פריסה חדשה

פריסה חדשה ../images/Emo22.gif

לא אחת אני נתקלת בבקשות של שואלים המבקשים לדעת מה X או Y חושבים עליהם ו/או מרגישים כלפיהם. לא מדובר דווקא בבן/בת הזוג אלא לעתים בחברה הטובה או אמא או הבוס או כל אחד אחר. כפי שהתפתחה לה כאן כל כך יפה פריסת הצ'אקרות (שהשבוע השתמשתי בה המון - אם ללקוחות פרטיים ואם במסגרת ערב מיסטי והיא פשוט מ-ע-ו-ל-ה !) בואו ננסה לפתח בעצמנו אם ובכלל פריסה חדשה שתוכל להשיב על כך. הכוונה היא לא לפריסה של מערכת יחסים אלא להתייחסות/התנהלות של אדם מסוים כלפי השואל.

ב מ ב ו ש

New member
לדעתי ראשית כדאי לנו להעלות איזה

תשובות היינו רוצים. כך נוכל לסכם על השאלות וכך נוכל לבנות את הפריסה.

נושאים שעלו

מה X מרגיש כלפיי מה X חושב עלי האם X נאמנ/ה לי האם X כנ/ה איתי או האם X חבר של אמת עבורי

בעיני כדאי להפריד את השאלות

שמתחילות ב"מה" או "למה" (פריסות שאלה רגילות מבחינתי), לבין פרישות שמתחילות ב"האם" שזו בעצם שאלת כן/לא, שאני ממליצה ללקוחותי בחום להימנע מהן לחלוטין, גם אם הם מתים מסקרנות.

אני חשבתי על משהו כמו פריסת

הצ'אקרות או פריסת היכרות אשר מראה בעצם איך X חושב/מרגיש/מתייחס וכדומה ל- Y. אני מנסה: מה - מדוע Y שואל את השאלה ? X חושב מרגיש רוצה מ- Y סיכום ? לא יודעת. סתם שלפתי משהו.

ב מ ב ו ש

New member
אתם יודעים חשבתי על זה היום בדיוק

למה בעצם לא לשאול על מישהו, שאת רוצה לדעת אודותיו? מה? בגלל שזה סקרנות? שזה בעיקרון לא "אתי"? לי נידמה שאין מניע, הקלפים לא באו סתם כך, והם חלק ממאגיה, ואני די בטוחה שיש קלפים שאפשר להתשמש בהם במאגיה שחורה, או אולי יש כזה דבר (אפור) ולכן, מבחינתי, אם יש וזה מסקרן מי שממולי או אפילו אותי, אז למה לא לנסות למצות?

