פרמייר ליג 2014/15

ifa1111

New member
פרמייר ליג 2014/15

אוטוטו זה קורה, כן ממש בקרוב הפרמייר ליג חוזרת.
אני לא בא לעשות לכם סקירה מקיפה על מי עשתה מה, זה לא העניין שלי ויש מספיק כאלה ברחבי הרשת. מה כן יהיה פה? איזושהי סקירה כללה על התרחשויות אפשריות מסויימות בעונה הקרובה. או בקיצור מה לי יש להגיד על העונה הקרבה בפרמייר ליג.

צ'לסי והסיטי צפויות על פי כל התחזיות להיות במאבק האליפות. צ'לסי הייתה בו בעונה שעברה והקיץ רק התחזקה, מה גם שסינדרום העונה השניה של הקבוצות של מוריניו נהיה לשם דבר בכל אירופה. סיטי ב-4 השנים האחרונות: 9 נקודות מהמקום הראשון. זכתה באליפות. סיימה 11 נקודות מהמקום הראשון. זכתה באליפות. כשבאף עונה היא לא הצליחה באירופה וקשה לנו להעריך את תצליח לשלב. אך מכיוון ששמרה על כל הכוכבים שלה נדמה שגם העונה היא תהיה באיזור.

ארסנל הוסיפה עוד כוכב, אלכסיס סאנצ'ז. השדים האדומים הצטיידו בכוכב על הקווים, לואיס ואן חאל.
יש סימן שאלה גדול האם הרכות של התותחנים נעלמה, הבעיות בהגנה לא נפתרו (צ'ברס ודבושי הגיעו, ורמאלן וסאניה עזבו) והקישור נראה עדיין לא מספיק יציב. יחד עם זאת בעונה שעברה ההבאה של אוזיל הייתה שווה סוף כל סוף תואר- גביע. אולי העונה הגעתו של עוד כוכב תהיה שווה עוד קפיצת מדרגה.
במנצ'סטר יונייטד נראה שיש בעיה לא פשוטה של עומק הסגל וכמו כן בהגנה, החל מהקישור האחורי ודרך הבלמים הכבדים והאיטיים. האם מנצ'סטר יונייטד מוכנה כבר העונה לרוץ לאליפות? קשה אפילו להעריך. ההרגשה היא שהרבה מאוד תלוי במומנטום החיובי שתצליח לא תצליח לייצר. למרות הסגל המוגבל, ייתכן כי תצליח, יונייטד לא תשתתף באירופה מה שאמור לגרום לפחות פציעות וכמובן שהיא מתהדרת בשלושה כוכבים (ואן פרסי, רוני ומאטה) שלא היו מביישים אף קבוצת צמרת באירופה.

טוטנהאם וליברפול. לא תכננתי ואיכשהו תוך כדי כתיבה שמתי את שתיהן באותה הסירה. סירת ה"כוכב הגדול שלי עזב אותי". כמובן שכדורגל זה משחק קבוצתי ואי אפשר להצליח רק עם שחקן אחד טוב. ובכל זאת נראה לי שאין תחליף לשחקני וורלד קלאס אמיתיים.
הסטואציה היא כמובן שונה. טוטנהאם כבר עברה עונה ללא גארת' בייל, החליפה את המנג'ר (פוצ'טינו שמגיע אחרי עונה בסאות'המפטון, שוב הולכים על מנג'ר צעיר) אך השאירה את הרכישות הנוצצות מהקיץ שעבר (פאוליניו, צ'אדלי, אריקסן ולאמלה). ובעצם בונה שההמשכיות עם תיקונים בדרך יביאו לה את ההצלחה.
בעוד ליברפול רק הקיץ נפרדה מסוארז ומנסה למלא את החלל בעזרת שחקנים יחסית מוכחים בפרמייר ליג אבל לא כאלה ששייכים (בנתיים לפחות) לרמות הגבוהות של אירופה. עד כה דיבורים להנחית שחקנים בכירים יותר דוגמאת שאקירי לא צלחו. כך שבליברפול יבנו בעיקר על המומנטום משנה שעברה שיסחוף אותם.
ובמטרות או שאולי אנסח זאת: השאיפות של שתי הקבוצות, שם אני מוצא את קווי הדמיון. שתי קבוצות שבשלב מסוימם (טוטנהאם קיץ שעבר כשהיו לה 100 מיליון לבזבוזים וליברפול במחזורי הסיום של העונה שעברה) פינטזו הרבה יותר גבוה נחתו לקרקע. היום מקום בין 4 הראשונות יהיה הישג מספק עבור כל אחת מהן.

