פרס ישראל לנתן שרנסקי

beatman

Member
את יודעת בדיוק מי הפיץ את השמועות ?

על איזו עיר מדובר ?
ומתי עליתם ?

157cm

New member
לא

אבל הן היו שגורות בפי אמי וסבתי - אמי, עד עצם היום הזה, מאמינה לתוקפן. עלינו מדאגסטן.

TaL53

New member
באותה תקופה בדגסטן לא היה שקט

בלי שום קשר להיותך יהודי. מעבר לכך, לפני כמה שנים היה ניסיון התנקשות ברב של דרבנט.

157cm

New member
עליתי ממחצ'קלה

נכון, גם בתקופת מלחמת צ'צ'ניה הראשונה האזור סבל מניתוקי גז וחשמל, אם כי השמועות על חטיפת ילדים והתנקשות ביהודים היו בשל המשבר הפיננסי האסייתי, קרי החל מ-1997.

TaL53

New member
לא היה פחד שאמירות קווקז

תגיע לעיר? נראה לי שזה היה קצת יותר מוחשי משמועות..

TaL53

New member
Кавказский эмират

1996 — захват заложников боевиками Салмана Радуева в Кизляре. Подрыв террористами жилого дома в Каспийске[39].
21 мая 1998 — в Махачкале — братья Хачилаевы со своими сторонниками захватывают здание правительства и Госсовета республики и подвергают его разгрому[40].
1999 — Ваххабитский мятеж в Западном и Центральном Дагестане и его подавление. Вторжение чеченских сепаратистов в Дагестан и их последующий разгром. Террористические акты сепаратистов против гражданского населения, наиболее кровопролитным из которых стал взрыв 5-этажного дома в Буйнакске.

TaL53

New member
אז את בעצמך אומרת

שלא היה בטחון אישי במקום מגורייך, ללא קשר לשמועת שהופצו, לכאורה, ע"י הסוכנות.

157cm

New member
ברור

אך הכזב אודות פוגרומים ברחבי רוסיה אילץ אותנו לעלות ארצה.

TaL53

New member
לפני כן טענת שהשמועות הופצו

לאחר מקרה חטיפה של ילד יהודי ע"י מוסלמים. אני מניח שזה קרה במחצ'קלה ולא במוסקבה ומכאן שסביר שהמקרה הוא היה הטריגר לשמועות ולא מעשי הסוכנות שטענת להם.
&nbsp
מעבר לכך, את הרי לא שמעת בעצמך עובדי סוכנות מספרים דברים כאלה. מכאן שיכול להיות שכל העניין היה פרשנות סובייקטיבית או "סרן שמועתי".

beatman

Member

Astroo

New member
לא נראה לי שיש לך על מה להלין

היית מעדיפה להישאר בדגסטאן, או להפוך לעוד מהגרת מקווקאז במוסקבה? נראה לי דווקא יהודים שעלו לישראל מדגסטאן הם אחרונים שיכולים להצטער על כך.

157cm

New member
באמת?

כל קרובי משפחתה של אמי עברו למוסקבה וסנקט פטרבורג, התקבלו ללימודי רפואה והנדסה וחיים חיי נחת.

Astroo

New member
כמה מרוויח רופא או מהנדס במוסקבה?

אם זה יליד מוסקבה או פיטר בדור שני ומעלה וקיבל דירה בירושה, ייתכן שהוא יכול לחיות היטב. אבל לא כשהוא מהגר דור ראשון. כמו כן, מאז סוף שנות התשעים כבר פעמיים היה שם משבר כלכלי שגרם לקריסת הרובל ומחיקת כל החסכונות (למי שהיו כאלה)

SupermanZW

Well-known member
משנות ה90 ואילך ניתן להשקיע בפקדונות דולריים בבנקים ברוסיה

בריבית דולרית של 9%. מי שחסכו כך הפכו לאמידים מאוד ולא הייתה להם שום בעיה לרכוש דירות במוסקבה ובסנט פטרסבורג.

אשתי עיתונאית ובולעת עיתונים בקילוגרמים

היא לא שמעה על נתן שרנסקי בכלל .
ועוד מדובר על תקופת פירוק ברית המועצות , התקופה האהובה עליה .

Astroo

New member

אני בעצמי לא מחסידי שרנסקי, אבל סתם מגדפת אותו בלי שום הסברים, זה לא לעניין.

למעלה