פריקה

Berethor

New member
הוא היה מרגיש רע בגלל המבטים בעיקר אם מדובר באישה לא מושכת

או לחלופין אם הוא היה גבר שחשוב לו להיות תמיד היוזם, רוב הסיכויים שגבר לא יפרש מבטים מיניים מצידה של אישה כדבר רע, ובנוסף גברים לא קוראים מחשבות, וזה דווקא דבר ידוע שיש נשים שמביטים בצורה מינית על גברים, זה לא דבר חדש, רק שנשים יודעות להסתיר את המבטים שלהן בדרך כלל יותר טוב מגברים, או/ו לחלופין יש לא מעט גברים שלא מתאמצים להסתיר את המבטים שלהם.

"זה לא סוד שגברים בוהים במחשופים, ישבנים, ומה שביניהם, רוב הפעמים בזהירות ומתינות על מנת שלא להיתפס ולצאת מטרידנים. אבל גם נשים, מסתבר, נועצות מבטים לא פחות מהגברים – אם רק מספקים להם במה לבהות."

"בחור מקורי שהיה נחוש להוכיח את התאוריה ולתעד את המבטים יצר לעצמו בליטה מלאכותית ומוגזמת באזור המפשעה, התקין מצלמה נסתרת, ונסע בתחבורה ציבורית כדי לתעד את הנשים והתגובות שלהן. הוא כמובן עשה את עצמו ישן או עסוק, כדי ליצור את הרגע הנכון."

"והתגובות יצאו פרייסלס: הנשים לא הפסיקו לבהות, להגניב מבטים, ובמקרים מסוימים אפילו לצלם – כן, מסתבר שהן גרועות לא פחות מאתנו הגברים. המוזיקה הקלאסית שברקע (הדנובה הכחולה של שטראוס, אם אתם מתעקשים לדעת) מספקת את האווירה הקומית, יחד עם הערות משעשעות בגוף הסרטון, והסיום המפתיע."

[URL]http://www.mako.co.il/men-leisure/going-out-worth_watching/Article-55f798d72efa341006.htm[/URL]

supersonic777

New member
מאיפה אתה יודע איך הייתי מרגיש?!תקרא מה כתבתי...!

אומר שוב,לא היה מזיז לי ב"שיט"...!
&nbsp

Berethor

New member
בסדר, זה שהמבטים לא מזיזים לך בכל מקרה זאת גם אפשרות סבירה

"Female Gaze is (almost) a Distaff Counterpart to Male Gaze, the trope page for which is currently full of "ogling women" examples but extends beyond that into the stuff that's currently on Most Writers Are Male. We write "almost" because of the fact that Male Gaze is considered pervasive and the default for works aimed at mixed-gender audiences, whereas Female Gaze is traditionally found only in works that are either assumed to be exclusively for women, like soap operas, chick flicks, shoujo manga, or more idiosyncratic and personal works by female creators. It can also be found in some contemporary genre works as an attempt to broaden the appeal of what would once have been assumed to be male-oriented genres, such as science fiction and fantasy."

[URL]http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/FemaleGaze[/URL]

Berethor

New member
אתה רוצה להעמיד את זה למבחן? תפגש עם פנתרית והיא תביט בך שם?

ואז תראה אם את ממשיך להישאר אדיש לזה או שאתה מתחיל להרגיש רע?

Berethor

New member
לקטר זה פמיניסטי ולהציע פתרונות ולציין שזה תקף גם לגבי גברים

זה לא פמיניסטי? תלוי נתפס כיותר פמיניסטי עבורך, בכל אופן אין בפורום הזה גברים שרואים אישה רק חור, אז את יכולה להתנחם בכך. חוץ מזה אנוכיות ויהירות אלו גם כן תכונות שמאפיינות לא רק גברים מסוימים, גם בלי קשר לפמיניזם. דיונים רצינים מתפתחים דווקא כאשר יש אנשים שלא מסכמים עם משהו או/ו כאשר יש לאנשים משהו יחודי להוסיף, ואין שום דבר יחודי ומעניין במיוחד "בפריקה" שהייתה כאן.

GreenMamba

New member
תופעה מרגיזה ומטרידה

לשימחתי, אלא אם כן זה משהו ממש מוגזם ומרייר, המבטים הללו "עוברים מעלי"- אבל אין ספק שמדובר בתופעה המפרה את שלוות הנפש.

GreenMamba

New member
מה שמפריע בזה

הוא שזה מפר את שלוות הנפש שלי, וגורם לי להרגיש מוחפצת.
לך, כגבר אין את המחשבות הללו, אבל תחשוב שיש הרבה מאוד נשים שעומדות בבוקר מול המראה וחושבות- רגע, עם החולצה הזו, בהתחשב במקומות שיש לי ללכת אליהן היום- זה מוגזם? זה חשוף? זה ימשוך מבטים מריירים ומחפיצים? להחליף לחולצה סגורה יותר? עם שרוולים (למרות החום)? לקחת איתי של או עליונית?
&nbsp
למה נשים לא יכולות להנות מאותו החופש שאתה נהנה ממנו כשאתה בוחר בגדים או הולך ברחוב בלי לחשוש שאיזה זכר מיוחם ירייר עליה? (ואנחנו מדברים רק על מבטים, לא על הערות, שריקות, צפצופים וצפונה)

supersonic777

New member
ולמה שיהיו לי מחשבות מה ללבוש?שם חולצה ומכנס,ובחוץ...

