פרנסיס קירק

פרנסיס קירק

שלום לכולם, עוד לא הצגתי את עצמי, אסתפק בלומר שאולי יש לי איזושהי הפרעת קשב. אבל אולי גם לא. לכן ניראה לי שאבלה אתכם זמן מה, עד שהתמונה תתבהר. בנתיים תיראו מה מצאתי על פרנסיס קירק, ניראה לכם שיש לו הפרעת שקב ? להת´
"פרנסיס קריק היה מדען אלמוני למדי. הוא היה פיזיקאי מבריק ומהיר תפיסה אך רוב האנשים חשבו אותו לפטפטן בלתי נלאה. מידי פעם היה פורץ ממעבדתו ורץ לספר בהתלהבות על תגליתו האחרונה לכל מי שהיה מוכן לשמוע (וגם למי שלא…). כעבור יום או יומיים היה זונח את התגלית החדשנית וממהר להציע אחרת… קריק אהב לבקר במעבדות של מדענים אחרים, "לרחרח", ולהמטיר עליהם מבול של הצעות. הוסיפו לכך את העובדה שנהג לדבר במהירות ובקול רם ולהתפרץ ברעמי צחוק אדירים ותוכלו אולי להבין מדוע ראש המעבדה שבה עבד הודה פעם, ברגע של חולשה, שקריק גורם לו זמזום באוזניים… והגרוע מכל - למרות שהיה מבריק ושופע רעיונות לא הצליח קריק להגיע להישגים מדעיים של ממש. היה חשש שהוא יסולק מהמעבדה. מה יהיה? הוא כבר פוטר ממקום עבודה אחד בגלל פטפוטו האינסופי. מתוך: http://www.cet.ac.il/science/body/anshei-june.asp ועוד:פרופ´ פרנסיס קריק, היה חתן פרס נובל.

שלום וברוך הבא!../images/Emo140.gif

לעניין פרנסיס: קצת קשה לאבחן אדם מעל דפיהאינטרנט מה גם שהסיפור מובא מכותב אנונימי. מכל מקום יש קשת של הפרעותנוירולוגיות שהנתונים הבסיסיים שהוצגו פה מתאימים להן, ומבד זה - יש גם אנשים שיש להם פשוט...אישיות סוערת
נחמד שהצטרפת אלינו. תבוא הרבה.

דליה.ד

New member
אני חושבת שזה סיפור נחמד!

ואני מאמינה בחשיבה פורצת דרך של ילדינו שמוצאים כל מיני תעלולים מיוחדים ומקוריים מאין כמוהם. בני הוא כזה פטפטן קטן בלתי נלאה, אוהב לפרוץ בצחוק גדול מידי פעם ולשגע את הסביבה בכל מיני רעיונות מקוריים. מה אתה חושב? הוא יזכה בפרס נובל פעם?
ועכשיו ברצינות: מישהו פעם הביא כאן רשימה של גאונים שסבלו מהפרעת קשב וריכוז. וזה מאוד מנחם. אבל אף אחד לא צריך לשכנע אותי שגם ילדים ואנשים עם הפרעות קשב יכולים לזכות בהצלחה, לממש את הפוטנציאל שלהם ולחיות חיים מאושרים.

האמת שאני כבר הייתי כאן

קראתי לעצמי ouhjk אם אתן זוכרות, ואמרתי שלא ברור לי אם יש או אין לי ADD,רק שניק uohjk לא ניתן לזכור ונ י ו ט ו ן כן. (לא לשכוח את הרווחים בין האותיות ) עכשיו יש לי שאלה, לאלה שאובחנו כמבוגרים,(למשל lilach5) כשאתם מאבדים קשב, על אתם חושבים? למשל היום בעבודה לקח לי לקרוא עמוד אחד חצי שעה. תוך כדי חשבתי על החברה שלי לשעבר, ועל הבחורה החדשה שהכרתי, ואחרי זה על מחיר הדירה שאני שוכר ורוצה להוריד, ואחרי זה על סידורים קטנים ולא חשובים שאני צריך לעשות, (למשל לקנות לרכב מגן שמש)....וכך עוברת חצי שעה ואני בוהה בעמוד אחד מהמסמך שאני צריך לקרוא. האם גם אצלכם זה כך ? ועוד שאלה, הרבה פעמים אני קוטע אנשים שמדברים באמצע המשפט ולא מקשיב להם. למה ? כי אני פשוט מנחש מה הם הולכים להגיד, וחוסך את הזמן, או שאני מתנגד לקו המחשבה הזה - וקוטע אותו באיבו, כמובן שזה לא מנומס, ולא יפה כלפי הצד השני : בוס/חבר/עמית וכו´ איך זה אצל ה- ADD המבוגרים, זה ניראה לכם דומה ל- ADD ? להת´ נ.ב. ושאלה אחרונה: ADD היא תכונה רציסיבית נכון ? ושאלה אחרונה באמת : אחרי כמה טסטים של נהיגה עברתם ? (זה שייך ? ל- ADD קל או קשה יותר לנהוג ) ושאלה אחרונה באמת באמת : מה זה פיצול קשב ? זה היכולת להתעלם ממסיחים ולהתרכז במטלה אחת? או היכולת לעשות שני דברים בבת אחת ? והאם ADD יכולים לעשות מספר דברים בבת אחת, וטוב? ושאלה אחרונה באמת באמת באמת : האם ילדי ADD שואלים יותר שאלות וסקרניים יותר מטבעם ?

