פריים אנרג'י אגח ב

fortunes

Member
חייב להגיד שבמקרה הנ"ל המניה יותר מעניינת מהאג"ח. מדובר בחברה יזמית על גבול חברת הזנק.

חברה שההוצאות הנהלה וכלליות שלה גבוהות מההכנסות, שקשה לתמחר את השווי האמיתי של הנכסים שלה (ושגם היא טוענת בעקיפין ששווי הנכסים בצניחה...) ושיש לה התחייבויות חוץ מאזניות בסכומים לא ידועים - העיקרי שבהם הוא ההתחייבות מול המדינה למועד חיבור לרשת החשמל. אבל אני מניח שיש עוד עשרות חוזים עם בעלי נכסים ואחרים שהמשקיעים לא חשופים לתנאים המסחריים שלהם.

רואים גם שהחברה אגרסיבית מאוד באסטרטגיית הצמיחה שלה. הסיכונים על חשבון בעלי האג"ח ואני לא בטוח אילו קובננטים יש פה להגן עליהם. זה יצחק תשובה בריבוע.

67-69 אג' לא נשמע מפתה בשלב הזה. אבל יכול להיות שאתם מכירים את הפעילות יותר טוב.

ואם אתם כן מכירים את הפעילות, ומאמינים להנהלה, שצופה 260 מ' ש"ח הכנסות ו-110 מ' ש"ח FFO עוד שנתיים -
לא עדיף כבר לקנות את המניה לפי שווי חברה של 158 מ' ש"ח?
ממש "מציאה". היא צריכה להיות שווה לפחות פי 10 עם המספרים האלה.

שלא ישמע בטעות שאני ממליץ על המניה. אני לא.

"ממש "מציאה". היא צריכה להיות שווה לפחות פי 10 עם המספרים האלה."

צדקת בדיוק רב :)

Tazz

Active member

הזדמנות לממש. לא יהיו הרבה כאלו.
שנה מהיום, או שהמניה תשיג תשואה של לפחות פי 3 מהאג"ח או שהאג"ח תצנח. אני לא רואה אופציה אחרת עם האסטרטגיה שנוקט בה בעל השליטה הנוכחי.

ותרגישו חופשי לצטט אותי בדיעבד אם אני טועה, אני לא אעלב.

dw

Well-known member
מנהל
הופה הופה, כנראה מתקדמים לקראת סגירת מימון במקום הראל.
פריים אנרג'י - חיבור שלב א' של פרויקט תלמים לרשת החשמל ומשא ומתן מתקדם למימונו | מאיה – הבורסה (tase.co.il)
זה מסביר את העניין ה"פתאומי", לקידומת 8X.
12% צמוד. מה רע?

תהיה שיש לי זה אולי להשקיע גם באקוויטי שלהם? , אך מודה שלא כ"כ מבין בחברות סולארי. 150 מלשח זה זול או יקר לחברה שכרגע בכלל מפסידה? אבל המניה נסחרת בשפל שנתי כשלפני שנה נסחרה פי 3.
בתיאוריה זו אמורה להיות חברת צמיחה (אמורים להקים שדות חדשים כיזמים) ולכן התמחור מבוסס על הצפי שנים קדימה.

בכל אופן נראה לי שההכנסה שלנו את האגח הזה לתיק היתה צליפה בינגו :)
Reem88 - תודה וכל הכבוד (y)

נערך לאחרונה ב:

Tazz

Active member
הופה הופה, כנראה מתקדמים לקראת סגירת מימון במקום הראל.
פריים אנרג'י - חיבור שלב א' של פרויקט תלמים לרשת החשמל ומשא ומתן מתקדם למימונו | מאיה – הבורסה (tase.co.il)
זה מסביר את העניין ה"פתאומי". 14% צמוד. מה רע?

