פרידה..

סיון026

New member
פרידה..

אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון... זו פעם ראשונה שאני כותבת כאן.. (בעצם זו פעם ראשונה שאני כותבת בכלל...) אני בת 26 ואני נמצאת בזוגיות כבר 6 וחצי שנים . כמובן שהיו לנו ריבים וויכוחים כמו כל זוג ודיברנו על מה שמציק וכל אחד 'עבד' על הדברים שהפריעו לצד השני. לאחרונה היחסים שלנו ממש השתפרו, הרגשתי בעננים - כל פעם שראיתי אותו התרגשתי מחדש כמו בפעם הראשונה. ביום שישי האחרון נקלענו לריב, לא משהו רציני על שטות כלשהי.. הוא הלך לישון בספה ואני במיטה כשהוא קם לעבודה הוא לא אמר להתראות וסינן אותי במשך יום שלם. אחרי שהוא הואיל בטובו סוף סוף לענות לי הוא אמר שזה נגמר... הוא אמר שהוא לא רוצה להסתכל אחורנית ולהבין שהוא עשה טעות בכך שנשאר איתי ושלא טוב לו. שאלתי אותו האם הוא נפרד ממני הוא אמר שכן. אמרתי שאם ככה אני לא אעמוד בדרכו למרות שאני עדיין מאוד אוהבת אותו ושהוא יכול לקחת את הדברים מהדירה (אנחנו גרים ביחד) . השאלה לי האם מישהו חושב שכדאי להילחם על הזוגיות? או שאני צריכה לתת לו ללכת עם כל הצער והכאב? אני צריכה עצה

מריוס זכריה

Member
מנהל
להלחם? כן. אבל לא כרגע.

אם הוא יחזור ויגיד שהוא רוצה לעבוד על הקשר - בהחלט כן. אם הוא קם בוקר אחד ואומר "אני הולך" - לא נראה לי נכון שתרוצי אחריו. אגב, יש סיכוי שמעורבת עוד מישהי בסיפור. אני חושב שזה שיש לך א היכולת לתת לו ללכת היא כח עצום שלך, ואני מברך אותך על הכח הזה. תהיי רגועה: בטווח הארוך, מה שצריך לקרות קורה.

chenby

New member
למה יש סיכוי?

למה להכניס אותה סתם לסרטים עכשיו?

מריוס זכריה

Member
מנהל
אולי את צודקת...

יש סיכוי כלשהו שהוא יחזור, אבל אני מודה שהוא נמוך. בכל מקרה: את צודקת, ואני בהחלט לא ממליץ לה לחכות לו.

chenby

New member
היש סיכוי

זה לא בהקשר שהוא יחזור - אלא בקשר לבחורות אחרות... אם הוא יחזור או לא, זה ממש לא שלנו, באותה מידה שלא שלנו מה יקרה כשנצא לעבודה.. או כשנצא מהעבודה..

מריוס זכריה

Member
מנהל
אה, הבנתי

קודם כל, כי יש סיכוי, בגלל הפתאומיות. בדרך כלל כשלא מרוצים יש שיחות וחפירות או ריחוק וריבים והתדרדרות. כשמישהו עוזב אאוט אוף דה בלו, כשהמשוואה לא מסתדרת, אז יש סיכוי שחסר גורם במשוואה. שנית, אני בטוח שהיא ממילא חשבה על זה לבד, ואם לא, בטח כמה חברות כבר האירו את עיניה. לא נראה לי שתפקידנו פה לעטוף אותה בצמר גפן. כלומר, אם מישהו אחר רוצה, זה בכיף, אבל אני לא. וחוץ מזה אני בטוח שיש לה מספיק כוחות להתמודד עם ההשערות הפרועות של אנשים בפורום. היא ממש לא נשמעת תינוקת חלשה. אבל זה נכון שאין לי שום מושג, ואולי אני טועה.

chenby

New member
אני לא הייתי חושבת על זה

לא כל אחד עוזב כי יש לו מישהי בצד... ובעיני חבל סתם להכניס סרטים לבחורה שממילא בסערת רגשות.. יש סיכוי להכל... אז מה.. זה שלא מציינים את כל האפשרויות, לא אומרת שזה לעטוף אותה בצמר גפן. היא ממילא צריכה להתגבר על פרידה.. היא לא צריכה להיכנס לסרטים על אחרות.. כי בכל מקרה גם הוא לא בשיא האושר עכשיו - וגם אם הוא ידחיק את זה ועכשיו כל היום הוא יבלה וייצא ובחורות, עוד שבועיים חודש, הוא יקלוט שהאהבה שהיתה לו נגמרה ואז הוא ייזכר.. כמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם..

