירום.

noa128

New member
תמיד התעלמתי מהפאנג והלכתי

לפי הטעם. ואז לפני מס' שנים החלטתי באחד הבתים ללכת לפי הפאנג שוואי, ובחדר השינה שלי להקפיד על שני אלמנטים: שרגלי המיטה לא יפנו לדלת, ושלראשונה בהיסטוריה לא תהיה טלויזיה בחדר השינה. גרתי שם שנה, שבמהלכה לא רק שהתמוטט לי העסק, גם הנישואים נגמרו בקול רעש מהדהד.. - בקרוב אני מחזירה את הטלויזיה לחדר השינה...

צלליתה

New member
פנג שוואי זו תורה עתיקה

שמתבססת על הפילוסופיה הסינית. חבר ארכיטקט שהסתובב הרבה בעולם ועבד בארצות שונות, וגם בסין, ספר לי שבסין מומחה פנג שוואי חייב לחתום על התוכניות לפני שמתחילים בהקמת הבית. יש הרבה סינים שאינם נינוחים ואינם עשירים ובכל זאת אינם מזלזים במסורת רבת שנים. כאן בארץ הפנאנג שוואי (לטעמי) הוא טיפה נטע זר, מבחינת הפילוסופיה והתרבות, ונכון שיש הרבה פה שמזדרזים לעשות כסף מהיר מ"יעוץ"...עדיין זו תורה מפוארת שמתבססת על פילוסופיה ותרבות מפוארים. מי שרוצה שישלם, בכיף.

יש לנו אותו טעם כמעט ../images/Emo13.gif

אני לא מבטלת שום אמונה כי כל אחת כבודה במקומה מונח (עד כאן למו"ר) ובזמן שהייתי בהונג קונג הארכיטקט לא קיבל אישור בניה של בנין משרדים יוקרתי בגלל המיקום והכיוונים. אמר הסיני - כמו בכל אמונה, זה "עובד" על מי שמאמין. ואשרי המאמין במשהו. כשעיצבתי ושיפצתי את הדירה שלי עיינתי בספרות והחלטתי שאני מאמצת רק מה שמתאים לי אם מתאים לי בכלל. הטעם שלי בצבעים די קרוב לזה של צלליתה. גולת

אני כמובן מבטל מיד כל אמונה ודת

משום שאלה לאורך ולרוחב ההיסטוריה הובילו תמיד לשפיכות דמים, מוות, הרס וכיבוש. אפשר כמובן להוכיח לי אחרת. אפשר כמובן להמנע מטרחה מיותרת.

אולי נתחיל קודם עם אמונה מבית, אם

כבר צריך להתחיל עם אמונה כלשהי ולא נאמץ אמונות זרות לנו כל כך, בעיקר אלה הנוגעות לטוב טעם?

מו"ר ולבונה

רק רציתי להגיד שלא אמונות הביאו לשפיכות דמים אלא יצר האדם. ובענין אמונות קראתי מאמר מעניין על הקווים המקבילים בין זן לחסידות. כתב את זה מרצה מבר אילן. בטח לא יעניין אותך. טוב דעתך - זכותך ומה איכפת לי מה אתה חושב? רק מוזר לי שאתה מנהל פורום של התנהגות בריאותית ופה אתה כזה. יש כדורים מיוחדים בשביל זה?
גולת

../images/Emo13.gif אתה לא מוזר. רק חד לשון. ../images/Emo55.gif

ענין של סגנון. לא מפריע לי. I'M EASY. יום טוב ונהיגה בטוחה. גולת

kisslali

New member
פנג שמנג, מה זה בכלל חשוב?

ותאמיני לי שגם לא ממש חשוב מה יצא בסוף, יראו וירגישו שנעשה - שיחקת אותה. אם מדובר בחדר של שלושה זאטוטים וצבעת את הקיר בתכלכל (ממש, אבל ממש בהיר בבקשה) בצע החלון, לטעמי, צריך להיות דומיננטי / דרמטי / צבעוני ומושך את העין - הייתי הולכת על כחול בהיר בולט וחזק משהו כמו הצבע על הפס הכחול ב WINDOWS. זה א. ב. הייתי הולכת על וילונות עם בצעים משתלבים לכחול ולא שקפקפים כי אם כאלה שישארו פתוחים אבל יתנו עוד כתם לחדר. פוסטר אחד מאד גדול (שהוא ישיג כרזה של סרט ילדים למשל). מדפים ומגירות על גלגלים צבעוניים של כתר ואהיל עגול מנייר בצבע חזק, אפשר גם ממשפחת הכחולים. באיקאה אין מציאות למעט פה ושם איזו מנורת לילה, חבל על הזמן והכסף. אם יש סיכוי שתמצאי שם משהו תחפשי טוב טוב בקטלוג (יש חדש). שנה טובה לך, את נשמעת עשר. ללי

פּרפרית

New member
ועוד תוספת...

מסכימה כמעט עם כל מי שייעץ כאן, חוץ מהדברים המבטלים של התנהגות בריאותית. מכל דבר אפשר לקחת משהו... בזמנו כשנפרדתי ועברתי דירה היה פורום של פנג ש... בווי-נאט- נתתי שם תאריכי לידה של הבנים ותוכנית הדירה והמנהלת יעצה בקשר לצבעים ולכיוונים. בסופו של עניין לקחתי מה שהתאים לי מדבריה והרגשתי מה זה טוב, הכל עניין של טעם ואם הוא משתלב עם איזו תורה שלא מזיקה אז מה רע? התוספת שעושה את החדר: כשהיו קטנים קניתי פאזלים לטעמם (בהנחיה שלי כמובן
) ובעבודה משותפת הכנו תמונות משגעות לחדר. שבוע טוב ומחייך לכולם כאן

דברי טעם אני קונה בשתי ידיים.

מאמונות ודתות או שלוקחים הכל או כלום. ככה זה עובד. מאחר ואי אפשר לקחת הכל, המציאו את הישראלים. אז אני בז לזה מהבסיס וחושב שאדם צריך להיות תבנית נוף מולדתו, להשמע לנורמות חברתיות ולשמור על החוק.

hrabba

New member
בשביל להשמע לנורמות חברתיות,

צריך קודם להגדיר אותן אני לפחות חושבת שאנחנו ( ככלל, כמדינה, כעם) עדיין מנסים מכאן באה הישראליות ששאתה כל כך בז לה......

צלליתה

New member
נורא ישראלי בעיני

לבוז לישראלים ולישראליות. תראו איזה חוסר פרגון פה בכל התחומים. נורא ישראלי בעיני שכל ישראלי יודע הכל כל כך יותר טוב מכל ישראלי אחר. נורא חבל שכך אנחנו מרגישים וכך אנחנו מתנהגים. אנחנו ישראלים, לא יעזור כלום. לפחות שנכבד את עצמנו. (כאשר אתה בז לזולת את גם בז לעצמך, אבל מה לעשות, כנראה שלא ישראלי להבין את זה)

למעלה