***פריק - מדריך למשתמש***

tom42

New member
***פריק - מדריך למשתמש***

פעם ראשונה שאני כותב כאן. בד``כ אני מבקר בנענע בשביל לקרוא שבתאי, אז אני בטח אשכח לבוא ולראות אם קיבלתי תגובות, אבל לא נורא. אני פונה לכל האנשים שמוגדרים כ``פריקים``. freak n. : abnormal person or thing אקיצר - בן-אדם חריג. מדוע אתם נחשבים חריגים? כי רב הנערים בארץ (כולל אותי) אוהבים לשמוע פופ, דאנס וכו`. אין לי שופ בעיה עםבן-אדם שמעדיף לשמוע (בסדר עולה ברמת המטאליות) פינק פלויד, מטאליקה, פנטרה או ספלטורה. יש מספר שירים של הלהקות הפחות כבדות שגם אני אוהב. הבעיה נובעת ממכם. בזה שאתם באים אוטומטית בגישת האנטי לשירי בריטני ספירס, באקסריט, נסינק וכדומה אתם מרתיעים אנשים לא בגלל הטעם שלכם אלא בגלל ההתנהגות שלכם. היו לי (ועדיין יש לי חלק מהם) חברים פריקים. היינו הולכים 2 פריקים ו-2 לא לפעמים. אני והחבר ה``נורמלי`` היינו רואים איזה חנות עם בגד יפה, או עוברים ליד חנות דיסקים שבדיוק מנגנים את סיילנס, והיינו מתלהבים, יש הייתה נשמעת הקריאה: ``איזה הומואים`` או משהו דומה אשר קובע כי כל מי שאוהב את הדברים האלה הוא דפוק (אין לי שום דבר נגד הומואים, זה הם אמרו :) ). דוגמא אחרת - מצב דומה של אנשים באוטו. אינדיפנדנט וומן של דסטיניס צ`יילד מתחיל להתנגן. קריאות ``איכס!`` ו``תחליף או שאני יורד!`` נשמעות מייד. אני מתערב על 100 שקל שאף אחד מהם לא שמע אי פעם את אחד מהשירים האלה עד הסוף. אבל זה לא מה שהם אוהבים אז זה רע. ואני אפילו לא מתחיל לדבר על הבגדים הקרועים. ובגלל זה אתם פריקים. לא כי המוזיקה שלכם חריגה, אלא כי ההתנהגות שלכם חריגה. תחשבו על זה. -תום

לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד

אתה מנסה להגיד ש``פריק`` זה לא דבר טוב בגלל השנאה לפופ ? בתור ערס אני אומר לך ... פופ זאת מוזיקה מגעילה ... סתם ... אני חושב שהחלוקה ל``פריק`` ``ערס`` ו``נורמלי`` פוסקת כבר בכיתה י``א בערך ... זה לא שאני שונא אנשים בגלל שהם שומעים טראנסים ומזרחית. שאני משחק כדורסל .. אני משחק גם עם אנשים שלא שומעים פינק פלויד ומטאליקה ופנתרה ... אני גם לא שואל אותם מה הם שומעים ... (למי אכפת מה הם שומעים ??) זה מזכיר לי כמה דברים .. :) (אגב .. אני לא קורא לעצמי פריק ואני גם לא חושב שאני פריק) פעם אחת ששיחקנו כדורסל אז רצינו ממש לשתות .. אז נכנסנו לבניין של הבי``ס לשתות מים .. והיה שם שומר .. וכמה אנשים שם .. אמרו לשומר ``אל תכניס אותם ! הם פריקים !`` והקטע הוא שהוא לא הכניס אותנו ... פעם אחת גם ישבתי בצד לנוח .. ומישהו שלא שומע פינק פלויד ומטאליקה :) ישב לידי ואמר לי ``תגיד ... למה אתם פריקים ?`` זאת הייתה שיחה ממש מעניינת ... ומצחיקה ... שאלתי אותו ``מה זה פריק ?`` הוא אמר לי ``אחד ששומע רוק כבד`` שאלתי אותו אם אני פריק .. הוא אמר לי ``לא .. אבל יש לך פוטנציאל`` :) הוא גם שאל אותי איך אני גר ב``שיכון המזרח`` ואני עדיין בחיים .. :) בקיצור .. זאת הייתה שיחה מצחיקה ... ואגב .. אמרת ששונאי הפופ לא שמעו אף פעם שיר של בריטני ספירס עד הסוף. למזלי החרא .. אני שומע כל יום שירים כאלה עד הסוף ובעוצמת ווליום גבוהה מאוד. ואני עדיין חושב שזאת מוזיקה מסריחה. חוץ מזה .. כל אלה .. בקסטריט בויז .. בריטני ספירס .. אנסינק .. ווסטלייף .. פייב .. רובי ווליאמס .. ג`ניפר לופז .. כריסטינה אגילרה .. שנחשבים להכי פופולרים נכון ? אף אחד מהם לא הלחין שיר בחיים שלו .. אף אחד מהם לא כתב שיר בחיים שלו .. ויותר מזה .. אף אחד לא מנגן על שום כלי ... אני חושב שהם סתם דוגמנים עם קול יפה. וזה שהם דוגמנים .. זה גורם ההערצה היום. אני חושב גם שאם תשאל סתם מישהו שאוהב בקסטריט בויז מי הלחין את השיר Get Down הוא לא ידע לענות לך על זה ... אינ הלכתי לישון .. ל``לה טוב

