פרישה מטייס..

Ha Sea

New member
פרישה מטייס..

בידיעתי כי יש פה בפורום כמה פרחי טיס לשעבר. אז אני פונה אליכם, אשמח לתשובה בזמנכם החופשי. רציתי לדעת איך הולכת הפרוצדורה של חתימת ויתור במהלך הקורס, ומהי התקופה המועדפת לפרישה (לדעתכם) לאחד כמוני שמעוניין להגיע לסיירות. אני לא מצפה לאיזה מעבר פלאים לשייטת\מטכ"ל בלי גיבוש, ואני אהיה מוכן לפרוש מהקורס רק כדי להגיע לגיבוש כזה או אחר, במידה ואגיע למסקנה שטייס זה באמת לא המקום בשבילי. הבעיה היא שביום סיירות קיבלתי חובלים, מסלול שאני בשום פנים ואופן לא מעוניין בו (ושלא אובן לא נכון - אני מאוד מכבד את הקורס, פשוט לא מה שאני מחפש). הגיע לאוזני שמועה, לפיה ישנם נפל"טים שמגיעים לגיבושים כאלה ואחרים בלי להיות מאותרים אליהם מראש - איך זה הולך בדיוק? בתודה, נדב

Ha Sea

New member
והופה...

B i g B

New member
לפי מקרה של חבר שלי...

יש לי חבר שהתגייס לקורס טייס ולאחר תקופה מסויימת הוא נפל בצ'קים הראשונים. מה שקרה לו ולשאר הנופלים בשלב הזה, זה שהם קיבלו "שבוע ראיונות" בבקו"ם, שבו הם עשו ראיונות לכל מיני יחידות כמו יהל"ם, מגלן, דובדבן, אגוז, מיתר וכו'... חבר שלי לדגומא עבר ראיון יהל"ם.

Shaycus

New member
בקשר לחתימה שלך

זה הולך קצת אחרת "מי שלא נשם אבק דרכים - לא ישאף אוויר פסגות" אני צריך לדעת, זה על הכומתה שלי :) ובהצלחה לחבר שלך ביהל"ם

B i g B

New member
גבר גבר...

למה אתה חושב שיש רק אפשרות אחת למשפט הזה? אני אומר מי ששואף למעלה, אתה אומר מי שנשם אבק דרכים. ותודה בשם החבר ביהל"ם. מאיזו יחידה אתה?

Shaycus

New member
מאיזו יחידה הייתי אתה מתכוון

הייתי בגדודים ולהרוס משפטים זה לא דבר יפה לטעמי

אח שלי לדוגמא...

אחרי שהוא נפל בצ'קים הראשונים, וסירב ללכת לתפקידים "ג'ובניקיים" בחיל האוויר, נשלח היישר לחירמ"כ (אבל למזלו היתה לו הזדמנות ללכת ללוט"ר...).

GGG12345

New member
אין "תקופה מועדפת"

זה תלוי בכ"כ הרבה גורמים, שזה יגרום לך סחרחורת. כעיקרון, חתימת וויתור במהלך המכין היא יותר הגיונית לאדם המעוניין להגיע ליחידות החי"ר השונות, ובניהן סיירות. כמו שאמרו בבקום יש מעין שבוע ראיונות שכזה שבהמלכו מוצעות שלל יחידות (הפירוט בהודעה של המר בחור). ככל שהפז"מ שלך יותר גדול ככה אתה יותר בעייתי מבחינת הצבא, אז שקול מהלכיך מראש. לגבי השאלה השנייה, יש הרבה מקרים כאלה, שוב - זה תלוי בעיתוי של הנפילה, ברמת הפז"מ, ברצון של הקצין מיון ובכמה אתה לוחץ/ מכיר את האנשים הנכונים. יש אנשים שמקבלים ראיון שלדג גם אם הם לא היו מאותרים מראש, שום דבר הוא לא תורה מסיני, יכולים להיות אלפי תרחישים של למה וכמה. יכול להיות שבדיוק התפנה מקום ביחידה X וצריך למלא אותו, ומגיע נפלט עם נתונים מסויימים שנדרשים ליחידה - אז הופה. לחלופין - אם אבא/דודה/סבתא שלך מכירים את הפסיכולוג של אחת היחידות אתה מסודר :- )

Ha Sea

New member
אני ארחיב קצת את השאלה שלי, ברשותך.