אברטון, סוונזי וניוקאסל הן שלוש הקבוצות שאני חושב שבאופן מוצהר המטרה שלהן היא השגת כרטיס לאירופה. אישית לא אתפלא אם לסטר העולה החדשה תיקח חלק במאבק הזה. אצל הטופיז אני חושב שרכישתו של לוקאקו לצד השארתו של רוס בארקלי בהחלט מהווה אמירה מצד ההנלהלה לכיוונו של מרטינז בנוגע לציפיות שלהם.

הקדושים, יוצרי כלי החרס (The Potters), הפטישים, הנשרים והאריות (וילה) הן הקבוצות ששואפות לסיים בחצי העליון של הטבלה. בליגות הגדולות של אירופה לסיים בחצי העליון של הטבלה מקביל אצלנו אני חושב להשתחלות לפלייאוף העליון של ליגת העל במתכונתה הנוכחית. זהו בהחלט יעד שמגדיר עבור קבוצות מהדרג השלישי עונה כמוצלחת יותר או פחות.

וכנגד הירידה? אני לא חשוב שיש קבוצות בפרמייר ליג שמסומנות כיורדות ודאיות העוונה. האל סיטי, ווסט ברומיץ' והעולות החדשות (בעיקרן הריינג'רס וברנלי) הן בטח הפייבוריטיות. אך גם סנדלרד תשמח מעוד עונה בליגה הבכירה.

אני מקווה שתהיה לשדים האדומים עונה מוצלחת. אם לא נשתתף במאבק האליפות (ואני לא חוזה שנשתתף) שלפחות יהיה מאבק צמוד עם כמה שיותר ראשים. שנזכה לכדורגל טוב וחיובי עם הרבה שערים. שנזכה לדרמות וסיפורים מרגשים.
ויאללה עוד רגע יוצאת לפתח עונת הפרמייר ליג 2014-15. יואו זה נשמע נורא עתידני.

ifa1111

New member
הימורים

אלופה: צ'לסי
סגנית: ארסנל
מלך השערים: רובין ואן פרסי
הפתעת העונה: ווסט ברומיץ'
יורדות: סנדרלד, קוויס פארק ריינגר'ס, אסטון וילה
מאמן העונה: רונאלד קומאן
מפוטר ראשון: גארי מונק (סוונזי)

