פרטיות

פרטיות

שלום ! אנחנו עכשיו בתהליכים של שיפוץ והקמת גינה. משהייה קצרה במקום נראה שפרטיות זה נושא שנצטרך לטפל בו ... הגינה מאוד חשופה וכל השכונה רואים זה את זה. אולי יש לכם המלצות לצמחים שיכולים להתפרש יפה בגובה המתאים להסתרה לאורך הגדר, כאשר חשוב שהצמחים לא יפלשו וילכלכו את הגינה של השכן הצמוד אלינו שכן הוא עושה רושם של טיפוס קצת אובססיבי. פתרונות אחרים שלא חשנו עליהם יתקבלו בברכה, ברצוני לציין שהתקציב שלנו מוגבל, אפילו החלטנו שבנתיים לא תהייה מערכת השקייה. תודה!

שקדי

New member
גדר חיה של פיקוסים.........

חזרתי זה עתה מצימר ברמה''ג המקום מוקף בגדר חיה עשויה מפיקוסים שאת שמם המדויק איני יודע יפה....מגיעה לגובה רב ומקנה פרטיות מושלמת אני מניח שצינור פלסטיק אחד עם כמה טפטפות תצליחו לקנות מומלץ......................

roni362

New member
זהירות מעץ הפיקוס../images/Emo91.gif

הפיקוסים באמת יפים הבעיה היא שיש להם שורשים אלימים אם יש בקרבת מקום צנרת של ביוב או מדרכה השורשים ירימו את המדרכה ויסתמו את הביוב אם תסתכלו טוב טוב היכן שיש פיקוסים המדרכה עלתה למעלה לכן חפשו זן של שיחים למינהם

raya

Well-known member
גדר.... אצלי חלק מהגדר עץ השמן המנוקד. ירוק כל השנה, כשפורח יש ריח נעים (מתקתק). מלבד מעט עלים שנושרים אינו מלכלך. אפשר גם לשלב שיח אברהם יחד עם עץ השמן המנוקד. חוץ מזה פיטנגו גם ירוק כל השנה, אבל קיים סיכוי סביר מאד שהפרי ייפול לשטח השכן... רעיה

שקדי

New member
גדר............2

עוד כמה הגיגים בקשר לגדר חיה ראשית הלכתי ובדקתי שתי גדרות חיות של מיני פיקוסים (רעננה ועוד אחד) בקיבוצנו הדל שתיהן על יד מדרכות ולמדרכות שלום.....באחריות ראיתי גם גדר חיה יפהפיה וריחנית של הדסים ונזכרתי פתאום שאני בכבודי ובעצמי שתלתי באביב גדר חיה של שיחי פיטנגו וכמה שאני מכיר את העץ שיח הנ''ל וכמויות הפרי שהוא נושא כמה שהשכנים לא יפלחו עדיין ישאר לי ולבני ביתי בשפע.....מומלץ כאמור

raya

Well-known member
שקדי....לא הבנת! בשאלה המקורית נכתב שהשכנים אינם ידידותיים לסביבה. "כאשר חשוב שהצמחים לא יפלשו וילכלכו את הגינה של השכן הצמוד אלינו שכן הוא עושה רושם של טיפוס קצת אובססיבי." והפיטנגו כידוע לך מלא פרי שנופל לכל צד... זו ה"הסתייגות" היחידה שלי ממנו בהקשר הזה. מעבר לכך, אני מאד נהנית לאכול פיטנגו, לשתות מיץ מרוכז שלו, או לאכול ריבת פיטנגו. רעיה

שקדי

New member
אהההההה../images/Emo8.gifאם ככה כדאי..........

גדר חיה מכלבי רוטווילר...............

raya

Well-known member
אז הם ירעישו....../images/Emo124.gif../images/Emo59.gif

היינו בשתי משתלות...

קודם כל תודה על התגובות! היינו בשתי משתלות ובכל משתלה אמרו דברים שונים לגבי הסכנה שבשורשי הפיקוס. חוץ מזה המליצו לנו על אפשרויות שונות כמו עץ עלי דפנה ועוד ששכחנו את השמות שלהם בנתיים. נשמח לראות תמונות של אותו עץ השמן המנוקד (שם מדליק) חג שמח לשכנים באשר הם.

raya

Well-known member
תמונה של עץ השמן המנוקד.. חיפוש בגוגל העלה את התוצאות שבקישור. לדעתי התמונה השאלית הראשונה הכי קרובה למציאות. השם בלועזית הוא: Elaeagnus pungens בהצלחה. ובספר של רות בנימין משם לקחתי את השם הלועזי, יש רעיון נוסף שנשכח ממני- פיג'ויה.

