פריזמה שדדה לי קופת גמל שנוצרה מיום שנולדתי

the cars drive

New member
פריזמה שדדה לי קופת גמל שנוצרה מיום שנולדתי

כשנולדתי, סבתא שלי פתחה לי קופת גמל שיאון בבנק לאומי/בנק איגוד (כפי שעשתה לכל נכדיה) ושמה בה 300 ₪ , וזה היה בשנת 1982 . בעקבות זאת, הייתי מקבלת מכתבים כל שנה על קופת הגמל שלי מבנק לאומי/בנק איגוד. אח"כ, כשהלכתי לברר בשנת 2002 אז אמרו לי שעכשיו בנק לאומי מנהל את הקופת גמל מבנק לאומי שלחו אותי לבנק איגוד ואני לא יודעת למה. בכל מקרה, בשנת 2005 הייתי בבנק איגוד (כי בנק לאומי שלחו אותי לבנק איגוד) כדי לברר אם אני יכולה להוציא את השלוש מאות ₪. חשוב לי לציין שמעולם לא לקחו לי עמלות על קופת הגמל. ואז אמרו לי שקופת הגמל שלי היא נזילה ואני יכולה להוציא את הכסף ושאין עמלות כי ככה זה. אז מהסיבה הזאת החלטתי דווקא להפקיד את כל הכסף שהיה לי. הכנסתי לקופת הגמל 7,000 ₪ וזה היה בשנת 2005 לא לקחו לי עמלות בכלל, ובסוף שנת 2005 הכסף שלי גדל ל 8,900 ₪. אח"כ בסוף שנת 2006 הכסף שלי בקופת הגמל עלה ל 11,700 ₪ מבלי שגבו ממני עמלות. בסוף שנת 2007 הכסף שלי עלה ל 14,130 ₪. והסתמכתי על כך שבעוד שנתיים הכסף יגיע ל 20,000 ₪ לפחות. בכל פעם שהייתי מגיעה לבנק איגוד, אז הייתי מבקשת מהפקידה לראות את הסכומים וכך עקבתי אחרי הסכום שיש לי בקופת הגמל. לא נגבו ממני בכלל עמלות. הייתי השבוע בבנק איגוד, וביקשתי לברר את מצב הקופת הגמל (כי היתה לי תקווה שהיא עלתה לפחות ל 16,000 ₪ ) והפקיד אמר לי; "אין לנו נתונים על קופת הגמל במחשב, כי זה כבר עבר לחברת ברוקרים. התחלתי לדאוג ולמחורת לפתע קיבלתי מכתב מבית השקעות פריזמה. במכתב מפריזמה היה כתוב שהסכום שיש לי הוא רק 11,000 ₪ והיה בו נתון שמציג כביכול את הסכום שהיה לי בחשבון בינואר 2007. כתוב במכתב מבית ההשקעות פריזמה שהסכום שהיה לי בינואר 2007 הוא 7,600 ₪ והיה כתוב שנגבו דמי ניהול בסך 120 ₪ לשנת 2007. ושייגבו השנה שוב 120 ₪ דמי ניהול לטובת חברת פריזמה. נחרדתי מהנתונים האלה מפני שבית ההשקעות פריזמה למעשה גנב לי את הכסף וזייף לי את הנתונים. אין לי למי להתלונן ואני מרגישה חסרת אונים. אני רוצה לתבוע את בעלי חברת פריזמה על מירמה וזיוף וגניבה. מי הבעלים של חברת בית ההשקעות פריזמה ? (אם יש אלוהים בשמיים אז הם ישלמו על זה) אבל אין לי נתונים בכתב לכל הנתונים שהיו לי. אני רוצה לתבוע את מי שנתן יד להעברת קופת הגמל שלי לבית ההשקעות פריזמה כי הוא נתן יד להעברת החיסכון שלי לחברה גנבת שגנבה ממני את הכספים. מאיפה מתחילים ? לפי פונים קודם כל ?

assaf el

New member
תגובה

מבלי להיכנס לפרטים ולסכומים שציינת ,כל הקופות הכלליות ברבעון הראשון של 2008 הציגו ירידות של בין 3% במקרה הטוב מאוד ל-6% ויש קופות שהציגו אף יותר מזאת. שיאון לא הייתה חריגה באופן מהותי מהשוק וייתכן שירדה קצת יותר מקופות אחרות. ולכן מעבר לירידה בשיעור זה ,אם חסרים לך סכומים נוספים יש לבדוק זאת מול מוקד שירות הלקוחות של פריזמה ולברר האם אין אכן טעות ורק לאחר מכן בהנחה שאתה מגובש בדעתך שחסרים כפסים וזה לא קשור לתשואה השלילית תוכל לפנות למחלקת פניות הציבור באגף הפיקוח על הביטוח ,החיסכון ושוק ההון במשרד האוצר,ניתן לבצע זאת באמצעות האינטרנט ,אתר משרד האוצר WWW.MOF.GOV.IL אך שוב ככל הנראה מדובר בתוצאות של הירידה בשוק ההון לאחר שנים של תשואות פנטסטיות הגיע המשבר ואיתו הירידות המתמשכות. בהצלחה!!

גיל לכל

New member
כדאי לבדוק לפני שמתלוננים

יש לי כמה נקודות להבהיר 1. תמיד גבו שמי ניהול , רק כנראה שלא סיפרו לך. 2. האם קיבלת ( או הסבתא) דיווחים שנתיים מקופות הגמל? הם חייבים לשלוח על פי החוק וכנראה גם שלחו. אם כן , זו דרך טובה לבדוק מה היו היתרות. 3. מאיפוא הסכומים שאתה מציין - מזכרון או שיש לך מסמך מהבנק או מקופת הגמל? 4. ניתן לבקש מהבנק ומקוםת הגמל להוציא דפים היסטוריים - זה יעלה כסף. אחרי שכול העובדות יהיו ברורות ( באמצעות דוחות) תוכל לדעת בודאות אם רימו אותך ( קשה לי להאמין) או שיש טעות או אי הבנב ( יותר הגיוני) בכל אופן תמיד ניתן לפנות לפריזמה לשירות לקוחות לברר ואם התשובות לא מספקות אותך להתלונן . אני חושב שזה אצל המפקח על הבנקים - תבדוק באתר של האוצר ובאתר של בנק ישראל.

למעלה