כתובות בפריז
שלום, זה זמן מה אני קוראת בפורום הזה, בינתיים בלי להוסיף דבר משלי, אבל כחובבת פריז, הנה כמה כתובת שאני אוהבת שם: - הוזכר כבר Pierre Hermé. לטעמי, עוגיות המקארון הטובות ביותר בפריז: Pierre Hermé - 72, rue Bonaparte - המעדנייה של פושון בכיכר מדלן - ממלכה ורודה של מעדנים מלוחים ומתוקים: Fauchon - 30, Place de la Madeleine - עדיין בכיכר מדליין, שתי כתובות אוכל נוספות - רק כי נמצאים כבר ממש שם: Hediard - 21, Place de la Madeleine Maison de la Truffe - 19-21, Place de la Madeleine - שני מקומות חביבים ביותר באיל-סן-לואי הציורי: שוקולד קצת שונה, כולל משקאות שוקולד מצויינים וגם פרלינים מיוחדים - Cacao et Chocolat - 63, rue de Saint Louis en L'Ile וכמו שנכתב למעלה, הגלידה הנחשבת הטובה ביותר בפריז: Berthillon - 31 rue St-Louis en I'lle - שלושת המקומות הבאים נמצאים בסמיכות זה לזה - ממוסדות השוקולד הנפלאים של פריז, יש מספר סניפים בעיר. אני מחבבת את הסניף הזה: La Maison du Chocolat - 19, Rue Sèvres - הלחמים של פואלן גם הם שם דבר, ומוגשים במספר לא מבוטל של בתי אוכל: Poilane - 8, Rue du Cherche Midi - לא חסרים חנויות לממכר גבינות בפריז (פרומאז'ריז). החנות הבאה אותנטית לא רק במבחר הגבינות, אלא גם ביחס המתנשא לזרים - לא תמיד חוויה נעימה: Barthelemy - 51, Rue du Grenelle - שווקים מלבד השוק הידוע ברחוב מופטארד, שוק האיכרים בפלאס מונז' הוא קטן יותר אבל פחות מתוייר ומציע לא פחות: Marche Mouffetard - Rue Mouffetard Les Fermiers de Place Monge - Place Monge (פועל בראשון, רביעי ושישי). - בתי כלבו ב-לה בון מרשה יש מחלקת אוכל מדהימה ומחלקת כלי אוכל מדהימה לא פחות, גם למואסים בבתי כלבו גדולים: Le Bon Marche - 26-38, rue de Sèvres - חנויות כלים למתמחים לא מצאתי שם שום דבר שאין בארץ, ובכל זאת: Simon - 48, rue Montmartre Mora - 13, rue Montmartre - חנות ספרי בישול וקונדיטוריה. בסופו של דבר דפדפתי שם והזמנתי את הספרים שמצאו חן בעיניי מאמזון בפריז - הרבה יותר בזול, למרות המשלוח: Librarie Gourmande - 90, rue Montmarte - חנות מיוחדת לממכר תה וכלים לתה: Le Palais des Thés - 64, rue Vieille du Temple - ביה"ס לנוטרה בפריז - כולל בית קפה וחנות עם מוצרים וספרים שלהם וגם ספרים מקצועיים אחרים. הספרים שלהם מצויינים בעיניי, ממליצה על הספר La Patisserie - Grads Classiques et Creations (50 EURO) Lenotre - 10, avenue des Champs Elysées - וכמה מסעדות ובתי קפה לסיום: * בית קפה קטן באוריינטציה בריאה לצהריים בפסאז' ויון המהמם: A Priori Thé - 35-37, Passage Vivienne * מקום צעיר, עליז והומה לארוחת ערב מצויינת במחירים נגישים. מומלץ להזמין מקום: Chez Janou - 2, Rue Roger Verlomme * מחירים פחות נגישים, אוכל מעולה, אווירה מעונבת. המסעדה ה"עממית" של השף המכוכב אלאן דוקאס. חייבים להזמין מקום מראש: Spoon Food & Wine - 14, rue de Marignan * מסעדה של פעם בחיים - כוכבי מישלן וכל הג'אז הזה. המון כסף אבל האוכל אלוהי והחווייה מסביב אלוהית לא פחות. להזמין מקום שבועות מראש: Laurent - 41, av. Gabriel ולסיום, קישור של כותבת הבלוג Chocolate & Zucchini לכתבה מ-2005 על פריז עם הרבה אינפורמציה נוספת: My Paris is better than yours זהו. מקווה שלא הבהלתי אתכם עם ספר הכתובות השמנמן שלי...