תהיה שיש לי זה אולי להשקיע גם באקוויטי שלהם? , אך מודה שלא כ"כ מבין בחברות סולארי.
בתיאוריה זו אמורה להיות חברת צמיחה (אמורים להקים שדות חדשים כיזמים)

בכל אופן נראה לי שההכנסה שלנו את האגח הזה לתיק היתה צליפה בינגו :)

אכן האג"ח מגיבה יפה להודעה היום. על פניו הודעה אופטימית וחיובית מאוד.
אבל תשימו לב גם לאותיות הקטנות בהמשך לנקודות שהזכרתי:

"שלב א' של פרויקט תלמים הוקם על-ידי חברת בת בבעלות מלאה של החברה ממקורות עצמיים של
החברה
, בהשקעה של כ- 34 מיליון ש"ח...
מצויה במשא ומתן מתקדם עם גוף פיננסי לקבלת מימון באמצעות חוב בכיר לפרויקט תלמים."

האם לא נכון לבעלי האג"ח, שבכל זאת (עדיין) נסחרת בתשואת זבל, לדרוש שלא יעמידו חוב בכיר לפניהם עבור נכס כל כך משמעותי?

חוץ מזה מעניין איך שלב א' עלה 34 מ' ש"ח וצפוי לייצר 7.7 מגה וואט ואילו החברה צופה ששלב ב' ייצר 14.8 מגה וואט אבל יעלה רק 21.2 מ' ש"ח. אחלה סנרגיה/ירידת מחירים הם צופים.

יהיה מעניין לראות מה היקף המימון שיצליחו לקבל ומה התנאים המשפטיים.

smisrael

Member
אכן האג"ח מגיבה יפה להודעה היום. על פניו הודעה אופטימית וחיובית מאוד.
אבל תשימו לב גם לאותיות הקטנות בהמשך לנקודות שהזכרתי:

"שלב א' של פרויקט תלמים הוקם על-ידי חברת בת בבעלות מלאה של החברה ממקורות עצמיים של
החברה
, בהשקעה של כ- 34 מיליון ש"ח...
מצויה במשא ומתן מתקדם עם גוף פיננסי לקבלת מימון באמצעות חוב בכיר לפרויקט תלמים."

האם לא נכון לבעלי האג"ח, שבכל זאת (עדיין) נסחרת בתשואת זבל, לדרוש שלא יעמידו חוב בכיר לפניהם עבור נכס כל כך משמעותי?

חוץ מזה מעניין איך שלב א' עלה 34 מ' ש"ח וצפוי לייצר 7.7 מגה וואט ואילו החברה צופה ששלב ב' ייצר 14.8 מגה וואט אבל יעלה רק 21.2 מ' ש"ח. אחלה סנרגיה/ירידת מחירים הם צופים.

יהיה מעניין לראות מה היקף המימון שיצליחו לקבל ומה התנאים המשפטיים.
זה לא חדש, אמרו זאת במפגש משקיעים האחרון, שתוך כמה שבועות יחברו וכי שלב א בוצע מהון עצמי.

כל חוב פרוייקטאלי הוא לפני האג"ח במקרים שאין שעבוד, זו שיטת העבודה של החברה, וזה בסדר גמור, אין דרך אחרת לממן את הפרוייקטים.

מובן מאד, שלב א מצריך הרבה הוצאות של פיתוח הסביבה ותשתית, ושלב ב נהנה מהעבודה ששלב א ביצע והוצאות ההקמה הם רק על המערכות בפועל, זה מתבקש.

השאלה לה למה הראל ביטלו והאם יצליחו להביא מימון אחר (אם יקרה נראה קפיצה נוספת למעלה)

נקודה נוספת היא המימון של לאומי למכרז הדו שימוש - אם ייסגר סימן חיובי מאד ומניח שגם יחזיר את האגחים לחד ספרתי.

Tazz

Active member
זה לא חדש, אמרו זאת במפגש משקיעים האחרון, שתוך כמה שבועות יחברו וכי שלב א בוצע מהון עצמי.

כל חוב פרוייקטאלי הוא לפני האג"ח במקרים שאין שעבוד, זו שיטת העבודה של החברה, וזה בסדר גמור, אין דרך אחרת לממן את הפרוייקטים.

