פריצה לחלל ריק

צח י

New member
פריצה לחלל ריק

לצד אחד מהקירות בדירתי ישנו חלל ריק בגודל של כ- 70 מ"ר, שתחום בבטון. (הנ"ל נוצר בגלל בניית הבניין לצד צלע הר). אני מעוניין לפרוץ דלת מהדירה שלי לחלל הנ"ל ואולי אפילו לשבור את כל הקיר שבין הדירה שלי לחלל. החלל צמוד לדירה שלי בלבד ולא לאף אחד אחר מהשכנים בבניין(בניין שותף 6 קומות). שאלה: האם מותר לי לעשות זאת ? האם אני צריך באישורים מהמועצה / שכנים? כמה זה עולה? (בהנחה שלא ייגרם שום שינוי חיצוני לבניין ) מה קורה אם אני רוצה גם לפרוץ חלון מהחלל הנ"ל וע"י כך אני גורם לשינוי בצד הבניין ?

מאגר

New member
אתה צריך הרבה יותר ממה שאתה חושב!

אתה צריך ראשית לבדוק אם הקיר הזה הוא לא חלק מהיסוד של הבית אתה צריך להזמין קונסטרוקטור שיבדוק האם זה לא מסכן את המבנה לאחר שיהיו בידך הנתונים האלה אתה צריך לבקש אישור מהדיירים וכשיש בידך אישור של הדיירים אתה צריך לבקש אישור של המועצה או העיריה שבתחומה נמצא הבית ולהגיש לה תוכניות בדוקות ומוסמכות ע"י מנהדס ורק אז לבצע את רצונך.

אלבה

New member
זה שהחלל צמוד אליך פיזית

לא אומר שהוא שלך, ובכלל לא בטוח שהקרקע שלו שייכת בכלל לבניין ואינה קרקע ציבורית. ונניח שפרצת אליו, איך אתה יכול בכלל לנצל אותו אם הקרקע שלו היא צלע של הר שהולכת בשיפוע?

צח י

New member
תודה על התשובה

ניתן לנצל את החלל משום שהוא תחום בקירות בטון ולא רואים את צלע ההר, הקבלן שבנה את הבנין לא השתמש בו משום שאין אפשרות ליותר מידי פתחי איוורור (ניתן לפתוח חלון רק בכיוון אחד). איך אפשר לדעת למי שייכת הקרקע? (מעל החלל הזה יש 4 דירות כך שצלע ההר מפריעה רק לחלל הזה ולא מה שמעל) כמה אמור לעלות נושא האישורים האלו ? האם זה תלוי רק במועצה המקומית או גם בקבלן שבה את הבנין ? תודה

למעלה