פריז

michalQ

New member
פריז

שלום, אני טסה בקרוב לפריז, אשמח להמלצות בנוגע לשוקולדים שאפשר לקנות בפריז, חנויות שוקולד נחמדות, מאפיות וכו'. איזה שוקולדים או ממתקים "מפורסמים" יש בפריז? תודה :)

playroom

New member
le maison de chocolate

לא יודע אם בדיוק כך כותבים אבל הפירות: "בית השוקולד" שוקולד בעבודת יד... מעולה.... לא יודע ת'כתובת אבל שם כבר בטח ידריכו אותך תהנו

Hun1

New member
ראיתי שיש סניף בלונדון, אני חייבת ללכת לבדוק

יש המלצות לשוקולדים מסויימים?

שוקולד ברמה שלא נופלת מזו

של ה-maison de chocolat יש גם בארץ מתוצרת כחול-לבן, ורק יצרן אחד מגיע לרמה הזאת. לא זוכר את השם כרגע.

passioneta

New member
לא לוותר

על עוגת שוקולד-קרמל-מלח בפייר הרמה, ברחוב בונפרטה 72. לה מייסון דו שוקולה נמצא 3 דקות הליכה משם, שווה ביותר. הגלידה הטובה בעולם נמצאת על האיל שנט לואיס, ונקראת Bathillon.

זואית

New member
כתובות בפריז

שלום, זה זמן מה אני קוראת בפורום הזה, בינתיים בלי להוסיף דבר משלי, אבל כחובבת פריז, הנה כמה כתובת שאני אוהבת שם: - הוזכר כבר Pierre Hermé. לטעמי, עוגיות המקארון הטובות ביותר בפריז: Pierre Hermé - 72, rue Bonaparte - המעדנייה של פושון בכיכר מדלן - ממלכה ורודה של מעדנים מלוחים ומתוקים: Fauchon - 30, Place de la Madeleine - עדיין בכיכר מדליין, שתי כתובות אוכל נוספות - רק כי נמצאים כבר ממש שם: Hediard - 21, Place de la Madeleine Maison de la Truffe - 19-21, Place de la Madeleine - שני מקומות חביבים ביותר באיל-סן-לואי הציורי: שוקולד קצת שונה, כולל משקאות שוקולד מצויינים וגם פרלינים מיוחדים - Cacao et Chocolat - 63, rue de Saint Louis en L'Ile וכמו שנכתב למעלה, הגלידה הנחשבת הטובה ביותר בפריז: Berthillon - 31 rue St-Louis en I'lle - שלושת המקומות הבאים נמצאים בסמיכות זה לזה - ממוסדות השוקולד הנפלאים של פריז, יש מספר סניפים בעיר. אני מחבבת את הסניף הזה: La Maison du Chocolat - 19, Rue Sèvres - הלחמים של פואלן גם הם שם דבר, ומוגשים במספר לא מבוטל של בתי אוכל: Poilane - 8, Rue du Cherche Midi - לא חסרים חנויות לממכר גבינות בפריז (פרומאז'ריז). החנות הבאה אותנטית לא רק במבחר הגבינות, אלא גם ביחס המתנשא לזרים - לא תמיד חוויה נעימה: Barthelemy - 51, Rue du Grenelle - שווקים מלבד השוק הידוע ברחוב מופטארד, שוק האיכרים בפלאס מונז' הוא קטן יותר אבל פחות מתוייר ומציע לא פחות: Marche Mouffetard - Rue Mouffetard Les Fermiers de Place Monge - Place Monge (פועל בראשון, רביעי ושישי). - בתי כלבו ב-לה בון מרשה יש מחלקת אוכל מדהימה ומחלקת כלי אוכל מדהימה לא פחות, גם למואסים בבתי כלבו גדולים: Le Bon Marche - 26-38, rue de Sèvres - חנויות כלים למתמחים לא מצאתי שם שום דבר שאין בארץ, ובכל זאת: Simon - 48, rue Montmartre Mora - 13, rue Montmartre - חנות ספרי בישול וקונדיטוריה. בסופו של דבר דפדפתי שם והזמנתי את הספרים שמצאו חן בעיניי מאמזון בפריז - הרבה יותר בזול, למרות המשלוח: Librarie Gourmande - 90, rue Montmarte - חנות מיוחדת לממכר תה וכלים לתה: Le Palais des Thés - 64, rue Vieille du Temple - ביה"ס לנוטרה בפריז - כולל בית קפה וחנות עם מוצרים וספרים שלהם וגם ספרים מקצועיים אחרים. הספרים שלהם מצויינים בעיניי, ממליצה על הספר La Patisserie - Grads Classiques et Creations (50 EURO) Lenotre - 10, avenue des Champs Elysées - וכמה מסעדות ובתי קפה לסיום: * בית קפה קטן באוריינטציה בריאה לצהריים בפסאז' ויון המהמם: A Priori Thé - 35-37, Passage Vivienne * מקום צעיר, עליז והומה לארוחת ערב מצויינת במחירים נגישים. מומלץ להזמין מקום: Chez Janou - 2, Rue Roger Verlomme * מחירים פחות נגישים, אוכל מעולה, אווירה מעונבת. המסעדה ה"עממית" של השף המכוכב אלאן דוקאס. חייבים להזמין מקום מראש: Spoon Food & Wine - 14, rue de Marignan * מסעדה של פעם בחיים - כוכבי מישלן וכל הג'אז הזה. המון כסף אבל האוכל אלוהי והחווייה מסביב אלוהית לא פחות. להזמין מקום שבועות מראש: Laurent - 41, av. Gabriel ולסיום, קישור של כותבת הבלוג Chocolate & Zucchini לכתבה מ-2005 על פריז עם הרבה אינפורמציה נוספת: My Paris is better than yours זהו. מקווה שלא הבהלתי אתכם עם ספר הכתובות השמנמן שלי...

Ambrosius

New member
תודה רבה../images/Emo140.gif

מני...אולי זה יכול להיות בקישורים!

וואו זואית- תודה!!! לגזור ולשמור ../images/Emo13.gif

אני מקווה להיות סוף סוף בפאריס בתחילת החורף הקרוב - בע"ה (אל תגלו לאף אחד - עוד לא היתי בצרפת...) אין ספק שאקח את הרשימה שלך תודה.

למעלה