luka

New member
והינה קטלת את עצמך...

בא אני אגיד לך למה אתה אוהב ``פופ דאנס וכו`..`` כי ``רוב הנערים בארץ`` אוהבים את זה... היי את זה אתה אמרת לא אני. אז... אתה כן שם לב שאתה אוהב את זה בגלל שהרוב אוהב את זה? סבבה! ואני לא חושבת שמשהו מוזר בהתנהגות של מישהו ולמה אתה מדבר ב``אתם``? ואתה שם לב איזו מוזיקה אתה שומע?, שכנה שלי בכיתה ג אוהבת את המוזיקה הזו... זו מוזיקה ילדותית, בלי שום תוכן, בלי שם משהו מאחוריה (בלי נשמה, נשמה..., יערה הופכת להיות פרחה) טוב דיי אין לי כח...

kirk hammet

New member
תגובה !

אני רוצה להגיד לכולכם ... אני אישית באמת לא אוהב פופ .... אלא אם כן אני רואה שיר שיש בו הגיון מסוים , (כמובן שאין הרבה כאלה) .... אבל אי אפשר לפסול את הסגנון .... עד כמה שלא תסכימו איתו , יש מספיק אנשים שאוהבים אותו , אולי יש בו משהו ... אני ממזמן איבדתי התעניינות בזה , וכך גם בMTV , אני לא מכיר את השירים בכלל , אבל אם כל כך הרבה אוהבים , אולי יש בזה משהו ... נכון הם לא כותבים את השירים שלהם אז מה אז הם לא היו ולא יהיו אף פעם לארס אולריך או קורט קוביין (כמוהו יש רק אחד) ...... יש להם את הכשרון המסויים שלהם , ואי אפשר לזלזל בזה ... and justice for all

האמת ?

גם במוזיקת מטאל אין שום ``נשמה`` ... אני לא חושב שזה בא מהלב .. :) נ.ב אני לא אינביזבל ! פשוט נכנסתי לפה לשניה אחת כי אני מוריד שירים ולומד ! שימו לב ! אני לומד ! אז לא הפעלתי את האיי סי קיו ... יום טוב. גלעד

MajoR_ToM

New member
פויה לך

יש מטאל ויש מטאל - אני מודה שבפנטרה ובמטאליקה של ימינו אין בכלל נשמה . אבל בנאדם - SYSTEM OF A DOWN ? RAGE AGAINST THE MACHINE ? GODSMACK ? ומה עם דברים באמצע הדרך כמו נירוונה ? או פיקסיז ? או FAITH NO MORE ? בזה אין נשמה ?

kirk hammet

New member
רגע רגע רגע ...