התוספת שלי

לא פעם נתקלתי בשאלות מסוג זה. הגישה הבסיסית שלי אומרת שאם כל כך חשוב לי מה מישהו חושב/מרגיש כלפי הרי שיש בתוכי משהו לא פתור שמבקש את תשומת לבי עכשיו. אני אנסה לפרט: התגובה הבסיסית והראשונית היא למצוא את הפתרון לחיים בחוץ. זה כמובן לא כל כך עובד, הבחוץ הוא שיקוף של הבפנים שלי ולכן כל זמן שאני מחפש בחוץ יהיה לי קשה למצוא את מה אני מחפש. זה כמובן לא מכוון לחיים של נזירות והתנתקות מהסביבה אלא זוהי הזמנה. הזמנה לראות את זה שהבחוץ מזכיר לי משהו על הבפנים. ניתן להעזר במה שקורה בחוץ בשביל ללמוד על עצמי ולרפא את הקשיים שקיימים. נכון שלפעמים זה כיף ומקל על ההרגשה אם מקבלים הצצה אל עולמו הפנימי של האדם שמולו עולה קושי (או שמחה). אם זה בא ממניעים של אגו, הייתי ממליץ לחשוב פעמיים לפני שמשתמשים בכוחות המיוחדים שניתנו לנו. לשאול לפני הפריסה: האם אני משתמש בכוחות אלו לצורך שליטה? ודבר נוסף: אנחנו שואלים פה על מחשבות ורגשות. אלה דברים נזילים שמשתנים מרגע לרגע. יכול להיות שמישהי כועסת עלי ואחרי כמה שעות הרגש הזה מתחלף ועכשיו הדברים באים יותר בקלות. אם שאלתי שאלה וקיבלתי שהיא כועסת אני עלול לתקוע את עצמי עם מידע שהוא לא מדויק מכיוון שהוא שייך לעבר. בפגישה הבאה שלנו אם אני אבוא אם דיעה מקודמת זה יהיה לא רלוונטי וגם לא אמיתי מכיוון שלא אקשיב למה שהיא מרגישה באותה רגע, אני עדיין תקוע במידע שהגיע אתמול. העצה שלי במקרים כאלה היא להפנות את השאלה חזרה אל מי ששאל אותה! הדרך לפתור בעיות וקשיים באמת היא על ידי שינוי פנימי ואמיתי. אם אהיה יש לי כלי נסתר שאומר לי בכל רגע מה האחר חושב עלי, זה אולי יתן לי כוח אבל לא יעזור לי באמת להיות מאושר. עד שלא פגשתי את העולם הפנימי שלי באמת לא אוכל לפתור את הבעייה שעולה. הקסם הוא שברגע שהסכמתי לעשות את הצעד בתוכי, לעשות את השינוי בתוכי, העולם כולו משתנה ומראה לי את המקום החדש בו אני נמצא. ואחרי כל זה, אם לאנשים יש צורך לשאול שאלות כאלה ויש מי שמוכן לספק תשובות, אז למה לא? יום נפלא מעוז

אתה כל-כך צודק ואני לא מסכים איתך.

אני לא מחפש רק את השגיאות שלי בה. אלא גם את שגיאותיה. לפעמים אנו טועים בכוונות של האישה /גבר. מעשינו לעיתים אינם תואמים את מחשבותינו ורגשותינו. כולנו מלאי קונפליקטים. אתה צודק שאני יכול לשנות את עצמי ביתר קלות. אך למרות שאני יודע זאת. מי אמר שזה קל? לשנות את עצמי זו הקרבה. אולי יש מישהי שתאהב אותי כמו שאני. כך שגם מה שאתה מעלה הוא נכון בהגיון אבל לא במציאות. אוהב אותך מיקי.

עכשיו אתה מדבר!

בדיוק בשביל זה יש לנו פורום שבו אפשר להחליף דעות בצורה פתוחה. כל מה שכתבתי הוא רלוונטי רק למי שזה נכון לו באותו רגע. כל המשפטים הכי מפוצצים צריכים לעבור את מבחן ההתאמה למצב העכשווי. ולעצם העניין: נתת את הדוגמה של מישהי שתאהב אותך כמו שאתה. והרי אלה החיים האמיתיים ובחיים האמיתיים נבחנים כל הרעיונות שכתבתי קודם. אז לצורך דוגמה אקח את מה שכתבת ואנסה לשפוך יותר אור כדי להסביר. הרי כל אחד רוצה שיקבלו אותו כמו שהוא. עכשיו נשאלת השאלה מה לעשות כשאני פוגש אנשים שלא מקבלים אותי כמו שאני. השינוי שהצעתי הוא להתחיל לאהוב את עצמי כמו שאני ואז החיים יזמנו לי אנשים שיאהבו אותי כמו שאני. נכון שזה שינוי ענקי, לא פשוט ודורש כנות אדירה. פשוט לא מצאתי משהו אחר שיכול באמת לעזור... ורק לשם הבהרה, השינוי שאני מדבר עליו הוא לא להתאים את עצמי למה שמישהי רוצה ממני, במקרה כזה הרי אני הופך להיות יו-יו, כמו עלה נידף ברוח שעסוק בלרצות את סביבתי בשביל שהסביבה תספק לי את מה שאני לא מסוגל לספק לעצמי - קבלה עצמית טהורה. וכל זה לא מוריד מהחשיבות של הקשבה ורגישות לצרכי הצד השני, ואני כן עושה התאמות בהתנהגות שלי על מנת ליצור מערכת יחסים. מעוז

יש פריסה מורכבת מאוד.