מריוס זכריה

Member
מנהל
כמה דברים

למה את קוראת לזה "להכניס אותה לסרטים"? אם היא חושבת על האפשרות שהוא אולי בגד בה - האם אוטומטית זה מחייב אותה להיכנס לסרטים? האם אדם לא יכול לחשוב על סצנריו בעייתי ולהשאר רציונלי, ענייני ומאופק? כל אדם אמור לחשוב על כל מיני תסריטים: אולי אחלה (לכן אני עושה ביטוח בריאות), אולי ניפרד (לכן אני מטפל בבעיות כבר היום). לא כל חשיבה על אופציה שלילית מחייבת להיכנס לסרטים. ואני חושב שאצלה זו אופציה אפשרית, ואני אומר את זה דווקא על סמך העובדות: קשר זוגי שנראה מצוין נקטע יום אחד, בלי הסבר, בלי הודעה מוקדמת. איך זה יכול להיות? נכון. יש גם הסברים חלופיים. אבל זה אחד מהם. כי דווקא אנשים שנמצאים בזוגיות ממושכת ומתחילים רומן מהצד (בין אם זה סתם פאן ובין אם זו אהבה ממש) - דווקא אלו מסתירים מבן/בת הזוג, ומשחקים אותה כאילו הכל יפה, כדי שהצד השני יחשוד. איך את מסבירה לעצמך שאחרי שש שנים בן אדם קם יום אחד בלי שמץ סימן מקדים והכל נגמר מבחינתו? האם את לא רואה כאן משהו שצריך לענות עליו? נכון, יש גם תשובות אחרות. אבל היא בהחלט צריכה להצמודד עם השאלה: מה לעזאזל קרה פה?!? וכל האופציות צריכות להיות פתוחות. האם עכשיו, בגלל שכתבתי את זה, כל מי שבן זוגה פתאום מתייחס אליה יפה יותר אמורה להיכנס לסרטים? ברור שלא. אזל יש תסריט כזה. למה שאפחד לדבר עליו? בחורה כמו השואלת, שכותבת: "שאלתי אותו האם הוא נפרד ממני הוא אמר שכן. אמרתי שאם ככה אני לא אעמוד בדרכו" היא בחורה חזקה וריאלית.

chenby

New member
את התשובות לזה

רק הוא יכול לענות... אולי זה שהיא חשבה שהם חוזרים לתלם והיא היתה בעננים, אולי היא לא שמה לב שרק היא נמצאת שם? ואין לה פרטנר ולכן אחרי הריב הראשון הוא שבר את הכלים? הכל אפשרי, גם עוד בחורה זה אפשרי, בעיני אם אין סיבה לחשוד, אין סיבה גם לעלות חשד. ממילא עד שהיא לא תדבר איתו היא תהיה רק בספקולציות... גמני אמרתי לאקס שלי אם אתה רוצה ללכת אתה משוחרר- אז מה, להגיד ולעשות זה גם יכול להיות קל, אבל אחרי זה, זה הכי קשה בעולם. פרידה זה דבר קשה אין מה לעשות. אפשר לעשות אותה לקלה כמובן.. גם בלי האקס שיסביר לי את הסיבות.. וגם מבלי לחשוב שאולי יש מישהי אחרת. בכל מקרה גם לה יש אחריות במערכת היחסים הזו.. כבר לא - עכשיו יש לה אחריות לעצמה ולשמחה שלה. (גם לפני זה היתה לה)

קארניו

New member
אף פעם לא הבנתי את

ה"לא שלנו" וכנראה אף פעם גם לא אבין. איך מערכת יחסים ואינטראקציה מורכבת בין הנפשות הפועלות יכולה להיות דומה לאסון טבע , תאונה , מוות או כל צרה שלא תהיה שהם באמת לא תלויים בנו .

chenby

New member
מאוד פשוט

את יכולה לצפות מה יקרה כשיצלצל הטלפון? אם העולם שלך פתאום יתהפך עלייך? את יכולה לצפות מה יקרה כשתצאי מהבית? זה הכל. שום דבר לא תלוי בנו חוץ מהיכולת שלנו לבחור את התגובות שלנו. כל השאר- לא בידיים שלנו. אולי הייתי צריכה להוסיף את המילה ידיים... מכיוון ששום דבר לא בידיים שלנו, מה אנחנו כל כך יודעים וחושבים איך האחר או מה צריך לקרות בשביל ש... כשיכול להיות שבעוד שנייה... זה לא אומר לא להיות זהירים, לכולנו יש אינסטינקטים.. אני רק אומרת שיש דברים שהם הרבה יותר גדולים מאיתנו שאנחנו אפילו לא יודעים שאנחנו לא יודעים. מקווה שהבהרתי את עצמי יותר, ואם לא, לא נורא.

קארניו

New member
הבנתי זאת גם קודם

אבל עדיין קשה לי לעשות את ההכללה ולהגיד באופן גורף ששום דבר לא תלוי בנו ולהשוות בין אירוע חיצוני שלפרט אין שליטה עליו חוץ מאשר לבחור כיצד להגיב לאותו אירוע לבין מערכת יחסים שבה ישנה השפעה הדדית לטוב ולרע בין המעורבים והבחירה שלנו כיצד לנהוג ולהגיב יכולה להשפיע (או שלא) על הצד שכנגד .

למה הוא בחר להיפרד

1- המריבה האת העלתה משהו שבעיניו הוא פער מאוד משמעותי ברצונות לכם, שאי אפשר להתפשר עליו (את מתה על ילדים ורוצה 8 מהם - עכשיו! הוא ממש לא ומעוניין אולי בילד 1 עוד10 שנים). 2- כבר איזה זמן משהו מציק לו והוא מנצל את המריבה כעילה לפרידה. 3- הוא טיפוס קפריזי (אבל אז יש סיכוי שהוא יחזור לבד עוד כמה ימים - שאלה אם את אוהבת לגור על רכבת הרים)

קארניו

New member
העניין הוא שאין על מי או מה להילחם

כי אפילו להתמודד עם פרידה כמו שצריך הוא אינו יודע . ולא רק זה אלא גם השאיר את הדברים ביניכם תלויים באוויר ועשה טובה (אחרי "שנדנדת" לו )ופלט כמה מילמולים לא משכנעים והותיר אותך בעצם עם סימני שאלה ואי סגירת מעגל . מצטערת, אבל ככה לא קוטעים יחסים של כמה שנים והולכים.....

למעלה