רגע רגע רגע ..... אתה אומר לי שפיית` נו מור הם אמצע הדרך ??? בחיים לא חשבתי עליהם ככה .... טוב אולי כי כל היכרותי איתם זה EASY וגם EPIC שאני לא שומע בכלל .... ומטאליקה , מה עוד אפשר לומר , באמת נהיו להקה ממש ממש ממש ממוסחרת ... אבל כלום לא יעזור המוזיקה שלהם עדיין מדהימה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! האמת שהמילים אצלהם אף פעם לא היו כאלה מדהימות .... במיוחד ENTER SANDMAN שאם מישהו מבין מה העיקרון שהוא מנסה להעביר שיודיע לי (למרות שאני מת על השיר הזה) טוב יש לי עבודה לעשות תהנו בי מגילעד חסר השם והשנוא על הכלל ....

snaps

New member
גם אני לא הבנתי...

תום...שמע,בתור אחת שמבחינתך,היית נקראת פריקית(למרות שאני לא)... (רק שתדע שפעם אהבתי מוזיקת פופ,עכשיו אני ממש לא סובלת פופ..!) אמנם אני אוהבת את פינק פלויד ומטאליקה ומוזיקה מהסוג הזה...,אני לא לובשת בגדים קרועים או מתנהגת בצורה חריגה.! אני מתערבת איתך שאם היו רואים אותי לידך..לא היו יכולים להצביע ולהגיד:``זה נורמלי`` ``וזאת פריקית`` כי,בתכלס,הדבר היחיד שמבדיל ביננו זה הטעם במוזיקה..אתה לא חושב ?! האמת היא שגם רוב רובם של החברים והחברות שלי לא ``פריקים``..הם אוהבים פופ,טראנסים וכל זה...גם מזרחית.(שזה המוזיקה שאני הכי לא סובלת)..אבל זה לא מעניין אותי..הם חברים שלי ואני אוהבת אותם איך שהם..! ולגבי מוזיקת הפופ...אתה אומר שהיא כל כך טוב,למה?מה יש בו,שאין ברוק? אם תשאל אותי..לדעתי..כל זמרי הפופ ולהקות הפופ,שרים על דברים שכל כך לא מציאותיים,באמת,למי יש חיים כל כך מושלמים,עם אהבה נצחית וכסף והכל...?? לאף אחד,לעומת זאת,אני אוהבת מוסיקה אמיתית שבאה מהחיים,שכן,אני יכולה להזדהות עם מוזיקה כזאת. אז בקיצור...מה שרציתי להגיד זה שאל תשפוט אנשים מהר מידי...כי ה..``פריקים`` שאני מכירה,הם האנשים הכי אחלה שיש..! אז..אולי אתם..(``הנורמליים``),אתם אלה עם ההתנהגות החריגה-תחשוב על זה תום...וכל אלה שבדעה שלו..!

LI$A

New member
מה אתה מנסה לעשות?

לרפא אותנו מ``הפריקיות`` שלנו?? חשבת על זה שיש כאלו שאוהבים להיות חריגים? ואפילו בהגזמה??? מישהו בכלל ביקש ממך פיתרון? ולמה אתה (ולא רק אתה) מקשר ישר פריקים עם מוסיקה? ה``חריגות`` שבך לא נקבעת רק עפ``י המוסיקה שאתה שומע, מעריץ, דוחה או שולל. היחס שלך לחברים שלך, החברים שלך, הדיבור שלך, הלבוש והתכשיטים שלך, היחס שלך לאמא שלך ולמורים, ועוד ועוד - הם קובעים הרבה יותר האם אתה נחשב לפריק או לא. (--------וכמובן שהאינטיליגנטים בנינו לעולם לא יסכימו לחלוקה זו.) תסכים איתי שאם אני מתעבת את בריטני או את אחותה זה לא הופך אותי לפריקית--אז קודם חושבים אחר כך כותבים.

HodY@KambodY

New member
סתם רציתי לומר ש...

