פרידה

פרידה

היי אני אמא לשלושה ילדים( 11/9ו-10 חודש) בת 37 נמצאת לפני פרידה מבעלי לאחר 13 שנות נשואים תחושה קשה מעין כמוהה במיוחד מכיוון שזו החלטה שלי.אין לי מושג איך חיי ייראו לאחר מכן אני מקווה ומאמינה שאחרי "כל הבלאגן" אני אהיה יותר מאושרת. הסיבה לפרידה מאוד מורכבת .אין כאן בגידה. אבל כל שאר הדברים קיימים : עלבונות ,חוסר שיתוף,אכזבות,חוסר רגישות ,חוסר פרגון והערכה ,רציתי ללכת לטיפול זוגי והוא מסרב (אגב דבר שכבר עשינו בעבר והציל את הזוגיות וכן עשה שינוי ש"החזיק " אותנו עוד כמה שנים טובות יחד עד למשבר הזה) אני מרגישה מרוסקת וסחוטה רגשית מהמצב .הוא לא רוצה את הפרידה כי טוב לו ..מה לדעתכם עליי לעשות?

chenby

New member
לפני שאת עושה את הצעד

לכי את לטיפול זוגי בעצמך. אם יהיה צורך שהוא יבוא לפגישה, אני בטוחה שהוא יועיל להופיע ולהקשיב. חכי, רוב הסיכויים שהעלבונות האכזבות, חוסר הרגישות חוסר הפרגון והערכה, יותר חזקים אצךל במחשבות מאשר מה שמראה המציאות. רוב הדברים שאת חושבת על עצמך והוא תמיד המראה שלך. אני ממליצה לך לקרוא קצת ספרים על מודעות עצמית והתפתחות בנוסף לטיפול ואני משאירה לך פה לינק נפלא לתקציר של לאהוב את מה שיש של ביירון קייטי- בסוף יש גם דף עבודה עם הסברים, ואת יכולה לראות סרטונים שלה ביו טיוב. עזרה לי המון וזה פה חינם באינטרנט. משאב שאפשר לנצל לכל דבר. http://www.thefreedomtobe.net/doc/LovingWhatIs-little_book.pdf אשמח לשיתוף תובנות, אולי אפשר יהיה לפתח את זה לתכנית פעולה.

מיזוגן

New member
הוא לא רוצה טיפול זוגי

באמת מעניין למה. הטיפול הקודם ביצע בו את השינוי שכל כך רצית ונתן לו עוד כמה שנים של שקט (להלן השנים הטובות שלך), אך הפלא ופלא גם השינוי הזה כבר לא מספיק ועכשיו הוא צריך עוד הפעם להשתנות. אולי איום הגירושין שלך וההשלכות עליו (ארנק עם זכויות ביקור) יעשה את שלו והוא יסכים ללכת להשתנות עוד הפעם למען עוד כמה שנים של שקט עד לפעם הבאה. ואולי הוא יבין שזה לא יגמר אף פעם, ישלים עם ההתנהלות הכושלת שלו ב-13 השנים האחרונות וישלם את מחיר ביטול העיסקה ההיא.

אז זהו שזה די אוניברסלי, שמוקי

גבר אמיתי מחנך, דואג ומשלם על מחיית ילדיו, בכל מצב. גבר דפר מתחמק מלתפקד במשפחה, ובהמשך גם מלפרנס את צאצאיו אחרי הבעיטה החוצה.

אז זהו שזה די אוניברסלי, שמוקי

גבר אמיתי מחנך, דואג ומשלם על מחיית ילדיו, בכל מצב. גבר דפר מתחמק מלתפקד במשפחה, ובהמשך גם מלפרנס את צאצאיו אחרי הבעיטה החוצה.

