פריחה אלרגית...

saym

New member
פריחה אלרגית...

לבני בן ה-3 יצאה פריחה על הבטן והגב ביום חמישי. ביום שישי היינו אצל רופא והוא אמר שזה כנראה אלרגיה ונתן לו פניסטיל להרגעה. היום חלה החמרה והפריחה התפשטה בכל הגוף, וכפות ידיו ורגליו התנפחו, והלכנו למוקד של קופת חולים ונתנו לו סטרואידים לטיפול. כמו כן הוא קיבל אינהלציה, כי היו צפצופים בנשימתו וכן הוא משתעל. הבעיה היא שהתרופה לא עזרה, וכולו פורח.... אין לי שמץ של מושג ממה זה יכול להיות, כי הוא לא אכל משהו חדש וכו'. מה שכן, יכול להיות שהוא אלרגי ללבנדר? ביום חמישי קניתי לבנדר ושמתי קצת במבער, אבל זה היה הרבה לפני שהוא חזר מהגן, וכבר לא היה ריח בבית... האם יש לרפואה המשלימה עצה איך לפתור את הבעיה הזו? אני לא רוצה לדחוף לו סטרואידים... כמו כן, הוא כל שבועיים חולה השנה (מאז שהוא התחיל השנה את הגן לא היה שבוע מלא שבו הוא היה בגן במשך כל השבוע ברציפות), כל הזמן הוא עם ברונכיט ואנהלציות - -מה אפשר לעשות בקשר לזה? איך אפשר לחזק לו את המערכת החיסונית? סליחה על האורך ותודה מראש...

hal767

New member
ישנן תשובות לבעיה

ראשית יש ללמוד להבחין בין מספר דברים. 1-פריחה, שיעול ויתר תגובות מערכת הנשימה אינם מחלות. אלו הם סימפטומים המעידים על פעילות תקינה של מערכת חיסונית המנסה לסלק החוצה מהגוף משהו שאינו רצוי לו. 2-מחלה-הילד שלך אינו חולה, הוא מתרפא. כל עוד הגוף מצליח לסלק החוצה את הלא רצוי לו, שזה למעשה פסולת כלשהי, מתרחש תהליך ריפוי. מחלה היא מצב שניגרם נזק אורגני, וזה, כנראה, לא המצב של הילד. 3-גורם הבעיה ופתרונה-ברגע שלא יהיה הגורם לבעיה היא תעלם. לגוף ישנה היכולת לחזור למצב ותיפקוד נורמאלי לאחר שסולק הגורם המפריע לו. אינני יכול להצביע במדוייק על גורמי הבעיה במקרה זה, שהרי אינני מכיר אותו מקרוב. באופן כללי מקורות הפסולת המזהמים את הגוף הם מתזונה גרועה, חשיפה לחומרי ניקוי, לעשן סיגריה, לאוויר מזוהם, תרופות וחיסונים ועוד. כשכמות הפסולת עולה בגוף אל מעבר ליכולתו להפרישם באמצעות מנגנוני ההפרשה הרגילים, הגוף מגייס מנגנונים נוספים. כשהוא מזיע את הפסולת החוצה דרך העור, מופיעים עליו סימנים שונים . כאשר הגוף מגייס את מערכת הנשימה, אז יש נזלת, שיעול, ציפצופים בריאות וכד'. אין צורך להיבהל מהסימפטומים. יש להבינם ולתת לגוף תנאים לרפא את עצמו. הגישה הטבעונית ההייג'יניסטית אינה עוסקת בתרופות. תרופות הינן רעלים, ורעל אינו מרפא ע"פ הגישה הזאת. תרופות עוסקות בסימפטומים של הבעיה ולא בשורשיה. תזונה טבעית נכונה וקיום אורח חיים המתאים למקרה הם התנאים שהגוף צריך כדי להיות לרופא יעיל של עצמו. שני עקרונות אלה גורמים לסילוק גורמי הבעיה ונותנים לגוף תנאים לנקות את עצמו מהפסולת שהצטברה בו. אז הוא יוכל לחזור לתיפקוד רגיל ללא הפרעות.

מאיר72

New member
ושוב אנחנו מלהגים ומקשקשים?

