פרטים על תיכון...

מירי,

New member
אני חוזרת ומסבירה

(כשלא מדובר בבי"ס פרטי) הצלחה גבוהה יכולה להראות גישה של ביה"ס.

כמו שאני רואת את זה, ביה"ס של הבכור למורות מאוד חשובה ההצלחה של התלמידים, הן מאוד משקיעות (מעבר לנדרש!) כדי להביא את הילדים להבנה, כדי שכל ילד יהיה במסלול המתאים לו וימצא שם את היכולות שלו והמערכת מאוד גמישה וקשובה לילד הספציפי.
כשהבן עלה לתיכון, 98% מהבוגרים בשנה הקודמת היו זכאים לתעודת בגרות, בכיתות המוגבר הממוצע היה גבוה למדי (מנסה מהזיכרון 'משהו' סביב 80, אבל לא לתפוס אותי במילה), היום בסיום י"ב אני מבינה איך הם עושים את זה.
(בכל מיקרה אלה היו נתונים שביה"ס עצמו פירסם, ובניגוד לביה"ס שאותו אני רוצה ללמוד עכשיו, זה בי"ס שכבר התנסתי בו כחטיבה, ומהתרשמות אישית מהמורים וכו...

לאונידס

Active member
לפעמים הגישה של בית הספר אומרת להעלים

את החלשים יותר, ואז אחוזי ההצלחה עולים פלאים.

זכאות לתעודת בגרות לא אומרת הרבה.
יש הבדל גדול בין תעודת בגרות בה נבחנו לאנגלית ומתמטיקה ברמת שתי יחידות לבין כזו בה האנגלית ומתמטיקה ברמת 5 יח"ד.

אם להתלות באילנות גבוהים כמו ד'יזרעאלי או טווין "ישנם שלושה סוגי שקרים – שקרים, שקרים ארורים וסטטיסטיקה.".
סטטיסטית אני בהריון בחודש השלישי, נמצאת איתי כרגע במשרד מישהי בהריון בחודש השישי. הסטטיסטיקה הזו הרבה יותר פשוטה מאשר לחלק את האוכלוסיה לזכרים ונקבות, את אוכלוסיית הנקבות לכאלה בגיל הפוריות, אולי לכאלה בגיל הפוריות ועם בני זוג,
דרך אגב ראיתי לפני כ 10 שנים מחקר קליני של חברה אמריקאית ליעילות אמצעי מניעה חדשני לנשים. סטטיסטית הוכח שאמצעי המניעה מאוד יעיל, כמעט אף אחת מהמשתמשות ממכשיר לא הרתה, בעיה קטנה היתה שמרבית אוכלוסיית קבוצת המחקר (לא הביקורת) היו נזירות בדרום אמריקה, אבל מעבר לכך סטטיסטית ממש סבבה של אמצעי מניעה.

כנ"ל הסטטיסטיקה לגבי האיש שטבע בבריכה מים שהעומק הממוצע שלה 40 ס"מ.

אז סטטיסטית 98% מהתלמידים ששרדו היו זכאים לתעודת בגרות.
כמה שרדו? איזו תעודת בגרות? באיזו מגמה?

את יכולה לחסוך לעצמך לחזור ולהסביר לי שלמורה יש השפעה גדולה על איכות הלימוד של התלמיד, אני הגעתי למסקנה הזו לבד לפני הרבה שנים.

3תיתי

New member
לא לקחת בחשבון את המורים הפרטיים.

אני מאמינה, שברוב המקומות, יש מתאם יפה בין ציוני הבגרות והשימוש במורים פרטיים.

לאונידס

Active member
יש מתאם בין הרמה הסוציואקונומית של ההורים

לבין השגי הילדים שלהם.
המתאם מוכח, לא צריך להאמין ורמה סוציואקונומית גבוהה מקושרת גם למורים פרטיים.

באופן סטיטסטי כמובן ללידה הקרבה שלך.

לדעתי כל החישובים והחשבונות של אחוזי הצלחה,מעבר, ובגרות
אין להם הרבה ערך

אני כבר בישורת האחרונה של בית הספר התיכון
ומעולם לא חישבתי את סיכוי ההצלחה של הילד בבית הספר
היה לי הרבה יותר חשוב ששנות ההתבגרות שלו יעברו עם מינימום נזק נפשי וחברתי.
תעודת בגרות (טובה יותר ,טובה או בכלל) תמיד יוכל להשלים.
זו דעתי
מול כל הסטטיסטיקה.

מירי,

New member
את הבחירה הזו הילד יעשה.

יחד עם זאת חשוב לנו שאת 3 השנים הבאות הוא יעביר גם בלמידה.
מתוך האופציות הקיימות, אף אחת לא מוכרת לי והיא תבחר לפי קריטריונים של הילד אבל לנו חשוב שיהיה גם קריטריון למידה (כי יש אחד שזה לא נמצא בלקסיקון שלו)

לאונידס

Active member
תודה, צריך לסדר 2.8 ילדים למשפחה (בממוצע)

אז הנה אני תורם את חלקי, אצלי כבר יש 0.3 ילד.

מירי,

New member
אני חייבת להבין

אם היה לך ילד שהיכולות שלו הם בגרות איכותית בממוצע 9 לפחות שהיה בוחר בי"ס שההשגים היחידים שלו הם שאין הנשרה ומשתדלים שלכל הילדים תהיה בגרות בסיסית, אבל שם היו החברים של הילד - לא היית ממצמץ ושמח לשלוח אותו לשם?

