פרמייר ליג - מחזור 5

GentlePunter

New member
פרמייר ליג - מחזור 5

שישה משחקים בשבת. ארבעה בראשון. דרבי אחד וציטוט אחד שמה זה הוצא מהקשרו. פרטים בהמשך.

קצת על משחקי השבת.

נוריץ' - אסטון ווילה (קארו רואד, 14:45)
נוריץ' בינתים לא מראה סימנים של מי שהולכת לשנות את ההסתמכות הכמעט מוחלטת שלה על הנקודות שהיא משיגה בבית, ווילה עדיין ללא נקודות במשחקים שלא נותנים להם להפוך לזירת אגרוף.

נוריץ' עדיין ללא אליוט וריאן בנט הלא מאד חשובים. הופר כשיר וממתין לבכורה.

ווילה עדיין ללא נ'זוגביה. מגן הרכש אוקורה נפצע לתקופה ארוכה. לאמברט עשוי להזניק להרכב אחד או יותר מקוזאק, הלניוס וטונב אשר טרם שיחקו עבורו כאשר האחרון בסבירות הגבוהה ביותר.

WBA - סנדרלנד (ההאות'ורנס, 17:00)
קרב ראש בראש בין שתי עלובות החיים של פתיחת העונה, במיוחד עבור שחקן אחד שבוודאי מאד מקווה להיות משותף.

ווסט ברומ השיגה את אישורי העבודה של ססניון והנ"ל יוכל לשחק נגד קבוצתו הקודמת והמנג'ר שזרק אותו משורותיה. גרה, ת'ורן, וידרה, לונג ופוסטר פצועים. ריד בספק לחזרה. השער הראשון שכבשה העונה הגיעה בתוספת הזמן בקרייבן קוטג' מראשו של המגן הצפון אירי מק'אולי, כך שיש סיכוי מסויים שנזכה לראות את הצעיר ברהינו שנמצא בכושר מצויין על חשבון אניצ'בה או אנלקה קשישא.

סנדרלנד מקבלת בחזרה את או'שיי החוזר מהשעייה וגיאקריני החוזר מפציעה. דוסנה, בראון ובארדסלי פצועים. קאטרמול בספק. לרשותו של PDC כמה וכמה כלים התקפיים אשר הוא כמנצח טרם הצליח לתזמר בצורה נכונה - קי, בוריני ואלטידור למשל.

ווסט האם - אברטון (בוליין גראונד, 17:00)
אני לו הייתי הולך למשחק הזה, הייתי מוודא לשאת עימי שק"ש - ומשאיר את כדורי השינה בבית. אבל לך תדע, זה בדרך כלל עובד הפוך, נכון?

ווסט האם חסרה מאד חלוץ. קארול ממשיך להיות פצוע, פטריץ' הותיק כנראה עוד לא בכושר משחק, ואז טה ברוגז ומאיגה, כפי שנהוג לומר, לא פוגע גם בדלת האסם. דאונינג וקול מתקרבים לחזרה אך עדיין בספק לשבת, וכמותם גם המגן מק'קארטני.

אברטון, כמו יריבתה העירונית, טרם מנוצחת העונה. אלקאראז פצוע. גיבסון ופיניאר בספק לחזרה. ארונה קונה כשיר לאחר פציעה. לוקאקו זמין לבכורה.

ליברפול - סאות'המפטון (אנפילד, 17:00)
נראה כמו עוד משחק שיזדקק לפטיש 5 כדי לצאת מה-0:0. בהצלחה לשני הצדדים!

ליברפול איבדה את קוטיניו, המצטרף לג'ונסון וסיסוקו ברשימת הפצועים ששווה לאזכר את שמם. סוארז עדיין מושעה. אגר ואלן בספק. למרבה הצער של אוהדיה, שלבי לא זמין הפעם wink.gif מעניין איך רודג'רס יסדר הפעם את הפאזל ההגנתי שלו, לאחר בכורה סבירה ותו לא של סאקהו וחולשה של ויזדום ואחריו טורה באגף ימין. מוזס הרשים בבכורה בוויילס.

סו'טון חסרת הברק והמחץ תקווה למשחק טוב ראשון מאוסבלדו המאכזב. המגן השמאלי שואו שיצא לקראת סוף המשחק בלונדון ביום א' כשיר. הבלם פוקס בספק.