yairal7

New member
הליגה הכסחנית בעולם

חוזרת
&nbsp
לצ'לסי עדיין יש בעיה רצינית בחוד. אני לא מאמין גדול בדייגו קוסטה ולא רואה אותו משחזר את ההצלחה. דרוגבה וטורס שניהם לא רלוונטים באמת ברמות האלה.
ככה שאם כבר אני צופה שצ'לסי תהיה חלשה יותר בליגה משהייתה בשנה שעברה. באירופה זה דווקא יכול לעבוד שם לא להפסיד חשוב יותר מלנצח.
&nbsp
מנצ'סטר סיטי רק התחזקה, במיוחד בהגנה. וגם השיארה את יא יא שזה החיזוק המשמעותי ביותר.
&nbsp
מנצ'סטר יונייטד היא קבוצה מאוד לא מאוזנת. איך הכדורים אמורים להגיע מהגנה להתקפה? הרי יגיע ויכדרר עד 30 מטר מרחבת היריב או שרוני ירד שוב מתחת לחצי וישאיר את החוד דליל. ואן עם כל הכבוד שאין לא משחק על כר הדשא ולכן מקום 6 זה המקסימום שיונייטד יכולה להשיג. וידאל יהיה ורון 2.0
&nbsp
מי בדיוק יביא לברומיץ' את השדרוג? קבוצה שכמעט ירדה ליגה תהיה הפתעת העונה? נו בכיאת. מאמן שפעם ראשונה בפרמייר ליג והרכש הבכיר שלו הם לסקוט וגמבואה.
&nbsp
אני לא יודע למה קטלת את ליברפול ככה. נכון סוארז עזב אבל הקבוצה הצליחה יפה מאוד גם בלעדיו בתחילת העונה שעברה. זו לא תהיה הקבוצה מעונה שעברה כי הפעם תהיה לה גם הגנה. לוברן שהוא בלם פנטסטי הגיע, סאקו צבר ניסיון במונדיאל וכמו כן הגיע חאבייר מנקילו שיפתור את בעיית המגן הימני. תוסיף לזה את לזאר מרקוביץ' ואדם לאלנה ותקבל קישור התקפי הכי יצירתי בפמייר ליג. ליברפול רק תשדרג את הכדורגל שלה העונה.
&nbsp
לגבי יורדות דווקא יש שתי קבוצות שמסומנות חזק. לסטר סיטי, לא עשתה שום חיזוק מתאים לפרמייר ליג! קבוצה שיש לה בסגל שוער מביש כמו קספר שמייכל וחלוץ אפור כמו דיוויד ניוג'נט לא יכולה לצפות ואפילו לקוות לשום דבר. וכמו כן קריסטל פאלאס שהייתה נוראית בעונה שעברה ובזכות שינויי המנג'רים נשארה בליגה. הפעם חולשתו של הסגל תתגלה והיא תבלה את מרבית העונה ככולה בחלק התחתון של הטבלה.
&nbsp
בתור הפתעת העונה היית צריך ללכת על האל סיטי. קבוצה שזכתה בתואר בעונה שעברה ונראית שם חשיבה קדימה. לדוגמא אביא את החתמתו של תום אינס כח עולה בכדורגל העולמי, עליו אני רק אזכיר לך אתה המלצת לפני היורו צעירות שנערך בארץ. כמו כן ממשיכים שם עם הקו של סגל בדגש בריטי עם חיזוקים קלים ממדינות סקנדינביה ויגוסלביה, איזור שלשחקנים שבהם מהם יש רקע מוכח בכדורגל האנגלי. וכמובן מנג'ר מצוין שפותח עונה שלישית בקבוצה. כיום כולם יודעים שמבין שחקניו של סר אלכס היורש האמיתי הוא סטיב ברוס.

רז 1978

New member
קודם כל תודה ענקית על ההשקעה במאמר שלך

לגבי האלופה - אני מהמר כמוך על צ'לסי
לגבי היורדות אני מהמר על האל סיטי, ברנלי וק.פ.ר
אבל דווקא בקטע של היורודת אצלי תמיד אני אף פעם לא סגור על עצמי ומסוגל לשנות את דעתי יום צלפני תחילת העונה

itzikon5352106

New member
הליגה הטובה בעולם!!!!!

מחכה ומצפה כבר שביום שבת תישמע שריקת הפתיחה

yairal7

New member
ממי לא מקבלת הייפ

ליגת של שתיים וחצי קבוצות שכל היום ערוצי הספורט מפמפמים לנו אותה

GentlePunter

New member
תודה על הסקירה

לגבי אלופה - הייתי משוכנע שצ'לסי יעשו זאת בעונה שעברה ולצערי אני יותר משוכנע בכך כעת.
מסכים שארסנל מועמדת להישאר במירוץ עד למחזורים האחרונים.
בכל מקרה, סיטי לא תשמור על האליפות.
יונייטד ללא ספק חוזרת לטופ 4.
ליברפול - יש פלקאו או אין פלקאו? לא החזקתי מהם עם סוארז (וטעיתי), ואני לא מחזיק מהם בלעדיו - בטח עם עומס האלופות, הליגה ושאר המפעלים. עם פלקאו - סיפור אחר.
טוטנהאם עשוייה ללכת למספר כיוונים, שמענו אתמול על כוונת ההנהלה לצמצם את הסגל ולמכור כמה כוכבים עד סוף החלון. אני מהמר שהם ישמרו על מקום 5-6 עם עונת פריצה של לאמלה.

הפתעת העונה - סטוק סיטי.