מובן מאד, שלב א מצריך הרבה הוצאות של פיתוח הסביבה ותשתית, ושלב ב נהנה מהעבודה ששלב א ביצע והוצאות ההקמה הם רק על המערכות בפועל, זה מתבקש.

אני יודע שזה לא חדש, גם רשמתי שהזכרתי את זה (גורם ממן ברמה פרוייקטלית לפני בעלי האג"ח). אני רק מחדד שתשימו לב שוב.
מכיוון שכביכול מדובר בהודעה חיובית, בפועל בעלי האג"ח מתרחקים מהנכסים אם יגיעו לתרחיש של פירוק.
כמובן שבקידומת 8x נראה שהשוק לא באמת מתמחר כרגע את האג"ח בערכי מימוש. האופצייה של פירוק מתומחרת כהסתברות קלושה.

השאלה לה למה הראל ביטלו והאם יצליחו להביא מימון אחר (אם יקרה נראה קפיצה נוספת למעלה)

נקודה נוספת היא המימון של לאומי למכרז הדו שימוש - אם ייסגר סימן חיובי מאד ומניח שגם יחזיר את האגחים לחד ספרתי.

שאלה טובה למה הראל ביטלו.
עוד שאלה טובה שכדאי לשאול (אם לא נשאלה בפגישת משקיעים האחרונה) - מאיפה החברה תביא 180-200 מ' ש"ח הון עצמי שהיא מעריכה שנדרש למימון מכרז הדו שימוש, כאשר יש בקופה כרגע 44 מ' ש"ח?

כמו שאמרתי כבר קודם, נראה שהחברה מתנהגת כחברת הזנק. לא רק בפעילות עצמה, כנראה שגם במודל "הכלכלי" שהיזמים רואים לנגד עיניהם - יכול להיות שהם מכינים את הקרקע לאקזיט. שחברת תשתיות/אנרגיה גדולה תקנה אותם.

ושוב אני אומר שלדעתי בתרחישים בעלי הסבירות הגבוהה ביותר זה 0 או 1. או שיצליחו לבצע אקזיט ויקנו אותם במאות מליוני ש"ח או שהחברה תלך לפירוק. ובמקרה כזה ה-Recovery לבעלי האג"ח יהיה זניח.

dw

Well-known member
מנהל
אני יודע שזה לא חדש, גם רשמתי שהזכרתי את זה (גורם ממן ברמה פרוייקטלית לפני בעלי האג"ח). אני רק מחדד שתשימו לב שוב.
מכיוון שכביכול מדובר בהודעה חיובית, בפועל בעלי האג"ח מתרחקים מהנכסים אם יגיעו לתרחיש של פירוק.
כמובן שבקידומת 8x נראה שהשוק לא באמת מתמחר כרגע את האג"ח בערכי מימוש. האופצייה של פירוק מתומחרת כהסתברות קלושה.

שאלה טובה למה הראל ביטלו.
עוד שאלה טובה שכדאי לשאול (אם לא נשאלה בפגישת משקיעים האחרונה) - מאיפה החברה תביא 180-200 מ' ש"ח הון עצמי שהיא מעריכה שנדרש למימון מכרז הדו שימוש, כאשר יש בקופה כרגע 44 מ' ש"ח?

כמו שאמרתי כבר קודם, נראה שהחברה מתנהגת כחברת הזנק. לא רק בפעילות עצמה, כנראה שגם במודל "הכלכלי" שהיזמים רואים לנגד עיניהם - יכול להיות שהם מכינים את הקרקע לאקזיט. שחברת תשתיות/אנרגיה גדולה תקנה אותם.

ושוב אני אומר שלדעתי בתרחישים בעלי הסבירות הגבוהה ביותר זה 0 או 1. או שיצליחו לבצע אקזיט ויקנו אותם במאות מליוני ש"ח או שהחברה תלך לפירוק. ובמקרה כזה ה-Recovery לבעלי האג"ח יהיה זניח.
למה שיקנו אותם לפי מאות מלשחים דווקא? יכולים לקנות אותם גם בחצי מחיר מזה ואפילו בשקל בודד. את האקוויטי. החוב יעבור לרוכשת החזקה.
כלומר זה לא רק שחור/לבן אלא יש גם גווני אפור. בגווני האפור אנחנו הנושים עדיין נראה פארי וליבי ליבי למשקיעי האקוויטי. זה בסדר כי בתרחיש הצלחה פנומנלית אנחנו עדיין נסתפק בפארי בעוד משקיעי האקוויטי ירוויחו הרבה הרבה יותר טוב מאיתנו. הכל טוב. כל אחד וחיבת הסיכון שלו.

