פריסות - שאלות

ב מ ב ו ש

New member
פריסות - שאלות

הי אז שוב אני עם השאלות שלי. והפעם לגבי פריסות. בכמה ספרים שראיתי, שמתי לב שיש פריסות קבועות פחות או יותר, אך בתוכן יש כל מני פרשנויות, שינויים קלים בעמדות של הקלפים. ובכלל האם בעצם אנחנו יכולים, להמציא לעצמנו פריסות? ובכלל למישהו בא לפרט קצת יותר על פריסות? אפשר עם חילוקי דעות...
אבל הייתי מעדיפה בלי ריבים

היי במבוש

כמובן שכל אחד יכול להמציא פריסות הטובות לו ולהתחבר אליהן. אך כדאי גם לראות את הפריסות הישנות שיש בהן הרבה ניסיון השאוב מהעבר. בכל אופן כל פריסה שאני כתבתי לעצמי ונקשרתי אליה יש בה כמה דברים שאני חייב שיהיו. 1. הפריסה תראה כמו סמל מיסטי, כוכב, יהלום, מגן דוד וכו'.. הפריסה משפיעה על ההשראה 2. שיהיו בה מספר קלפים שיתנו לי מספר חיובי רוחני כמו .7 .9 .11 3. שהפריסה תשיב לי בעמדותיה תשובות ברורות. הכוללות חשיבה, הרגשה (לפעמים יש קונפליקטים בניהם) עשיה בעבר ובעתיד, הפרעה, הכוונה מה מפריע לשואל להצליח, לאהוב, ללמוד, וכו'...

ב מ ב ו ש

New member
ולגבי הקלטית? יש כמה גירסאות?

יש שוני עם זה למערכת יחסים או להכרה כללית של האדם?

היי במבוש

זה באמת לא חשוב. התחברי לקלטית שמאימה לך ואפילו תשני שיתאים לך. למשל המעויין המרכזי בקלטית עתיד רחוק ממה השואל יוצא עתיד קרוב עבר קרוב מה מפריע לשואל עבר רחוק כך אני רואה את הפריסה וכך אני מחובר אליה.

היי במבוש אני למשל מאד חייבת

להתחבר לפריסה,יש לי כמה די קבועות וקשה לי עם חדשות..למרות שלא מזמן מיקי לימד אותי פריסה מאד מענינת ואני עוד לומדת אותה.. היתה תקופה שניסיתי כל מיניי פריסות שראיתי שהרבה עושים..אבל מהר מאד חזרתי לשלוש ארבע פריסות שלי וזהו,,,דבר שני את בהחלט יכולה להמציא איזה פריסה שאת רוצה ,רק שחשוב שאת תתחברי אליה ושהיא תהיה טובה לך..זה לדעתי הכי חשוב,,סתם דוגמה אני לא מתחברת לפריסות השאלה של שלוש ארבע קלפים,,נסיתי וזה לא הולך לי..יום מלא אור לך

אורי רז

New member
נושא דיון מצוין !

כן - כל אחד יכול להמציא לעצמו פריסות, ובהקשר הזה אני ממליץ למי שמסתדר עם אנגלית קלה על Designing Your Own Tarot Spreads שמיובא לארץ על-ידי קיטרו. אני משתמש על בסיס קבוע בכמה פריסות שלמדתי ממקומות שונים (פריסת שאלה, צלב קלטי, 15 קלפי של שחר הזהב, כוכב כפול, חמשת היסודות) עם ואריאציות כדי לצמצם או להרחיב חלקים שונים בהתאם לסיטואציה. אין לי מתכון ליצירת פריסות, אבל ככלל - * אני לוקח חלקים מפריסות שאני מכיר ומשלב אותם לפריסה חדשה. * עושה פריסה נטולת עמדות במבנה כלשהוא. לדוגמא בשיעור האחרון של אחד הקורסים שהעברתי (את סוף הקורס אני מקדיש לתרגול והמצאת פריסות) אחת התלמידות שאלה מה החתיכה החסרה לה כדי להצליח בדבר מה שעמלה עליו באותה תקופה - אז המצאנו במקום את פריסת 'החתיכה החסרה': פורסים שמונה קלפים בריבוע של שלוש על שלוש עם מקום ריק באמצע, מפרשים את הקלפים ללא משמעויות לעמדות בהתאם לסיטואציה והיחסים בין הקלפים (אחד 'כנגד' השני, אחד ליד ו'תומך' בשני, ...), ובסוף מחפשים איזה קלף ישלים ישלים באמצע את הריבוע משאר החבילה - והוא החתיכה החסרה שמשלימה את העניין. * אני מנסה לתכנן פריסה עם לפחות ארבעה קלפים, גם בגלל שאני חושב שאפשר להוציא מעט מאוד מפריסות עם פחות משלושה-ארבעה קלפים בכלל, ומאחת חדשה שזה עתה הומצאה בפרט. אני חושב שבסופו של דבר המצאה של פריסות זאת אמנות ממש, שנרכשת על ידי הסתכלות בעבודתם של אחרים ונסיון לשחק להנאתך בהמצאת פריסות ולראות מה עובד ומה לא עובד.

