פריסה קלטית

פריסה קלטית

היי :) עוד לא התנסיתי בפריסה קלטית. החלטתי לפרוס עבור עצמי בשאלה: איך ילך לי עם לימוד תחום הטארות בשנה הקרובה? הקלפים שיצאו לי: 1. נסיך המטות 2. 10 מטות 3. 2 גביעים 4. 3 מטבעות 5. 8 גביעים 6. ירח 7. מוות 8. 8 מטות 9. אס הגביעים 10. הקוסם טוב אז זה מה שהבנתי: נסיך המטות כקלף תומך מדבר על התנסויות חדשות. יצירת מרחב חדש עבורי שמקנה סוג של חופש. 10 מטות כקלף חוסם אומר שיש לשים לב שלא להעמיס על עצמי יותר מדיי עם הלימוד ולא להישאב תוך טוטאליות. קלף העבר מיוצג ע"י 8 גביעים מצב של כניעה, ויתור או חוסר התמדה. ההמצלה כאן היא להניח לרגשות העבר לפחדים ולבקורת הפנימית. להשקיע ולא לוותר הפעם. קלף ההווה (מס' 3 בפריסה) הוא זה אשר מדבר על דפוסים שליליים מהתת מודע. 2 גביעים: כאן יכולה לעלות מידה של פאסיביות. הקלף אומר צאי לחקור ללמוד להכיר את התחום ובהמשך גם לדחוף אותו=אותך. מה קורה מבחינה אוביקטיבית? = קלף 4 = 3 מטבעות. הערכה וגמול. את מתקדמת יפה למרות הנטיה לפאסיביות. מה הסביבה חושבת עליי: 8 מטות. זריזה, חדה, אסרטיבית. במובן הזה אלו יכולים מאוד לסייע בלימוד. מה הפחדים /התקוות שלי: קלף 9: אס הגביעים. אני מפחדת שדברים יתקעו לי מבחינת הלימוד אבל הקלף מראה על שחרור מתקיעות, התקדמות, זרימה. לכן אפשר להשתחרר מהפחד. לבטוח, להאמין (יכול לעזור לא להיתקע מלכתחילה ובמידה וכן, לדעת שהנושא ישתחרר). קלף 6: קלף עתיד 1/3 ראשון: הירח. תתמודדי עם מטענים רגשיים. אולי שקשורים בפחדים או חוסר אמונה או כחלק מתהליך הלימוד שיכול באופן טבעי להקיש על התפתחות פנימית ולכן להצפה של סוגיות כאלה ואחרות. קלף 7: עתיד 1/3 שני: מוות. שינוי גדול שיחול בעוד כ 4 חודשים. שיכול להעיד על פריצה או תפנית בתחום הזה מבחינתי. קלף 10: עתיד 1/3 אחרון: הקוסם. מה דעתכם על ניתוח הפריסה?

אחלה... ואם תרשי לי הוסיף משהו לקריאתך...

הפירוש שלך נכון אבל אם תרשי לי אחדד לך משהו קטן לגבי שני גביעים- זה מרמז גם על כך שתשתדלי בלימוד להיתייחס גם לאינטואיציה האישית שלך ולא להיצמד לטוטאליות (אפרופו 8 מטות) של החומר היבש והטכני של 3 המטבעות ותיזרמי עם 8 גביעים לכיוון הירח התחושתי והמוות העל טיבעי. עלי והצליחי כי את בדרך הנכונה לאהרה והלמידה של עוצמת הקלפים- הקוסם.. שמח עם עזרתי...

פנייה לרשף ולנתנאל...

אשמח עם תעזרו לי בחידוד המסרים ולחזקם כי אני כמעט ולא משתמש בפריסה הקלטית ואשמח ללמוד ולהעשיר את ידיעותי... תודה

חחח ברור. מכיוון שאני

רק שבוע לערך בעניין איני מכירה מגוון של פריסות ולכן שאלתי. יש להניח שקודם צריך להכיר כמה פריסות ורק אחר-כך לבדוק למה מתחברים... תודה בכל אופן.

זה לינק מדהים אבל יש עוד פריסות מעניינות...

חבל שאין בלינק פריסה "אינדיאנית מסורתית" ; "עבר, הווה, עתיד", ; "פריסת הזרימה" ;"הקבלית ; "פריסת עץ החיים" ופריסת "עשר הספירות: (אהובות עלי ולרוב אני משתמש בהן בגלל דיקן היחסית רב), ועוד אי אלו פריסות נקודתיות... שפריסות אלו אמנם פחות מוכרות אך מספקות תשובות וודאיות ולעיתים עד כדי תיארוך זמנים ונסיבות... יאללה אני עייף לילה טוב-

אגב, באיזה פריסות אתה נוהג להשתמש עבור

פתיחה מפורטת לגבי תחום מסויים? תודה לך ויום נעים

המלצה...

לגבי תחום ספציפי במיוחד אם הוא חומרי אני לפחות מעדיף את פריסת "מגן הדויד" ומיד אחריה פריסת זרימה של חמש או שבע קלפים שנותנים לך את הדרך הכדאית והנוחה ביותר להשיג את הדבר המסויים אותו רצית (אבל זה לא חובה כי "מגן הדויד" די מספקת. כשהשאלה ריגשית, אני, מעדיף את "מגן דויד" ואז פריסת "כוכב האהבה" או "דו שיח" גבר אישה..
, תהני ...

תודה ../images/Emo13.gif לגבי פריסת זרימה:

איך היא מתבצעת? יש בה עמדות? האם הקלפים מייצגים צעדים שיש לקחת (עצות) או מייצגים מצב קיים? תודה וערב נעים

קצת קשה להסביר אבל אנסה...

הפריסה הזו היא בעיקר צורנית כלומר, היא מתייחסת לציורים כפשוטים מאליהם וההיגיון מעבר אליהה היא היכולת של הקורא לקשר ולתקשר אינטואיטיבית עם הקלפים... ולמה חמש או שבע, כי מומלץ בפרישה הנ"ל- להוציא מספר אי זוגי של קלפים ואחד או שלוש זה לא מספיק להתחבר אליהם... למען החידוד: לכל אדם יש אינטואיציה,(אגב בעיקר לנשים דווקא,)... ברמה זו או אחרת... והשאלה היא - איך להפוך את האינטואיציה למילים וצורות, כאן באים הקלפים לתרגם את התחושות למילים... אך יש לזכור שאם את לא מספיק מיומנת או מנוסה , את יכלה לפרוס רק לעצמך.. ואם הניסיון המצטבר גם לאחרים, דבר חשוב- הפריסה הזו גם מעולה ללימוד עצמי ושיפור כישורי הקריאה- זה אח'לה אימון... ישנן עוד כמה גירסאות מורכבות יותר של ה"זרימה" אבל לא אסבך אותך סתם. מקווה שתמשיכי להתפתח בתחום ואני מאמין שאם הזמן תגלי כמה הפרישה הזו חברותית ומרתקת...

תודה על ההסבר, כדי לחדד את העניין:

ואם זה אפשרי, האם תוכל להכניס כאן דוגמא לפריסת זרימה ופירושה? אני באופן אישי מאוד נמשכת למתכונת אינטואיטיבית והפריסה מאוד מסקרנת אותי, אשמח להתנסות בה... המון תודה

למעלה