זה כבר ממש משכנע. הסנדלר בשכונה שלנו שם שלט חדש בכניסה לכוך שלו, שמפרסם את קיומו בשלוש שפות. במובן מסוים הוא גם נוגס בשוק הפרסום הענק, ובמקום גוגל הייתי נכנס לחרדה קיומית.אני למשל קורא עכשיו על פיצ'ר חדש של גוגל אשר פוגע ב MNDY הישראלית ולכן המניה חטפה אתמול זפטה של 30% .
כך הפיל פיצ׳ר של גוגל את מאנדיי, ולמה חלק מהאנליסטים אופטימיים? - גלובס
זה מן הסתם יפגע בצמיחה שלהם, כפי שגם שינוי ש MSFT עשו פגע ב PERI בעבר, ושאכן פגע בביצועים שלהם.
גם אחרי הירידה של ה 30% אתמול אני רואה ש MNDY נסחרת לפי מכפיל של 45 קדימה (ו 170 אחורה), לא בדיוק חיניי חינם, כלומר אולי יכול להיות שאנחנו קצת מחמירים מדי עם PERI ?
בכ"ז מדובר פה בשווי פעילות של 100M$ בלבד, לא 9B$ כמו MNDY (או 7.5 אם ננכה מזומן)
בכתבה מספרים כי MNDY מתכננת להגדיל פרסום דיגיטלי, כך שמן הסתם יש בשוק הפרסום מספיק בשר, ולא בלתי סביר להניח שגם PERI תנגוס ממנו משהו.
לא גורילה כמובן. סתם עוד שחקן קטן.
להפך. התכוונתי שלפירמות הקטנות יותר ישנו סיכון פגיעה מצד חברות הענק. זה לא תלוי בהנהלה. אם חברת הענק מחליטה לפגוע אז הקטנים יפגעו. אין הרבה מה לעשות כנגד זה, מלבד לפתח תחום פעילות אחר.זה כבר ממש משכנע. הסנדלר בשכונה שלנו שם שלט חדש בכניסה לכוך שלו, שמפרסם את קיומו בשלוש שפות. במובן מסוים הוא גם נוגס בשוק הפרסום הענק, ובמקום גוגל הייתי נכנס לחרדה קיומית.
זה בכלל לא קשור לרצון לפגוע. די ברור שתחום החיפוש בגוגל הוא הנפגע העיקרי מפיתוח ה AI, וגם מייקרוסופט חוטפת מהנזקים לשוק התוכנה. חברות הענק פשוט מסוגלות לחטוף הפסדים גדולים בחלק מהתחומים שלהן, ולהתאושש. החברות הקטנות פגיעות יותר. אפשר להתנחם בכך שמניסיון העבר עולה כי גם חברות הענק מתחלפות בטווח הארוך בכאלה שעדיין טרם בקעו מביצתן.להפך. התכוונתי שלפירמות הקטנות יותר ישנו סיכון פגיעה מצד חברות הענק. זה לא תלוי בהנהלה. אם חברת הענק מחליטה לפגוע אז הקטנים יפגעו. אין הרבה מה לעשות כנגד זה, מלבד לפתח תחום פעילות אחר.
האיום אצל PERI התממש לפני שנה. אולי עכשיו הוא קורה אצל MNDY ?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.