אתן המצאתן את "אין לי מה ללבוש"...!
אף אחד לא מכריח אותך לעמוד שעות מול מראה...
תראי,אם מסתכלים עליך סימן שיש על מה,לא?אולי את לוקחת קשה במקום לשים קצוץ.ופה,לדעתי,מתחילה הבעיה,ששמים לב לדברים במקום "להחליק" את זה...
ככל שאת שמה פחות לב לדברים שמפריעים לך,כך יהיה לך יותר קל...

שמעת ממבה?

בואי נחליק על כל הערה סקסיסטית אמירה שוביניסטית הטרדות מיניות ואונס כך יהיה לנו קל בחיים! וגם אל תשכחי להודות שמסתכלים עליך זה לא מובן מאליו במקום להתלונן להעריך.
סתם, זה רק איזה דוש שבא לבקר

GreenMamba

New member
שמעתי, שמעתי

איזה כיף לקבל כאלו בתוך מרחב דיון פמיניסטי, אה?

אתה מזלזל במקום להעריך שהתיחסתי אליך?

אבל אתה כותב פה (זכותך) אבל זה אומר שאתה צריך לשמוח אם מישהי מגיבה לך גם אם זה לא לטעמך. עוד כמה חודשים אף אחת לא תתייחס אליך בכלל אז תעריך את זה

supersonic777

New member
למה את חושבת שאני מזלזל?"לשמוח אם מישהי מגיבה לי..."?

מזה אמור להביע?

GreenMamba

New member
נדיר אתה.

כל כך נדיר שבא לי לשים בצנצנת ולסגור.
איך הצלחת להכניס לתוך הודעה כל כך קצרה כל כך הרבה קסם. אני נפעמת.
&nbsp
מישהו דיבר איתך בכלל על "אין לי מה ללבוש"?? מאיפה הבאת את הדבר הזה? דיברתי איתך על חוויה של נשים רבות, שכל בוקר עומדות מול נמראה ולא מתלבטות האם הורוד פוקסיה יתאים לסגול לילך, אלא מחשבות בראשן את המקומות שיש להן ללכת היום והאם הבגד הזה ימשוך או לא ימשוך שם מבטים לא רצויים, הערות וכל יתר הזבל שהזכרים מנפיקים כשהם רואים אותן!
&nbsp
והכי יפה- תלמדו להחליק. אל תקחו הכל כל כך קשה. ממש משפט של אחד לאחד מ"מה כבר הוא עשה... כולה <נגע/הטריד/שרק/הצמיד/דרש וכו'>. מה את עושה עניין?"
&nbsp
אולי במקום לבוא ולחנך אותי "לקחת בקלות" תלך לחבריך הבבונים ותגרום להם להפסיק לעשות דברים שיאלצו אותי "לקחת בקלות"???
&nbsp
בזו תמה ההתדיינות שלי איתך בנושא. אין לך מושג, וגרוע מכך- אתה אטום להקשיב ולהבין.

supersonic777

New member
העיקר שאמרת את המילה האחרונה!

והחבר'ה שלי חננים...!
רק שאלה, למה את לא נחמדה?
&nbsp

למה שתהיה נחמדה

לאיזה גבר אטום מרב פריווילגיות שנכנס במקרה לפורום פמיניזם? באת לקבל תשומת לב נשית שחסרה לך או להצחבר למאבק בפטריארכיה?

GreenMamba

New member
לא צריך להתעצבן, יקירה

יש אנשים שהחוויה שלהם-עצמם היא מה שמעצב את עולמם, וחסרה להם היכולת האמפתית לראות את העולם דרך עיני זולתם.
קשה לו להבין, כי מעולם לא חווה את החיים בעולם בו את באופן מובנה חלשה יותר מרוב האנשים סביבך, ובו זמנית משדרים לך כל הזמן שכל מה שגברים רוצים זה סקס (ויש גם כאלו שמגשימים זאת הלכה למעשה), ויש גם כאלו שיכפו את זה עלייך, ובייחוד אם גם עברת (לפחות) אירוע אחד של תקיפה מינית כזו או אחרת- ואז את יושבת בבית קפה וקוראת ספר ואיזה בבון מרייר עלייך, ואת מתחילה להריץ בראש סרטים של "אם אני יוצאת עכשיו והוא יוצא אחרי מה אני עושה" וכל תרחישי האימה שרצים לך בראש, או החברה שאת יכולה להתקשר אליה עכשיו כדי שתהיה איתך בטלפון בזמן שאת הולכת לרכב -
ומבחינתו, כולה מישהו הסתכל עלייך. תחליקי, אחותי. מה את כבדה.

למעלה