פרטים על תיכון...

מירי,

New member
פרטים על תיכון...

איך אפשר לדעת מדדים טכניים ובעיקר ממוצע בגרויות בבי"ס מסויים?

אצלנו העירייה והתיכונים עצמם אוהבים להשוויץ

בממוצעים של התיכונים בעירנו.מעבר לכך, אין לי מושג.

מירי,

New member
כן, להשוויץ כולם יודעים

משהו רישמי אפילו הם עצמם לא מראים.

מירי,

New member
כל החלקיות היא של ערים מסוימות

מדובר על תיכון מתוך כמה בעיר מסויימת, הם אומרים על כך שהם טובים יותר מכוכב יאיר.
ולילדים שלי אני אומרת "דיבורים כמו חול ואין מה לאכול".
מכיוון שלא מדובר במעבר דירה אז ממש לא אכפת לי מה המדד של אותה עיר.

מירי,

New member
הסיכוי שהוא ייפול קטן יותר

זה גם מראה שזהו בי"ס ממוקד למידה.
אני רואה מה משקיעים בביה"ס של הגדול ומבינה איך מגיעים לאחוזים גבוהים בזכאות לבגרות.

<בשלב זה אנחנו פחות בקטע של חינוך עם הצעיר>

אימם

New member
כוכב יאיר

נדמה לי שהיה סקר שבו כוכב יאיר בראש רשימת ממוצע הבגרויות הגבוה
כמו-כן שם ההשקעה בחינוך פר תלמיד גבוהה יותר משאר הארץ.

מירי,

New member
כן...עברו את שוהם....

ביה"ס הספציפי טוען שהציונים שלו גבוהים יותר....

נומלה

New member
בית ג'אן עברו את כוכב יאיר

ובתל אביב יש בתי ספר שבהם 98%, רק שבישובים הרקטים מדובר על בית ספר אחד לכל הישוב ובתל אביב יש שונות שמורידה את הממוצע.

לאונידס

Active member
בבתי ספר טובים לא מציבים לעצמם כמטרה

מקום ראשון בבחינות הבגרות.
פגשתי בבתי ספר כאלה בהם אומרים שאמנם הם מובילים בתחום אבל לתלמידיהם יש מעט מאוד זמן למבחני בגרות, הם עסוקים בהמון דברים אחרים.

מה גם שהאחוזים האלו יכולים מאוד להטעות.
למשל לדעתי צריך קודם כל לנכות מהם בגרויות שלא מזכות אפילו במועמדות לאוניברסיטה נורמלית, נניח בגרויות בהן נבחנו ל 2 יחידות מתמטיקה או אנגלית.

אני ממליץ לקחת בית ספר שחזק במגמות שנראה שהילד יפרח בהן, שהחומר הנלמד ידבר אליו.
בעקבות העניין יגיעו הציונים הטובים וגם הסיפוק של הילד.
הגישה ההסתברותית אומרת שהילד אדיש, מבחינתו כל המקצועות והמגמות זהים, לדעתי איננה מייצגת את המציאות.

מירי,

New member
מבחינת הילד המקצועות אותם מקצועות

פיזיקה וטכנולוגיה/חשמל.
5 י"ל מתמטיקה אנגלית ופיזיקה, וכל מקצועות החובה (כמובן).

את המטרה הפעם אני שמה, שאת זה הוא יעשה הכי טוב שאפשר= ממוצע 90 (לפחות) בבגרות. מבחינת מסוגלות אין בעיה אבל לפעמים יש בעיות סביבתיות ולכן חשוב מה ביה"ס משקיע כדי שהילד יצליח.

לגבי משתנים אחרים הם כרגע לא רלוונטיים.

לאונידס

Active member
בתוך בית ספר יש מגמות ולך חשובה מגמה

ספציפית. נניח לא משנה לך מה ממוצע הציונים במגמת מחשבת ישראל, מבחינתך כאילו מדובר בבית ספר אחר בעיר אחרת.

רק בדיקת ממוצע ציונים תחת מורה מסויים שהילד עתיד ללמוד אצלו תועיל לך, השאר לדעתי בעיקר יבזבז את זמנך

מירי,

New member
לא סביר עד בלתי ראלי

הרי לא בוחרים מורה פרטית.
אני משערת שיש כמה מורים לכל המקצועות הכללים, פסיקה-מתמטיקה-אנגלית וזה בלי לקחת בחשבון תקשורת מורה-תלמיד(-הורים).
וזו הסיבה שמחפשים ממוצעים....

לאונידס

Active member
ערכו של ממוצע נמוך עד בלתי קיים כשסטית התקן

כל כך גבוהה, במיוחד במדגם של בודד.
לטעמי תשובה קלה ולא נכונה איננה עדיפה על תשובה קשה ונכונה.

מירי,

New member
ומהי התשובה הקשה?

2 הבנים שלי באותו בי"ס, הבכור מסיים כיתה י"ב ויש לי רק מילים טובות להגיד (בעיקר בימים אלה עם התמידה שהוא מקבל בבחינות הבגרות כשהיד שלו מגובסת).
ויחד עם זאת אין סיכוי שהצעיר ימשיך שם!!! (והייתי צריכה לעשות את זה בתחילת כיתה ז
)

מירי,

New member
אבל לא ניתן לחשב "דבר כזה"

ומה אם ילד למד מתמטיקה שנתיים אצל מורה אחת ושנה אצל מורה אחרת? למי הקרדיט (מעבר לתלמיד) על הממוצע? (או בכלל על הציון של הילד הספציפי הזה במקצוע הספציפי הזה?)

לאונידס

Active member
אם עוסקים בהסתברות אולי יש טעם לחשב

הסתברותית את הסיכוי שילד יפול על מורה למתמטיקה כזה או אחר ומה תהיה ההשפעה על ציוניו.
בהחלט ניתן לחשב, לא קל אבל ניתן.
לא רואה הרבה תועלת בלחשב הסתברויות הכוללות מורים לא רלוונטים ואולי בתי ספר לא רלוונטים. הרבה יותר קל לחשב, התועלת לדעתי מאוד מוגבלת.

למעלה