בנוגע לשבוע ראיונות - מכיר ומבין (ושוקל את העניין ברצינות). השאלה שלי היא לגבי סיירות כמו מטכ"ל, שייטת, שלדג, 669. בקיצור - הממיינות דרך יום סיירות. בהתחשבות בכך שאני לא מאותר לאף אחת מהיחידות הללו, אני מניח שכנפל"ט "צעיר" שלא החזיק מעמד בקורס מי-יודע-כמה זמן, לא יהיה לי סיכוי סביר לשכנע את הקצין מיון לשלוח אותי לגיבוש כזה או אחר (ושוב - אני רק מניח). מנגד, וכאן אתה יכול לומר לי אם אני צודק או לא, נראה לי שכנפל"ט מוסמך 05, ליחידות הנ"ל יהיה יותר כדאי לבחון אותי. ממש לא אכפת לי גם להתנדב לכמה חודשי שירות, אם תהיה בעיה עם הפזם שלי. שים לב, כמו שאמרתי, אין לי שום פרוטקציות, ואני לא בונה על קבלה לאחת היחידות האלו בלי גיבוש. ממש לא אכפת לי להסתכן ולעבור גיבוש, גם אם הסיכויים שלי לעבור אותו יהיו נמוכים. ואגב - תודה על ההתייחסות.

לא צריך להנדב.

לא בחייל סדיר, ז"א. מנסיון של מישו שנמצא כאן בפורום לפעמים, אם תצליח להגיע לאחת היחידות שההכשרה שלהן מאוד ארוכה, מספיק שתחתום קבע ארוך מהרגיל. אפילו עם חריגת פז"ם מאוד בעייתית.

Ha Sea

New member
אני לא בטוח

שמעתי כבר על חבר'ה, ואם אני לא טועה ידידנו מהפורום הוא דוגמה, שנדחו מיחידות כאלה ואחרות בגלל הפז"ם. אתה חושב שאם הפז"ם שלי יהיה בעייתי יתנו לי קבע ארוך מהרגיל? אין לי מושג. וזה ממש לא משנה לי. עוד כמה חודשים (או אפילו שנה) בקבע לא יעשו אותי מיליונר, ואת הכסף לאוניברסיטה כבר חסכתי.

GGG12345

New member
כנפלט מוסמך 05

אבל עם שנה פזמ, זה בעייתי. העניין לגבי יחידות מיוחדות הוא - כמו שאמרתי, התזמון ונתונים. אם אתה מאותר ונפלת בצ'קים - זכית לגיבוש. למרות ששמעתי על מקרים של מאותרים שהתקבלו רק עם ראיון. אם אתה לא מאותר - יהיה לך מאוד קשה לזכות בגיבוש - ואתה נתון לחסדיו של הגורל. אני שמעתי כבר על נפלט מגף ה' שנפל בצ'קים, וקצין המיון של הביס"ט הציע לו ללכת לשלדג. מה שכל הקשקוש הזה בא לאמר לך הוא - שאין תקופה אידאלית, אין זמן אידאלי, ואין תוכנית פעולה סדורה שתביא אותך אל סיירת מטכ"ל. זה משהו לא קבוע שיכול, או לא יכול, לבוא עלייך. אתה יכול ליפול ופתאום צוות מסלול שלם במטכ"ל חתם וויתור עכשיו צריך אנשים. אתה יכול לפול ובדיוק עכשיו צריך להשלים אנשים בגולני. מה שכן - כשאתה נופל בשלבים מאוחרים יותר, במיוחד לאחר קבלת סיכת הקצ"א, מתייחסים קצת יותר לרצונות שלך. וגם זה לא תמיד. (הערת שוליים - אין קבלה ל669 עם פז"מ. סופית).

Itamarro

New member
לגבי 669

אמרו לי גם שלא ניתן לקבל עם פז"ם, אבל יש שמועות שזה גם עם עד 3 חודש. אתה בטוח בזה?

Ha Sea

New member
למה בעייתי?

נניח ואני נופל אחרי שנה, מוסמך 05. ונניח שהתגלגלתי לגיבוש כלשהו והתקבלתי ליחידה שהמסלול שלה ארוך במיוחד (20 חודשים). בתכלס, אם אני לא טועה, אני אתגייס ליחידה ואצורף לחבר'ה שכבר עברו משהו כמו 7 חודשים בצבא (טירונות+אימון מתקדם) - וזה משאיר אותי עם "חריגת" פז"ם של 5 חודשים. בעיה? כשאתה אומר שבשלבים יותר מתקדמים מתחשבים יותר ברצונות שלי - זה אומר שכבחור שלא מאותר לסיירות יהיה לי יותר קל להשיג גיבוש? (תאורתית, ואם מתעלמים לרגע מדברים שאין לי שליטה עליהם כמו פרישה ממסלול כזה או אחר).

GGG12345

New member
זה בעייתי

כי יכול להיות מצב שנפלת בדיוק כשאימון מתקדם של מחזור מתחתייך הסתיים. מה תעשה אז? יכול להיות שיקבלו אותך ליחידה שתסכים להשלים לך 07 בחרוואה, אבל זו השערה בלבד. לגבי הגיבוש - אחרי שנה בקורס רוב הסיכויים שיתנו לך ראיון ולא גיבוש, אני אישית בקשתי גיבוש מהקציץ מיון והוא סרב לתת. לא משנה שאח"כ היה לי סיפור שלם עם הפסיכולוג של היחידה. מה שאני שוב אומר - שאין שום דבר ידוע, הכל זה משחק של של תזמונים.

למעלה