אני שומעת הכל, ואני אוהבת גם את אנסינק וגם את פינק פלויד, ואין לי בעיה עם זה, אז מה הקטע של כולכם, מוסיקה נוצרה בשביל לשמוע, ופופ הוא לאו דווקא בשביל ילדות בנות שלוש. תשמעו מה שאתם רוצים, ותעזבו את האחרים שאוהבים את מה שהם אוהבים, מוסיקה באה לעשות שמח נטו! אז חיו ותנו לחיות! המוסיקאית המהוללת HodAYa

MajoR_ToM

New member
אוי אוי אוי אוי

ילדי היקר , למה שלא תעזבו אותנו בשקט , די כבר עם הניסיונות האלה להבין אותנו . עזוב אותנו בשקט וזהו . פעם לפני הרבה שנים ( 2 ) הייתי בדיוק כמוך - טראנסיומט פופיסט - אבל היתבגרתי והשתנתי ובמבט לאחור אני ממש מיתבייש בזה . בסופו של דבר בנאדם זה בנאדם - בלי קשר לטעם מוזיקלי - אבל מוזיקה , כמו ספרים מצביעה על רקע תרבותי של אדם . לכן - PINK FLOYD ו תמונתו של דוריאן גריי - לנצח ! :)

Oi Vey Zmir

New member
שפני סלע ואבטיחי הרים

כמו כל אדם שרוצה להוציא את עצמו קצת פחות משועמם ממה שהוא (לכאורה!)- אני מתרצת את השהות שלי באינטרנט כמחקר פסיכולוגי מעניין. כן כן. וכמו כל אדם שרוצה להצדיק את אי שהותו במסגרת החינוכית (?)- אני מתרצת את אי ההמצאות שלי במוסד (וכשמו כן הוא) שנקרא ``בית ספר`` בכך שעשיתי מחקר פסיכולוגי מעניין והתוצאות מפחידות אותי. אני אוהבת להשוות בין אנשים ותרבויות. בגלל זה אני הולכת לטיילת ונהנית מהערסים הטיפשים, מטיילת לי בערים מסויימות ונהנית מהפריקים הטיפשים. לא שאני לא טיפשה, אבל עדיין- בחישוב מהיר אני צוחקת מ99 אחוז מהעולם. אין דבר יותר דבילי מלהגדיר את עצמך. כל שאר העולם יגדיר אותך בלי שתבקש. (גם אותי מגדירים הרבה- מפגרת, מוזרה, נמוכה, אלימה, קרציה וכדומה). אם ככה- למה להתחיל עם זה בכלל? לדעתי כל אדם שנותן לעצמו סיווג (ואני לא מדברת על דברים כמו ``נמוך``, ``שמן``, ``מכוער``, ``צמחוני``- אלה עובדות בד``כ, חוץ מצמחונים שאוכלים טונה, כי זה לא מובן לי) מרצון הוא טיפש בעיניי. אז הגיע הזמן לצאת מה``מטאליסט``, ``פאנקיסט``, ``הארדקוריסט`` וכל הדברים שנגמרים ב``יסט``, כי זה באמת מעיק. אנשים ייתנו לכם את השמות האלה לפי מה שאתם שומעים ואיך שאתם מתנהגים אם תרצו או לא, אבל להצהיר על עצמכם כשייכים לז`אנר מסויים- אין דבילי מזה. אם מישהו קורא לי ``פריקית`` אני ממש אתעצבן. זה ישר עושה לי אסוציאציה של זייניקים מסכנים, אבל אל לנו לדון בזה. ואני אסיים את ההודעה הטיפשית הזאת (חזרתי מטיול והייתי חייבת להוציא את זה עליכם, מסכנים) בשתי ``נקודות למחשבה``. משהו כזה: א) אם שמתם לב, אדם שיציג את עצמו בתור ``ערס``, ``פרחה``, ``סטייליסט`` וכדומה לא יקבל את אותן התגובות של ``מטאליסט`` למשל. למה זה כל כך קל לאנשים להאמין שמישהו הוא אכן ערס ולא להאמין למישהו שמצהיר (כבר אמרתי שזה דבילי) שהוא פאנקיסט? עוד לא שמעתי את חיים אומר לאיציק (כל השמות בדויים, אה?) ש``ביג`ו בכלל לא ערס! הוא סתם וונאבי מתלהב. קראו לו בכלל רענן והוא שינה את השם רק בשביל להיות כמונו ושיכניסו גם אותו ל``נרגילה`` בימי שישי!``. כן, זה היה קטע ריאליסטי. ב) לא מזמן הגעתי למסקנה שעם כל זה שאני מוצאת את אותם האנשים שמגדירים את עצמם ``פריקים`` דמויות מגוחכות, אם לא היו וונאביז ומתלהבים בעולם (כמוני למשל) היה מאוד משעמם. ואם לא היו ערסים לא היה לנו ממי לקבל מכות. אז טוב שכך? אוי, מסיימת את השידור עם חיוך, קריצה ונוער שוליים (בלי הסברים)