למרות היותה מוכרת בשם כוכב כפול. אני מנתח אותה אחרת. היא מורכבת מ,,16 קלפים, ויש בה שלושה כוכבים. 1. מסמל את השואל וגורמים חיצוניים הקשורים אליו. כוכב ימני 2. מסמל את בין/ת הזוג וגורמים חיצוניים הקשורים אליו/ה. כוכב שמאלי 3. מסמל את המערכת הזוגית שלהם. כוכב מרכזי סדר הפריסה: 16 1 15 2 7 5 8 6 11 14 12 3 9 13 4 10 סדר הקריאה: 15 מה אתם חושבים ואיך אתם מדברים בניכם על הקשר. 14 מה אתם מרגישים אחד ביחס לשני. 5 מסמל מעשים, מה אתה מביא לקשר, 8 מסמל מעשים, מה בין הזוג מביא לקשר. 9 מה מפריע לשואל אצל בין הזוג 4 מה מפריע לבין הזוג אצל השואל. 13 שורש הקשר או הבעיות. 7 מה חושבים מרגישים ועושים הקרובים של השואל על הקשר 6 מה חושבים מרגישים ועושים הקרובים של בין הזוג על הקשר. (חיובי) 3 + 10 מה עושים או חושבים מרגישים אנשים לרעת הקשר (בגידות) (שלילי) 1 מה השואל חושב בכלל בקונפליקט עם החברה איך הוא מדבר. 2 מה בין הזוג חושב ומדבר בחברה על הקשר. 11 מה השואל מרגיש ביחס לחברה על החברה והקשר. נטיות לבו 12 מה בין הזוג מרגיש ביחס לחברה ולקשר. נטיות לבו 16 לאן מוביל הקשר (סיום). זה עוד לא הכל יש הרבה להסביר אשמח להשיב על שאלות.

זו פריסה של מערכת יחסים נכון ?

ראשית הפריסה מאוד ארוכה ומורכבת אבל שנית לדעתי זו פריסה שמתאימה יותר למערכת יחסים אשר רוצים לבדוק אותה לעומק. אני חשבתי על משהו קל ופשוט יותר אשר ממנו אפשר ללמוד מס' דברים על אותו אדם בהתייחסו לשואל (אין צורך במה השואל כשלעצמו מרגיש/חושב).

למה? לשואל אין קונפליקטים?

