פרץ מרץ (או מילה על פאנג שוואי)

הצחקת אותי עם הדימוי. כמה אתה שוקל?

מחשי (כפי שנועה מכנה את מו"ר) אינו ישראלי בעיני. אנחנו קצת קשים אבל יש המון מפרגנים בארץ. אם לא היו חריגים איך היינו יודעים? קחו את הפורום הזה בתור מדגם מקרי - יש מו"ר אחד וכל היתר. לא הבנתי למה אקספי התכוונה.
גולת

hrabba

New member
אקספי התכוונה לאמר

שמכיוון שאנחנו עדיין מגדירים נורמות 56 שנה, נורא קל לבוז לנו
) עדיין שום דבר לא מוגדר לחלוטין ( אלאק, אנחנו עדיין מחפשים את עצמנו-)) מה נשמע תלתלים?

../images/Emo63.gif 56? הייתי הולכת על 5000

אבל בגלל שאנחנו מבדילים פה בין יהודים לישראלים אז שיהיה 56.
הנורמות פה בהתהוות ובגלל זה ההגדרות משתנות מעת לעת. זה קורה לעמים "טריים בשוק" וזה טבעי. בל נצליף בעצמנו. אצל חבר העמים זה הרבה יותר פרוע מאשר פה (נחמה פורתא). והבסקים היו מתים להיות במקומנו. נמשיך ונשפר ומי יתן ויצוצו עוד מו"רים שיראו לנו את הדרך. לכל אחד בעולם הזה יש תפקיד ורק צריך לזהות אותו ואז קל להבין. אבל לא לפרגן זה לא נורמה. זה התנהגות לא-חברתית. וזה יהודי בעיני. לא ישראלי. מה דעתכם? גולת

הנורמות החברתיות קיימות כל הזמן ואי

השמעות להן מתקבלות בסנקציות שהחברה מטילה על החריג. לישראליות שאני בז לה, כביכול, קדמו שועי עולם וגם קישון. אם ננסה לרגע לכבד את הישראליות והיהדות, מה אנחנו כל כך מנסים לנהות אחר תורות רחוקות כל כך מאיתנו? רק כי זה אקזוטי ולא משלנו?

hrabba

New member
אני מנסה להבין..........

קישון בגדול בז לתאוריה של מפאי- האם זו הישראליות בעינך מכיוון שאם הגדרת הנורמה - מה שמקובל על רוב החברה הישראלית ועונשו בסנקציות. זה לא קישון. נראה לי שלמרות חדות הלשון, אתה קצת לא ברור לי אולי זו אני קשת התפיסה אבל אשמח להבין יום נפלא אקספי

מבקשת רשימה חלקית של שועי עולם

לא יודעת על מי אתה מסתמך אבל קישון שאותו אני מכירה אינו בז לישראליות. הוא משתמש בה ועושה ממנה כסף. אולי כדאי שתקרא על פילוסופיה יהודית ובודהיזם. יש דתיים חובשי כיפה שהם בודהיסטים מוצהרים והרבנים אינם מקצים אותם. נהפוך הוא. חלק מהם גם מלמדים יהדות ברישיון במוסדות לא חילוניים. (יש אמונות שהן לא דת אלא פילוסופיה וזה לא נוגד את היהדות). יש לך ראש מלא שכל אבל חסר קל בידע. חראם על הפאדיחה. גולת

פּרפרית

New member
וברוח דברי תלתלים

גם התנהגות בריאותית היא סוג של תורה או פילוסופית חיים, לא?

התנהגות בריאותית היא, איך לומר את

זה בעדינות, פשוט רצון להיות בריא. ברור שכל הליכה בתלם כלשהו הופכת מיד במחשבתנו לפילוסופיה. לפעמים סיגר הוא רק סיגר.

מה לעשות, ואני חי רק תקופת חיים

אחת בה הסקרנות שלי מתמלאת מפעם לפעם בעניין מסויים. דתות, פילוסופיות ודרכי חיים סהרוריים אחרים ימלאו את הגלגול הבא. אם יהיה גלגול נוסף סימן שתהיה סיבה להתעניין בדברים סהרוריים. אני מודה שלא ידעתי שרבנים שמיטתם סודרה בתקינות פאנג שוואית, רופאו באיור ודה לאחר שהחליקו על קריסטלים שהונחו בחוסר אחריות ע"י ילדיהם, שניסו לרפא בובה שבורת רגל.

noa128

New member
אני חושבת שהבנתי ותקן אותי אם אני

טועה בבקשה - אותה "ישראליות" שמחשי אומר שהוא בז לה וקישון גם, היא האלמנטים הלא מחמיאים של החברה הישראלית כפי שצצו ב"חינניות" פעם, וקיבלו גוונים שונים אך בעלי אותו אפי היום - המאכעריות, הפרטאץ', הפלמ"חניקיות הקולנית, ה"סמוך" ועיגול הפינות - הצדדים הלא יפים שלנו גם היום, ה"ישראלי המכוער". אם הבנתי נכון, יש בפי המחש גם ביקורת על התיפלות שבנהייה אחר דתות אקזוטיות ו"זרות" בלי לטרוח באמת לרדת לעומקן, ובלי להפנים שכאן ישראל, לא הודו או נפאל, וייטב לנו לשפר את הקיים מלחפש מזור לתחלואים בתחליפים שמעבר לקשת. התקרבתי במשהו?

גריפון

New member
מחש, אתה שוב מפתיע אותי לטובה...

(גם אם לא בכוונה, עדיין זה לטובה.
)

אז במקום פו נלך עם אליס

שאלה אליס:"לאיזה כיוון עלי ללכת?" אמר:"לאן את רוצה להגיע?" ענתה אליס:"לא יודעת" אמר:"אם את לא יודעת לאן, איך תדעי שהגעת?"

פּרפרית

New member
ומכיוון שהבנת כ"כ טוב, נועה

תסבירי מה בין פאנג שוואי למאכעריות, לפרטאץ', לפלמ"חניקיות הקולנית, ל"סמוך", לעיגול פינות ל"ישראלי המכוער" או לשפיכות דמים, מוות, הרס וכיבוש. דא? סה"כ לצבוע משקוף של חלון רצית, לא?

noa128

New member
באמת אין קשר. וגם אני, ואת מכירה

אותי איזה יומיים (
) לא "מחזיקה" מתורות אקזוטיות זרות, או אם לדייק, לא מתעניינת בהן ולא מבקשת ללמוד אותן. אני קולטת פה ושם דברים כי זה באויר ומדברים על זה, אבל לא מתעמקת וודאי שלא מנהלת חיי לפיהן. באיזשהו שלב בשרשור הזה מחשבות זז עם הנושא למקומות אחרים, ובדרך קצת איבד חלק מהקוראים, ואני ניסיתי להבין מה הוא אומר. שם זה מתחיל ופה זה נגמר, כלומר - אין קשר בין הפוסט שלי לקישון

למעלה