1. אלרגיה זו לא פעילות תקינה של מערכת החסיון, זו תגובת יתר (ותגובת יתר זה לא תקיI). 2. זה לא ריפוי ראה תשובה מס' 1. 3. אנשים יכולים להיות אלרגים לכל דבר גם אם הוא טוב בהגדרה שלו (אפילו לחסה אורגנית) 4. אם זו אלרגיה למשהו חיצוני, מזון יכול לעזור אבל לא לרפא.

hal767

New member
מאיר, האין גבול לרעל ולבורות שאתה מסוגל להפיץ

בפורום, ועוד כל כך הרבה בתשובה אחת?. לאחרונה אתה מרבה לעשות זאת. כשתהיה בעל מקצוע בתחום שלי אתייחס לתגובותיך. ממליץ לך לא להתייחס לתשובותי בפורום, אינך מצוי כלל בתחום שלי, ובוודאי שאין לך טיפת ניסיון בזאת. אני מתפלא שמנהלי הפורום עדין לא התערבו בהשתוללות הפרימיטיבית שלך בפורום בשבועות האחרונים.

מאיר72

New member
../images/Emo6.gif אינך ראוי כלל לתשובה

ואין מה לדבר על השפה היפה שלך.

0 אור 0

New member
מנהלי הפורום המומים ומופתעים כל פעם מחדש

(או לפחות אני) איך אנשים שרואים עצמם כמטפלים ברפואה משלימה ושלמה מסוגלים להדרדר לרמה כזאת של התלהמות ביניהם אולי תגיעו להבנה שאתם לא מנסים לתקן אחד את השני כי אין ביניכם הסכמה על עקרונות היסוד?? ואם לא - אז לפחות דברו בנימוס תודה

hal767

New member
אבקש להפנות את התשובה למי שצריך

דהיינו, למי שמעורר את המהומות-מאיר.

0 אור 0

New member
אני פונה לשניכם

ואם פניה מנומסת לא תעזור, נצטרך אולי לחשוב על דרך אחרת, מאחר שאפילו את הילדים שלי אני כבר לא מנסה לחנך לאחר שעברו את גיל 12, אני מקווה שלא תנסו להכריח אותי בכח לנסות לחנך אנשים מבוגרים

hal767

New member
כל שעליך לעשות הוא

לבדוק את התקפותיו המטורפות והאשמותיו חסרות שחר כלפי, את מילותיו הבוטות המכווונות כלפי לאחרונה, כתגובה לתשובות שלי בפורום. ציפיתי שהמנהלים ירסנו את התופעה מאחר והתופעה לא הייתה חד פעמית והיא גם נוגדת את תקנות הפורום, אבל מאחר שזה לא קרה, השבתי לו כראוי לו. אז אף פעם לא מאוחר לעשות משהו טוב, והינך מוזמנת לרסן אותו מעכשיו.

0 אור 0

New member
או יותר פשוט

אם תמשיכו להתלהם בפורום, אאלץ לחסום אתכם, הפורום אינו במה מתאימה לביקורת אישיות ולסכסוכים ארוכי יומין, במידה שאתם נהנים מזה, אנא תמשיכו במסרים תודה

hal767

New member
אולי זה יותר פשוט, אבל זה לא נכון

פשוט נצלי את מעמדך כמנהלת פורום ותעמידי את הגורם לבעיה במקומו ברגע שהוא חורג מהכללים המקובלים. אם זה יקרה שוב, אפנה את תשומת ליבך לכך.

0 אור 0

New member
נכון זה מושג יחסי אבל בטוח שזה בריא

יותר - גם לי וגם לשאר המשתתפים - לא להיחשף לרעל שאתם שופכים פה אחד על השני, זה לא שאם אני מעירה לך, אתה מקבל בהבנה , מתנצל ומשנה את דרכך, וכמוך גם שאר האנשים שנזקקים ל"העמדה במקום" אז אם לא ברור: אני חוזרת ומבקשת להשאיר את הסכסוכים מחוץ לפורום, לא להתווכח אתי, לא להגיד לי את מי להעמיד במקום, אלא פשוט להתייחס לדיונים בצורה עניינית ומקצועית, לענות לשואלים באדיבות ומאור פנים, לא ליצור ויכוחים מיותרים, ואם נדרש להגיב כדי לתקן טעות או הטעיה של מישהו מהעונים, יש לעשות זאת באדיבות וללא התייחסות למצבו הנפשי, לאמא שלו ו/או תכונות מפרגנות אחרות שעולות בדעתכם באותו רגע

מאיר72

New member
מי בוטה עכשיו?

