פרס פוליצר

bambi31

New member
פרס פוליצר

אני מתענינת בקריאה של הספרים הזוכים בפרס פוליצר משנת 1996 ועד היום. הרשימה בידי איך אין לי מושג אילו מהספרים תורגמו לעברים ואם כן מהוא שמם. האם יש למישהו מושג?

Rivendell

New member
אם תקלידי הנה את הרשימה

נוכל לנסות לעזור

bambi31

New member
אז הנה הרשימה

Empire Falls- Richard Russa Middlesex- Jeffrey Eugenides Interpreter of Maladies- Jhumpa Lahiri American Pastoral- Philip Roth Martin Dressler, The tale of an American Dreamer- Steven Millhouser תודה לכל מי שיוכל לפענח.

Rivendell

New member
בבקשה ../images/Emo13.gif

הנה מה שמצאתי: "פרשן המחלות" - ג'ומפה להירי "פסטורלה אמריקנית" - פיליפ רות את השאר לא הצלחתי לאתר, אבל את יכולה לבדוק גם בחנויות ספרים, או פשוט להזמין אותם באנגלית אם לא מפריע לך לקרוא באנגלית
וסתם מתוך סקרנות - למה דווקא את אלה? בגלל שהם זכו?

bambi31

New member
תודה../images/Emo13.gif

והאמת היא שכן. מאד מסקרן אותי על מה ולמה.

Rivendell

New member
אז את מרשה לי לדחוף לך המלצה? ../images/Emo13.gif

אני מבינה את הסקרנות, והסיבה שלך הגיונית למדיי. אז אם את בענייני פרסים, אני ממליצה מכל הלב ובאהבה רבה על "אל תיגע בזמיר" של הרפר לי. הספר הראשון והיחיד שלה (למרבה הצער), שגם זיכה אותה בפוליצר. אני מכירה מעט אנשים שלא אהבו אותו מאוד, ולי אישית ברור לחלוטין למה הוא הרוויח את הפוליצר, ולדעתי הוא אף ראוי לעוד הרבה פרסים. הספר הוא על בתו של פרקליט המגן על אדם שחור שנאשם באונס, על רקע ארה"ב הגזענית (הספר יצא לאור בשנת 1960) ומסופר מפיה. כתוב ברגישות, חדות עין וכשרון מדהים. מומלץ מאוד מאוד מאוד.

bambi31

New member
את מתוקה (אייקון של צוקריה)

זה הבא בתור שלי. אני תמיד מגיעה להחליף ספרים בספרייה עם רשימה מוכנה מראש של ספרים שאותם א6י רוצה לקרוא. אני מקווה שיש אותו בספריה הכי הרבה נקנה....

Rivendell

New member
../images/Emo9.gif האמת שאני בד"כ לא ממליצה לקנות

בלי לקרוא, אבל במקרה של הספר הזה בעיני זו השקעה כדאית. תמיד כדאי, לדעתי, לקרוא קודם (כי מה שטוב בעיני לא בהכרח יהיה טוב בעיניך)... אבל לספר הזה יש לי חיבה מיוחדת, ולדעתי הוא פשוט נפלא. ובכל מקרה, לא אמרתי לך ברוכה הבאה לפורום
. מקווה שתישארי איתנו!

Noya111

New member
שנת 1995 - הולך גם ?

כי אם כן, אז על הספר שזכה בפרס אז, אני ממליצה בחום. הוא תורגם לעברית ושמו הוא "יומני האבן" מאת קרול שילדס. ספר מצויין, מגולל את סיפורה של אישה מיוחדת במינה שחייה הם ראי משקף של העשורים הגועשים ביותר של המאה הזאת.

Noya111

New member
ואם יורשה לי, שאלה: מדוע ספרים

שזכו בפרס רק משנת 1996 ואילך?

bambi31

New member
וואלה, באמת למה?

אני חושבת על השאלה שלך המון, האינסטינקט הראשוני היה לענות שהספרים שלפני כן פחות מענינים אותי כי הם פחות חדשניים- מה שבכלל לא נכון כי יש גם ספרים ישנים נהדרים. אח"כ חשבתי שאולי זה בגלל שהספר יהיהע קרוב יותר לזמננו הוא ידבר אלי יותר. אבל באמת שאין לי תשובה חד משמעית לנושא.

למעלה