ניוקאסל - האל (סיינט ג'יימס'ס פארק, 17:00)
כמעט הכל בניוקאסל קם ונופל על היכולת של חאתם בן-ארפה, ובשבועיים האחרונים הכל בנסיקה. האל הראתה שהיא יכולה לשבש את זה, אבל כנגדה עומדים כמה חיסורים מעיקים.

הגנת ניוקאסל מסתדרת עד כה בלי חאידארה, ריאן וסטיבן טיילור הפצועים ווויליאמסון שבספק. אוברטן וכלב הערבות הארגנטינאי גוטיירז בספק. שולה אמיאובי פצוע. נראה שקאבאייה חזר לתפקוד מלא וסיועו בקישור ההתקפי כבר הורגש לטובה.

האל ספגה מכה כפולה השבוע עם פציעתו של הקשר הסלובקי קורן וחזרתו של מיינור פיגרואה להונדורס עקב אבל משפחתי. מקשיין ודדג'און פצועים. בריידי בספק. החלוץ סאגבו זמין לאחר ריצוי עונש ההרחקה. החלוץ המצרי גדו זמין לאחר השגת אישור עבודה.

צ'לסי - פולהאם (סטמפורד ברידג', 19:30)
לאחר שתי סנוקרות לא נעימות השבוע, מוריניו מחפש זריקת עידוד שתשתיק את המבקרים. יול בוודאי שובר את הראש כיצד לא להוות תפאורה במשחק הזה.

צ'לסי ללא פצועים למעט קאלאס שבור הרגל. טורס שלא היה בסגל לצ'מפיונס כנראה יועדף.

פולהאם מגיעה עם רשימת פצועים הכוללת את השוער הראשון סטקלנבורג, והמגינים בריגס ויוז. ברבאטוב שהוחלף בשבת בספק וכמוהו גם דארן בנט שהיה פצוע בשבת. בונקר נראה כמו האופציה היחידה.

משחקי יום א'
ארסנל - סטוק (האמירויות, 15:30)
קריסטל פאלאס - סוונסי (סלהרסט פארק, 15:30)

קארדיף - טוטנהאם (קארדיף סיטי סטאדיום, 18:00)
מנצ'סטר סיטי - מנצ'סטר יונייטד (איתיחאד, 18:00)

שיר השבוע
היה לי קשה לבחור הפעם. כל כך הרבה מוזיקה נהדרת שאני כל כך אוהב יצאה מהעיר ההיא שאני לא כל כך אוהב את קבוצות הכדורגל שלה (אבל לא מסוגל לשנוא). ג'וי דיביז'ן, הסמית'ס (והציטוט שהוצא מהקשרו), ניו אורדר, ג'ון קופר קלארק, הסטון רוזס ועוד רצו במוחי הקודח עד שנמצאה התשובה. תשובה נייטרלית ועדינה בבחינת שקט שלפני הסערה. כך גם יצא למי שלא שמע על ויני ריילי להתוודע אליו. מדובר באחד הגיטריסטים המעניינים והפוריים ביותר שצמחו מהגל החדש המנצ'סטרי שהובילה חברת פקטורי, אשר כבר שנים פועל תחת השם The Durutti Column (את סיפור המעניין סביב השם נשאיר לאכסדרה אחרת).

לכבודם של וינסנט קומפאני, מרואן פלאיני ועדנאן יאנוזאי (שכחתי מישהו?), קטע יפהפה שלהם בשם For Belgian Friends

afc2

New member
לדרבי של פולהאם הבלוז מגיעים אחרי 4 משחקים

ללא ניצחון. תיקו באולד טראפורד, הפסד לבאיירן בסופר קאפ, הפסד לאברטון וההפסד הביתי בליגת האלופות לבאזל.

אין לאוהדי פולהאם יריבות עם יותר מידי קבוצות פריימרשיפ, החזקה ביותר היא עם צ'לסי.

