פרידה קשה...

matan770

New member
פרידה קשה...

בן 21.5...
לפני שבועיים נפרדתי מחברה שלי אחרי 4.5 שנים,זאת הפרידה הרצינית השניה שלנו,נפרדנו לפני כשנתיים בדיוק למשך חצי שנה.
היא יוצאת עם מישהו מהשכבה שלי ואני ממש מקנא,זה מפריע לי,אין לי דרך לתאר את זה,כן,אני לא רוצה להיות איתה אבל זה עדיין מפריעה לי ופוגע בי.
הכי כואב שהיא מסתירה את זה ולא מבין למה,טוענת שלא רוצה לפגוע בי,איך אני יכול להתמודד עם זה יותר בקלות? מה שכן היא מתקשרת לפעמים שואלת לשלומי ומתעניינת וטוענת שהיא לא יכולה לנתק קשר ככה ושאני חשוב לה,אבל מצד שני יוצאת עם מישהו,ומסתירה,לא עושה כלום בפייסבוק...
מה אתם אומרים?
 

בת עמי 30

New member
למה נפרדתם? אהבת אליך חלפה, זה קורה

להרבה זוגות אחרי תקופת חברות ארוכה. מתחיל לשעמם, פתאום רוצים לראות מה קורה בדשא של "השכנים, איך זה עם מישהו אחר, בקיצור מחפשים ריגושים חדשים.

למרות שפרידה היא דבר קשה מאוד ביחוד שאני מבינה שזה בא מן הצד שלה ולא ממך, זה פוגע מאוד, אבל לא תוכל להשיב אותה אליך בכוח, לכן, אל תחכה לה, יכול להיות שתשובו, אבל בינתיים למרות שאתה עדיין מאוהב נסה לצאת עם בנות אחרות, תראה שיש עוד נחמדות, יפות, חכמות שכיף להיות במחיצתן.
 

matan770

New member
תגובה

שני הצדדים החליטו להיפרד...אפילו זה בא יותר ממני...
 

מריוס זכריה

Member
מנהל
בן אדם - תפסיק לילל

נפרדתם? זה נגמר.
קשה לך? לא נורא. תתגבר.
אף אחד לא הבטיח שהכל בחיים יהיה קל וכיף.

[ברור למה היא מסתירה ממך את הקשר החדש: היא מבינה שאתה תעשה לה סרטים, וזה כנראה לא כיף לה]
 

matan770

New member
תגובה

למה שאעשה סרטים,ההפך זה שהיא מסתירה פוגע יותר
 

מריוס זכריה

Member
מנהל
אתה מתבלבל

אתם כבר לא זוג. אתם אקסים.

למערכת יחסים של אקסים אין כללים. אין חובת גילוי, ולכן גם בהגדרה גם אין "הסתרה". יש לכל היותר "מידור".

להיעלב מתב הזוג, זה טבעי. להיעלב מאקסית, או לבוא אליה בציפיות כאילו שהיא עוד חייבת לך משהו, זה סרט.
 

איציק911

New member
מיסכן למה את מלגלג עליו מריוס?

מריוס מה אתה משחק אותה כאילו לך אין רגשות ולך זה לא היה כואב???ממש גבר
 

נומלה

New member
מסתירה = לא עושה כלום בפייסבוק????

אולי היא יוצאת איתו ולא עם הפייסבוק? וחוץ מזה תעבוד על עצמך כי כרגע אתה כמו הכלב שמחביא את העצמות שהוא לא אוכל כדי שגם אחרים לא יאכלו.
 

איציק911

New member
מתן תהיה חזק,זה יעבור

אבל תנתק איתה כל קשר תמחק אותה מהפייסבוק ותבקש ממנה לא להתקשר או שתסנן אותה תתחיל לשכוח ממנה
 


קשה, לא קל
 

ivgy1980

New member
תקשיב מותק

אתה צריך להתמודד ולהתגבר. פשוט וקל!
אבל - היא לא יכולה להתקשר אליך!!
לא שומרים על קשר עם אקסיות!!!
היא לא האמא של הילד שלך!!!!
היא רק עוד אקסית!!!!!!!!
 

