פרפרים בבטן

פרפרים בבטן

שלום לכולם ! ! ! אני מלש"ב שעומד להתגייס חודש הבא, ויש לי קצת חששות ושאלות. נורא אשמח אם הבנים פה בפורום (וגם הבנות, אבל אני בן) יענו לי על השאלות הבאות: 1. ביקשתי שבנים יענו לי ולא בנות מהסיבה הפשוטה : רציתי לדעת מה עושים ביום הראשון בטירונות בנים 02... 2. אני טיפוס די חברותי, אבל עדיין יש לי כמה חששות : קל להתחבר במהירות? איך האנשים (מבחינת הרמה וכו´) בטירונות 02? אין לי בעייה להתחבר - זו לא הפעם הראשונה - הייתי במיון תכנות ודווקא מצאתי לעצמי אנשים לדבר איתם ממש בשניה... השאלה איך זה בטירונות... 3. איך המשמעת? קשה? מעצבנת? מטרטרת? בלתי נסבלת? 4. שמעתי מחברים שממש לא עושים כלום כל היום, שפשוט יושבים ומגרבצים, זה נכון? 5. את האמת, ורק את האמת - עד כמה נקיים השירותים והמקלחות? 6. אני בנאדם שרגיל להתקלח המון זמן (20 דק´ בערך). כמה זמן באמת מותר להתקלח? 7. האם הדבר מתבקש שאם אני מתגייס ביום ראשון שבת ראשונה אני כבר אהיה בבית? 8. תודה, מלש"ב סקרן ביותר.

gilroz

New member
שלום לך

קודם כל אני לא חייל בשירות סדיר בגלל שאני בעתודה טכנולוגית! , זאת אומרת אני עשיתי רק טירונות בקיץ(ביולי - שיא החום) בקיצור הטירונות שאתה הולך אליה היא קיטרונות-קיטנה + קצת טירונות עכשיו לשאלות ששאלת 1. ביום הראשון אתה תלך לבקו"מ - מסריח במיוחד , שם יראו לך סרט על כל השרשרת החיול, יתנו לך קורנפלקס קפה ומלא דברים נחמדים , בתוך תיק גב קטן אחר כך תתחיל את שרשרת החיול, שזה טביעות אצבעות, צילום פנים , צילום שיניים , אימות נתונים(אתה יודע איפה אתה גר וכ´ו) , אחר כך אתה אמור לקבל את החוגר ואת הדיסקיות(לנעלים ולצוואר), לי זה לקח שלוש שעות כי המכונה שלהם יתקלקלה זה היה ממש מבאס, אבל לא חשוב תקווה שהמכונה הפעם תיהיה תקינה, אחרי המשא המפרך הזה , אתה הולך לקצין מיון(פה אני לא ממש יכול להגיד לך איך היה כי סך הכל חתמתי על טפסים של עתודה), אחר כך אתה חותם על קיטבג א´ שזה כולל מדי א´ נעלים(כבדות של ג´בניקים) , כומתה, גרביים , גופיות ירוקות , סכין גילוח(דווקא פה ציפתי למשהו דפוק , אבל נותנים שם MACH 3 !!!), ועוד מלא שטויות שהצבא נותן... אחר כך אתה יוצא החוצה , והמפקד בא ואומר לכם מתי תלכו , יהיה לך מזל תילך מהר , לא יהיה לך מזל(כמוני) תישאר שם לנקות ולהכין אוכל מסריח, ולחכות בשמש ואז להסריח, אחרי זה לוקחים אותך לבסיס , פה אני לא יוכל להגיד לך הרבה , פשוט כי הגעתי בערב לבסיס קרוב לשעת ת´ש , אז סתם מלמדים איך לעשות הקשבים , ואל תבהל המפקדים/ות , כי יש הרבה מפקדות , והם בדרך כלל מתלהבים , יתחילו קצת לזרז אותך (לא כמו בבקו´מ) , סתם חפיף. 2. מהר מאוד תתחיל להכיר אנשים שם, סתם צוחקים כל היום, אצלי היו אנשים בסדר , (איך אמרו לנו המפקדים אתם עתודאים אתם אמורים להיות חכמים), זהו שלא ממש, כי יש שם אנשים שעושים עתודה במכונאות רכב וכל מני דברים דפוקים כאלו, אבל חפיף , תקווה שאצלך יהיה אנשים בסדר, שלא יהיה לך בעיות... 3. משמעת מעצבנת , אבל חפיף מתרגלים , אחר כך אתה קולט שאתה בקיטנה , צוחקים כל היום , יורים , עושים משא של 6 ק´מ שזה דיי זלזול אתה תראה יהיה שם צחוקים חבל על הזמן... שאחר כך לא תשכח אותם, אולי באותו רגע שתיהיה בטירונות תרגיש קצת חרא, אבל כך את זה בקלות , סך הכל חודש! 4. משהו כזה , שחם מדי נשארים באוהלים , הרבה פעמים אתה מוצא את עצמך יושב בכיתה (אם אתה רוצה מגרבץ) , רק הכי באסה זה השמירות מבאס ת´תחת אבל חפיף. 5. אצלי דווקא השירותים והמקלחות היו דיי ניקיים , באמת אף אחד לא מאמין לי אבל זה נכון... 6. יש לך שעה ת´ש שזה אומר שעה לעשות את הסידורים שלך , ובדרך כלל מוסיפים פריסה(פריסה הפסקה של 15 דקות - חייבים לתת אותה שלוש פעמים ביום) , בקיצור בדרך כלל זה שעה ורבע , שזה הרבה זמן, אבל אני ממליץ לך לא להשאר יותר מדי במקלחת , פשוט יש שם מלא אנשים שגם רוצים להתקלח, אז תתחשב. 7. לא חייב להיות נכון תלוי בבסיס... חוץ מזה רציתי להגיד שהייתי בבסיס שקוראים לו שטח אש 109 שהוא נספח למחנה 80, חוץ משטחי האש למניהם ומחנה 80 יש עוד שתי בסיסים מרכזיים, ניצנים וזיקים, לפי מה ששמעתי ניצנים זה גם חפיף כזה כמו שהיה לי, זיקים זה הכי חרא, אז שיגידו לך לאיפה אתה נוסע תידע אם אתה נוסע למקום טוב או לא. יאללה ביי גיל נ.ב : אם אתה מגיע במקרה לשטח אש 109 תמסור ד"ש למפקדות דנה ורחלי מגיל ממחזור יולי,(אני לא כל כך בטוח אם רחלי עדיין מפקדת נראה לי שהיא כבר סמלת, טוב שתחזור תגיד את זה בפורום , עשה טובה...)

gilroz

New member
אהה שכחתי להגיד דבר אחד

בבקו´מ עושים לך גם זריקות מעצבנת שאחר כך כואב לך היד כל השבוע זהו זה מה שהיה להגיד ביי גיל

fireman

New member
תיקון קל

מבחינת מצב הבסיסים בפועל זיקים וניצנים עולים באלף דרגות על רמת מחנה 80 ושטחי האש שנספחים אליו לידיעתך

nova

New member
כמה תוספות

בנוגע לטירונות: א. בטירונות הכל סבבה. בסך הכל, אם לוקחים הכל בקלות, זה עובר יופי. ב. עשית בש.א. 109? גם אני! ובתקופתי לא היו שם בכלל בנות, חוץ מהחופ"לת.. קרעו אותנו, אבל היה מגניב בכל אופן. :)

למעלה