lilach5

New member
ניוטון יקר

תיארת עכשיו את החיים שלי! כל מה שאמרת נכון תוסיף לזה נפילות מרובות חוסר יכולת להבחין בין ימין לשמאל, להגיד "סליחה לא שמעתי" שבעצם קצת חלמתי. להיות בטוחה שאני קוראת את המחשבות של כולם ולרוב להצליח. ומה שהכי חשוב והכי כואב זה להיות המון לבד על היקום הפרטי שלי, לדעת שאני גאון אבל ללא כל הוכחות, ולהתאכזב כל פעם מחדש מתוצאות מבחנים. ולגבי השאלות שלך: עברתי טסט רביעי והחלק הכי קשה היה לשלוט בהגה, להעביר הילוכים, ללחוץ על הדוושות ולראות את הדרך והולכי הרגל - הכל בו זמנית. אוטומט יותר טוב - פחות מטלה. לדעתי אנחנו אלופים במולטי - טסקינג (משימות רבות בו זמנית) אבל אף משימה לא מקבלת 100% קשב, כל אחת מקבלת קצת. אני יכולה לראות טלויזיה,לדבר בטלפון, לאכול, לחשוב, לדמיין ולחיות בו זמנית. תשאל אותי מה ראיתי בטלויזיה או על מה דיברתי בטלפון - אין לי מושג!!! כל יום אני מגלה עוד וחשבתי שהחיים לא יכולים להפתיע אותי. תרשה לי להמליץ לך על ספר:"להבין ולטפל ב-ADHD" של ד"ר כריסטופר גרין, קניתי בסטימצקי יש שם פרק שלם על מבוגרים ובכלל טיפים והגדרות גם לADD תנסה זה משתלם. חיים טובים שיהיו לך ולכולם. לילך

לא להיסחף....

כלל לא בטוח שיש לי ADD, אני עכשיו בעבודה חדשה, אז אולי לוקח קצת זמן להתרגל, (כנ"ל הבחורה החדשה שהכרתי), כלומר אני לא אגיד שאני תמיד ככה. כתבת : "הכי כואב זה להיות המון לבד על היקום הפרטי שלי, לדעת שאני גאון אבל ללא כל הוכחות" אז זה מפתה לחשוב שאתה/את גאון בלי הוכחות , אבל אולי את/אתה/אני לא ? אבל יש בזה משהו למשל אתמול הגעתי להבנה בנושא עמוק של שיערוך פרמטרים לפי שיטת BAYES, ורק אני מבין את זה ואין לבוסים שלי זמן להבין לעומק מה עשיתי שם. והם גם לא יבינו, אז אני נישאר עם זה לבד. אבל לאנשים עם ADD יש יכולת למחשבה עמוקה לאורך זמן ? חוץ מזה המבחנים שלי (אונ´) לא כאלה גרועים - (רק לא מצטיינים), אבל כן יש לי תחושה שאני מבין הרבה יותר לעומק מאנשים סביבי. (את לומדת מחשבים או משהו כזה ? כי אמרת מולטי טאסקינג) עוד משהו חשוב, אין לי סיפור ילדות בכיתות ביסודי הכל היה א´, ואחכ" כל התעודות שלי מעל 9. ולכן כניראה אני לא ADD, לך היה "סיפור ילדות ?" אבל באינטרנט אני אוהב לפתוח הרבה חלונות : THE MARKER , ופורום תפוז, ואתר הכספת, ואתר הארץ, ועוד פורום בתפוז (לא אזכיר את שמו) ועוד אתר לא כל-כך חינוכי. וזה כיף כזה....

