בשמש ישירה, או במקום שיש הרבה שמש, הם שורדים גם את החורף. בצל, הם נעלמים בחורף וחוזרים שוב באביב. הגינה שלך מאוד יפה, ויש כל כך הרבה צמחים ופריחות. משהו! כל הכבוד.
בחצי צל.בחורף הוא לא נעלם,הוא רק נראה נורא אבל,לאחר גיזום באביב המוקדם הוא מתחדש ומשגשג. את השיח הראשון שגדל אצלי בשמש,העברתי לחצי צל מכיון שהוא סבל. תודה
בעניין הטרכליום - זרעים - הפרח כבר לא יפה, איבד את צבעו ונראה יבשושי - הגבעול בשרני לגמרי והזרעים לא ניתקים מהאשכול - נראה לך שכבר הבשילו? מועד זריעה - אפשר עכשיו? תודה
הצמיחה החדשה שהתחילה, מן הסתם, לאחר ההעברה לצל. הגינה מקסימה, והפוקסיה נראית טוב. כדאי לך לשים כמה לבנים מתחת לעציץ שלה, להגבהה. אני משתדלת להגביה מאד - ממש עד גובה העיניים. אבל גם אם לא תגביהי מאד אני חושבת שכדאי להגביה מספיק עד שהענפים והפרחים לא ישתרכו על הרצפה. בעיני, זה הייתרון הגדול של גידול הפוקסיות בעציצים. שאפשר לנייד ולהגביה. תענוג של גינה, מייקלה. כרגיל.
כרגע רוב הפוקסיות שנמצאות אצלי בצל עמוק עדין לא פרחו ואני שוקלת להעביר אותן למקום עם קצת יותר שמש.כמובן בהדרגה,שלא יקבלו כוייות
. אלו שמקבלות שמש בוקר מלאות בפרחים עם אחת ,מאד במקרה,אני עושה נסיון, היא נמצאת בתנאים של כמעט שמש מלאה ומענין אותי לראות איך היא מתפתחת ועוברת את הקיץ.