אופירש

New member
אני סובל מאותה בעיה

היי, אמנם אצלי לא כל השכונה אבל בהחלט הגינה שלי היתה חשופה. הפתרונות: 1) ברוש ננסי לימוני - יפה ריחני ואינו משיר עלים כלל. 2) פיקוס רעננה - יפה , לא דורש טיפול מיוחד אך קצת משיר עלים. 3) קיסוס + יסמין: שילוב שני המטפסים הללו מנצח, שניהם ירוקים כל השנה, שניהם מטפסים באובססיביות והיסמין מוסיף את הפריחה והריח - סוף הדרך.\ כל הצמחים שציינתי די זולים מקווה שעזרתי אופיר

mstolar

New member
גדר חיה

אמנם אני חדש בגינון אבל הספקתי להבין קצת. חשוב לך לברר לפני הכל האם הצמח מתאים לאזור שלך. נאמר לי (גם בפורום הנהדר הזה) כי אפונה יכולה להיות צמח מטפס יפיפה. העלות סמלית ביותר. רק לקנות חבילה יבשה, להנביט ולשתול. כנ"ל גם בטטה. אתה צריך רק לקנות כמה בסופר, לתת להם להוציא שורשים ואז לשתול. הבטטה צמחה לי די מהר למימדים יפים (חבל לי שהחורף הרס לי גם אותה). בקרוב אשתול את האפונה ואספר בפורום איך יצא. אגב לא מומלץ לחסוך על מערכת השקיה, זה פשוט חוסך מים, זמן, טרחה ו.. ובנוסף מציל את הצמחים מבעל בית ששוכח להשקות. אני נכנסתי ל"עומר" ברישפון והם פשוט נפלאים בכל עצותיהם. בהצלחה

raya

Well-known member
אפונה ריחנית... אל תזרע עכשיו. זה פרח חורפי ולא יחזיק מעמד בקיץ. חוץ מזה אפונה ריחנית אינה יכולה לשמש כגדר חיה. ובנוסף, זורעים אותה במקום בו תגדל, ולא מעבירים ממקום למקום. רעיה

שקדי

New member
רגע לפני שאתה זורע.....

אפונה ריחנית זורעים בחורף לא עכשיו חוץ מזה שהיא חד שנתית אם אתה רוצה גדר חיה רב שנתית לך על משהו אחר

mstolar

New member
יפה שאתם מתואמים ../images/Emo8.gif

חבל שהאפונה היא עונתית. את זה לא הבנתי קודם. תודה על החיסכון, ועוגמת הנפש מהמפלה (למרות שהתרגלתי לנפילה בגינונת שלי). האם יש לך/לכם המלצה על צמח מטפס לגדר חיה, עמיד לרסס ים, עמיד לרוחות, מקבל שמש בחצי יום, רב שנתי, יפה, ותועלתי. (לפי סדר החשיבות הנ"ל).

שקדי

New member
אתה מתעל אותי לתשובה אחת

גפן......עונה בצורה כזאת או אחרת לכל דרישותיך תתענין אצל מומחים....אני לא......... אבל נדמה לי ששתילים בשקיות עדיין אפשר לשתול

אלי ו.

New member
רק לפני שתשכח לשאול, הגפן נשירה

ז"א שחלק מהשנה הגדר החיה שלך תהיה עירומה.

אופירש

New member
רק גפן!

ידידי, רק גפן תעשה את העבודה (אך זכור כי בסתיו היא משירה את עליה ונשארת עירומה עד הקיץ). אני אישית הייתי ממליץ על שני סוגים: מוסקט - ענבים אדומים ומתוקים מתאימים גם ליין וגם לאכילה, וסולטנינה - ענבים ירוקים קטנים ללא גרעינים ומתוקים מאוד. שני הזנים ככל הגפנים מתפתחים במהרה אם נותנים להם על מה לטפס. בהצלחה אופיר

שקדי

New member
גולדן מוסקט...........

אני ממליץ שאחת הגפנים תהיה....אם בכלל מהזן גולדן מוסקט או מה שנקרא בפי העם ענבים קופצים יש לי שתים המצילות על המרפסת שלי הגידול שלהן אינטנסיבי בצורה מדהימה וטעם הענבים מתוק עם ארומה טרופית מיוחדת אם כי יש לצין כי הענבים בעלי גרעינים...........

אלי ו.

New member
סתם מסקרנות, מה דעתכם על סופריור?

כבר שתלתי בגינה, ואני יכול להעיד שהגידול מאוד מהיר, אבל עדיין אין פירות. מישהו מכיר? (אמור להיות ענבים ירוקים מתוקים למאכל, ללא גרעינים)

למעלה