פרישה מטייס..

costello2

New member
בעייתי

עוד לא התגייסת לטייס - ואתה כבר חושב על לחותם ויתור ולהגיע ליחידה אחרת, אני חושב שקפצת קצת רחוק מידי אבל מילא... כדי להגיע לשייטת/מטכ"ל אחרי נשירה מקורס טייס לרוב דרוש איתור מוקדם מיום סיירות. יש מקרים נדירים של אנשים שמזומנים לגיבוש/ראיון מבלי שאותרו ביום סיירות - אבל זה בדרך כלל בזכות קשר עם גורמים ביחידות האלו או מישהו אחרי תקופה של כשנה בקורס שעשה רושם טוב בבסיסי ואז גורמים בביס"ט יכולים לעזור לך להגיע ליחידות האלו - בכל מקרה, לא הייתי בונה על זה. דווקא היחידות של חיל האוויר (669/שלדג) פחות אוהבות לקבל נפל"טים (מסיבה לא כל כך ברורה). גם כאן - אם התמיינת לפני ו/או יש לך קשרים ביחידה זה יכול לעזור. בנוסף פז"ם של מעל 3-4 חודשים הוא בעייתי מאד לרוב. הסיכוי היותר טוב שלך להגיע ל"סיירות" הוא אם תיפול אחרי טירונות ואם פז"ם של פחות משנה - בדרך כלל די קל להגיע לראיונות ביהל"ם, אגוז, יחס"רים למיניהם ולפעמים גם מגלן. זה תלוי במקומות פנויים ביחידות האלו כשאתה מגיע ובסבבי ההכשרות שלהם. פז"ם של מעל שנה הוא בעייתי - רוב היחידות לא ירצו להתעסק עם החתמת שס"ן ויעדיפו לגייס נפל"טים עם פחות פז"ם. אופציה נוספת היא להשאר בחיל האוויר, יש כמה יחידות עם מאפיינים קרביים שלא זה המקום להרחיב עליהן. אם נפלת בסוף בסיסי והלאה יש לך סיכוי להגיע אליהן - שוב, על בסיס תקנים פנויים. עוד דבר שצריך לזכור הוא שהרבה פעמים שולחים נפל"טים שמגיעים לבקו"ם למסלולים מהירים לקצונה בתותחנים/שריון/חי"ר ייעדי. אם נפלת בדיוק כשאין דרישה לנפל"טים בכל מיני יחידות מיוחדות הסיכוי הגדול ביותר הוא שתגיע לשם. בהצלחה.

Ha Sea

New member
שים לב מר בחור

לא אמרתי מילה וחצי מילה על כוונותי לעתיד. אני שואל את השאלות האלה כי אלו דברים שמעניין אותי לדעת בתור בחור שלא מורעל על הקורס (בלשון המעטה), ושרוצה לדעת איזה אופציות יהיו לו במידה והוא יחליט שלטוס זה לא בשבילו, או (וזה לא פחות סביר) - שפשוט יחליטו בשבילו. אני שואל כאן במוצהר על יחידות העילית כי בנוגע לשאר (ראיונות ליחס"רים, אגוז עוקץ יהל"ם וכן הלאה וכן הלאה) אני פחות או יותר מכיר את הסיפור וכבר הספקתי להתעניין וללמוד. ולא, אני ממש לא "בונה" על קבלה פתאומית לסיירת מטכ"ל, ממש לא. אני גם לא רומז שאני מסוגל בכלל לסיים גיבוש לאחת היחידות הללו, ואני מבין שאין שום קשר בין המעבר של גיבוש טייס לבין גיבושים ויחידות אחרות. אז אם אני מבין נכון מדבריך, בתור לא מאותר, הסיכוי (הלא גבוה במיוחד) להגיע לגיבושים ליחידות העילית הוא לסיים\להתקרב לסיום שלב בסיסי עם רושם טוב, ומשם לבקש להגיע לגיבושים האלה. תקן אותי אם אני טועה.

למעלה