איציק911

New member
תנתק קשר ותבקש שהיא לא תתקשר

תתרחק ממנה ולאט לאט תתחיל לשכוח ותמשיך הלאה
 

nirity1

New member
אין דבר כזה פרידה קלה

תגיד לה שתפסיק להתקשר ותזוז הלאה
 

אייבורי

New member
70 שנה לנסיך הקטן

ואנחנו כבר מבוגרים, לא רואים מה שילדים רואים.
אבל מבינים שני דברים.
א. נפרדתם אין טעם להשאר בקשר, לפחות לתקופה עד שיעלמו הרגשות.
ב. בתור אקסית היא לא מחוייבת לספר לך שום דבר.
ג. רצית להפרד כי חשבת שאתה שווה יותר בשוק, גילית שהיא שווה יותר
ומצאה מישהו אחר בזריזות, כן זה מבאס.
 

Danah85

New member
התמודדות עם פרידה

תראה, פרידה זה אף פעם לא קל, בטח שלא אחרי פרק זמן כל כך ארוך.
גם אני עברתי את זה, בערך בגיל שלך, בערך אחרי פרק זמן דומה וזה היה לי לא קל בכלל.
השבועיים הראשונים, והחודש הראשון, והחודשיים הראשונים ואולי אפילו חצי השנה הראשונה הם מאוד לא פשוטים.
זה יותר קשה, כי היא עדיין שם.
אני באמת מאמינה שהיא יוצרת איתך קשר כי באמת אכפת לה ממך, כי אחרי פרק זמן כל כך ארוך, אתם לא רק בני זוג, אלא גם חברים טובים, ובמיוחד בגילאים האלה זה קשר שמאוד מאוד קשה לפרום.
אני לא חושבת שהיא יוצאת עם מישהו אחר כדיי לפגוע בך, היא פשוט מנסה להמשיך הלאה - כמו שגם אתה צריך לעשות. זה לא אומר בהכרח עכשיו לחפש לך בת זוג אחרת, זה גם לא נכון לדעתי, וגם עלול לפגוע בבת הזוג החדשה, כי ברור שאתה עדיין לא מוכן לקשר חדש. אבל זה כן אומר להבין שמעכשיו אתה חי בלעדיה, גם אם זה קשה ונראה אולי בלתי אפשרי עכשיו.

אני חושבת שהדבר הנכון מבחינתך הוא לבקש ממנה שלא תיצור איתך קשר בתקופה הקרובה. תן לעצמך להסתגל למצב החדש, שאתה בלעדיה.
אם נפרדתם כבר פעם אחת, וזו הפעם השניה, ואתה גם אומר שזה היה אפילו יותר ביוזמתך מאשר ביוזמתה, כנראה שלא נועדתם להיות יחד, כמה שזה כואב.
קח את הזמן, צא עם חברים, תבלה, תתרכז בלימודים/תחביבים או כל דבר שלא קשור בה.
זה קשה
מאוד
תעזר בחברים או משפחה או גם וגם כדיי להתמודד עם הקושי, אבל בשום פנים ואופן אל תעזר בה, כי ככה לעולם לא תוכל להמשיך הלאה או להתגבר על הכאב.

בתור מישהי שהייתה במקום הזה, שכואב וקשה, וזה פתאום להיות נורא לבד, ופתאום כשאני רוצה לצאת לאנשהו זה לא ברור מאליו שיש לי עם מי לצאת, אלא אני צריכה לשאול חברים
ופתאום אין לי מישהו כזה לסמוך עליו בעיניים עצומות ולספר לו הכל
וכל הכאב והקושי, מול עצמי ומול החברה (להתוודות למשל מול חברים לעבודה היה לי מאוד קשה. כל כך קשה שבחרתי לספר להם רק 3 חודשים אחרי הפרידה, כשהרגשתי שאני מסוגלת לעשות את זה בלי להתחיל לבכות בלי הפסקה בעבודה).
בסופו של דבר, אני יודעת שכמה שהיה לי קשה אז, זה חישל אותי, למדתי מזה דברים, ובדיעבד אני אפילו חושבת שהקשר הזה לא היה טוב בשבילי כנראה, וכנראה שהגיע לי יותר. אני שמחה על הניסיון שרכשתי בקשר הזה, אבל גם שמחה שזה נגמר.
אני מאמינה שעוד שנה או יותר, כשתהיה בקשר חדש וטוב יותר, גם אתה תרגיש ככה. אתה לא תשכח את הכאב, לא תשכח כמה היה לך קשה להתגבר, לא תשכח שבזמן שהקשר היה - הוא היה לך טוב, אבל אתה גם תדע שכנראה שזה לא היה *ה*קשר של חייך, ותבין שאיפה שאתה נמצא זה מקום טוב יותר, וישארו לך רק הזכרונות הטובים והקשים לצד חיים טובים יותר עם בת זוג מתאימה יותר.

בהצלחה ותשאר חזק.
 
למעלה