קבוצה נוספת שגם היא משחקת בשכונת פולהאם היא קווינס פארק. מעניין.

itzikon5352106

New member
יהיה מעניין לראות את סוונסי

איך קבוצה קטנה כמוה שלא רגילה לשחק במפעלים אירופיים תתמודד עם שלושה משחקים בשבוע.ביום שני היא עשתה תיקו 2-2 ביתי נגד ליברפול,משחק שרשום עליו איש אחד-ג'ונג'ו שילבי.שמעתי שהוא קירח בגלל מחלה,אותה מחלה שיש לשופט העבר האגדי פרולואיג'י קולינה.זה נכון? אתמול בליגה האירופית היא ניצחה במסטאייה 0-3 את ולנסיה,לא זכור לי קבוצות גדולות מסוונסי שמנצחות את ולנסיה במסטאייה בתוצאה כזו.אז נכון שולנסיה נשארה ב-10 שחקנים החל מהדקה העשירית אבל בכל זאת ניצחון חוץ מרשים.

אני מאוד מתלהב ממיצ'ו ומבוני.בקיץ היו שמועות שהוא יעבור לארסנל,בקצב הזה אם הוא ימשיך לקרוע רשתות הוא יעבור לקבוצה גדולה.

afc2

New member
סוונסי כמובן תשחק ביום ראשון וטוב שכך

רצוי שאם הכבוד ל-3 משחקים בשבוע, עדיין יהיו פרופרציות ופייר פלי. ליריבה שלה היה ים של זמן להתכונן, בכל זאת שיהיו את היומיים-שלושה הללו לפחות לעשות הכנה טקטית ראויה.

כך גם לגבי המשחק פה בארץ, שטוב שנדחה ליום שני...

GentlePunter

New member
סוואנסי נהדרת

אני מאד מקווה שלא יקרה לה מה שקרה לניוקאסל בעונה שעברה כאשר חלק מסויים מהכשלון היה בגלל חוסר היכולת לחלק את העומס של ליגת אירופה בצורה נכונה.

לגבי שלבי, אתה צודק, מדובר במחלה גנטית. לעתים קרובות תשמע את אוהדי היריבה מקניטים אותו בשם "וולדמורט" בשל הדמיון לאויבו של הארי פוטר.

בוני עוד לא נכנס לעניינים בליגה אבל לדעתי זה רק עניין של זמן. גם דה גוזמן ההולנדי שחקן שחקן שעוד לא קיבל מספיק דקות העונה בליגה, ונתן אתמול שער פנטסטי מבעיטה חופשית. פאבלו הרננדז שהגיע בעונה שעברה (מולנסיה עצמה נדמה לי) שחקן מאד מוכשר ונבון. יש שם עוד כמה וכמה כשרונות ושחקני רכש חדשים שאני עוד לא ממש מכיר אבל יש לי הרגשה שלאודרופ יודע מה שהוא עושה.

צריך לבדוק מתי הדרבי הראשון שלהם בפרמייר מול קרדיף. זה משחק שיהיה כדאי לעקוב אחריו. מדובר באחת היריבויות הגדולות בעולם הכדורגל.

דרך אגב, ההגייה הנכונה היא "סוואנזי", אבל אני לא מסוגל משום מה לדייק.

רז 1978

New member
גם אני רגיל לקרוא לקבוצה הזאת סוונסי

האם יש עוד קבוצות בפרמייר ליג שאנחנו הישראלים לא אומרים את השם שלה נכון וצורת הכתיב האמיתית שונה?

nyr1994

New member
שמה סוונזי

סוון זה ברבור באנגלית ולכן קוראים להם ברבורים

somone141

New member
קצת על המשחקים

ווסטהאם חלשה מאוד בלי השלישייה ההתקפית שלה, לא רואה את הפטישים שורדים אם מכת הפציעות הזו תימשך. אף פעם גם לא אהבתי את אלרדייס הבינוני, מקומו בצ'מפיונשיפ. אברטון גנבה ניצחון מצ'לסי, ראיתי 70 דקות מהמשחק הזה ולא התרשמתי בכלל, צ'לסי תפסה יום גרוע, ואחרי באזל מבינים שהיא נכנסה לסוג של משבר. זה ניצחון קלאסי לטופיז, אבוי אם לא.

