התמודדות עם פרידה
תראה, פרידה זה אף פעם לא קל, בטח שלא אחרי פרק זמן כל כך ארוך.
גם אני עברתי את זה, בערך בגיל שלך, בערך אחרי פרק זמן דומה וזה היה לי לא קל בכלל.
השבועיים הראשונים, והחודש הראשון, והחודשיים הראשונים ואולי אפילו חצי השנה הראשונה הם מאוד לא פשוטים.
זה יותר קשה, כי היא עדיין שם.
אני באמת מאמינה שהיא יוצרת איתך קשר כי באמת אכפת לה ממך, כי אחרי פרק זמן כל כך ארוך, אתם לא רק בני זוג, אלא גם חברים טובים, ובמיוחד בגילאים האלה זה קשר שמאוד מאוד קשה לפרום.
אני לא חושבת שהיא יוצאת עם מישהו אחר כדיי לפגוע בך, היא פשוט מנסה להמשיך הלאה - כמו שגם אתה צריך לעשות. זה לא אומר בהכרח עכשיו לחפש לך בת זוג אחרת, זה גם לא נכון לדעתי, וגם עלול לפגוע בבת הזוג החדשה, כי ברור שאתה עדיין לא מוכן לקשר חדש. אבל זה כן אומר להבין שמעכשיו אתה חי בלעדיה, גם אם זה קשה ונראה אולי בלתי אפשרי עכשיו.
אני חושבת שהדבר הנכון מבחינתך הוא לבקש ממנה שלא תיצור איתך קשר בתקופה הקרובה. תן לעצמך להסתגל למצב החדש, שאתה בלעדיה.
אם נפרדתם כבר פעם אחת, וזו הפעם השניה, ואתה גם אומר שזה היה אפילו יותר ביוזמתך מאשר ביוזמתה, כנראה שלא נועדתם להיות יחד, כמה שזה כואב.
קח את הזמן, צא עם חברים, תבלה, תתרכז בלימודים/תחביבים או כל דבר שלא קשור בה.
זה קשה
מאוד
תעזר בחברים או משפחה או גם וגם כדיי להתמודד עם הקושי, אבל בשום פנים ואופן אל תעזר בה, כי ככה לעולם לא תוכל להמשיך הלאה או להתגבר על הכאב.
בתור מישהי שהייתה במקום הזה, שכואב וקשה, וזה פתאום להיות נורא לבד, ופתאום כשאני רוצה לצאת לאנשהו זה לא ברור מאליו שיש לי עם מי לצאת, אלא אני צריכה לשאול חברים
ופתאום אין לי מישהו כזה לסמוך עליו בעיניים עצומות ולספר לו הכל
וכל הכאב והקושי, מול עצמי ומול החברה (להתוודות למשל מול חברים לעבודה היה לי מאוד קשה. כל כך קשה שבחרתי לספר להם רק 3 חודשים אחרי הפרידה, כשהרגשתי שאני מסוגלת לעשות את זה בלי להתחיל לבכות בלי הפסקה בעבודה).
בסופו של דבר, אני יודעת שכמה שהיה לי קשה אז, זה חישל אותי, למדתי מזה דברים, ובדיעבד אני אפילו חושבת שהקשר הזה לא היה טוב בשבילי כנראה, וכנראה שהגיע לי יותר. אני שמחה על הניסיון שרכשתי בקשר הזה, אבל גם שמחה שזה נגמר.
אני מאמינה שעוד שנה או יותר, כשתהיה בקשר חדש וטוב יותר, גם אתה תרגיש ככה. אתה לא תשכח את הכאב, לא תשכח כמה היה לך קשה להתגבר, לא תשכח שבזמן שהקשר היה - הוא היה לך טוב, אבל אתה גם תדע שכנראה שזה לא היה *ה*קשר של חייך, ותבין שאיפה שאתה נמצא זה מקום טוב יותר, וישארו לך רק הזכרונות הטובים והקשים לצד חיים טובים יותר עם בת זוג מתאימה יותר.
בהצלחה ותשאר חזק.