לאונידס

Active member
בגרות בסיסית מבחינתי חסרת ערך

רמת אפס ואין מה לעשות איתה חוץ מפרסומת לשר החינוך או מנהל בית הספר.
יכול להראות ש 98% מהתלמידים בבית ספרו זכאים לתעודת בגרות, יכול להיות ש 50% מהם בעלי תעודה שלא שווה כלום.

מירי,

New member
אז גם לך חשובה בגרות איכותית....

אז כן משנה מה ההשגים של ביה"ס.

בד"כ שואלים מורים והורים לילדים שלמדו בביה"ס ולפעמים מתרשמים בשלב החטיבה ועדיין לא בטוח שיצליח לילד הפרטי.
אבל לפעמים אין ברירה וצריך לצלול בבחירת ביה"ס התיכון, לילד יש קריטריון מסויים, לי יש זכות וטו ברמת הלימודים.

לאונידס

Active member
את עושה כאן קפיצות של מסקנות שאני לא בהכרח

מסכים איתן.
העובדה שאני לא מייחס שום חשיבות לבגרות שלא שווה את הנייר שהיא מודפסת עליו (ואת מייחסת לה חשיבות עליונה) לא אומרת שאני מייחס חשיבות גבוהה לברגות שכן שווה משהו.
העובדה שאת בוחרת בית ספר תיכון לפי פרמטרים שנראים לי חסרי ערך לא הופכת את הבחירה שלך לשגויה, הפרמטרים שלי פשוט שונים משלך.

מירי,

New member
מי כאן מסיק את המסקנות?

כי את התיכון יבחר הצעיר, הוטו יהיה על מקום שמשקיע 0 בלימודים והוא בוודאות לא בוחר לפי רמת הלימודים (כי אז יש לנו מועמד נבחר בלי שאני אצטרך לשאול כאן או בכלל).

מירי,

New member
ונהנת?

אם כן אז 'סבבה'.
רק חבל להתנגח 'סתם'.

חשובה לי רמת לימוד סבירה, כשצריך לרשום ילד לבי"ס בלי להכיר נפשות פועלות (משם כיוון, פרט אולי להנהלה המייצגת) צריך להתחיל מאיפשהו- ממוצע ציונים הוא בהחלט פרמטר.

לאונידס

Active member
לא ממש

הסברתי לה לדעתי אם חשובה לך רמת לימודים סבירה את בחרת בפרמטר לא נכון כולל דוגמאות צבעוניות של אדם הטובע בשלולית רדודה כשהוא בהריון מתקדם.
לא מסכימה איתי? זה בסדר גמור, את לא הראשונה

מירי,

New member
וכלים ראליים אחרים יש?

אין סיכוי שאני אדע מי יהיו המורים של הילד באף בי"ס ועוד יותר מכך אין סיכוי שאני אדע איך תהיה התקשורת בינהם (ומניסיוני, זה פרמטר ממש חשוב).
הנעילה שלו לא מספיק חזקה.

לאונידס

Active member
אני לא זה שבא לבקש עזרה ועצה

ואני לא מערער על זכותך להתעלם ממה שאמרתי למרות שאת זו שכן ביקשת יעוץ.

מירי,

New member
אני בקשתי לברר השגים לימודיים ולא ייעוץ

מאידך אני פתוחה להקשיב למה שאומרים.
מצד שלישי, לא באמת קיבלתי פתרון ראלי (כי לדעתי אין אחד כזה...).

קיימת בחירה שכלל לא קשורה ללימודים, ותהיה אחת שכן.

רזאי

New member
הצלחה גבוהה אכן מראה את הגישה של ביה"ס.

אני דווקא מרוצה מאוד מבי"ס שהממוצע שלו לא מאוד גבוה. גישת המנהלת היא לשמור את כל הילדים בביה"ס, כולל כל אלה שהיו מונשרים בבית ספר אחר. חשוב לה שכולם יישארו במסגרת וילמדו כמיטב יכולתם.
מבחינת הרמה הלימודית, התמיכה שם אדירה. בנתיים יש לי שם נסיון עם שני ילדים. אחד למד הנדסת תוכנה, נדמה לי שזו ההגברה שאת חושבת עליה. יש להגברה הזאת שני מורים מעולים. אין ילד בהגברה הזאת שמוציא בפרויקט ובבגרות במחשבים פחות מ90. כנ"ל המורים ל5 יחידות מתמטיקה ופיסיקה. הילד ממש אהב ללמוד, והמורים עזרו לו ללמוד בקצב שלו. הוא גמר כמעט את כל הבגרויות מוקדם, ונרשם לאוניברסיטה הסמוכה למקום מגורנו. נתנו לו להעדר שלושה ימים בשבוע מביה"ס כדי ללמוד באוניברסיטה, והרגשנו רק תמיכה ופירגון מההנהלה והמורים.
לבן השני יש הרבה לקויות למידה. הוא היה צריך תמיכה מסוג אחר לחלוטין. גם כאן הרגשתי שעוטפים אותו ועוזרים לו למקסם את השגיו.
בי"ס שיודע לעזור לילדים בעלי צרכים כ"כ שונים, הוא בית ספר מעולה בעיני. וכל זה דווקא בזכות הגישה שדווקא מורידה את ממוצע הבגרות יחסית לתיכונים אחרים.

למעלה