מאבטח מתקנים.......זה תפקיד קשה ואני אגיד לך למה...כי צריך לשמור כל הזמן וזה ממש מתיש ולפעמים משעמם בכל אופן כמו בכל תפקיד גם בתפקיד הזה יש יתרונות אחד מהיתרונות הוא שעושים שבוע בבסיס ושבוע בבית יתרון שני הוא שהשירות הוא יותר מקוצר.לפי דעתי התפקיד קשה ומשעמם ולא מומלץ למרות היתרונות אבל זה לשיקולך מקווה שעזרתי בהצלחה
זה באמת תפקיד קשה, בעיקר מבחינה נפשית. את\ה שומר\ת באיזה מקום נידח לפעמים שעות על גבי שעות, כשאין כלב באזור, וזה לא קל. השירות, לפי מה שהבנתי, הוא רק שנתיים במקום שלוש שנים, והיציאות אכן 7\7 אני אישית מאוד לא ממליץ
זה תלוי אם אתה מסוגל לשרוד את השנה הראשונה.. אתה רק צריך לסבול שנה אחת ואז אחרי זה אתה יכול להחליף תפקיד וזה יהיה שנתיים שירות... צריך בנוסף לעבור קורס של 10 יום או שבועיים וחצי (זה משתנה בכל בסיס..) וזהו.. תלוי באיזה בסיס נופלים ואילו מפקדים והכל.. והכי חשוב,זה תלוי כמה אתה יכול לסבול בשמירה...
אני יודע על מאבטחי מתקנים בבסיס מסויים במרכז הארץ(לא רוצה להגיד איזה אבל זה בסיס גדול) כמו שאחרים אמרו הם עושים שבוע שבוע לפי מה שאני יודע אז הם שומרים 8 שעות ביום רצוף ובערב הבנים של הבסיס מחליפים אותם אבל בגלל שרק הם יכולים לשמור בש"ג ובלילה יש ש"ג אחד פתוח אז הם גם שומרים לילה כל כמה זמן בקיצר הם צריכים לעמוד הרבה מאוד עם אפוד והכל אבל יש להם שירות קצר יחסית אז השיקול הוא מה עדיף לך חוץ מזה שראיתי אותם מצדיעים למפקדים שלהם וזה כנראה מראה שיש להם משמעת יותר רצינית מרוב הג´ובניקים
בתור מאבטח לשעבר התפקיד על הפנים כל היום שומרים כמו כלבים ושבוע שבוע אפשר לעשות בתפקידים יותר נחמדים כמו מטבח וכמו שקמיסט אבל מאבטח ממש אבל ממש לא שווה