גם היום עדיין קורים דברים משמעותיים, למשל:

טוני פוליס מאיים לעזוב את קריסטל פאלאס לאחר שהקבוצה נכשלה בכל יעדי ההעברות שהציב, כנראה עקב מדיניות של יד קפוצה. עזיבה שלו עשוייה להכניס את פאלאס לסחרור שלילי, בדיוק כשם שהגעתו לשם בעונה שעברה חוללה את ההיפך. עדכון: עזב

האל מוכרת את שיין לונג, החלוץ האירי שרכשה מווסט ברומ רק בעונה שעברה, לסאות'המפטון תמורת סכום מדהים של 12 מיליון פאונד. מה שרק מחזק את התחושה שלי שלפני הנמרים המצריים עומדת עונה קשה ביותר, עם סגל קצר מדי ולא מספיק איכותי על מנת להתמודד גם באירופה. הפסד בדו-קרב שלהם מול לוקרן עשוי להיות חבל ההצלה שלהם מהליגה.

Puskas

New member
היונייטד לא פונקציה כרגע

דיברו שם על וידאל, רויס ועוד שמות משמעותיים בתקופה האחרונה אבל בסוף הרכש דל מאוד.
שוב שחקן בריטי בינוני נרכש בסכומי עתק (שאו ב-32 מ' פאונד), שוב קיץ בלי שם מהטופ שמצטרף.
ואן חאל זה שדרוג אבל הוא לא ענק כמו שמציירים אותו ואני לא חושב שהוא מאמן ברמה של מוריניו למשל..
היונייטד לא יהיו עלובים כמו שנה שעברה וכן ישיגו כרטיס לאירופה, רק לא בטוח שלמפעל הנכון.
כל זה כאמור ישתנה אם הם ינחיתו רכש איכותי בשבוע-שבועיים הקרובים.

ארסנל התחזקה ובכל זאת, סאנצ'ז, אוזיל ושאר החלק הקדמי האדיר שלהם זה לא מספיק,
הם חייבים הגנה ושם הם התחילו לעבוד עם אוספינה ודאבושי אבל הם עדיין רחוקים שני שחקני קו אחורי איכותיים מאיום על התואר.
ארסנל לדעתי תרוץ חצי עונה קרוב למקום הראשון, תחווה ירידה מסוימת באזור חג המולד וקצת אחריו ותתייצב על מקום שלישי עד סוף העונה.

צ'לסי והסיטי הן המועמדות היחידות לתואר לטעמי. שתי קבוצות עמוקות ומוכשרות עם מאמנים טובים וניסיון בצמרת.
סיטי עד כה לא הצליחה לשלב עונת ליגה מעולה עם עונה אירופאית טובה אבל השנה, בשנה החמישית של הכסף הגדול הגיע הזמן שזה יקרה ולדעתי זה אכן יקרה וסיטי תשלב עונה של ריצה לאליפות עם עונה של לפחות רבע גמר אלופות.
שתי קבוצות סה"כ די שוות ברמה, הצעירים של צ'לסי (רמירז, אוסקר, האזאר, שורלה וכו') התבגרו וחוו מונדיאל והכל טוב שם.
לדעתי כבר 7-8 מחזורים לסוף העונה יהיה ברור שזה קרב דו ראשי בלבד ובסיומו המיוחד ייקח עוד תואר לאוסף.

ליברפול שנה שעברה שיחקו מעל הרמה האמתית שלהם, תספו מומנטום הזוי שלא יחזור לעולם ובאמת היו אובר אצ'יברים כבדים.
השנה הם יחזרו בערך למימדים הרגילים שלהם ויילחמו על מקום רביעי עם טוטנאהם והיונייטד בעיקר.
אני חושב שהם ישיגו מקום רביעי בסוף אבל זה יגרר ממש עד המחזור האחרון.

somone1411

New member
קיץ רע של ליברפול

מזכיר מאוד את זה של טוטנהאם אשתקד, מן הסתם.
איבדו שחקן שהוא מעבר לשחקן, גם אישיותית סוחף אחריו את כולם. ווינר מלידה.
אז מילא סוארז יש רק 1 וקשה לסתום את החור הזה לגמרי, אבל מקצועית - מה עשיתם? נאדה.
צוות שחקנים בינוני בהון כסף שהולך ליפול בענק. לא רואה את ליברפול מגיעה לטופ 4, זה יהיה סוג של נס עם החומר שיש לה וההתחזקות של היתר.
לא מבין מה עבר על רוג'רס בעיקר, אבל גם קברניטי המועדון (פחות כי אני מניח שהם עושים מה שאומרים להם, לא מבדילים בטח בין כדור לכדורת). החלטות רעות של רוג'רס ומי שישא באשמה זה רק הוא. חבל.