ושוב בפעם המיליון - אם תלמד לכבד ולהעריך את שיטות הריפוי השונות (לא בקשתי ממך לאהוב ולא ביקשתי ממך לפרגן וכו') ותפסיק לקטול (גם במילים יפות כביכול - הרי גם צמחים זה תרופות - זה פחות או יותר ציטוט של דבריך), הכל יעלם (אני מבטיח), את ההפך אתה מכיר.

מאיר72

New member
זה מאוד פשוט, יש דבר שנקרא אמת

ויש דבר שנקרא ראש פתוח ויש עקרונות יסוד כפי שכתבת, כאשר מטפל אונס את כל אלו לצרכיו למה שלא אתריע על זה? חלק מאיתנו למדו כמה שנים (בעוד שהשני דיי מזלזל בכל מה שהראשון למד וגם בשאר המטפלים ורק הוא יודע ורק הוא מבין).

טאוֹ

New member
האמת שזה עוד יותר פשוט, זה נקרא אגו

אגו זה דבר שיש לכולנו. למה להתרעם על כך? אפשר וכדאי להתריע, אך בדומה לאור אני משתאה בכל פעם מחדש לנוכח עומק ההיגררות לפסים אישיים.

טאוֹ

New member
אגו הוא מקור הבעיה

שלילת האחר היא אחד הביטויים הכואבים של האגו. בהודעה הזאת, למשל, התוכן הוא ענייני, הכותרת לא. גם להאל יש פנינים משלו, אני מביא הודעה שלך כדוגמה בלבד. זכותו של כל אחד לשלול דיעה מקצועית אחרת, זכותו של כל אחד אפילו לדבר דברים שבעיניך הם שטויות גמורות, וזכותך כמובן להפריך כל זאת בטיעונים משלך. אך למה לא להישאר ברמת הבדלי ההשקפות, למה לגלוש למריבה שאינה מכבדת איש? האל, מאיר - השורה התחתונה היא שלאור ולי נמאס להיות שוטרים וגננים, והצלילים העולים מההתכתבות ביניכם צורמים. במקום להכריז "אתה לא ראוי לתשובה", מוטב לא לענות כלל. אין צורך להציע למנהלי הפורום דרכים יצירתיות לתקן את דרכיו של האחר, תודה; מוטב שכל אחד יסתכל על עצמו. אם אתם בכל זאת רוצים להציע זה לזה לקבל טלפון של פסיכיאטר, לשתוק בפינה ושאר ירקות, אם אתם ממש מרגישים שאתם חייבים לעשות את זה, נא עשו זאת במסרים. בבקשה אל תתנו לנו סיבה למחוק הודעות ולחסום, כי אתם יודעים היטב שזה הדבר האחרון שאנחנו רוצים ועושים. תודה על ההבנה ועל שיתוף הפעולה.

מאיר72

New member
טאו טאו היקר,

אם תשים לב אני לא שולל לא אותו ולא את השיטה בה הוא מטפל, מה שאני חוזר שוב ושוב ושוב, שאין לזלזל בשאר השיטות ובשאר המטפלים, קל ופשוט.

hal767

New member
לטאו

קראתי את מילותיך, אך אם תשים לב, הרי אני ותשובותי נימצאים לאחרונה מותקפים בצורה לא שפויה ע"י מאיר, מבלי שהייתה התייחסות בתשובותי לכל שיטה או מטפל אחרים. מאחר ומנהלי הפורום לא עצרו את ההשתוללות שלו, לא נותר לי אלא להעמידו במקום הראוי לו. אשמח שאם בעתיד יקרה כדבר הזה שנית, תחסוך לי את הצורך להגיב, בכך שאתה או אור תעשו זאת. אני מקווה שבעקבות התערבותכם במהלך השירשור הזה, המיתקפה המטורפת הזאת תיפסק.

למעלה