חבל שקוטיניו פצוע עד נובמבר, זו אחת הצרות שלו בקריירה הקצרה שלו. אני דווקא חושב שיש צד חיובי בזה, אספאס משחק יותר והוא כישרון גדול ממה שראיתי. במקום הנדרסון ההגנתי, הייתי רוצה לראות את סטרלינג משחק, במשחק בית כזה נוח על פניו. חבל שרודג'רס האמין בהתחלה בסטרלינג ואח"כ העיף אותו לגמרי מהרוטציה (פה 10 דקות שם 5 דקות). ככה לא בונים שחקן, ככה הורסים שחקן! בכלל, אם זה תלוי בי גם סוסו שחקן הרכב קבוע, אבל איפה הוא היום.. לצד ג'רארד ולייבה המנוסים, הייתי נותן לילדים האלה את הבמה, עם סוארז שישוב. אספאס, סוסו וסטרלינג מאוד כישרוניים, שחקנים שיכולים לסדר לך את העתיד בשקט. אפשר לחשוב שליברפול נאבקת על אליפות או ליגת האלופות. מה קרה.. מה שמצחיק פה הוא שויקטור מוזס, שחקן שחוזר לקבוצה שלו בסוף העונה, משחק לפני סטרלינג. איפה ההגיון פה? סטרלינג ב-4 דקות עדיף.

לגבי צ'לסי, מעניין שמוריניו מעדיף את אטו במשחק כזה חשוב. אמנם טורס לא בשיאו ודמבה בה פרווה, אבל במקומו הייתי עולה עם שני חלוצים, ומוותר על דה ברוין הבינוני. אגב קראתי ידיעה לא מזמן שמוריניו הציב אולטימטום למאטה: או שתשחק כמו שאני רוצה או שתשב ביציע. מעניין.. לי היה ברור שאחד כמו מוריניו לא יחזיק ממאטה עוד מהתחלה, ואם הייתה לו אפשרות הוא היה זורק אותו עבור רוני, או בכל טרייד אחר בו היה מעוניין, אבל כמובן שזה לא היה תלוי רק בו. צ'לסי צריכה לפרק את פולהאם ולא רק לנצח, אחרת לא מקנא במיוחד.

הדרבי של מנצ'סטר חייב להיות של סיטי. תגיע אחרי ניצחון ובמומנטום, בבית, עם ההרכב המלא, מול יונייטד לא במיטבה. פלגריני חייב 3 נקודות ואני רוצה לראות את יובטיץ' במקום פרננדיניו. נאסרי יכול לשחק עם טורה בקישור היותר אחורי. סילבה בספק אבל לטעמי החיסרון של ריצ'ארדס יותר משמעותי. יונייטד תגיע אחרי ניצחון יפה על לברקוזן שנמצאת בכושר מעולה מהבונדסליגה, אבל ספגה פעמיים, הובכה לא מעט בהגנה. גם כשהיא מנצחת אתה רואה שזו לא יונייטד הגדולה והיעילה שהכרנו. לא מאמין בכלל ביאנג ובולנסיה, אבל עם רוני בכושר לצד ואן פרסי לעולם לא אספיד את השדים, גם אם לופא קדוש יהיה על הקווים שלהם. יהיה אש!

GentlePunter

New member
מבחן קשה לליברפול

סוסו דרך אגב מושאל לאלמריה כך שהוא לא בפאזל. אספאס לא הראה עד עכשיו שום דבר מיוחד ובדרך להיות עוד פלופ. 4 דרגות? מוזס לטעמי עדיף על סטרלינג בכל יום בשבוע, במיוחד כשקוטיניו פצוע. לא לשכוח שבשבוע הבא סוארז חוזר ואז יהיה מקום אחד פחות (אספאס).

סו'טון מצידם מגיעים לאנפילד בידיעה שליריבתם יש רק מה להפסיד. רבים בוחרים להתעלם מהחולשות שהפגינה ליברפול עד עתה - ההיעלמות במחצית השנייה וההתבצרויות המביכות, אליהן נוספו פציעות משמעותיות בהגנה ועכשיו גם קוטיניו. פוצ'טינו יודע להעמיד את הקבוצה שלו במיוחד בסצנריו של אנדרדוג ואני מעמיד את סו'טון שלו הערב להיות סוג של הפתעת המחזור ולצאת עם נקודה לפחות מאנפילד.