סיטי החתימה 2 שחקנים בינוניים מפורטו, עד היום א ני לא מבין מה מיוחד בפרננדיניו, בזבוז כסף לחלוטין. במקום להסתער על בלם איכותי, הלכו על מנגאלה ואני לא רוצה להרחיב על סכום העברה. מטופש זו מילה עדינה. אפילו אגר היה ציוות מעולה לקומפני. אני כבר רואה את דמיקולו מסתער על ההרכב הראשון. המפתח של סיטי היא אגוארו, בלעדיו היא לא תזכה שוב. period. אגב האריך את חוזהו ויסיים את הקריירה בסיטי, החלטה אמיצה אבל נבונה.

צ'לסי עשתה רכש טוב, הכי טוב עד כה. קוסטה, לואיס ופברגאס זה יותר טוב מכל מה שעשתה איזושהי קבוצה בעולם. הבעיה היא שאם קוסטה נפצע, חולה או סתם סובל מתקופת בצורת, אין מי שיחליף. אני אוהב את אל ניניו אבל הוא לא ברמה הזו יותר. חבל שלא חזר לאתלטיקו. בה עזב ונתנו ללוקאקו ללכת. פשוט טמטום של מוריניו, לא מבין מה לעזעזל הוא עשה כשאיפשר ללוקאקו ללכת. לחשוב מה חוד של לוקאקו וקוסטה יעשה..

ארסנל בהחלט מרשימה, אלכסיס הולך להפתיע רבים, כולל את אוהדי ברצלונה ששמחו בעזיבתו (חסרי מושג). אבל אוזיל אחרי מונדיאל ביזיוני, ג'ירו לא מגיע טוב לעונה הזו וחוץ מזה אין ממש שחקני התקפה טובים. מניח גם שוולקוט יחזור מעט חלוד (או חזר כבר). ארסנל גם סוחבת בעיה מנטלית ולעת עתה היא סימן שאלה גדול. ממש לא מועמדת בכירה לזכות באליפות, לטעמי לפחות.

טוטנהאם לא עשתה שום שינוי משמעותי, כמובן פוצ'טינו הוא הסיפור הגדול. כרגע מדובר בסוג של חידה. לא ממש מכיר את האישיות שלו, והכל יקום ויפול בזה. עם אותו סגל של העונה שעברה טוטנהאם לא שווה יותר ממקום 4 מקסימום. תמוה שלא רכשו שם עוד חלוץ, לך תבנה על סולדאדו..

אברטון ביזבזה את את כל התקציב על שחקן אחד, טוב ככל שיהיה, אבל לא מבין את זה.
ניוקאסל עשתה רכש טוב, חבל שרמי עזב בזמנו. מקווה שבן ערפה ייתן את עונת חייו. הוא חייב.

ויונייטד.. אני מאמין בואן חאל אבל החיזוקים שלו לא מרשימים אותי. ציפיתי להרבה יותר מ-2 ילדים שישר נזרקים למים העמוקים. אם תסיים בטופ 4 זו תהיה הצלחה גדולה, וזה בעצם מסביר הכל.. אותי אגב מאוד ישונה לא לראות אותה בצ'מפיונס. וואו.

שתהיה עונת פרמייר ליג מוצלחת.

AB17

New member
מרכוס רוחו כנראה בדרך ליונייטד

ספורטינג תקבל 16 מיליון לישט + נאני בהשאלה לעונה אחת.

רוחו צפוי להגיע מחר או ברביעי לבדיקות רפואיות וחוזה ל-4 שנים.

אני דווקא אוהב את זה(למרות שעדיין לא סגור כלום), שחקן טוב מאוד, פייטר, תומך טוב במשחק ההתקפה, יכול לשחק ב2 עמדות(מגן ובלם) ומחיר לא גבוה בכלל.
תוספת טובה לסגל, אם אכן יסגר.

somone1411

New member
סכום הזוי וגם נאני?

ננאי לבד שווה 15M.
הלוואי שיבוא לאינטר.

למעלה