פרמייר ליג - מחזור 3

nyr1994

New member
זהו שאין צליל כזה באנגלית

רק TH

עכשיו אתה מוזמן להתרתח עימי על הצורה בה נאתכו רושם את שמו
אח"כ מתפלאים ששדרנים זרים מבטאים נאצ'ו

nyr1994

New member
נשמע לי ת'ר

אגב ראית איך כתוב מליקסון?

shay100m

New member
התייאשתי ממך...

בסוף אני אגלה שאתה איזה דוקטור ללשון , ושאני סתם מתווכח.

הבעיה : אני בטוח לחלוטין שאני צודק.

nyr1994

New member
האמת שעד שהכרתיך דוקטור

לא ידעתי שיש דבר כזה דל"ת רפויה כלומר שמבטאים אותה שונה מדגושה
אולי יש גם גימ"ל רפויה שלא ידעתי?

shay100m

New member
יש !

למנהג הספרדים (בעיקר העיראקים והתוניסאים) , מבטאים בצורה שנשמעת מאוד דומה ל ר' גרונית , כאשר ה-ר' האמיתית מבוטאת מהלשון .
לעיון נוסף ראה כאן החל מ- 7:50 :
http://www.ykr.org.il/modules/Videos/page/339

זה אמנם למנהג התוניסאים , אבל גם העיראקים נוהגים כך .

(עכשיו כשאני חושב על זה הקטע הזה יכול לרוץ חזק ב-"מה נסגר" )

shay100m

New member
אגב...מה רע ב-MELIKSON ?

תבין...יש מה שנקרא בעברית דגש קל , והוא בא רק באותיות בג"ד כפ"ת , מה שאומר שלאותיות האלה(ורק להן) יש מבטא שונה לחלוטין לאות הרפה ולדגושה .
ב',פ',כ' , כולם מכירים . ג' רפה מבטאים כמו ר' , ד' רפה כמו TH ,במילה THERE , ת' כמו TH במילה THREE .

יצויין, כי למנהג האשכנזים ה-ת' הרפויה מבוטאת כמו ס' .

nyr1994

New member
זהו שזה לא זה כתוב MELICSOHN או משו כזה

אוי אני יודע בגד כפת בגלל זה שאלתי על ג'
מעולם לא שמעתי אנשים שאומרים פרר במקום פרג או דר על דג
יש הבדל בין ס' לת-' או בין S ל-TH

GentlePunter

New member
hום א' בפרמייר. חם. חם מאד.

WBA - סוואנסי (ההאות'רנס, 15:30)
המארחת מחפשת שער זכות ראשון, האורחת מקווה להתחיל להתרגל ללו"ז הכולל את ימי חמישי בערב ולצבור לפחות נקודה ראשונה.

לצורך העניין, הבאגיז מקבלים את אנלקה שחזר מהשבעה על מות סוכנו והחליט להמשיך לשחק עד להודעה חדשה. גם בכורת הליגה של סקוט סינקלייר צפויה. אבל, השוער פוסטר נפצע לזמן ארוך ועימו החלוץ וידרה, המצטרפים לגרה, ת'ורן וריד. המגן ג'ונס והקשר ההגנתי יאקוב בספק.

סוואנסי (זה הזמן להתנצל על האיות הלא נכון שלי, אני פשוט לא מסוגל לכתוב את זה אחרת dunno.gif) תנסה לממש את האיכויות שלה כאשר רק דאייר וטיילור פצועים. בוני, שלבי ווויליאמס לא טסו לרומניה ביום חמישי וצפויים להחלים מפציעותיהם.

ליברפול - מנצ'סטר יונייטד (אנפילד, 15:30)
כמה שנאה I. אחרי עמידה בציון עובר בשני מבחנים קשים ראשונים, מוייס חוזר לליברפול למבחן שלישי רצוף. ליברפול המושלמת תנסה לשכנע את הספקנים שהפעם זה אחרת.

ליברפול איבדה בהסתבכות המיותרת באמצע השבוע את סיסוקו וטורה. לגבי האחרון מוגדר סיכוי כלשהו להחלמה אך קשה מאד להניח שזה יהיה כבר היום. קואטס ואלן פצועים. אסאידי עזב לסטוק לעונת השאלה. סוארז עדיין מורחק. היום נראה שסקרטל יגבה את אגר, באשר הרכש סאקהו ואילורי עדיין לא זמין. ויקטור מוזס הושאל אמש מצ'לסי.

היונייטד ללא רפאל, נאני, צ'יצ'אריטו ופלטשר. דיווח מוזר על כך שרוני נפגע בראשו באימון אתמול בהיתקלות עם הפרצופן ג'ונס משאיר סימן שאלה מסויים לגבי שיתופם. קאגאווה ממתין להזדמנות שלו.

ארסנל - טוטנהאם (האמירויות, 18:00)
כמה שנאה II. דרבי צפון לונדוני מסקרן מתמיד לאור התהפוכות בקרב האורחת ודממת המוות בקרב המארחת.

ארסנל ללא פודולסקי, אוקס, וורמאלן, ארטטה ודיאבי. ראמזי ווילשר צפויים להחלים מהמכות שחטפו מפנר. קוסיילני חוזר מהשעייה ומחזיר את סאנייה לאגף ימין על חשבון ג'נקינסון. פלאמיני יפתח על הספסל ככל הנראה.

סל הקניות הטרי של הספרס כנראה יתחיל לצפות במשחק מבחוץ, ואולי חלקו יצטרף לפי הצורך כחילוף. פעם אחרונה שנזכיר כאן את בייל שפציעת הרגל המסתורית שלו תיפתר בעוד כמה שעות. אסו-אקוטו לא בסגל וכנראה גם אדבאיור. לנון בספק.

שיר מיוחד לרגל משחקי היום, בקשה מיוחדת של הקורא שהזדהה בפני כארסן ו. - להקת האנרכו-פאנק "נערות הרעל" בביצוע מפתיע לקול אורלוגין של דידי מנוסי וריקה זראי.

GentlePunter

New member
ביום חמישי

בהעברה חופשית

היום בבוקר, ארסן וונגר נצפה כשהוא נכנס למתקן סודי בצפון לונדון. לאחר כ-20 דקות נצפו יוצאים מהמתקו שני ארסן וונגרים. אחד מיהר לאימון המסכם של מה שנותר מהקבוצה שלו לקראת הדרבי בערב מול טוטנהאם. השני עלה על מטוס פרטי עם סל קניות ומזוודה מלאה בשטרות של 500 יורו. רוב בקרב האנליסטים צופה שיחזור עם סל מלא בגבינות איכותיות ובשמים שיעזרו לפזר את הריח המעופש. עדיין קיים מיעוט המאמין כי יוציא על חיזוק. מחר בשעה 11 בלילה שעון לונדון צפוי איחוד מרהיב של הארסנים. אל תחמיצו

nyr1994

New member
מדהים איך הוא שרד כ"כ הרבה זמן ללא תואר

במועדון בסדר גודל כזה

אפשר רק לדמיין כמה זמן הוא היה מחזיק מעמד במחוזות אחרים

afc2

New member
ארסנל חוגגת כאילו זכתה באליפות

חוץ מהסיום הדרמטי לא נפלתי מהמשחק. ממשחק למשחק אוליבה ג'ירו מתברר כבאנקר העיקרי של התותחנים העונה.

למעלה