somone141

New member
אני יודע

שסוסו כבר לא בליברפול. לכן אמרתי אם זה היה תלוי בי.. לדעתי להביא שחקן כמו מוזס ועוד בהשאלה זה לפגוע בסטרלינג שהוא תוצר מחלקת הנוער שלך. מה הטעם בזה? מילא תביא תותח, אבל מוזס? אני גם לא רואה בקולו טורה הבאה כזו חכמה. במקום רודג'רס הייתי בונה על בלם מהנוער שלי, מקדם אותו. גם ככה אגר וסקרטל בלמים ראשונים. טורה נותן לב ונשמה אבל מקצועית הוא מעבר לשיא. קבוצה מהסוג של ליברפול, שלא מסוגלת להתמודד עם השוק המשוגע באירופה, צריכה לשים דגש על שחקני בית, ואני מניח שאם רודג'רס יחפש הוא ימצא יופי של בלם. כמו שאגב הוא גילה את סטרלינג. זה שהאחרון אולי לא הפך תוך שנה לכוכב כדורגל גדול, לא אומר שצריך להפסיק להאמין בו. הוא עדיין צעיר מאוד, שחקן כזה צריך לתת לו להתפתח לאט לאט. לטעמי אם יאמינו בו הוא יהפוך לאחד הברגים החשובים של ליברפול בעשר שנים הבאות. לא פחות ממה שג'רארד הפך להיות.

אותו דבר אספאס. צר לי אבל שופטים אותו מהר מדי. כמה הוא שיחק? אפשר לחבר את כל הדקות שלו עד כה לזמן משחק אחד? מדובר בשחקן צעיר מאוד, עונה ראשונה מחוץ לספרד. אם כבר החליטו לשים עליו 8.5 מיליון פאונד, אז לא מן הראוי לתת לו לשחק כל משחק בהרכב? בטח כשסוארז איננו.

הוא וסטרלינג צריכים להיות באנקר, לצד סטארידג' וג'רארד. עזוב אותי מהנדרסון ומוזס.

Mellow29

New member
אספס בן 26 ושיחק 234 דק'

פתח 3 פעמים בהרכב מתוך 4 משחקים והוחלף בסביבות הדקה ה-60. במשחק הרביעי נכנס בדקה ה-55. אני מסכים איתך שמוקדם לשפוט אותו בצורה נחרצת, אבל עד עכשיו הוא היה גרוע בערך דאונינג והתקשה לעצור כדור או לשחרר אותו בפחות מ-5 נגיעות. הוא יודע לשחק כדורגל אבל כרגע הוא נראה פשוט לא קשור לענף ויש שחקנים שנמצאים בכושר יותר טוב.
זה שהנדרסון ומוזס יותר טובים ממנו באופן כללי זה ברור. אי אפשר להשוות בכלל. זה קלאס אחר לגמרי.

אותו דבר עם ההנחות שלך על "יופי של בלם, אם רודג'רס יחפש". אתה מכיר בלמים צעירים ב-U21 של ליברפול או שאתה סתם מנחש שיש שם בלם?

somone141

New member
26 זה עדיין צעיר

וזו העונה הראשונה שלו מחוץ לספרד, כך שצריך לתת לו הנחות.
אני באמת צריך לתת לך דוגמאות לשחקנים שפתחו רע והתבררו כשחקנים מוצלחים? סבלנות לא עולה כסף, ושוב, זה לא שבליברפול יש לחץ לזכות בתארים כרגע.

אם אתה אומר קלאס אחר, אתה יודע. מהשער היפה שלו נגד סוונסי אתה מסיק, או מכל המשחקים שלו עד עכשיו? ממה שראיתי, עוד מצ'לסי, הוא מוגבל טכנית, כבד, מסורבל. אספאס כישרון, רק עניין של זמן עד שיפרוץ בגדול.

ולא, אני לא מודע לבלמים שיש לקבוצת הנוער של ליברפול. אני מניח שבקבוצה גדולה שכזו יש כישרונות, כמו שיש סטרלינג, וכמו שהיו בעבר אואן וג'רארד. כישרונות תמיד יש, השאלה אם יש לך סבלנות לתת להם לשחק. בעונה שעברה רודג'רס הרוויח את סטרלינג, העונה זה יכול לקרות עם מישהו אחר.

