פרס שר החינוך ליצירה

אלי ו.

New member
ודאי שהזמן הוא פונקציה

וגם העובדה שפנקס לכאורה לא נפגע. (קשה לשייך את מותו חודשיים אחר כך להתנקשות) אבל במקרה של פנקס יש עוד פרמטרים מענינים. להבדיל מדואק שהיה מטורף משולי החברה, קינן ובן יאיר היו מ"יפי הבלורית והתואר". להבדיל מדואק כאן מדובר בהתנקשות על רקע פוליטי-אידיאולוגי*. ההבדל הגדול הוא היחס לו זכו המתנקשים. ימים ספורים אחרי ההתנקשות רוב העתונים (מלבד "הצופה", עתון תנועתו של פנקס) כמעט לא התייחסו לפרשה. כמעט ניתן היה לראות רצון להעלים את הסיפור הלא נעים מהתודעה הציבורית. דואק נענש בחומרה, עמוס קינן ושאלתיאל בן יאיר זוכו בגלל התנהגות מאוד תמוהה של המשטרה והפרקליטות (ושל השופט בערכאה הראשונה). דואק גונה בחריפות. לעומת זאת, בהתנקשות בפנקס משה דיין הציע לערוב לשחרורם של המתנקשים. קציני משטרה בכירים באו לבקר ביקורי נימוסין את קינן ובן יאיר בזמן מעצרם, אפשרו להם לגור באותו תא וכך לתאם את גרסאות. התנהגות מאוד תמוהה של המערכת, בייחוד כלפי חשודים בהתנקשות פוליטית ששמרו על זכות השתיקה בחקירתם. ה"עולם הזה", ששכר את שירותיו של קינן מאוחר יותר, החל בסדרת מאמרים בזכות קינן ונגד ה"גישה הקלאריקלית" של פנקס (כן, אחרי ההתנקשות). עמוס קינן לא הפך לגיבור ישראל בגלל נסיון ההתנקשות אבל גם לא דבק בו כתם על כך. (מלבד פיטוריו מעתון "הארץ") ושוב, אין לי רצון לגרור את זה לכוון ימין/שמאל, אני די בטוח שאם הקרבן היה פוליטיקאי ערבי/חרדי או שמאל קיצוני, גם אז היחס למתנקשים היה סלחני. * אשר אילני, בספרו "התנקשויות פוליטיות בישראל" מציע גם פרשנות כאילו קינן התנקש בעיקר מתוך שעמום ולאו דוקא מתוך אידיאולוגיה אבל זו פרשנות שלא היתה מקובלת באותה תקופה.

Marinette

New member
אני יודעת על ידידיה שרייבר

אבל רק מיום העצמאות האחרון, בזכות יוכי ברנדס.

אני מקווה שברור לך

שאני מסכים אתך לחלוטין (ושהסכמתי גם לפני ההודעה הזאת שלך). במילים אחרות אני מקוה שבניגוד לשלי, אתה כן קורא סופי הודעות
למרבה הצער, אני לא רואה את זה קורה.

דעתי האישית

פרסים שכאלה נועדו לאנשים ממלכתיים, יקירי ממסד שכאלה. אם כי התנגדותי לממלכתיות- בפרסים מסוג זה אין ברירה. מאידך, יש לבדוק את הרקע של האישיות שמקבלת את הפרס. אדם מכה לא יוכל לקבל את הפרס אבל אדם שהיכה ושיקם את עצמו ופועל כיום נגד התופעה- למה לא?! לכל אחד יש נפילות ואינני מצדיק אלימות (באמת כרסום יסוד הדמוקרטיה) אבל אנשים משתנים. וזו צריכה להיות אמירה שבאה מהענקת הפרס- גם אם נולדת עשיר או עני, בצפון תל אביב או שדרות, אשכנזי או מזרחי, דתי או חילוני- הכל תלוי במה שאתה עושה עם הנתונים. מבינים? בכל מקרה- קראוס לא שינה את מנהגו ועל אף היותו מוזיקאי מוצלח ביותר הוא עדיין אותה בהמה שהיה מאז ומתמיד. אם הוא היה יכול הוא היה מכה את ג'וזי שוב (ואני הייתי נחלץ לעזרתה של אהובתי)

Sea Urchin

New member
האמת? אני בעד ביטול פרסים כאלה

מטעם משרד החינוך משום שלאדם הראוי לקבל פרס על יצירה עלולה להיות תלויה על גבו קופת שרצים המונעת ממנו להוות דוגמה אישית שהיא חלק מחינוך.

ואני בעד ביטול הפרסים מסיבה אחרת:

מפני שללא קריטריונים ברורים, בסוף הפרס ילך לנינט טייב. עם קריטריונים ברורים, המפיק ימצא מה נינט טייב צריכה לעשות כדי לזכות בפרס. יוצרים ומבצעים ברמה של שמוליק קראוס יש מעט מאד בארץ. לכל אחד מהם ניתן למצוא סיבה למה לא להעניק לו את הפרס. שמוליק קראוס? ידוע כבר למה לא. אריק איינשטיין ושלום חנוך?- סטלנים לשעבר. יהורם גאון?- קולו נוטף השמאלץ מביא לי חררה. יפה ירקוני? שמאלנית בוגדת. אריאל זילבר? ימני פאשיסט. מי נשאר? נינט טייב.

למעלה