פרטיות

שקדי

New member
לשכנים שלי יש.........

המסקנות שלהם: גפן פוריה מאד צימוח חזק והמון פרי הטעם לדעתם לא משהו.....הם אמרו...........

raya

Well-known member
התיאום ביננו היה ממש בפוקס.. אבל לעניין. הגדר החיה שהצעתי למעלה (עץ השמו המנוקד+שיח אברהם משולב בה) מתאימה לאיזור קרוב לים. אצל אחותי קיימת גדר כזו, והיא גרה ממש מול הים. אפשר להוסיף כפי שכתבו פסיפלורה (גם אין פירות כמו אצלי), וישנו צמח חזק מאד בשם ברלריה berleria. הוא מטפס לגובה ולרוחב, זורע את עצמו ויש לו פרחים כחולים או אדומים. בהצלחה רעיה

mstolar

New member
איזה פוקס - זאת קנוניה ../images/Emo8.gif

האמת שההסתברות ששניים ישלחו הערה דומה בהפרש של 2 דקות קלוש. פשוט משעשע. ברור לי שאתם לא רוצים שאני אהנה מזיו פריחתה של האפונה
ועכשיו ברצינות, האם אני יכול להבין כי לטענתך פסיפלורה היא חזקה? כזכור לי אני הוא שהזכרתי את הפרי הנפלא הזה. אבל לי לא היה מזל, השיח מת לי בחורף הנוראי הזה. אולי משולב בתוך עץ השמן הנקוד? או אולי BERLERIA? איך אני יכול לדאוג שהפרח יהיה רק כחול? אני לא מוכן לקבל צמח אדום (הפועל...)
אם אני מבין נכון האחד בא לטובת החוזק והשני ליופי? אגב הערה לכל מי שרמז על גפן-תודה אבל יש לשכנים שלי (בגדר ביני לבינם), וכמו שנאמר: "מים גנובים ימתקו", מה גם שזה לא פותר לי את הבעיה לחורף. ושוב תודה לכולכם

raya

Well-known member
קנוניה או קנוקנת.... וברצינות... נכון שהסיכוי ש-2 אנשים (אפילו לא מכירים אחד את השני) יכתבו את אותו הדבר בהפרש של 2 דקות קלוש ביותר, אבל ככל הזכור לי הבכורה שייכת לי!! אצלי הפסיפלורה חזקה מאד, מלאה בפרחים אבל הפירות עקרים. כלומר מצטמקים ואין מה לאכול.. מצד שני ראתי זן אחר של פסיפלורה (בגדר ביה"ח סורוקה) עם פרי בצבע כתום. נראה מאד יפה, כמו קומקוואט אבל קצת יותר גדול. לקחתי פרי יבש, זרעתי ויש לי עכשיו שתילים. לגבי הברלריה- גם מזה נדמה לי שיש כמה זנים. אחד עמיד יותר, פורח רק בכחול, שני עדין יותר (רואים גם לפי צורת העלים) פורח בכחול או אדום. גם אנחנו נהנים מהסולטנינה של השכנים.. דבוקי וסלטי יש לנו משלנו. רעיה

המלצונת

אצלינו בהתחלה כעיצה של הגנן וכהמשך שלנו .. יש גדר חיה מעורבת בהמון סוגים (לא פיקוסים ) .. סוגי שונים ומשונים של שיחים שמתאימים לבנית גדר - בכל משתלה טובה יש מחלקה .. וגם שילבנו מטפסים עדינים ופה ושם עצי נוי .. כל זה מסביב לדשא לאורך הגדר משנה שעברה הכל נשתל בקיץ וגדל תוך שנה ממש פלאים לגובהה הגדר .. בין לבין כל השיחים ובים הדשא לחומה שמנו יוטה ומעליה אבני נוי (טוף גדולות ) .. כך שחוץ מלכסח את הדשא אין שום עבודת ניקוש מעצבנת .. והקטע שזה צמחיה מעורבת מאוד מאוד מעניין בעיניים מאשר צמח חד גוני לכל הגדר !

ruven46

New member
טוב, אני ממליץ על רוזמרין !

יחור אחד גדל אצלי ל"עץ" המכסה גדר באורך 4 מטר ולגובה 2 מטר. גם יפה, גם שימושי (למטבח ולדחיית מזיקים מעופפים) וגם נוח לעיצוב ע"י גיזום. קל להשרשה - אם בחיסכון עסקינן....5-6 ייחורים במרחק של מטר האחד מהשני ושלום על ישראל !

אור רון

New member
פסיפלורה

אמנם נכתב פה לא אחת על בעיות ההפריה של הפסיפלורה, אבל ממה שאני ראיתי - הפסיפלורה צומחת מהר, יחסית, היא מלאת את כל השטח (כלומר - אין מצב של גזע למטה ועלווה למעלה, אלא לכל אורך ורוחב התמיכה שלה), יש לה פרחים יפהפיים, והרבה מאוד פירות (ולדעתי בעלי הבית לא עושים שם שום הפריה ידנית. אני ממליצה בחום. ואם לא פסיפלורה - אז גם יערה, מנסיוני, גדלה מהר, ויש לה פרחים בריח משגע. הבעיה שלה היא הגרורות שלה, שעלולות להפריע לשכן הבעייתי....

למעלה