מיזוגן

New member
נכון מאד גברת מפלצת

גבר אמיתי מחנך, דואג ומשלם על מחיית ילדיו, בכל מצב. אישה אמיתית מגדלת את הילדים ודואגת לאחזקת הבית, בכל מצב. אני שמח שאנחנו מסכימים על חלוקת התפקידים

שמחתך כרגיל מוקדמת

אני מבינה עכשיו שאין לנו וויכוח לגבי גידול ילדים - שני ההורים אחראים לטיפול וטיפוח צאצאים. אולם אחזקת הבית <גם היא לא בלעדית ולא מוחלטת> בדאגת האישה רק אם היא בחרה להיות עקרת בית ולהשאיר את כל עול הפרנסה לבעל. כששני בני הזוג עובדים נטל הטיפול במטלות החיים בבית מתחלק ביניהם. ולכשהאישה שממלאה את חלקה בעסקה בועטת החוצה גבר לא מתפקד או 'מחפף' בבית ובגידול הילדים, היא אכן בפועל דואגת לאחזקת הבית ולגידול הילדים בעצמה, בכל מצב. לכן לפני הצד הדרסטי של הגירושים כדאי לבחון חוץ ממדד הפוצי מוצי והיחס הכללי גם את הנקודה הזאת. ואם התרומה לתפקוד הבית והמשפחה שואפת לאפס במילא, אין בכלל שאלה.

nowonder

New member
גם בטיפול זוגי

וגם כאן, אם את רוצה עיצה, את צריכה להפסיק לדבר בסיסמאות.

seeyou

New member
נמצאת לפני פרידה ושואלת מה לעשות?../images/Emo178.gif

לפני שיוצאים למלחמה עושים שיעורי בית לפני שמתגרשים חייבים להבטיח לפחות את העצמאות הכלכלית ולא להיות תלויה בדמי מזונות. כול מה שכתבת בצורה כללית מאוד : חוסר שיתוף ,אכזבות, חוסר רגישות ,חוסר פרגון והערכה הם חלק מחיי הנשואים(ברמות שונות) בהרבה בתים נשואים זאת מסגרת נוקשה-לא שיוויונית-לא "דמוקרטית"-לא הוגנת...... מדובר ב2 אנשים שאמורים לחיות ביחד על מנת שיהיה להם יותר טוב-קל-נעים ונוח. את מצפה להיות יותר מאושרת? האושר לא נישה ברוח-הוא לא תלוי באחרים אלא בהבנה של הפרט על מה שיש ,על מה שהשיג- את לא יכולה את הלוקסוס להיות עכשיו "מרוסקת וסחוטה " מאחר ולקחת אחראיות על האושר של הילדים שלך ולא רק של עצמך את חייבת להיות חזקה ומציאותית. בהצלחה יוסי

כאילו אניכתבתי את ההודעה הזו ../images/Emo7.gif

מרגישה בדיוק כמוך ובאותה סיטואציה (אפילו גילאי הילדים כמעט זהים....). סחוטה לגמרי ומחפשת יציאה מהמצב הזה. שוקלת אם פרידה תעזור או שרק תעצים את רוע המצב.

לא לפחד

אם את ניסית כמוני את כל הדרכים ולא קיבלת את המינימום שייחלת לעצמך בזוגיות אל תפחדי כי אם את לא תהיה מאושרת גם ילדייך לא אז תדאגי לעצמך אני נמצאת עכשיו בתהליך הפרידה וזה קשה מ א ו ד עומס ריגשי אבל תזכרי שהכל שווה בשביל להיות במקום טוב יותר

czar

New member
פרט לבעיות זוגיות רגילות

לא הבנתי עוד למה בדיוק את רוצה להתגרש, כי זה באופנה? את מרוסקת ומצוצקת ומיואשת, לא יודעת מה יהיה הלאה, אז מראש לא כדאי לחשוב על זה?

I C E M A N 7

New member
זה לא האופנה, ידידי

זה מהות העיסקה. כל עיסקה חד צדדית, שבה לצד אחד יש רק מה להרוויח ולצד השני יש מה להפסיד, נתונה לחסדי הקפריזות של הצד הראשון. לצד המרוויח תמיד יש הלוקסוס להחליט עוד בטרם הוא מתייעץ או חושב על זה לעומק והכל בשם "האושר הפרטי". על מנת שעיסקה תהיה יציבה לאורך זמן, שני הצדדים צריכים להיות מחוייבים לה, גם ע"י "קנס" שיופעל על הצד המפר. עיסקת הנישואין לא כזו, ולכן יותר מ-80% מעיסקאות הנישואין בארץ מופרות ע"י הצד שכמעט תמיד לא נפגע.

hagitoby

New member
ניסית לדבר איתו?

לגרום לו להבין?אן כן העצה שלי תעשי משהו שיזעזע אותו.. כמו הפסקה אני יודעת..משהו לפני הצעד הגדול שלא ניתן להתחרט אחריו.

למעלה