r i p l y

New member
עברתי טסט 2

ויש לי אי די די הטסטס ה 1 היה בסדר רק ש היתה טעות טכנית... :) מה שאתה מתאר כלומר התמהמהות בקריאה כלומר "הצפה בתכנים פנימיים" כלומר חלימה בהקיץ יכול להיות כשאתה קורא אז אתה נכנס ל איזור חולמנות ויוצא מהקשב? אז תגיד לעצמך "סטופ". ספר מומלץ!! זה ,ריפוי add של ד´ר דניאל ג אמן. יש שם פירוט של כל מיני(6) סוגי הפרעות קשב. יש add יש adhd יש גם הפרעת קשב מטיפוס "מיקוד יתר"... אגב אם יורשה לי לאמר... אז מסתבר שגם אני קצת ידעתי "להסתיר" את הליקוי למידה כי פעם שאבחנו אותי אז אמרו לי "אין שום דבר" ומסתבר שיש..

r i p l y

New member
ועוד דבר

לא כל חלמנות בהקץ זה כבא הפרעת קשב. לפעמים אנחנו סתם חולמניים לרגע מתלבטים מהרהרם זה גם טבעי!!! מדובר על פעולות בטווח ממושך שהריכוז יורד....במבחנים עם זמן ממש מוגבל. בקריאה של ספר להרבה שעות.... אפשר לעשות כמ ה פעולות במקביל. תלוי איזה פעולות. הענין הוא שלטווח ארוך לעשות כמה פעולות בקביל זה לא ממש טוב.....לנהוג ולדבר במקביל ולשמוע רדיו........

דליה.ד

New member
זהו, ניוטון, נשמעת לי מוכר....../images/Emo3.gif

אני לא בעלת add אלא רק בעלת היפראקטיביות או אנרגטיות יתר, אבל הייתי כן רוצה להתייחס לחלק מהדברים ששאלת: כאשר אתה קורא והמחשבות שלך נושאות אותך באסוציאציות לכל מיני מקומות זה קשור בכמה דברים, לפי דעתי: טווח קשב קצר, מוסחות, קושי בהתמדה, קשיי התארגנות ואימפולסיביות. טווח הקשב הקצר מקשה עליך להתמקד במשימה לאורך זמן (משימה שאכן דורשת קשב), המוסחות מתייחסת שאתה מוסח מכל מיני דברים שגם קשורים במשימה וגם מחוץ למשימה ("רעשי רקע"). קשיי ההתארגנות קשורים לאיבוד השורה, המילה וההקשר (למרות שלא ציינת זאת במפורש זה קורה המון! ואז אתה מוצא את עצמך בוהה בדף ושואל: איפה, לעזאזל הייתי???). והאימפולסיביות היא הנטיה "לברוח" באופן מיידי לכל מיני מחשבות, מעשים וכו´. כאשר מדברים אליך ואתה משלים את המלים, או עונה לפני שמסיימים לשאול - מאוד אופייני לadd/adhd וזה קורה בגלל האימפולסיביות וחוסר היכולת להמתין. בקשר לכך אם adhd היא תכונה רצסיבית...שאלה מצויינת לד"ר מנור. ובנוגע לנהיגה: בדרך כלל דווקא אנשים עם הפרעת קשב וריכוז הם נהגים מצויינים! הקושי לעבור טסט נובע, לפי דעתי מהקושי להתמודד עם מבחנים בכלל (בשל כשלונות בעבר, אולי). אלו המחשבות שלי עברו בראש. אני כמובן לא מנסה לנתח אותך, אלא רק להציע זויות חדשות למחשבה שיהיו אולי מפתח להתמודדות טובה יותר ושליטה טובה יותר.

ובמישור הפילוסופי ...

אם נירצה להסביר לאדם שרואה 6:6 מהו ליקוי ראייה, נרכיב לו משקפיים אשר יטשטשו את ראייתו והוא יבין. אם נירצה להסביר לאדם שרואה צבעים, מהו עיורון צבעים נראה לו תמונה בשחור לבן וגווני אפור, והוא יקלוט ואם נירצה להסביר לאדם שאינו ADD מהי הפרעת קשב. מה נעשה אז ? איך ניתן לתאר לאדם "רגיל" איך מתנהלת מחשבתו של אדם עם הפרעת קשב. איך מסברים את זה ?

למעלה