אורי רז

New member
הצעה: מה דעתכם לנסות להמציא פריסה

בפורום. מי שנתקל בשאלה שלא מצא\ה לה פריסה מתאימה יעלה את השאלה, והמשתתפים ימציאו 'בקול רם' פריסות, ונראה מה יצא מזה.

רעיון מעולה ../images/Emo45.gif

ויש לי רעיון לפריסה שהייתי רוצה לעתים כאשר אני פוגשת אדם כזה או אחר או כשאני עומדת לפגוש אדם חדש אני תוהה על קנקנו. הרבה פעמים קל לי "לאבחן" בן אדם בשביל עצמי מהמקום שאני יודעת את תאריך הלידה שלו ואז פשוט בודקת מהו קלף החיים שלו. אבל... לא תמיד יש לי תאריך לידה ואז אני מגיעה לסקרנות. לא מתאימה לי כאן פריסה של מערכת יחסים אבל הייתי רוצה שתהא לי פריסה מסוימת שאיתה אני יכולה בעצם להבין מי האדם העומד בפניי. אני לא מתכוונת לפריסה שתאמר לי מה המצב של מערכת היחסים שלו ו/או מה קורה לו בחשבון בנק ובעבודה אלא יותר מהמקום הפנימי, הרגשי של אותו אדם כלפיי אישית ו/או התנהלות מסוימת. מה דעתכם ?

צ ל י ל 8

New member
גם אני בעמדה של אסנת

לפעמים יש מישהו שרוצים לדעת עליו "קצת יותר", לדעת מיהו בכלל.. לא מעיין מה המצב המשפחתי שלו, אבל אופי בגדול... גם אני טרם מצאתי כזו פריסה

אורי רז

New member
שאלת ספתח להבהרת הנושא

מה אתן מחפשות בפריסה שפריסת חמשת היסודות לא נותנת ? מורי ורבי שחף לב נוהג להשתמש בה כפריסת הכרות, ומעשה קוסם מוציא ממנה ים של אינפורמציה על האדם שיושב מולו כדי חצי שעה רק עליה. אין שום צורך 'לטחון' את הפריסה, אבל אפשר לעבור עליה ברפרוף איזה דקה קצרה בשביל להתרשם (עם דגש על הקלפים של יסודות הרוח, האש, והמים ורק להציף באוויר ובאדמה כדי לראות אם הוא אסטרונאוט או פרקטי) בשביל לקבל רושם מי האיש. מצד שני, אנשים לא אוהבים שעושים פריסה של חמישה קלפים, עושים 'אוּ, אָה, אֲה, כן, OK, עכשיו - מה רצית לשאול ?', וכאן יתרונו הגדול של קלף החיים. הצעה - מה דעתכן להציג לשואל את 16 קלפי החצר עם הפנים למעלה ולתת לו לבחור אחד שמזכיר לו אותו ?

צ ל י ל 8

New member
האמת אורי???

עד היום עוד לא הבנתי את הפריסה הזו ואיך אפשר להוציא ממנה אינפורמציה, למרות שיש באתר שלך דוגמא של פירוש הפריסה.
הרעיון לדעתי הוא לבחון את אופי האדם מאוד בגדול לפני שהוא מתייצב אצלך לקריאה. לפחות לדעתי, אני לא יודעת אם לזה התכוונה אסנת. אישית, אשמח להתנסות בפריסת חמשת היסודות וללמוד כיצד לפרש אותה....