בצחוק גדול ענתה מיכל:

אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני שומעת רוק ומטאל אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני לובשת בגדים קרועים אני פריקית!!! אני פריקית!!! איכסה, בריטני ספירס אני פריקית!!! אני פריקית!!! אני חריגה אני פריקית!!! אני פריקית!!! איכסהההההההה איזה פריקית אני. תום יקירי, שתוק. think floyd (and not britney) מיכל

בכעס גדול אמרה דולצינאה

את פתטית!! את פתטית!! את פתטית!! את לא שווה שאני אכתוב את זה יותר משלוש פעמים!!! את לובשת בגדים קרועים- למה?! זה יפה בעיניך?! אני לא רואה שום טעם בללבוש בגדים קרועים, אלא אם אין לך כסף ואת זה אפשר לסדר אם זו הבעיה. את שומעת רוק ומטאל- כמו כל החברים שלך - אז מה?! גם אני שומעת רוק. את לא אוהבת את בריטני ספירס- וואו, איזו דעה אינדיוידואלית מקורית ומיוחדת! אהה, כן והכי חשוב - את חריגה!! חריגה!! בניגוד לכל האנשים שאת מסתובבת איתם (אלוהים ישמור, יש אנשים שאת לא מסתובבת איתם?...) שהגדרת לא פעם ``פאנק מטאליסטים`` (אני לא מאמינה שהשתמשתי בביטוי הזה, אני מרגישה כזו פתטית, כזו... מיכל) אבל את לא, את שומעת רוק ומטאל- את שונה ויוצאת דופן. זה שאת לא סובלת את בריטני, זה בכלל מדהים, אז איך את יכולה להגיד על עצמך שאת ``חריגה``?! חריגה איפה? אולי בדרום בת-ים או במרוקו הצפונית, אבל גם את שבטית בצורה מדהימה. את לא חריגה, את פשוט מטומטמת! ואם את לא יודעת מה ההבדל בין שניהם, אני יותר מאשמח להסביר לך, אבל יש לי תחושה שהבנת את הכוונה הכוללת. אני מצטערת על העוינות, באמת, כנראה שהייתי צריכה לספור עד עשרים לפחות לפני שאני אשלח את זה (מרוב כעס התבלבלו לי אפילו הזמנים), אבל יש דברים שצריכים להיאמר בצורה הכי ישירה שיש, כי ממה שהבנתי - מיכל - את אוהבת ישירות. אז בבקשה. ומי את שתשתיקי אנשים? סתם איזו פריקית מתלהבת... ;-) דולצינאה. שנונה שכמותי.

יש לי הרגשה...

שאנשים לא הבינו את הציניות שבהודעה שלי... גררר אני בעצם צחקתי וירדתי על כל המטומטמים האלה שצורחים שהם פריקים ועושים ככה וככה... ואם קיבלת את הרושם שאני בעצמי ככה... טוב נו... בלה, הקיצר, בלי לתקוף, בלי לתקוף (הפוביה הכי גדולה שלי להזכירך היא כלבים, סתאאאם), ואני כולה... צחקתי? ג`יז, נקווה שהדיליי יפסיק להיות דיליי think floyd מיכל

Oi Vey Zmir

New member
את לא נולדת באפריל.

איזה מן בת מזל שור את, מיכל? מה צריך לעשות כדי שתתעצבני? אוי, תוהה ד``א ואליום זה ממכר.

אני? להתעצבן?

בחיים לא... דיי נדירה האפשרות שאני אכעס בדרך כלל זה נובע מ2 סיבות: 1. אני לא נפגעת בקלות 2. לא אכפת לי? אני לא נוטה לתקוף אלא אם כן מדובר במורה ללשון עד שהיא נכנעת ועוברת להציק לזה שלידי :) think floyd מיכל נ.ב. אקמול זה גם ממכר, וכשמחרימים את זה, אז אופטלגין, וכשמחרימים את זה אז מקווים שהגאדאם כאב ראש יעבור!!!

למעלה