Tazz

Active member
למה שיקנו אותם לפי מאות מלשחים דווקא? יכולים לקנות אותם גם בחצי מחיר מזה ואפילו בשקל בודד. את האקוויטי. החוב יעבור לרוכשת החזקה.
כלומר זה לא רק שחור/לבן אלא יש גם גווני אפור. בגווני האפור אנחנו הנושים עדיין נראה פארי וליבי ליבי למשקיעי האקוויטי. זה בסדר כי בתרחיש הצלחה פנומנלית אנחנו עדיין נסתפק בפארי בעוד משקיעי האקוויטי ירוויחו הרבה הרבה יותר טוב מאיתנו. הכל טוב. כל אחד וחיבת הסיכון שלו.

קודם כל אתה צודק. יכול להיות. זה לא שאין אפור, רשמתי בתרחישים שבעיני הם בעלי הסבירות הגבוהה ביותר.

ולמה אני חושב שהם בעלי הסבירות הגבוהה ביותר - בגלל "בעיית הנציג". וספציפית כפי שציינת - התאבון לסיכון של משקיעי האקוויטי (בעל השליטה).
דוגמה קלאסית לכך היא יצחק תשובה - זה לא מקרי שמר מזליקו היה צריך להתמודד כל כך הרבה פעמים ובכל כך הרבה מקרים עם סיכון ממשי לפשיטת רגל בחברות המוחזקות על ידו.

אני חושב שבעל שליטה שמכווין את החברה שלו להשתלט על השוק בצורה כל כך מקיפה (מרבית רישיונות הדו שימוש בישראל), מצהיר על תוכניות התרחבות לחו"ל, ופועל על סמך תוכנית עבודה שאין לו כרגע יכולת לממש אותה (לכאורה כמובן, לפי מיטב הבנתי את המספרים) הוא בעל שליטה חובב סיכון בצורה קיצונית. וכזה שלא ימכור את החברה שלו במחיר נמוך "מהפוטנציאל שלה".

ובניגוד לחברות החזקה ונדל"ן, אין פה אף אחד שיתן לו ברקסים כמו הבנקים.
ההתחייבות (התפעולית והחוץ מאזנית, לא בעלי האג"ח) יכולה להיות ברמת החברה, והחוב הבכיר הוא ברמת הפרוייקטים וחברות הבנות.

dw

Well-known member
מנהל
סיקור אופטימי של פרוסט וסליבן עליהם:
פריים אנרג'י - עדכון אנליזה בגין דוחות כספיים (פרוסט) ,מחיר היעד נותר 19.3 שח למניה | מאיה – הבורסה (tase.co.il)

אם יצליחו לגייס אקוויטי אז מבחינתנו הנושים תהיה ירידה משמעותית בסיכון. נחזיק אצבעות שיצליחו |הלוואי|
המחיר בשוק הוא... רבע ממחיר היעד האופטימי שלהם. רבע! :p

Tazz

Active member
כתבה חדשה על האגח של פריים אנרג'י. הברנש די צולב אותם.
פריים אנרג'י - מלכודת או הזדמנות? | קרן הגידור שלי (on-vix.blogspot.com)

שניים התווכחו ובאו לרב שיכריע ביניהם. שמע הרב את דברי הראשון ואמר לו: אתה צודק.
מיהר השני ופרש אף הוא את טענותיו. חכך הרב בדעתו ואמר: אתה צודק.
שמעה זאת אשת הרב והתפרצה בכעס: כיצד יתכן ששניהם צודקים? שמע הרב את דבריה ולבסוף קבע: גם את צודקת.

ועוד אחד שצודק:

למעלה