ישלי ישלי ישלי../images/Emo6.gif

1. איך השואל חושב ומדבר 2. איך הוא מרגיש. 3. מה הוא עשה בעבר. 4. מה הוא יעשה בעתיד 5. מה הפריע לו בעבר. 6. מה יפריע לו בעתיד. 7. מה יחס של אחרים כלפיו הפריסה יכולה להיות בתחום המשפחה, חברה, קריירה. והיא בצורת מגן דוד. אם זה מעניין אתכם אסביר בפירוט.

פריסת מגן דוד.

סדר הפריסה: 1 ראש 4 יד 5 יד 7 לב 2 רגל 3 רגל 6יחס סדר הקריאה: 1 מה מחשבותיו ואפן דיבורו של השואל. 7 מה רגשותיו של השואל ביחס לבעיה או העניין. 4 מה הוא עשה בעבר או מה קרה לו בעבר. 5 מה הוא עשה בעתיד או מה יקרה לו בעתיד. 2 מה הפריע לו בעבר. 3 מה יפריע לו בעתיד. 6 מה חושבים או מרגישים האחרים כלפיו. (תלוי בקלף) קלף 6 היחס יכול להיות כל מי שקשור לשואל, למשל בקריירה הבוס, המנהל. בחברה, החבר, האהוב. במשפחה אישתו ילדיו. לא לחשוש מקונפליקט בין המחשבות והרגשות של השואל, הם לא חייבים להתאים. אם מה שהפריע בעבר מפריע בעתיד או דומה זה סימן שזה דפוס התנהגות הראוי לשינוי. קלפים טובים בהפרעה 2 3 מתהפכים לרעים כמו קיסרית בהפרעה זה שינאה או העדר אהבה. בהצלחה לכם מיקי

תודה מיקי, זו יופי של פריסה אבל

לא לכך התכוונתי. לא זקוקה לעבר ולא זקוקה לעתיד. רוצה לדעת מי עומד לפניי. להבין.

לא צריך חחחחחחחח../images/Emo6.gif

עבר מסמל ממה הוא יוצא, ועתיד כיוון לאן הוא הולך. מסמל את מעשיו ולאן יובילו אותו. 2 הקלפים במסגרת הוה ממושך. אך נותנים לי לשפוט ולהכיר את האדם. אדם ניכר במעשיו, לא בדיבורו או הרגשתו.

מה לא צריך ?

אפשר ללמוד את הפריסה הזו למטרות אחרות. מה שאני ביקשתי הוא להבין רגשית את האדם העומד בפניי. אולי בעצם יכולה להתאים כאן פריסת הרגש של עפרה שפי אם כי ניסיתי אותה מספר פעמים והיא לא נתנה לי מענה מדויק למה שחיפשתי.

אורי רז

New member
ביקשת, לכן תקבלי ...

הסבר בהמשך השבוע לכשאתפנה לנסח מחדש את ההסבר ולהביא עוד דוגמא. בעקרון הפריסה מחלקת את תחומי החיים לחמישה חלקים לפי חמשת היסודות, ולכל תחום שולפים קלף שמתאר מה קורה בתחום חיים זה. לדוגמא העמדה של יסוד האש, שמתארת את חלקי החיים והאישיות שמתוארים על ידי יסוד האש, כמו אנרגיה, כח חיים, יצריות, יצירתיות, ומיניות. אם יוצא בעמדה זאת קלף כמו חמישה מטות אז לאדם יש אנרגיה והוא פעיל. הפעילות הזאת יכולה להתבטא בתחומים כמו כח חיים (לבלות, לעשות, תזזיתי), ביצירתיות (מצייר, כותב, מלא רעיונות כרימון), יצריות (סקס, תככים, ...) אם יוצא בעמדה הזה קלף של אדמה (נגיד עשרה מטבעות), האנרגיה שלו מנותבת לחומר - לעשות דברים ממשיים כמו להרוויח כסף, אבל לא לתחום הרגש כמו להתחיל מערכות יחסים חדשות. אם, לעומת זאת, יוצא בעמדה הזאת קלף קשה כמו המגדל, נראה שהבן-אדם שפך לאגר - אין לו כח לצאת מהמיטה, העיניים שלו כבויות, בלי ויאגרה אשתו תצטרך להסתפק בויברטור, והחיים לא ממש מעניינים אותו. אם את רוצה, תעשי פריסת יסודות על מקרה לא פשוט, ז"א שהיסודות של הקלפים לא מתאימים ליסודות של העמדות, ואני אשתדל לתת פרשנות לדוגמא מחר בערב.

למעלה