לדעתי לא תמיד אנו צודקים ובנתוח ניתן לראות איך באמת אנו מתנהגים וממה זה נובע. אפשר לקחת רק את הכוכב המרכזי ולנתח אותו. בדרך כלל אני מלמד אותו כשיעור ראשון בפריסת כוכב כפול. כ ו כ ב - ז ו ג י פריסת כוכב זוגי עונה על שאלות לא מורכבות בנושא זוגיות, שותפות, קשר בין ילדים והוריהם, קשר בן חברים. כדי לדעת יותר פרטים כדאי לפרוס פריסה גדולה יותר הנקראת כוכב כפול אותה תלמדו בעתיד. פריסה זו תענה על מה הם חושבים אחד על השני, מה הם מביאים לקשר, מה מפריע להם אחד אצל השני. סדר הפריסה: שימי לב. הנחת הקלפים היא בצורה מיוחדת, לאחר טריפת הקלפים וחלוקת החפיסה לשניים. התחילי להניח את הקלפים לפי סדר המספרים. סדר הפריסה: 1 ראש 4 יד 3 יד 6 לב 2 רגל 5 רגל סדר הקריאה: 1. ראש מה בני הזוג חושבים על הקשר (כולל דיבור) 2. לב מה בני הזוג מרגישים אחד כלפי השני 3. יד ימין מה השואל מביא לקשר 2. רגל ימין מה הפריע לשואל אצל בן/בת הזוג. 3. יד שמאל מה בן הזוג מביא לקשר. 5. רגל שמאל מה מפריע לבן/בת הזוג אצל השואל. עמי ותמי חברים שנתיים. 1. ראש - החשיבה שלכם - מגדל. חשיבתכם אחד על השני הרסנית ביותר, מילים קשות נאמרות בניכם ופוגעות מאוד. 6. לב - הרגשות שלכם - שטן. בלבכם יש משיכה עזה ולא מובנת אחד כלפי השני הנובעת מתשוקה מינית. 4. יד ימין - מה השואל מביא לקשר - שמש. באופן מעשי אתה מביא הרבה אושר ושימחה לקשר שבניכם. 2. רגל ימין - מה הפריע לך אצלה - קיסר. מפריע לך אצלה הנוקשות הקשיחות שהיא מפגינה כלפיך. 3. יד ימין - מה היא מביאה לקשר - קיסרית היא מביאה לקשר רכות מיניות שלווה ונועם. 5. רגל שמאל - מה מפריע לה אצלך - עולם. חוסר השלמות שלך מפריעה לה או השלמות שלך מפריעה לה. הקשרים. מקלפי השמש והקיסרית ברור שבני הזוג אוהבים מאוד ונמשכים אחד לשני (שטן) מתוך אובססיביות. חילוקי הדעות שלהם ומריבותיהם הקולניות (מגדל) מעיבים מאוד על הקשר. אם היא מביאה לקשר אהבה והוא רואה בזה (קיסר) עריצות כנראה שהיא רבה איתו על דברים קשים ולא אמיתיים. אני נוטה לחשוב שהיא מעריצה אותו כי השלמות שמפריעה לה (עולם) משתווה (שמש) לאושר שהוא מביא לקשר. ב ה צ ל ח ה מיקי הקורא

בוודאי שלשואל יכולים להיות גם

קונפליקטים אבל במקרה שאני מביאה לכאן הוא מבקש לדעת מה הצד השני חושב, מרגיש וכדומה... הפריסה הזו מאוד מעניינת ואהבתי את הפירוש אהבת. מאוד ענייני. מיקי, מה דעתך לפתוח שרשור חדש וללמד את כולנו מההתחלה את הפריסה של הכוכב הכפול ?

היי מיקי פריסה שנראת מאד מענינית יש

לי שאלה,כשאני פורסת אני שמה את הקלפים לפי המספר שלה ,דוגמא: קלף אחד שמה בצד השואל וקלף שני בכוכב של הבן זוג בקלף שלישי חוזרת לשואל וכן הלאה ???????תודה

היי קליאו. ובכן כן.../images/Emo24.gif

כך שיוצא לך בצד אחד כל הקלפים האי זוגיים, ובצד שני כל הקלפים הזוגיים. אחר כך פורסים 4 קלפים בין 2 הכוכבים מלמעלה למטה. מתגעגעגע מיקי

כתבת יפה ונכון מעוז אבל לעתים

קרובות השואלים אינם מודעים מספיק אז אנו מנסים להעניק להם כלים כאלו או אחרים למודעות אבל בל נשכח מדוע הם באו הם רוצים תשובה לשאלה שלהם ועם כל הכבוד שאני חושבת שמה שכתבת הוא מעבר ליפה אלא בעיקר נכון ונבון הם רוצים תשובה. ואני ? מנסה לספק להם תשובה אך יחד עם זאת גם כלים נכונים למודעות.

ב מ ב ו ש

New member
יפה, ובענין זה סתם דוגמא

חברה שיש לה בעיות עם החמה לעתיד שלה. יש תיקונים שצריך לעשות, יש הבנות שקשה לנו לקבל. זה קצת כמו להיות באותו גלגל ואין אפשרות לצאת. אז עשיתי לה פריסה של מערכות יחסים, ואני שמחה לציין שהיא לקחת לתשומת ליבה דברים רבים, ולמחרת כשהיתה הפגישה בין שתי המשפחות והגישה שלה השתנתה לחלוטין היא דיווחה לי שהיא לא רצתה שהמיפגש יגמר, וגם עכשיו, היא מוכנה לקבל ולוותר על דברים "עקרוניים" עבורה.

למעלה