Mellow29

New member
אני מסכים שצריך לתת לו הנחות

רק אל תשכח שהשחקן שמשלם את המחיר על הקרדיט שאספס מקבל זה סטרלינג, שניהם הקיצונים הימנים הבכירים בסגל כל עוד סוארז מושעה. גם התפקוד הזה למען האמת עושה עוול לאספס, בויגו הוא היה חלוץ מרכזי ורודג'רס בנה על הוריסטליות שלו כדי שישחק גם כקיצוני ימני וגם כמס' 10. ביינתים זה נראה רע.

מוזס? אנחנו מדברים על הכדורגלן או על ההמבורגר? הוא שחקן זריז, טכני ועם דריבל מצוין, מהירות טובה מאוד. את כל זה הוא הראה בוויגאן, בצ'לסי הוא באמת קיבל פירורים להוכיח את עצמו. הבעיה שלו (כמו גם של סחבק סטארידג') זה שאין כ"כ הכנה למוח. הוא די אגואיסט ומקבל החלטות בצורה לא ממש טובה. מה יהיה בסוף השנה, אלוהים גדול. אני מניח שאם הוא יתן עונה טובה הוא גם ירצה להישאר בליברפול, בצ'לסי אין לו מה לחפש - שישה שחקנים של 20+ מ' פאונד על שלוש עמדות, יש יחסים טובים בין מוריניו לרודג'רס...

שני הכשרונות הגדולים של ליברפול בהגנה הם מרטין קלי ואנדרה וויזדום. הראשון גמר את העונה הקודמת בנובמבר ורק עכשיו נכנס לעניינים אחרי פציעת ברך וניתוח רציני שעבר. הוא כבר בן 23, יש לו 35 הופעות פרמיירליג ב-4 עונות וכמעט כולן היו בעמדת המגן הימני, למרות שרוב האוהדים בטוחים שהעמדה הבכירה שלו היא עמדת הבלם. ועדיין, קשה לבנות על הכשירות שלו. וויזדום בן 20, מקבל הזדמנויות בשתי העונות האחרונות אבל ברור שהוא רחוק מהרמה הנדרשת, גם זו של טורה וסקרטל (הבלמים מס' 3-4 ברוטציה).

סטרלינג וסוסו קיבלו הזדמנויות מחוסר ברירה, פשוט כי לא היו שחקני התקפה נורמליים בסגל. אואן וג'רארד היו כשרונות יוצאי דופן גם בגיל 17. במצב הנוכחי, בהגנה שלנו אין סיבה לעשות שינויים ולחפש אלתורים מהנוער, תודה לאל זה הדבר היחיד שעובד כרגע.

GentlePunter

New member
אל תגידו לא ידענו

כמה קל היה לדרומיים לבטל את החד-מימדיות של ליברפול.

ג'רארד נראה כמי שלא מסוגל לסחוב 90 דקות.

אני חוזר ואומר - סטארידג' אחד השחקנים הפחות אינטיליגנטים שאני מכיר. קבלת החלטות א-לה מאור בוזגלו.

טוב, אז הבלון הזה היה חייב להתפוצץ, רק על מנת שיתנפח מחדש - כבר באמצע השבוע סוארז אמור לחזור למשחק גביע ליגה מול... מנצ'סטר יונייטד!

afc2

New member
הבלון לא התפוצץ עדיין

כולה הפסידו משחק. ביג דיל.

הבלון יתפוצץ אם לאורך זמן הם יראו שהם ליברפול של השנים האחרונות.

בנתיים אף אחת לא מרשימה בדיוק בליגה האנגלית וזאת ש"הכי מרשימה" (ארסנל) כולם בטוחים שהבלון שלה בטח יתפוצץ עוד מעט...

GentlePunter

New member
התפוצץ במובן של קבוצה שמשיגה תוצאות מכלום

ראיתי אותם נגד סטוק, מנצ'סטר יונייטד וסוואנסי - הכדורגל שלהם היה שבלוני ונשען על הברקות וטעויות של היריב. אתה לא יכול לצפות להוציא תוצאות בלי סוף בשיטה הזאת.

zה ani

New member
אף אחד לא ציפה מהם לכלום גם אחרי שלושה

ניצחונות בתחילת העונה,המקסימום שלהם זה מקום 4 שמוביל לליגת האלופות וגם זה בספק ענקי אחרי הרכישה של אוזיל לארסנל

למעלה